Türkiye`de profesyonel Linux eğitimi

0
larweda
Son yılların gözde iş sektörlerinden biri olan bilgisayar eğitim sektörü, Türkiye`de de geçen sene büyük eğitim firmaları ve büyük yatırımlar (aynı zamanda büyük batırımlar :-) ile hızlı bir ilerleme kaydetti. Piyasada gördüğümüz eğitim firmalarının tamamı M$, CISCO, Digital, Sun, Oracle gibi yüksek fiyatlı, yüksek telif hakkı ödenen konularda eğitim vermeyi tercih ettiler. Yeni açılan bir eğitim firması olan BTeğitim ise eğitim portföyüne toplam 3 Kur / 18 Hafta süren bir Linux Sertifika Programı ile başlıyor.
Türkçe içerikli detaylı bir Linux eğitimi olan Linux Sertifika Programı 6'şar haftalık 3 kur şeklinde düzenlenmiş. Dersler Haftada iki gün 4'er saat yapılıyor. 24 Kasım 2001 tarihinde ise ilk kurun ilk sınıfı açılıyor. Temelde Red Hat Certified Engineer paketi ile oluşturulan kurs içeriği, Comptia Linux+ ve Linux Sair Gnu programlarını da kapsıyor. Linux ücretsiz bir işletim sistemi olduğu ve üretici firmaya bir dolu telif, sertifika vs. parası ödemediğiniz için ücretler de gayet makul olarak belirlenmiş, özellikle öğrenciler için de özel indirimler ve taksitler uygulanıyor. (Üstelik fiyatlar TL!)

İlgilenen ilgilenmeyen herkes, kurs detaylarına, içeriğine, ücretlendirmesine ve diğer bilgilere bir göz atsın bence, en azından fikrimizi söyleyelim, hem burada birbirimize yol göstermiş oluruz, hem de Linux adına türkçe böyle bir girişime giren arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz.

İlgili Yazılar

Gömülü Sistemler için bir Linux Dağıtımı Geliştirme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Mayıs 2004 Perşembe günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. IBM İstanbul Linux Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, özel amaçlar için geliştirilen gömülü sistemler üzerinde çalışacak bir Linux dağıtımının nasıl geliştirileceği, tasarım prensipleri ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durulacaktır. Ayrıca seminer, gömülü sistemler haricinde kişisel bilgisayarında kendi özel Linux dağıtımını geliştirmek isteyenler için de faydalı olacaktır.

BetterDesktop.org

butch

OpenSUSE projesinin bir parçası olan Better Desktop KDE ve GNOME üzerinde bir süredir gerçekleştirilen kullanılabilirlik testleriyle ilgili verileri ve videoları geliştiricilerin kullanımına açıyor.
/.

Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

cayfer

Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.

Massachusetts eyaleti Linux’a geçiyor

sametc

www.ntvmsnbc.com'da yayınlanan habere göre Massachusetts eyaleti kurumsal bilgisayarlarında Linux işletim sistemi kullanılacağını belirtti. Böylece, ABD’de Linux’a geçen ilk eyalet oluyor.
Massachusetts eyaleti daha önce de Microsoft’a karşı tekel davası açmıştı. Haberin devamı...

Kartvizitte Linux

tongucyumruk

Bir iş görüşmesinden sonra kartvizitinizi bırakmak istiyorsunuz. Ama öyle sıradan bir kartvizit bırakmak herhalde bir geek'e yakışmaz. Bu iş için kartvizit şeklindeki yazılabilir CD'lerden kullanmak daha uygun bir tercih olacaktır. Peki ama CD'nin içeriği ne olacak? Herhalde hiçbirimizin 30MB olacak kadar uzun bir CV'si yoktur. Bunun yerine o CD'ye linux yüklemeye ne dersiniz? FSF'deki amcalar bu fikri oldukça iyi bulmuş olacaklarki Bootable Businness Card projesi başlamış. Projenin amacı küçük kartvizit CD'lere sığabilecek boyutta, sadece CD'den çalışabilecek bir dağıtım üretmek. Tabiiki dağıtımın tek amacı karizmatik bir kartvizit üretmek değil. İçerdiği programlar sayesinde sistemlerin post-mortem analizinden Debian kurulumuna kadar birçok iş için kullanmanız mümkün. Dağıtımın sitesinden isolarını indirebilir, bunları kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyip (mesela LiLo açılışta kartvizitinizi ekrana yazabilir) etkileyici iş başvuruları yapabilirsiniz. Not: Sanırım yılın ilk haberi oldu ha?