Kopya koruması mı ? O da ne ?

0
sundance
DVD`lerdeki kopya koruması CSS kırılalı bir yılı aşkın bir süre oldu. Bu süre içinde birçok dava açıldı, CSS`i kıran kodun yayılmasını engellemek için bir çok önlemler (ve karşı önlemler) alındı. En son iki tanesi kodun t-shirtlere basılması ve bir profesor tarafından Haiku (bir çeşit japon şiiri) haline getirilmesi söz konusuydu. (T-shirt`ü giyen öğrencilerden biri de dava kapsamına alındı bu arada)
Dün aldığımız bir habere göre ise MIT`den iki öğrenci 7 satırlık bir Perl programı ile CSS`i kırmayı başarmışlar.
USA Today'in haberi ve 7 satırlık Perl kodu, meraklılar için.

İlgili Yazılar

Robotech DVD´leri çıktı :)

butch

Daha önce de çıkacağından bahsettiğimiz Robotech DVD lerinin yurt dışında satışına başlandı. İlk parti iki diskten oluşuyor. İlk 12 bölümü içeren disklerde bundan başka bir sürü malzeme var. Haberi http://www.robotech.com/'da.
Meraklılarına ısrarla duyurulur...

İnanılmaz filmler listesi

sundance

Yaklaşık son bir ay içinde seyrettiğim 5 tane filan film var ve inanın bana adam gibi film nasıl yapılır, içinde çalıştığımız iş ortamları ne kadar iğrenç, yaşamdan nasıl keyif alınabilir konusunda inanılmaz şeyler öğrettiler.

Öncelikle Kevin Smith Filmleri (bu adam muhteşem senaryo yazıyor)
Clerks (1994), MallRats (1995), ChasingAmy (1997), Dogma (1999)

Ve Mike Judge`dan, muhteşem OfficeSpace (1999)

Size bir tavsiye ne yapın edin bu filmleri bulun (hepsinin DivX halleri internette bir yerde var) ve oturup seyredin, eminim bir şekilde hayatınız değişecek...

Not: Olmazsa olmaz Fight Club ve Matrix...

Ghost In The Shell - Matrix

sundance

Açıkcası bir William Gibson hayranı olarak Matrix'in bana oldukça doyurucu geldiğini söylemem lazım. Ta ki Ghost In The Shell'i seyredene kadar. O kadar çok sahne GIS'le benzerlik gösteriyordu ki, üzüldüm. Monkeygod adında bir arkadaşsa üzülmekle kalmamış, GIS ve Matrix'in benzeyen sahnelerini bire bir yanyana koyup yayınlamış Matrix ve Ghost in The Shell

Sonunda iyi bir divx player

sundance

DivX meraklılarının en rahatsız olduğu konulardan biri iyi bir divx oynatıcı programın bulunmamasıydı. Herkesin sonunda dönüp dolaşıp geldiği program yine Media Player 6.4 oluyordu.
Sonunda Zoom player istediğimiz bir çok özelliği biraraya toplamayı başardı. Herne kadar altyazı desteği yoksa da, özellikle TV out`lu grafik kartlarına sahip olanların çok seveceği birçok özellik var. Hem de sadece 220K`lık bir tek exe.
Bunun dışında www.inmatrix.com sitesi DVD/DivX konusunda görülmesi gereken sitelerden biri.

MATRIX´in de hatası olur...

NoLeafCLover

Her filmde oldugu gibi MATRIX RELOADED´da birçok hata var ve MovieMistakes.com da bu hataları hemen buluyor maşallah. Daha MATRIX çıkalı kaç gün oldu hemen bir sürü hata bulmuşlar. Ben on tanesini çevirdim gerisini merak edenler okusunlar!