Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

0
FZ
Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Görüşler

0
FZ
Özel olarak yazı ile, genel olarak konu ile ilgili eleştirisi, ekstra bilgisi ya da daha fantastik şeyleri uygulama düşünceleri olan değerli FM üyeleri görüşlerini bizimle paylaşırlarsa çok seviniriz.
0
tongucyumruk
Haksızlık bu! Bu yaz arkadaşımın klavyesiyle ben yapacaktım bunu...

Aslında şimdi çok gaza geldim, bir ara eski samsung klavyemi geri mi taksam ne yapsam?

Fantastik fikirse bende çok... örneğin tuşlardan biri her basışta random arkaplan değiştirecek şekilde ayarlanabilir...
0
FZ
Aceleci davrandığım için üzgünüm ama Türk GNU/Linux camiasının buna ihtiyacı vardı ;-) Tabii en çok benim ihtiyacım vardı :-P (FZ: Abartmanın sonu yok mantalitesine her daim örnek teşkil edebilecek kapasitede bir editör)

Bu arada tek tuşla arkaplanı random olarak değiştirme süper fikir! Bu uygulamayı gerçekleştirip de burada herkesin gözü önünde ifşa etmez isen Kapıların ve Pencelerin Laneti üzerine olsun ey tongucyumruk! :-P

Bakalım daha fantastik fikirler çıkacak mı :)
0
WoLoLo
senelerdir o tuşlar bana bakar bende onlara bakarım.
işin gerçeği onlara uzanmakta zor geliyor :)

ama tek tuşla mesajlaşma üçlüsü 'xchat,amsn,sim' açılabilir.
0
FZ
Valla benim hoparlörler masanın bir hayli gerisinde, dolayısı ile benim için hoparlörlere erişmek klavyeye erişmekten daha zor. Bu yüzden de klavyeden ses ayarlarına, CD ayarlarına falan erişmek daha önemli idi ;-) Ne bileyim telefon çalar, aniden sesi biraz kısmam gerekir falan :) Bu gibi durumlarda o tuşlar hayat kurtarıyor.
0
WoLoLo
ee 'Volume Control Applet' boştan yere köşede durmuyor :)
böyle durumlarda lazım oluyor.
aşağıda paneli olmayanlar uraşsın tuşlarla :P
0
FZ
1- Niye spesifik bir iş için ekstra bir program yükleyeyim? (Genel olarak programlanabilir bir deamon dururken).

2- Monitör kapalı iken ve sistemde bir sürü pencere açık iken neden `focus´u Volume Control Applet´e geçirmekle uğraşayım? (ya da bkz. 1. madde)

3- Özel bu tür işlere dair simgeleri barındıran tuşlar varken niye zaten bir takım fonksiyonları mevcut olan klavye tuşlarına ekstra anlam yüklemekle uğraşayım?

4- Kernel 3.0 olsun.

5- tongucyumruk´un Python script´ini adapte edeyim hatta Perl versionunu da yazayım ve tek bir tuşla seçilebilir olsun ve arkaplanı random olarak değiştirebilsin.

6- Ben susayım :-P
0
AsH
Belki ben bilmiyor olabilirim ama en büyük fantazim linux'u hibernate edebilmek.
0
AsH
Belki ben nasıl yapıldığından bi haber olabiliri ama en büyük fantazim klavyedeki extra bir tuşla linux'u hibernate edebilmek.
0
FZ
Makale güncellendi ve tongucyumruk´un ChangeBackground.py isimli Python programina dair bilgi eklendi. Söz konusu program gelişigüzel bir arkaplan değiştiricisi. Bilginize ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kernel 2.6.10 çıktı

mos

Son "release candidate" sürümü 2.6.10-rc3 'ten pek farklı yanı yokmuş, ama yine de Linux kernelimizin son kararlı sürümü artık 2.6.10

Bu sürüme verilen ad da "woozy numbat" mış.
Zonked Quokka dan iyidir ;-)

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Acarix: Taşınabilir Türkçe GNU/Linux ve fazlası...

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü sayfalarını gezerken Acarix isimli bir projeye rastladım.

Acarix, GNU/Linux temelli bir işletim sistemi projesi ve anlaşılan üniversitede de aktif olarak kullanılıyor. Proje hakkındaki detayları cs.bilgi.edu.tr/~mgencer/acarix/ adresinde bulabilir, Acarix'i church.cs.bilgi.edu.tr/acarixdownloads/ adresinden indirebilirsiniz.

NASA En Önemli Simülasyonlarından Birini GNU/Linux ile Tamamladı

FZ

NASA okyanus hareketleri ile ilgili çok karmaşık bir simülasyonu Linux çalıştıran 256 işlemcili Silicon Graphics Altix sistemi ile gerçekleştirdi.

Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

anonim

Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.