Uçan Araba Geliyor

0
caNavar
Fantastik filmlerin en çok aranan, hayal edilen teknolojisi gerçek oluyor. Amerikan Terrafugia şirketi tarafından geliştirilen "Transition" adlı uçan araba 2009 yılında trafiğe çıkıyor. Karada ve havada gidebilecek olan arabanın fiyatı 150 bin dolar olacak.
Arabanın havalanabilmesi için 50 metrelik bir yola ihtiyacı var ve inebilmesi içn 4-5 metre yetiyor. Karada saatte 200 km yapabilirken havada 220 km ye çıkabiliyor. Bir düğme ile kanatlarını açarak uçak moduna geçen araç tek motorla çalışıyor. Araba 5 yıl içinde piyasaya sürülecek. Arabanın videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak: bildirgec.org

Görüşler

0
solarhalo
birde olduğu yerden havalanabilse tam geleceğe dönüşteki gibi olcakmış :)

teşekkürler
0
myavuzselim
Peki bunun ucaktan farki denir?
0
caNavar
karada da gidiyor =) biraz çılgınlık, gerek yok gibi geliyor ama aslında teknolojinin sınırları ne kadar zorlayabileceğini çok güzel göstermekte benim kanaatim.
0
darkBLACK
geri vitesi var ;)
0
battalgazi
Mevcut petrol fiyatlariyla bu arabayi alacak kisilere iyi sanslar dilerim. Muhendislik acisindan guzel bir proje netekim.
0
siyah83
Benim tek korkum , katlanabilen mekanik kanatlar , uçarken ya da karada herhangi bir sarsıntı vb. ile katlanabilen bir uzuvun sabit bir uzuva göre kalıcı darbe alma ihtimali daha yüksek.

Uçan tabut olmaz inşallah .

Ama gelecekte yapılacak benzer modeller için yegane öncü olacak , pek de 2009 da piyasaya çıkabileceğe benzemiyor :)
0
urxalit
Aslında bu bir uçan araba değil. Kanatlarını katlayıp karada da gidebilen bir uçak. Ancak karada normal araba kadar kullanmak pek pratik olmaz. Fakat özellikle Türkiye gibi havacılığın çok çok pahalı olduğu bir ülkede, uçağı apronda bırakıp yıllık park bedeli ödemektense garaja çekilebilmesi ilk alım bedelinin yüksekliğini amorti edecektir.

Yine de kanatları geriye doğru katlanarak kuyruk tarafındaki bağlantı ile römork gibi arabayla çekilebilen ve eve götürülebilen Cessna'lar var.
0
ctrlbreak
Cok abartmislar bence bunun ismi ucan araba deilde yolda giden ucak olmaliymis. Katlanan kanat disinda bir yenilik goremedim. Ucan araba demek gunluk sorunsuz kullanilan bir arabanin ayrica ucabilme ozelligininde olmasi demek. Denizde giden araba mesela canavar gibi calisiyor. Antalyada kullaniliyor diye biliyorum ve yolda oldugu kadar denizde de oldukca performansli oldugunu televizyondan gormustum. Tamam ucan arabadan super olmasini beklemiyoruz. Ancak bu makine su ozellikleri ile araba olamaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Evrim insanlara ''iltimas'' mı geçti?

FZ

Beyin gelişimini ve işlevlerini kontrol eden genler insanlarda, türün maruz kaldığı doğal seleksiyon sayesinde diğer primatlara ve memelilere göre çok daha hızlı gelişti. Dr. Bruce Lahn ve ekibi, Cell dergisinin Aralık 2004 tarihli son sayısında yayınlanan makalelerinde konu ile ilgili detaylı bulguları yayınladı.

University of Chicago'da ve Howard Hughes Tıp Enstitüsünde insan genetiği üzerine çalışan Dr. Lahn'a göre, "insanların bilişsel yetenekleri birkaç mutasyon sayesinde değil bu tür zihinsel yeteneklerin önemli olduğu ve çok sofistikte durumlara adapte olmayı gerektiren doğal seçilim ortamlarında hayatta kalmayı kolaylaştıracak pek çok mutasyonun sonucunda ortaya çıktı."

Fare beyninde insan nöronları...

anonim

Araştırmacılar, 14 günlük fare ceninlerinin beyinlerine yaklaşık 100 bin insan cenini kök hücresi yerleştirdi. Fareler, beyinlerinde binde bir oranında insan hücresiyle dünyaya geldi. İnsan kök hücreleri, nakil işleminden iki ay sonra beynin değişik bölgelerinde yerlerini aldı. Bu insan nöronlarının, nakil işleminin üzerinden 18 aygeçtikten sonra da normal elektriksel faaliyete sahip olduğu belirlendi.

Merhaba Higgs!

tongucyumruk

Yıllar süren aramaların, taramaların ve hunharca çarpıştırılan trilyonlarca atomaltı parçacığın ardından sonunda CERN'den beklenen açıklama geldi. LHC'de yapılan ATLAS ve CMS deneylerinde Higgs Bozonu'nun beklenen niteliklerine uygun bir parçacık 5 sigma seviyesinde kesinlikle tespit edildi (Matematikle arası limoni olanlar için 0.999993204653751 olasılık diyebiliriz)

Bilkent'te Nanoteknoloji Merkezi

melitical

Bir saç telinden 100 bin kat ince malzemelerin kullanılacağı Ulusal Nanoteknoloji Merkezi, Bilkent'te bir yılda faaliyete geçecek. Yüksek kar getirmesi beklenen projenin toplam 30 milyon YTL 'ye mal olması planlanıyor. Maliyetin 11 milyon YTL'si Devlet Planlama Teşkilatı tarafından karşılanacak.

Kaynak:Radikal

ODTÜ'den Bir İlk

FZ

ODTÜ'de geliştirilen yeni maddeyle cep telefonu, televizyon, elektronik gazete gibi görüntü cihazlarının ekranları, plastik malzemeyle ve daha ucuza üretilebilecek. Yeşil renk oluşturulamadığı için bugüne kadar kullanılmayan plastik malzeme, devrim niteliğindeki son gelişme sayesinde kullanılabilecek.