Uçan Araba Geliyor

0
caNavar
Fantastik filmlerin en çok aranan, hayal edilen teknolojisi gerçek oluyor. Amerikan Terrafugia şirketi tarafından geliştirilen "Transition" adlı uçan araba 2009 yılında trafiğe çıkıyor. Karada ve havada gidebilecek olan arabanın fiyatı 150 bin dolar olacak.
Arabanın havalanabilmesi için 50 metrelik bir yola ihtiyacı var ve inebilmesi içn 4-5 metre yetiyor. Karada saatte 200 km yapabilirken havada 220 km ye çıkabiliyor. Bir düğme ile kanatlarını açarak uçak moduna geçen araç tek motorla çalışıyor. Araba 5 yıl içinde piyasaya sürülecek. Arabanın videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak: bildirgec.org

Görüşler

0
solarhalo
birde olduğu yerden havalanabilse tam geleceğe dönüşteki gibi olcakmış :)

teşekkürler
0
myavuzselim
Peki bunun ucaktan farki denir?
0
caNavar
karada da gidiyor =) biraz çılgınlık, gerek yok gibi geliyor ama aslında teknolojinin sınırları ne kadar zorlayabileceğini çok güzel göstermekte benim kanaatim.
0
darkBLACK
geri vitesi var ;)
0
battalgazi
Mevcut petrol fiyatlariyla bu arabayi alacak kisilere iyi sanslar dilerim. Muhendislik acisindan guzel bir proje netekim.
0
siyah83
Benim tek korkum , katlanabilen mekanik kanatlar , uçarken ya da karada herhangi bir sarsıntı vb. ile katlanabilen bir uzuvun sabit bir uzuva göre kalıcı darbe alma ihtimali daha yüksek.

Uçan tabut olmaz inşallah .

Ama gelecekte yapılacak benzer modeller için yegane öncü olacak , pek de 2009 da piyasaya çıkabileceğe benzemiyor :)
0
urxalit
Aslında bu bir uçan araba değil. Kanatlarını katlayıp karada da gidebilen bir uçak. Ancak karada normal araba kadar kullanmak pek pratik olmaz. Fakat özellikle Türkiye gibi havacılığın çok çok pahalı olduğu bir ülkede, uçağı apronda bırakıp yıllık park bedeli ödemektense garaja çekilebilmesi ilk alım bedelinin yüksekliğini amorti edecektir.

Yine de kanatları geriye doğru katlanarak kuyruk tarafındaki bağlantı ile römork gibi arabayla çekilebilen ve eve götürülebilen Cessna'lar var.
0
ctrlbreak
Cok abartmislar bence bunun ismi ucan araba deilde yolda giden ucak olmaliymis. Katlanan kanat disinda bir yenilik goremedim. Ucan araba demek gunluk sorunsuz kullanilan bir arabanin ayrica ucabilme ozelligininde olmasi demek. Denizde giden araba mesela canavar gibi calisiyor. Antalyada kullaniliyor diye biliyorum ve yolda oldugu kadar denizde de oldukca performansli oldugunu televizyondan gormustum. Tamam ucan arabadan super olmasini beklemiyoruz. Ancak bu makine su ozellikleri ile araba olamaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Beyin Dalgalarinizi Kullanarak Eksi Sözlüge Mesaj Yazabilir Misiniz?

FZ

Hic klavye, fare, mikrofon, vs. kullanmadan sadece beyin dalgalarinizi, bir EEG cihazini ve bir de kisisel bilgisayarinizi kullanarak Eksi Sözlüge mesaj yazabilir isiniz?

Sabanci Universitesi'nden Armagan Amcalar bunu yapabilecegini iddia ediyor. 14 Ocak gunu yani yarin bir demo yapacagini soyleyen Amcalar'in konuyla ilgili web sitesi: http://www.armaganamcalar.com/eeg/eeg.php

Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

darkhunter

Bilim insanları, dünyadaki 10 bin Sony Playstation 3’ü internet üzerinden bağlayarak, Alzheimer araştırmasında değerlendirecek. Küresel PS3 ağı, dünyanın en güçlü bilgisayarı olacak.

Kore'de Yeni bir Humaniod

anonim

World-Science ın bu haberine göre adını Havva'dan alan Ever-1 ( Eve Robot 1 ) tanıtıldı. Haberdeki resimde de görebileceğiniz gibi özellikle yüzü üzerinde oldukça uğraşılmış olan bu robot 400 kelimeyi anlayabiliyor. İnsana ait bütün yüz tepkilerini verebilen robotun yüzü silicon bazlı olarak yapılandırılmış ve 15 mikro motor tarafından kontrol ediliyor.

Çapkın Fareler Genetik Olarak Evcilleştirildi

malkocoglu_2

Bilim adamları tek bir geni değiştirerek, çapkın olan bir fare türünü evcil hâle getirdi. Microtus pennsylvanicus (meadow vole) olarak bilinen fare türü, eşten eşe atlayan ve çocuklarına bakmayan bir hayvan türü olarak biliniyordu. Fakat meadow vole'un kuzeni microtus ochrogaster (prairie vole) tam bir ideal eş modeliydi. Tek eş ile oluyor, onu koruyor ve çocuklarına da bakıyordu. Aradaki farklardan hareketle, araştırmacılar iki beyinde farklı olan maddeyi (vasopressini) tutucu görev yapan bir geni, çapkın farelere enjekte ettiler. Sonuç başarılı oldu: Denek çapkın fareler artık hızlı yaşamıyor, ve tek eş ile mutlu bir şekilde yaşıyorlar.

Haberin devamı: http://www.abc.net.au/science/news/stories/s1134804.htm

Bir konferansın ardından: Bilgi İşleyen Makine Olarak Beyin - 3

FZ

Bir konferanstan alıntı:

Sene 2050. Yer: İstanbul’daki Yıldırım Stadyumu. Boğaziçi İdman Yurdu (nam-ı diğer Akıncılar) ile insanlardan kurulu ve ağırlıklı olarak Brezilyalı oyunculardan oluşan futbol takımının maçı üzerinden kısa bir süre geçmiş. Robotlardan kurulu İdman Yurdu 1-0 yenilmiş. Maçı yorumlayan bir bonobo şempanzesi durumdan memnun olmadığını belirtiyor ve etrafa ASIMO modeli hakemin satın alındığı dedikodusunu yayıyor. Haberi izleyen bir çiftten erkek olanı eşine dönüp “nasıl olur da Hiper-Turing testinde karşı tarafı kadın olduğuna ikna edemezsin!” diye çıkışıyor