Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

0
Teorisyen
Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...
Bazı özellikleri...
- kernel 2.4.21
- gcc 3.3.1pre
- mozilla 1.4
- kde 3.1.2
- evolution 1.4.3
- XFree86 4.3
- apache 2.0.47
- galeon 1.3.6
- koffice 1.3beta

Biz de birkaç arkadaş paramıza kıyıp bayiden Mandrake Linux 9.1 CD'si almıştık....

Şimdi bu para boşa gitmiş mi oluyor ? ;)

Görüşler

0
Teorisyen
22 Temmuz Salı akşamı bir arkadaşımla Ankara Maltepe pazarına gitmiştik... İçerisinde gezinirken bir ara gözüm yukarıda ilanlara takıldı... İlanların birisinde Mandrake Linux 9.2 yazıyordu... Mandrake Linux 9.1'in CD sini ortak olarak almış olduğum bu arkadaşım bana Mandrake Linux'un 9.2 sürümünün çıkıp çıkmadığını sordu.. Ben hiç ihtimal vermedim... Daha yeni 9.1 sürümü çıktı, 9.2 bu kadar hızlı çıkamaz diye düşünmüştüm...
Mandrakenin haberinde de gördüğünüz gibi 24 Temmuzda 9.2 sürümünün Betası çıkıverdi...
24 Temmuzda bir haberle açıklanan bir programı 2 GÜN ÖNCESİNDEN Maltepe de bulmanız imkanı doğmuştu !
Şu Türk insanı geleceği mi görüyor ne ?
0
crematorium
Merak ettim doğrusu! :) Alıp bi görmek lazım aslen hangi dağıtım hangi sürümmüş :)
0
korhan
Yok yahu olurmu ole sey, ama benim anlamadığım bir durum var,
neden bizde sadece gelecek dağıtım olarak var?
Red hat yada diğer dağıtımların tabanları ile değil sadece kendimizin..?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

gismo

slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

Para verdip aldığımız işletim sistemi gerçekten bu parayı hak ediyormu?

binner3

Elimde 8.2 GB bir harddisk vardı.Bunun üzerinde bad sector olduğunu biliyordum ve linux kurmaya karar verdim. Partition ayarlarımı yaptım ve "Check for bad Sector" diyerek bad sectorleri taramasını istedim.Redhat 8.0 bu diskte bad sector buldu ve işletim sistemini bu disk üzerine yüklemeyiniz diyerek kurulumdan çıktı.

Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

coskung

Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.

Linus Torvalds'dan Yeni Bir Fikir: DCO

malkocoglu

Linus Torvalds, ticari ürünlerden gelebilecek kodların Linux kaynak koduna girmemesi için Geliştiriciyi Tanimlayan Sertifika (Developer's Certificate of Origin - DCO) adlı bir sistem önerdi. Bu sistem kaynak kod dosyalarının kim, ne zaman yazıldığını kayıtlara geçirerek, kişinin ve kişilerin Linux içine koydukları kodlardan sorumlu olmalarını sağlayacak. Bu sayede SCO gibi sorun çıkartan tiplerden korunmak amaçlanıyor.

http://www.linuxworld.com/story/44996.htm

Kernel 2.4.24 Çıktı

bahadirkandemir

Kernel'in bellek yönetim kodunda, mremap(2) sistem çağrısındaki hatalı sınır kontrolünden kaynaklanan bir güvenlik zayıflığı bulundu.

mremap sistem çağrısı, sanal bellek alanlarının adreslenebilir boşluklarını taşımak ve boyutlarını değiştirme imkanı sağlıyor.

Duyurunun tamamı: http://isec.pl/vulnerabilities/isec-0013-mremap.txt