Star Wars II: Attack of the Clones. İlk izlenimler

0
conan
Sonunda beklenen an gelmişti! Filme dün akşam saatlerinde gittim. İlk karşılaştığım olay ise arabamızı otoparka bıraktığımızda bizimle aynı anda park etmekte olan jipten 3 tane Jedi inmesi idi! Elemanlar saç traşlarından cüppelerine, çizmelerinden yürüyüşlerine kadar aynıydılar... Fesupanallaaa çekip biletlerimizi aldık. (Kuyruk filan yoktu... 9:30 suaresine gittiğimiz halde, gerçi 8:00 gibi gitmiştik ama neyse...) Gittiğimiz sinemada 22 seans SW`a ayrılmıştı! Bugün ise online baktığımda gece 6:40, 11:00 arası 7 seanslarına şimdiden bilet bitmiş! Cuma akşamı tabii ki...

Neyse bilet sonrası sinema girişi kuyruğunda popcorn, sosisli gibi aburcuburumuzu tüketirken o ana kadar kapalı tutmayı başardığım beklenti/yorum modumu etraftaki "force" sayesinde (tabii beklemenin verdiği sıkıntı da eklenince) yeniden açmayı başardım. 3 arkadaş önceki filmlerin detaylarından, Episode I`in başarısızlığından filan konuşurken bir anda zaman geçiverdi ve kendimizi sinema salonunda orta sıralarda ekrana hakim bir yerde buluverdik.

Öncelikle belirteyim ki filmin başında The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolution`in teaseri on grubun asıl konsere hazırlaması gibi salondaki herkesi filme hazırladı. Gelelim filmin kendisine. Film beklentilerimin oldukça üzerinde gelişti açıkçası. Sonraki bölümlerdeki her olaya atıflarda bulunulması bu episode'u ilginç kılan en önemli özellikti bence. Savaş sahneleri tek kelime ile muhteşemdi. İmparatorluk gemilerinin de gelişimi ile ilgili görüntüler dikkatli gözlerin bakması gereken ayrıntılardan sadece birisi. ;) Filme gideceklerin bence dikkat etmesi gereken yerlerden birisi de clone`ların hazırlanış nedeniyle bu bölümde kullanılış nedeninin birbiriyle sanki çakışıyor gibi olması. Ama biraz beyin cimnastiği ile bunu da çözeceğinizden eminim :) Sonuçta entrika SW`un vazgeçilmez ögesidir!

Filmde aşk sahneleri, komplex, kalabalık, iç karartıcı şehirde kovalamaca sahneleri, Jedi`ların kimi yerlerde FBI rolünü oynamaları, Yoda`nın fazla 3D olması beni rahatsız eden bazı küçük detaylar. Onun dışında ise 2 saat 22 dakika oldukça eğlenerek ve büyülenerek izledim diyebilirim filmi. Bu bölüm için George Lucas`ın internetteki hemen hemen her SW FAN sitesinde yazılanları okuyup değerlendirdiği haberini okumuştum. Bu kesinlikle filmde uygulanan bir gerçek bence. Çünkü genelde ilk filmde en cok eleştiri alan hataların hiçbirisi bu filmde tekrarlanmamıştı. Mesela filmde JarJar sadece bir iki kere (ama çok önemli bir karar verirken) görünüyor. (Millet nedense nefret etmişti JarJar`dan :P Ben sevmiştim halbuki) İlk filmdeki savaş sahneleri çok süper-gerçekçiydi: örneğin orduların olağanüstü bir düzenle yürüyüsü, vs... Bu filmde ise savaş sahneleri "return of the jedi" ile oldukça benzerlik gösteriyor ve bence MUHTEŞEM! Özellikle clone`lar için: dikkatli seyrettiğinizde herbirinin bacaklarının farklı hareket ettiğini hatta başka baska yönlere baktığını görebilirsiniz. (ve EVET on yirmi bin kişilik bir clone ordusu için!) Ve son olarak Attack of the Clones ilk filme göre çok daha fazla mistik öge ve çok daha fazla birbirine paralel giden hikaye taşıyor. Tıpkı Trilogyde olduğu gibi bir film seyrederken sanki 3-4 film (hikaye) izliyormuş gibi geliyor.

Son söz: Kesinlikle kaçmaması gereken bir film. Ama edinebilirseniz ya da hala ezberlemediyseniz Phantom Menace ile birlikte Trilogy`i bir kere daha seyredip öyle gidin bu filme. Çünkü bence bütün hikayenin en önemli bağları bu filmde kuruluyor.

Görüşler

0
anonim
>Filmde aşk sahneleri, komplex, kalabalık, iç karartıcı şehirde kovalamaca sahneleri, Jedi`ların kimi yerlerde FBI rolünü oynamaları, Yoda`nın fazla 3D olması beni rahatsız eden bazı küçük detaylar.
Sanırım şaka yapıyorsun! Hangi küçük detay, bu söylediklerin filmin en az 45 dakikasını kaplıyor.

Sanırım hayatımda ilk defa bir Star Wars filminden sıkıldım. O kadar korkunç sahneler var dı ki...

1) Jar Jar çıkmış: Eyvallah, hiç diyeceğim yok, Hollywood`dan çıkan herşeyin bir miktar gevşetilmesi doğrultusunda Phantom Menace`ın içine eden karakterlerden biriydi azaltılması iyi olmuş. Ama onun yerine akıllara ziyan bir Tripio ve R2-D2 gelmiş. Kaynanalar dizisinden afırtılmış gibi diyaloglarla, savaşın orta yerinde bile kafamızı ...ler.

2) Klonlar ordusu ve Droidler ordusu: Yahu hiç mi mantık akıl yok, Lucas tamamen mi kafayı yedi. Filmin ismi STAR WARS, bunu da mı unuttu ? Neymiş 2 milyon asker yetiştirilmiş, galaksi ele geçirilecekmiş, öbür tarafın da droidleri varmış ? Nasıl ya ? Onbinlerce gezegenin üyesi olduğu Cumhuriyeti iki milyonluk değil, iki milyarlık ordu bile ele geçiremez ? Nerede yıldız kruvazörleri, fighterlar vs. Yani savaş Alpaslan ve Romen Diyojen zamanın gibi mi yapılmaya karar verilmiş yeniden ? Meydan muharebesi yani. E peki bu adamlar nasıl gidecek öbür gezegenlere, uzayda savaş yok mu, gezegenlerin koruma sistemleri yok mu vs. vs.

3) Annakin ve Kraliçe`nin fabrika gezisi: Hayatımda bu kadar saçma sapan, amacını anlayamadığım sahne az gördüm. Neden böyle bir sahne olduğunu, buradaki Tom ve Jerry aksiyonunun sebebini birileri anlatabilir mi ?

4) Teknoloji ?: Sahi teknoloji nereye gitti ? Gezegenlerin ne erken uyarı sistemleri var ne bir şey ? Öyle Jedi amcalar ardından da çat diye Klon ordusu indirme yapıyor kimsenin ruhu duymuyor. Yolgeçen hanı mübarek ? Hani Kont Dido itiraz etsin bari, `Ne lan burası, her elini kolunu sallayan geliyor, bir ağız tadıyla infaz da yaptırmadınız ya ona yanarım. Bana guvenlik sefi ve iki uc tane irisinden zenci getirin, böyle olmayacak yeni klonlama yapmak gerek Ulan radar da mı yok ?

5) Ah Senatör burada olaydı: bütün yetkinin Başkan`a verilmesi konusunda önerge verirdi ? Tık tık, kimse var mı içerde ? Ne yahu bu, DSP-MHP-ANAP koalisyonu mu ? Hani benim bilmediğim bir partizanlık varsa Cumhuriyet Senatosunda da kimse liderlerin sözü dışarda önerge vermeye bile korkuyorsa neden filmde bunu anlatmamışlar. Yok öyle değilse bu ne menem bir saçmalıktır.

Hani daha kurcalasak daha da zırvalık çıkacak gibi geliyor ama daha fazla laf etmeyeceğim. Ne de olsa Star Wars`tur gönlümüzde hala eski üç filmin hatırı vardır, yeri vardır.

Ama sonuç olarak Lucas`ın bir açıklaması ile bitirmek istiyorum. Üstad neden dördüncü filmden başladığı sorulduğunda `Kafamdaki ilk üç filmi çekmek için o zamanlar yeterli teknoloji yoktu` diye cevap vermişti. Phantom Menace ve ardından Attack of the Clones`u görünce ben şahsen, `iyi ki de yokmuş o teknoloji, o zaman baştan aşağı görsel efektlerle dolu, ama kesinlikle beş para etmez filmler yapmak üzere ta o zamandan niyeti bozardı amca`. Believe in force Luke, shadow of darkness will pass and light will preveil.
0
conan
>Sanırım şaka yapıyorsun! Hangi küçük detay, bu
>söylediklerin filmin en az 45 dakikasını
>kaplıyor.

Yoo saka yapmiyorum...
0
anonim
Star Wars bölüm 1 ve 2 iki üzerine olan eleştirilerin çoğunun haksız olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle Jar Jar Binks iyi seçilmiş bir karakter. Sakar ve aptal görünüşlü olması onun bir kahraman olmasına engel değil. Tam aksine Naboo'lar ile Gunganları birleştirecek bir yapıya sahip olmasını sağlar, akıllı ve entellektüel birisi kendi ırkı ile başka bir ırk arasında temas kurmasında o kadar cesur olamaz. Öncelikle kendi konumunu düşünürdü ama kaybedecek bir şeyleri olmayan biri o kadar çekimser kalmazdı. İkinci bölümde ise olayların akışı içinde siyasi açıdan Jar Jar Binks büyük bir rol oynuyor. Başkan Palpatine amaçlarını gerçekleştirmek için ön plana çıkamaz ama kolay yönlendirilebilecek birisi isteklerini gerçekleştirebilir.
Yoda'nın dövüşü içinse eğer Anakin gibi uzun boylu ve yapılı biri olsa haklı olurdunuz. Ama Yodanın küçük boyutları onun dövüş tekniğini direk önden saldırı ve savunma şeklinde değilde hız, çeviklik ve şaşıtmaca üzerine olmasını gerektirir. İmparator gibi uzaktan yıldırımlar aracılığı ile veya bir şeyler fırlatarakta Kont Doku'nun işini bitirirdi ama bu yöntem daha çok karanlık tarafa daha uygun olurdu. Ama aydınlık tarafın en büyük ustasına yakından ve ışın kılıcı düellosu ile savaşmak daha çok yakışırdı.
Anakin ve Amadila'nın fabrika sahnesi filmin engüzel sahnelerinden biriydi. ikisinin ön kapıdan içeri girmesinden daha saçma bir şey olamazdı. Aksiyon isteyen kişiler için bu sahneden daha fazlası olamaz. Tom ve Jerry çizgi flimlerinde pek çok macera filminden daha fazla aksiyon bulunur.
Klon ordusunun ve Jedi'ların kont Doku'nun üssüne farkedilmeden sızmalarına gelince: Jedi'ların gizlenme ve sızma üzerinede eğitildikleri unutulmamalıdır. Ayrıca klon ordusuna Usta yoda'nın önderlik ettiğini unutmayın. kendisi gücünü kullanarak tüm bu orduyu gizleyebilir.
Eğer İmparatoru dikkatli incelenirse en önemli özelliğinin sahip olduğu gücü kullanmaktan çok zekasını kullandığı gözlenebilir. Cumhuriyeti askeri güçlerlerle değilde siyasi oyunlar ile elegeçireceği, askeri gücün ise isteğine ulaşmada bir araç olduğunu görürdünüz. 1. bölümde bu oyunlar aka planda gözüküyordu ama 2. bölümde ön planda gözükmeye başladı 3. bölümde ise çok daha fazla yer alacaktır.
yeni üçlemeyi eski üçleme ile değilde hikayenin bütünlüğüyle değerlendirirseniz her iki üçlemeninde birbirini tamamladığını anlarsınız.
0
anonim
Sagolasin :) bir yere kadar sorularima cevap oldun eyvallah. Ozellikle de onceki ucleme ile degil butunle karsilastirmak konusundaki yorum cok yerindeydi.

Ama fabrika aksiyonu hala korkunc geliyor :)
0
m1a2
Star Wars`ın ölüsü bile en az 2 kere seyredilir tarafımdan ve bu filme sadece bir kere daha gidecem ;) Ayrıntılı izlenimlerine gelince: Üstad Yoda`nın pire gibi oraya buraya zıpladığı dövüş sahneleri kötüydü -keşke hiç yerinden kalkmasaydı da, uzaktan halletseydi işini; sonra sen Yoda`sın yani dünkü çocuğu niye mutahap alıyorsun... Arena`daki yaratıklar fazla anime idi (gerçek olacak değil tabii). Oyuncuları beğenmedim. Episode I ile karşılaştırma yapacak olursak, Phantom Menace`da Liam Nelson (Qui-Gonn) filmi çok güzel taşıyordu. Bu filmde öyle göze batan bir oyuncu bulamadım. Yine Phantom Menace`da bir Darth Maul vardı meselâ. Pre Darth-Vaderli dönemde filmin Darth-Vader ihtiyacını bir güzel karşılıyordu. Buradaki kötü karakterlerin ise hiçbirisi kesmedi beni. Tabii, Phantom Menace`da olağanüstü bir müzik de vardı. Özellikle Darth-Maul`un görünüp kaybolduğu sahnelerde. Episode II`de maalesef klâsik Star Wars temalarını dinlemekle yetindik.

Genel olarak bir filmde beni en çok cezbeden ögeler daima mekânlar olmuştur. Episode II`de de böyle oldu. Hemen hemen bütün mekânlar fazlasıyla etkileyiciydi. En etkileyicisi ise şu klonların üretildiği, arşivden silinmiş gezegende geçen sahnelerdi. (Episode I`de de sualtında geçen sahneler hoşuma gitmişti) Romantizm seviyesi çok yüksek olan filmdeki romantik mekânları da beğendiğimi söyleyeyim bu arada.

Sonuç olarak filme haksızlık da etmek istemem. Bunu bir geçiş filmi olarak kabul etmek lâzım. Galiba Lucas yapması gerekeni yapmış sadece. Senaryo Star Wars`ın bütünü içinde makul bir yere oturuyor. Neyse Darth-Vader`i bekleyelim bakalım...
0
m1a2
Yoda`nın dövüş sahnesi konusunda benim gibi düşünmeyenler de çok... Slashdot`tan :)

The crowd in my theater knew we were having fun at the big Yoda fight scene when someone at the back called out `Fuck him up, Yoda!!!` and everyone went `YEAH!!!!` ...
0
anonim
Valla şahsen ben de sevdim Yoda`nın dövüş sahnesini. FZ destekleyecektir, Chronicles of Tao`da bahsedilen, Uzak Doğu mistiklerinin, inanılmaz zıplamalar yapmalarına gönderme vardı sanırım orda ve bence o gerzek kolonu tutmak yerine Obi-Wan ve Annakini fırlatsaydı, kenara(Slashdot`daki ifadeyle ;) Count Dookie`e degösterirdi dookisini :))
0
FZ
Zannımca Chronicles of Tao, buzdağının görünen yüzüdür, Kükreyen Kaplan Gizlenen Ejderha'da olduğu gibi. Yani işte gösterişli kısımlar ve şaşırtıcı vakalar falan. Ne kadar demistifiye etmeye çalışırsak çalışalım, sadece bu tip eğitimlerin, aktivitelerin içinde olan, yetişen insanların süreç içinde geliştirdikleri birtakım yetenekler gizli kalmaya ve bizler tarafından bilinmemeye devam edecek gibi. Bizler sadece dışarıdan gözlemciler olarak geyik yapacağız.

Fakat hazır uzakdoğu ve bilimkurgu ilişkisinden söz açılmışken hemen MATRIX'teki küçük bir çocuğun kaşık bükme sahnesine göndermede bulunuyorum ve orada çocuğun kendisine aptal bir ifade ile bakan Keanu Reeves'e söylediklerini tekrarlıyorum: Bükülen kaşık değil senin beynin. Buradan yine Chronicles of Tao'ya hızlı bir göndermede bulunuyorum, bkz. kişinin algıları ile oynanması ve işlerin sarpa sarması durumları.

Düşüncem odur ki, evet, hiçbir şey doğaüstü değildir, ve imkansız olan imkansızdır ancak doğanın hala pek çok kişi tarafından bilinmeyen pek çok yönü de vardır.

Bütün bunlara somut örnek isteyenlere tavsiyem eğer imkanları olursa bir gün bir T'ai Chi Ch'uan ya da Pa Kua Chang ustasını izlesinler (bu zor çünkü bu konularda ciddi anlamda büyük usta olan kişilerin sayısı gerçekten az ve bunlar da dünyaya dağılmış durumda). Hatta izlemekle kalmayıp mümkünse söz konusu usta kişi ile biraz egzersiz yapmaya çalışsınlar, karşılarındaki adamı fiziksel olarak alt etmeye çalışsınlar, o zaman ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaklardır ve force nasıl oluyormuş göreceklerdir diye düşünüyorum ;-)
0
anonim
Kuro5in`de dahil olmak üzere bütün geek siteleri teker teker filme saydırmaya başladılar :)
0
elrond
Hmmm.Powerfull Jedi was he, Powerfull Jedi...(Yoda - Luke arası bir replik)


Şimdi arkadaşlar size çok kızmış duurmdayım. Yorumlar bana çok ters geldi. Nedenlerine birazdan değineceğim. Öncelikle bu bir Star Wars filmi. İnsanlar StarWars' a karşı gizli bir gıcıklık hissi duyarlar çünkü böyle bir film serisi ve başarı tarihte yoktur. Zamanında yapılamayan eleştiriler (80 lerde kullanılan teknoloji insanların ağızını açık bıraktığı için) günümüzde nankörlük mertebesinde yapılmaktadır.

Filmde en çok eleştiri alan yönler; Romantizm, Yoda-Dooku Duel, R2, C3PO, fantastik yaratıkların davranış ve replikleri vs..

Abe güzel kardeşlerim SW' u SW yapan zaten bunlar. Bakınız:
Han Solo, Leia romantizmi, R2, Ve C3PO nun Luke' un amcasına satılana kadar başlarına gelen saçmalıklar, Solo nun yardımcı pilotu 3 film boyunca anıran sevgili ayı bozması yaratığımız..Bunlar hep iyidi de kardeşim, şimdi Anakin Amidala ya 2 güzel laf soyleyince mi battı, R2 dağları devirdi Prensesi kurtarınca `aaa ayıp oluyor olmaz ki` mi oldu vs.. vs..

Diyeceğim şudur ki SW seviyorsanız bu filmleri (EP-I, EP-II) sevmiyorsanız sizin geçmişle sorunlarınız var ve bir psikanalize ihtiyacınız var demektir. (Abart abart)

Büyük beklentiler içinde bu tip filmlere gidince insan tatmin olmakta güçlük çekiyor. Ancak EP-1 de de aynı şey olmuştu daha sonra defalarca zevkle seyrettim. (Larweda DVD yi getirsin bir daha seyredeceğim)
Ben derim ki `Abicim ben SW seyretme geldim seyredip çıkıcam` diyerek bir kez daha seyredin ve sonra kendi kendinize bir sorun..
TheForce.Net`te yapılan ankette %69 `Beklediğimden çok iyidi seçeneğini işaretlemiş` bu arada.
Genel olarak söyleceklerim bunlar bir ara film eleştirisi de yazmayı umuyorum.
Selamlar.



Star Episode III - 2005 Summer!
0
anonim
Annakin, Amidala'ya iki guzel laf mi ediyor ? Biraderim sanirim sen filmi seyretmemissin veya benden bile bayip uyuyakalmissin. Bir daha seyret de bir gor bakalim nerde Han Solo'nun, butun aksiyonun ortasinda Prensese asilmalari, nerde Annakin'in minimum 15 dakikalik Amidala ile gecen romantik sahneleri.

Hadi bunlara ve r2d2 sahnelerine yorum getirmissin, diger meselelere, teknolojinin filmde olmamasi, meydan savasi hazirligi yapan bir ordunun neden oldugu, fabrika sahnesi, herhangibir erken uyari sistemi olmamasi vs. gibi sacmaliklara da (aman gozunu seviyim psikanaliz olmadan:) cevap verebilirsen beni de aydinlatmis olursun.

TheForce.Net'te yapilan ankette %69 bekledigimden cok iyiydi secenegini isaretlemis konusunda da milyon defa dedigim ama hala yeteri kadar vurgulayamadigim bir ingiliz atasozunu tekrar soylemem gerekiyor sanirim 'then we should have eaten shit, because millions of billions of flies can not possibly be wrong'. Ama film hakkinda adam gibi yorumlarinin oldugu bir yer gormek istiyorsan bence Slashdot'takilere bak, bircogunun ilk filmin ciktigi yillarda protein bile olmadigi, hicbirsey ifade etmeyen sacmasapan bir ankettense.

`Diyecegim sudur ki SW seviyorsaniz bu filmleri (EP-I, EP-II) sevmiyorsan'z sizin gecmisle sorunlariniz var ve bir psikanalize ihtiyaciniz var demektir. (Abart abart)`
Valla burada cumleyi tamamlasan ne demek istedigini anlayacagim ama sanirim bunu psikanalizden sonra yapacaksin :))

Sundance
Not:Film hakkindaki yorumlarini ilgi ile bekliyorum
0
anonim
Filmi yeni izledim ve western'den soap opera'ya kadar her tür vardı diyebilirim.
Tel merak ettiğim Bay Lucas ses (veya şok) dalgalarının uzayda yayılamayacağını ne zaman öğrenecek?? Bunu açıkça yüzüne söylesek kalbi kırılır mı acaba?
0
anonim
Çok sevgili Lucas amca zaten A long time ago in a galaxy far far away... diye başladığında evrenin bildiğimiz tüm kurallarını bir kenara bırakıyor. Yapılan bir röportajında söylediği gibi ....benim evrenimin kendine has kuralları var, bunlardan biri de uzayda sesin yayılması/duyulması.... Sonuçta ne kadar ciyak ciyak bağırsak, işler, olaylar hoşumuza gitmese de masal onun masalı, evren onun evreni. :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matrix´i Beklerken

felix

Geçenlerde sinemada afişlere göz gezdirirken Matrix Reloaded gözüme ilişti. Doğrusu deri ceketler, kayan harfler, siyah gözlükler derken karşımızda görkemli bir tarz oluşmuş durumda.

Ancak ilk film için hala söylenmemiş şeyler var. Acaba karşımızda duran sadece mükemmel kurgulanmış ve estetize edilmiş bir holywood şaheseri mi, yoksa gözümüze sokmadan anlatılan çok daha derin bir mesaj var mı?

ENIGMA

FZ

Şu anda vizyonda olan ENIGMA filmi, II. Dünya Savaşı esnasında Almanlar tarafından askeri bilgilerin güvenli olarak iletilmesi amacı ile geliştirilmiş, rotor tabanlı, polialfabetik bir şifreleme sistemini çözmek için İngiltere'deki Bletchley Park'ta örgütlenmiş İngilizler'in hayatından bir kesit sunuyor.

Hemen belirtmek isterim ki, her ne kadar şifreleme ve II. Dünya Savaşı ile ilgilenen arkadaşların dikkatlerinden kaçmayacak bir film olsa da, müthiş bir eser olduğu söylenemez.

Uluslararası İstanbul Film Festivali

esse

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali bu sene 12-27 Nisan 2003 tarihleri arasında, Beyoğlu'nda ki Atlas, Beyoğlu, Emek, Sinepop ve Kadıköy'de ki Rexx sinemalarında gerçekleşecekmiş. Sinema severler bilgi için www.istfest.org, Gösterim çizelgesi içinde buraya tıklayınız.

George Lucas: 2 Thumbs DOWN! veya teknoloji iyi bir şey ama...

jazzy

Bizlere sormadan değişir mi 20 yıllık Anakin Skaywalker görüntüsü?

Bilenler bilir, Star Wars efsanesinin 6. filminin (Return Of The Jedi - 1983) sonunda bir kare vardır: Han, Leia, Chewy ve diğer elemanlar Ewoklar ile beraber eğlenirlerken Luke (sanki) boşluğa doğru bakmaktadır. Luke ve milyonlarca film izleyicisi dışında olay yerinde olan hiç kimsenin görmediği ise Luke'un orada artık "güçle bir olmuş" Obi-Wan, Yoda ve (peder bey) Anakin'i izlemesi (bkz: http://devan1.tripod.com/Pics/3jedi_3.jpg ), onlara bir "veda bakışı" atmasıdır.

StarWars Episode II: Attack of the Clones

gumush

Eğer StarWars 2`yi merak ediyorsanız bu trailer`i kaçırmayın derim ... Yoruma gerek yok sanırım ;)Hmm. az daha adresi unutuyordum:
http://www.apple.com/trailers/
sadece 32mb.