PhpEd Amerika Yollarında

0
anonim
Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Görüşler

0
yonlendir
Nusphere''in bir Amerika değil İsveç firması olduğunu hatırlatır, sevgilerimi sunarım.
0
sundance
Yanlış biliyorsam uyarın, ama Nusphere Progress`in bir alt şirketi (Nusphere`in MYSQL desteği için kurulduğunu açıklayan Türkçe basın bildirisini ben çevirmiştim ;) ve Progress`de bir Amerikan şirketi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecek Linux 1.0

anonim

En önemli özelliği sitesinde de belirtildiği gibi "Her uygulama ile ekrana ve yazıcıya Türkçe yazma ve bastırma desteğini orijinal olarak içinde barındıran ilk ve tek dağıtım" olan Gelecek Linux, Gelecek Linux Sistemleri firması tarafından hazırlanmış. 3 CD halinde ve Türkçe StarOffice 5.1 ile beraber gelen Gelecek Linux, bizleri yüzlerce dolar lisans ücreti ödemekten kurtaracak ve sonunda Linux altında adam gibi bir Türkçe masaüstü ve ofise kavuşturacak gibi gözüküyor. Gelecek Linux'u FTP yansısından indirebilmeniz mümkün. Web sitesine ise http://www.geleceklinux.com adresinden ulaşabilirsiniz.

LinuxWorld Ödülleri: And the Winner is... Microsoft?

FZ

Hayır, 1 Nisan şakası falan değil. LinuxWorld etkinliğinde En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü alan şirket Microsoft oldu.

RAM Tabanlı Sabit Disk

malkocoglu

Bir borsa şirketinde çalışan arkadaş ile sohbetten paylaşıyorum:
Arkadaşımız, bir ABD finans şirketinde şöyle bir sistem geliştirmiş: Borsa sistemindeki yavaşlıklardan faydalanıp çabuk al/sat yaparak para kazanan otomatik bir program. Sistemin özellikleri: Veri tabanı: MySQL ; Işletim sistemi: Linux ; Disk: Rocket Disk
Sistemin mimarisinde çok ilginç bir ozellik, Linux'a bağlı kullanılan Rocket Disk markalı bir donanım birimi. Rocket Disk kendi belleği ile geliyor, ve bilgisayarın PCI girişi üzerinden işletim sistemine sabit disk gibi gözüküyor. Daha önceden solid state teknolojisi olarak duyduğum bu uygulamayı ilk kez gerçek hayatta kullanan birini görünce, tecrübelerini hemen gagaladım.
MySQL bir günlük veri için (8 GB'lik) veri tabanını tamamen rocket disk üzerine geçirmişler, ve tabii ki uygulamaları "kanatlanmış". Bir günlük al/sat işlemleri tamamen rocket disk üzerinde yapılıyor, ve saat 5'ten sonra (borsa kapanınca) rocket disk'teki veriler sabit diske geçiriliyor (zamanlı bir betik ile kolay, cron, perl, vs ile).

rpmfind

mysterious

Linux'un kolaylıklarının hayatımızın vazgeçilmezi olduğu aşikar.

rpmfind da böyle bir şey; internet üzerinden rpm paketlerini size bulup kolayca indirmenizi sağlayan bir program.

Mesela bir paket kurmak istiyorsunuz. Nereden bulacağım bu paketi şimdi? Kimbilir ne kadar sürer? Ne kadar yer kaplar? Ve bana gerekli dosyalar neler?

rpmfind tüm bu sorgu işlemlerini belirttiğiniz anahtar kelimeye veya düzgün anlatıma göre yapar.

Detaylı bilgi için : http://rpmfind.net/linux/rpmfind/

Penguen Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin, çalışmalarında görev alacak birçok penguene ihtiyacı var. Biri neden siz olmayasınız?

Topluluğa sempati duymanın yanı sıra, birebir çalışmalarda yer almak, «çorbada benim de tuzum var» demek istemez misiniz?

Görev alabileceğiniz birçok çalışma sizleri bekliyor.
[Ayrıntılı Bilgi]