MATRIX´in de hatası olur...

0
NoLeafCLover
Her filmde oldugu gibi MATRIX RELOADED´da birçok hata var ve MovieMistakes.com da bu hataları hemen buluyor maşallah. Daha MATRIX çıkalı kaç gün oldu hemen bir sürü hata bulmuşlar. Ben on tanesini çevirdim gerisini merak edenler okusunlar!
Bir-
Otoban sahnesinde Morfeus ve bir ajanın tır üstündeki kavga sahnesinde ikisinin de gölgeleri yok ama tırın gölgesi var!

İki-

Final sahnesinde binaya girmek için elektriklerin kesilmesi lazım hem de 27 blok dahilindeki bütün elektrikler. Buraya kadar normal ama ortada hiçbir araba farı yok onların da mı elektrikleri kesildi!
Üç-
Yine otoban sahnesinde ajan bir arabanın üstüne atlıyor ve arabada ne ağız kaliyor ne burun ve araba tepe taklak amma arabanın içinde kimse yok! ilginc!!

Dört-
Neo merovingian`in (hani anahtarcıyı esir alan adam) adamları ile dövüşürken dövüşün sonunda adamin birine kılıcını saplıyor ama dikkatli bakıldığında kılıç adamın kolunun altından geçiyor

Beş-
Yine otoban sahnesi ve Morfeus ajanla dövüşüyor. O sırada tırın üstünde olan keymaker bir ara kayboluyor ve tekrar görünüyor!

Altı-
Kahramanimiz Neo kahinle konusuyor ve kahin onu bankta oturmuş ve arkasını dönmus bir vaziyette dinliyor. İlk görüntüde kahinin eli şakaklarında ikinci görüntüde yani bakın önünden çekilen görüntüde eli çenesinin karşısında sonraki görüntüde ise yine şakağında!

Yedi-
Yine tır sahnesinde Morfeus kılıcıyla ajanın yüzünü kanatabiliyorsa ve Trinity ikizlerden birinin koluna ateş edip kanatabiliyorsa, bizim neo elinde çelik çubukla bir dünya Ajan Smith´in niye bir tarafını kanatamadı?

Sekiz-
Filmde bir sürü Ajan Smith var ve hepsi de aynı elbiseyi giymişler ama bazısının kravat iğneleri sağdan tutturulmuş bazısının soldan bu da ilginç!

Dokuz-
(Bence en ilginci izlerken de kafama takılmıştı) ilk film de Neo´nun vücudundaki delikler yoktu sadece kafasının arkasindaki vardi ama şimdi hepsi geri gelmiş!

On-
Neo, Morfeus ve Keymaker kapıyı ararken o da ne karşılarında Ajan Smith. Ama Ajan Smith´in gözlüklerinden yansıyan görüntüye göre karşısında kimse yok bomboş bir koridor var ama orada 3 kişi olmasi lazım

Neyse benden bu kadar, çevirmekten yoruldum en iyisi siz MovieMistakes´i ziyaret edin ve hepsini okuyun (hepsi dediğim 50 tane hata bulmuslar şimdilik).

İlgili Yazılar

Hollywood ve Bilgisayarlar

FZ

Zaman zaman bu sayfalarda teknoloji muhabbetinin yoğun olarak geçtiği filmleri ele alıp eleştirdik (PI, Kod Adı Kılıçbalığı, AntiTRUST, vs.) ve bu filmlerde teknoloji dünyasının gerçekçi şekilde yansıtılıp yansıtılmadığına baktık. Kimi filmlerde bilgisayar dünyası saçmalığın doruklarında gezinirken kimilerinde de epey gerçekçi şekilde ele alınıyordu.

Bu konu ile ilgili "Computer Movies Suck" başlıklı çok güzel bir makaleyi sizinle paylaşmak istedim.

Folimage Animasyon Gösterimleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi´nde animasyon gösterimleri...

Folimage Animasyon Gösterimleri kapsamındaki animasyonların gösterimleri 9 Nisan 2004, Cuma günü saat 19:00´da gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilir ve buradaki telefonlardan merkez sorumlularına ulaşabilirsiniz.

Tam bir BiletiX Macerası

anonim

Sinema gündeminde "Yüzüklerin Efendisi" olunca bize de bu filmi görmek düştü.Şimdi kim gidip sıraya girecek hemde bir gün sonraki seans için. Evet İstanbul'dayken çokça panolarda gördüğüm BiletiX sitesine(www.biletix.com) giriyorum.Bölge seçimiyle Ankara Odeon Cineplex sinemasında istemediğim bir koltuğa(bilgisayar koltuk seçimini kendisi yapıyor) bilet alma girişimim "Maestro Card" kabul edilmediği için kursağımda kalıyor.Ne yapalım sinema sinema dolaşıp bilet bulacağız!Oda ne gittiğim ilk sinemada saat 18:00 için bilet olduğunu söylüyor kasiyer bayan.Ama benim yılbaşı akşamını sinemada geçirmek gibi bir düşüncemde yoktu.Üç arkadaş Ankara sokaklarında gezerken ne yapalım diye düşünüyor ve üzerinde çalıştığımız projeler hakkında bilgi alış-verişinde bulunuyoruz.Yani eğleneceğimiz günde bile iş konuşur oluyoruz.Ve yeniden bu filmi seyretmeye karar veriyoruz ama nasıl!?

ENIGMA

FZ

Şu anda vizyonda olan ENIGMA filmi, II. Dünya Savaşı esnasında Almanlar tarafından askeri bilgilerin güvenli olarak iletilmesi amacı ile geliştirilmiş, rotor tabanlı, polialfabetik bir şifreleme sistemini çözmek için İngiltere'deki Bletchley Park'ta örgütlenmiş İngilizler'in hayatından bir kesit sunuyor.

Hemen belirtmek isterim ki, her ne kadar şifreleme ve II. Dünya Savaşı ile ilgilenen arkadaşların dikkatlerinden kaçmayacak bir film olsa da, müthiş bir eser olduğu söylenemez.

Stanley Kubrick ve Otomatik Portakal

lalapoo

Stanley Kubrick`in filmlerinde işlediği konuların genelde psikoloji ve fizikle olan bağlantısı bulunmasında babasının bir fizikçi olmasının payı büyüktür.

Yine Otomatik Portakal'da da bireysel şiddet uygulayan bir insanın aynı şeylere mahruz kaldığında ne gibi bir ruh haline bürünecegini konu edinmiştir. Ve şiddet içeren sahneleri öyle işlenmiş ki, en ufak bir rahatsızlık vermiyor insana. Hala izlemeyenler için mutlaka izlenmesi gereken filmler listesine konulmasını şiddetle öneririm ;)

Stanley Kubrick ve filmleri hakkında...