Çin de Linux dedi !!!

0
anonim
/. daki habere göre Sun Microsystems, Çin hükümetiyle, Star Office 7.0'ı da içeren, 50$ lık lisanslar ile satılacak olan Linux masaüstleri için anlaşmış.

Görüşler

0
FZ
http://www.vnunet.com/News/1149212 adresinde de benzer bir haber var ve oradaki bilgilere bakacak olursak Sun Microsystems gelecek senenin sonuna dek yaptığı anlaşma uyarınca Çin´de 500,000 ila 1,000,000 arası masaüstü GNU/Linux destekli kişisel bilgisayar kuracak.

Bu, bir anda Sun´ı dünyanın en büyük masaüstü Linux firması yapacak demektir.
0
mentat
evet, insan haklarinin en cok ihlal edildigi ulkede, yazilimlar ozgur. hadi sevinelim!
0
yuxel
Gün gelecek buraya "Türkiye de özgür yazılım dedi" ,"hedo üniversitesi dünyada bir ilke imza attı", "türk öğrenciler internette hız rekoru kırdı" v.s gibi haberleri burda görecez. Hatta nasipse bu haberler /.'u süsleyecek. Çok mu komplo teorisi koktu ?

PS : Anonim = "YuXeL"
0
conan
Onemli olan TR de hede hodo dese keske demek degil. Onemli olan hep beraber bir platform olusturup ornegin TR'nin open source politikasini yaratmaya calismak. Bu politikayi yaratacak insanlar bizi mecliste "temsil" edenler olmasa gerek. Oturup hep beraber bir caba sarfedersek bu tip bir olusumu baslatabiliriz bence.

(not cevabim sahsina yonelik degil yuxel yanlis anlasilma olmasin)
0
yuxel
Zaten bahsettiğim(ya da bahsetmeye çalıştığım diyeyim) "keşke ülkem daha yüksek yerlerde olsa" değil, "keşke ülkemi daha yüksek yerler taşıyabilse(m)k".
0
julyano
Çin uzun zamandır linuz diyordu zaten bir çok çinli dağıtım var bunalrın içinde kızıl bayraklı linux olarak adlandırılanı en büyüğü ve devletin desteğini alıyor. ayrıca Japonya ve KOre ile açık kaynaklı yazılıma ve linuxa daha çok yatırım yapmak daha çok yararlanmak için çalışmalar yapıyor. ben sitemde neredeyse her ay çin ve linux ile ilgili en az bir haber yapıyorum.
0
SHiBuMi
Sun''ın yürüttüğü benzer bir çalışma:

Java Desktop System [wwws.sun.com]

0
sametc
gercekten burda devlet dairelerinden hareket beklemek yanlıs olmazmı .....
gercekten eğer bir şirket windows 2003 server kullanıyorsa bunda tanıtım buyuk pay sahibi oluyor bizlerde tanıtım yapalım diyorum........
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.

İsrail Hükümetinden Linux ile İlgili Yasa

FZ

Önerilen Yasa Tasarısı Hükümet Kurumlarında Sadece Açık Kodlu Yazılımın Kullanılmasını Zorunlu Kılıyor

Şili, Arjantin, Almanya, Avustralya, Çin, Peru, Kanada, Fransa, İtalya ve şimdi de İsrail...

Pek çok medya kaynağına göre yeni bir yasa taslağı açık kodlu kaynak kullanımını devlet dairelerinde zorunlu kılmayı planlıyor.

Jabber Sunucusu ve Kullanımı

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 3 Kasım 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Jabber ve XML protokollerinin yanı sıra örnek Jabber sunucu ve istemci yazılımlarından bazıları örneklerle incelenecek ve web/veritabanı uygulamalarına Jabber protokolü ile entegrasyon sağlayan J-Spy, J-Bot, J-Admin ve J-Guard adlı GPL yazılımları tanıtılacaktır.

http://seminer.linux.org.tr

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada

Gnome 2.0 RC1 Çıktı!

anonim

Uzun zamandan beri beklenilen, Linux'un X için en büyük 2 masaüstü yöneticisinden biri olan Gnome 2.0 Release Candinate 1'ini çıkardı (Mozilla'dan sonra bu RC'ler baydı ama ;)
Olayları geliştirme ekibinin kendi takviminde takip etmek için buraya bakabilirsiniz. Sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Bunun dışında yeni öğrendigim bir programdan da bahsedeyim. Garnome adlı program sizin için Gnome kaynak kodlarını çekip derliyor, ilgilenenlere duyurulur. Bunun dışında Deb ve Rpm kullanıcıları sabaha kalmaz unstable sürümlerine ulaşabilirler.