Çin de Linux dedi !!!

0
anonim
/. daki habere göre Sun Microsystems, Çin hükümetiyle, Star Office 7.0'ı da içeren, 50$ lık lisanslar ile satılacak olan Linux masaüstleri için anlaşmış.

Görüşler

0
FZ
http://www.vnunet.com/News/1149212 adresinde de benzer bir haber var ve oradaki bilgilere bakacak olursak Sun Microsystems gelecek senenin sonuna dek yaptığı anlaşma uyarınca Çin´de 500,000 ila 1,000,000 arası masaüstü GNU/Linux destekli kişisel bilgisayar kuracak.

Bu, bir anda Sun´ı dünyanın en büyük masaüstü Linux firması yapacak demektir.
0
mentat
evet, insan haklarinin en cok ihlal edildigi ulkede, yazilimlar ozgur. hadi sevinelim!
0
yuxel
Gün gelecek buraya "Türkiye de özgür yazılım dedi" ,"hedo üniversitesi dünyada bir ilke imza attı", "türk öğrenciler internette hız rekoru kırdı" v.s gibi haberleri burda görecez. Hatta nasipse bu haberler /.'u süsleyecek. Çok mu komplo teorisi koktu ?

PS : Anonim = "YuXeL"
0
conan
Onemli olan TR de hede hodo dese keske demek degil. Onemli olan hep beraber bir platform olusturup ornegin TR'nin open source politikasini yaratmaya calismak. Bu politikayi yaratacak insanlar bizi mecliste "temsil" edenler olmasa gerek. Oturup hep beraber bir caba sarfedersek bu tip bir olusumu baslatabiliriz bence.

(not cevabim sahsina yonelik degil yuxel yanlis anlasilma olmasin)
0
yuxel
Zaten bahsettiğim(ya da bahsetmeye çalıştığım diyeyim) "keşke ülkem daha yüksek yerlerde olsa" değil, "keşke ülkemi daha yüksek yerler taşıyabilse(m)k".
0
julyano
Çin uzun zamandır linuz diyordu zaten bir çok çinli dağıtım var bunalrın içinde kızıl bayraklı linux olarak adlandırılanı en büyüğü ve devletin desteğini alıyor. ayrıca Japonya ve KOre ile açık kaynaklı yazılıma ve linuxa daha çok yatırım yapmak daha çok yararlanmak için çalışmalar yapıyor. ben sitemde neredeyse her ay çin ve linux ile ilgili en az bir haber yapıyorum.
0
SHiBuMi
Sun''ın yürüttüğü benzer bir çalışma:

Java Desktop System [wwws.sun.com]

0
sametc
gercekten burda devlet dairelerinden hareket beklemek yanlıs olmazmı .....
gercekten eğer bir şirket windows 2003 server kullanıyorsa bunda tanıtım buyuk pay sahibi oluyor bizlerde tanıtım yapalım diyorum........
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

tupac

Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

Haydi Yarışa!

meddah

IBM, Novell, Mainsoft gibi firmaların sponsorluğunda, 23 Mart 2007'de başlayacak olan Race to Linux 2.0 isimli organizasyonun amacı ASP.NET geliştiricilerini Windows platformundan, Linux platformuna nasıl geçebilecekleri konusunda fikir vermek.

Yeni projeler peki, ama mevcut projeleri nasıl Linux'a göç edebileceğinizi düşünüyorsanız!, Mono takımının geliştirdiği göç (migration) aracı olan MoMA ile ilgili makaleye buradan erişebilirsiniz.

Postfix var ya daha ne istiyosunuz ?

sundance

İşyerinde bir makinaya mail kurmanız gerekiyor. Buldunuz bir Pentium 100 makina, RedHat 6.2'i dayayacaksınız, Sendmail`ı da konfigüre edip çalıştıracaksınız.

Ama, birileri kulağınıza kar suyu kaçırmış bir kere `Abi napıyorsun, Sendmail güvenli değil, Qmail kur`. Öncelikle bunu söyleyen hıyara sıkı bir tekme atıp ardından, Qmail`ı kurup kurmadığını öğrenin, eğer kurmadıysa bir tekme daha atıp, bir yerlerden Postfix indirin.