Çin de Linux dedi !!!

0
anonim
/. daki habere göre Sun Microsystems, Çin hükümetiyle, Star Office 7.0'ı da içeren, 50$ lık lisanslar ile satılacak olan Linux masaüstleri için anlaşmış.

Görüşler

0
FZ
http://www.vnunet.com/News/1149212 adresinde de benzer bir haber var ve oradaki bilgilere bakacak olursak Sun Microsystems gelecek senenin sonuna dek yaptığı anlaşma uyarınca Çin´de 500,000 ila 1,000,000 arası masaüstü GNU/Linux destekli kişisel bilgisayar kuracak.

Bu, bir anda Sun´ı dünyanın en büyük masaüstü Linux firması yapacak demektir.
0
mentat
evet, insan haklarinin en cok ihlal edildigi ulkede, yazilimlar ozgur. hadi sevinelim!
0
yuxel
Gün gelecek buraya "Türkiye de özgür yazılım dedi" ,"hedo üniversitesi dünyada bir ilke imza attı", "türk öğrenciler internette hız rekoru kırdı" v.s gibi haberleri burda görecez. Hatta nasipse bu haberler /.'u süsleyecek. Çok mu komplo teorisi koktu ?

PS : Anonim = "YuXeL"
0
conan
Onemli olan TR de hede hodo dese keske demek degil. Onemli olan hep beraber bir platform olusturup ornegin TR'nin open source politikasini yaratmaya calismak. Bu politikayi yaratacak insanlar bizi mecliste "temsil" edenler olmasa gerek. Oturup hep beraber bir caba sarfedersek bu tip bir olusumu baslatabiliriz bence.

(not cevabim sahsina yonelik degil yuxel yanlis anlasilma olmasin)
0
yuxel
Zaten bahsettiğim(ya da bahsetmeye çalıştığım diyeyim) "keşke ülkem daha yüksek yerlerde olsa" değil, "keşke ülkemi daha yüksek yerler taşıyabilse(m)k".
0
julyano
Çin uzun zamandır linuz diyordu zaten bir çok çinli dağıtım var bunalrın içinde kızıl bayraklı linux olarak adlandırılanı en büyüğü ve devletin desteğini alıyor. ayrıca Japonya ve KOre ile açık kaynaklı yazılıma ve linuxa daha çok yatırım yapmak daha çok yararlanmak için çalışmalar yapıyor. ben sitemde neredeyse her ay çin ve linux ile ilgili en az bir haber yapıyorum.
0
SHiBuMi
Sun''ın yürüttüğü benzer bir çalışma:

Java Desktop System [wwws.sun.com]

0
sametc
gercekten burda devlet dairelerinden hareket beklemek yanlıs olmazmı .....
gercekten eğer bir şirket windows 2003 server kullanıyorsa bunda tanıtım buyuk pay sahibi oluyor bizlerde tanıtım yapalım diyorum........
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Hediyeli Yarışma

oktay

Linux34.com ve Turk-PHP.com aracılığıyla hazırlanan Linux CD hediyeli bilgi yarışmasının ikinci ayağı başladı. Her hafta kazanan bir kişiye RedHat 8 CD'si hediye ediliyor.

Soruları ve yarışma hakkında daha fazla bilgiyi http://www.linux34.com/yarisma.php adresinde bulabilirsiniz.

Hepinize bol şanslar.

Mandrake ve HP elele

sundance

Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

GNU/Linux Tarihi Arşivi

ghanthar

İlk Red Hat veya Slackware, Suse sürümünü denemek, veya bunlardan önce hangi dağıtımlar vardı bir göz atmak nasıl olurdu? Güzel mi? O zaman bu haberi okuyun.

Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

sundance

Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.

Gelecek Linux 1.1 çıktı

NisoUSTA

Gelecek Linux 1.1 çıktı. Uzun zamandır beklenen, dağıtımı iki kez geciken bu sürüm tüm linux kullanıcılarını sevindirdi.
İş ve ev ortamında dinamizm isteyen, alternatiflere her zaman açık olanlara yeni ufuklar açacak olan Gelecek Linux 1.1, yepyeni programlarıyla, masaüstünde ve sunucu altyapısında üstün eklentilerle piayasaya çıktı.
Gelecek Linux 1.1, 4 Eylül'den itibaren 2 CD halinde kitabı ile birlikte satışa sunuldu. Kurumsal destek içeren kutulu hali ise 15 Eylül'de satışa sunuldu.
Gelecek Linux 1.1, anlatılmaz, yaşanır!
Detaylı bilgi için...