PhpEd Amerika Yollarında

0
anonim
Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Görüşler

0
yonlendir
Nusphere''in bir Amerika değil İsveç firması olduğunu hatırlatır, sevgilerimi sunarım.
0
sundance
Yanlış biliyorsam uyarın, ama Nusphere Progress`in bir alt şirketi (Nusphere`in MYSQL desteği için kurulduğunu açıklayan Türkçe basın bildirisini ben çevirmiştim ;) ve Progress`de bir Amerikan şirketi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mepis Linux İncelemesi

anonim

Hem CD´den çalışıp hem de HDD a kurulabilen Debian tabanlı masaüstüne yönelik bir sistem.

Mepis Linux aslen CD´den çalışan bir dağıtım. Ancak sistemi CD´den çalıştırdığınız zaman masaüstünde ki bir ikona tıklayarak KDE tabanlı bir program ile sistemi sabit diske kolayca aktarabiliyorsunuz.

Linus´dan SCO´ya cevap!

sundance

SCO´nun iddiaları üzerine son yapılan röportajında Linus Tornvalds, iddiaları yanıtlarken, durumun çok güzel bir resmini çiziyor. Her zamanki sade akılcı üslubu ile duruma açıklık getiriyor.

Fakat bence daha bile önemlisi, email ya da ICQ başına geçtiğinde canavar dönüşen birçok Internet kullanıcısına problemlerin bu şekilde çözülmediğini anlatan bilgece bir yol göstermesi.

$24,5 M`luk Super Bilgisayar - Linux tabi ki ;)

sundance

Slashdot`ın haberine göre dünyanın en hızlı super bilgisayarlarından bir tanesinin daha yapımı için Pacific Northwest National Laboratory HP ile $24,5M`luk bir anlaşma imzalamış.

\r\r Sözkonusu bilgisayar 170TB disk alanına, 1,8TB RAM`e ve 1400 işlemciye sahip olacakmış. İşletim sistemi de Linux. Asıl eğlenceli olan ise yorumlarda, `eğer Windows XP Pro kullanılsaydı` kısmı ;)
\r\r "...proje $24,500,399.98`a malolurdu ki bu da bütçeyi aşardı ($24M+XP'nin satış fiyatı)... üstelik 1398 cpu`da boşa giderdi :)))"

Linux´la İlgili Video-Yayın

St

IBM 30 Nisan ve 6 Mayıs'ta Linux'la ilgili bir webcast düzenliyor. IT yöneticilerinin neden Linux'u tercih ettiklerini hakkındaki webcasti canlı olarak izleyebilirsiniz. 30 Nisan´da, Türkiye saatiyle saat 18.00´de. Sakın geç kalmayın. Üyelik işlemlerinizi ise www.techonline.com adresinden yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız:

Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

Soulblighter

Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.