Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

0
FZ
Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Görüşler

0
FZ
Özel olarak yazı ile, genel olarak konu ile ilgili eleştirisi, ekstra bilgisi ya da daha fantastik şeyleri uygulama düşünceleri olan değerli FM üyeleri görüşlerini bizimle paylaşırlarsa çok seviniriz.
0
tongucyumruk
Haksızlık bu! Bu yaz arkadaşımın klavyesiyle ben yapacaktım bunu...

Aslında şimdi çok gaza geldim, bir ara eski samsung klavyemi geri mi taksam ne yapsam?

Fantastik fikirse bende çok... örneğin tuşlardan biri her basışta random arkaplan değiştirecek şekilde ayarlanabilir...
0
FZ
Aceleci davrandığım için üzgünüm ama Türk GNU/Linux camiasının buna ihtiyacı vardı ;-) Tabii en çok benim ihtiyacım vardı :-P (FZ: Abartmanın sonu yok mantalitesine her daim örnek teşkil edebilecek kapasitede bir editör)

Bu arada tek tuşla arkaplanı random olarak değiştirme süper fikir! Bu uygulamayı gerçekleştirip de burada herkesin gözü önünde ifşa etmez isen Kapıların ve Pencelerin Laneti üzerine olsun ey tongucyumruk! :-P

Bakalım daha fantastik fikirler çıkacak mı :)
0
WoLoLo
senelerdir o tuşlar bana bakar bende onlara bakarım.
işin gerçeği onlara uzanmakta zor geliyor :)

ama tek tuşla mesajlaşma üçlüsü 'xchat,amsn,sim' açılabilir.
0
FZ
Valla benim hoparlörler masanın bir hayli gerisinde, dolayısı ile benim için hoparlörlere erişmek klavyeye erişmekten daha zor. Bu yüzden de klavyeden ses ayarlarına, CD ayarlarına falan erişmek daha önemli idi ;-) Ne bileyim telefon çalar, aniden sesi biraz kısmam gerekir falan :) Bu gibi durumlarda o tuşlar hayat kurtarıyor.
0
WoLoLo
ee 'Volume Control Applet' boştan yere köşede durmuyor :)
böyle durumlarda lazım oluyor.
aşağıda paneli olmayanlar uraşsın tuşlarla :P
0
FZ
1- Niye spesifik bir iş için ekstra bir program yükleyeyim? (Genel olarak programlanabilir bir deamon dururken).

2- Monitör kapalı iken ve sistemde bir sürü pencere açık iken neden `focus´u Volume Control Applet´e geçirmekle uğraşayım? (ya da bkz. 1. madde)

3- Özel bu tür işlere dair simgeleri barındıran tuşlar varken niye zaten bir takım fonksiyonları mevcut olan klavye tuşlarına ekstra anlam yüklemekle uğraşayım?

4- Kernel 3.0 olsun.

5- tongucyumruk´un Python script´ini adapte edeyim hatta Perl versionunu da yazayım ve tek bir tuşla seçilebilir olsun ve arkaplanı random olarak değiştirebilsin.

6- Ben susayım :-P
0
AsH
Belki ben bilmiyor olabilirim ama en büyük fantazim linux'u hibernate edebilmek.
0
AsH
Belki ben nasıl yapıldığından bi haber olabiliri ama en büyük fantazim klavyedeki extra bir tuşla linux'u hibernate edebilmek.
0
FZ
Makale güncellendi ve tongucyumruk´un ChangeBackground.py isimli Python programina dair bilgi eklendi. Söz konusu program gelişigüzel bir arkaplan değiştiricisi. Bilginize ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Küçücük bir Linux Daha - Damn Small Linux

LeChuck

Özellikle Knoppix ile popüler olmaya başlayan Live-CD Linux dağıtımlarına bir yenisi daha eklendi. Sadece 50 MB olan ve piyasadaki mini-CDlere ve kart CDlere bile rahatça sığabilecek bu yeni sürüm kurtarma CDsi olarak ve/veya MS Windows kullanan arkadaşlara hava atmak için kullanılabilir. Bu minik ama sevimli dağıtım hakkında daha ayrıntılı bilgi http://www.damnsmalllinux.org adresinden edinilebilir.

....eee ne demişler...önemli olan boyu değil işlevi :P

Microsoft´un Şubat 2001 Raporuna cevap yazıldı !

urxalit

Son yıllarda Microsoft'un Linux aleyhine çeşitli kampanyalarına şahit olmaktayız. Bu da göstermektedir Linux, Microsoft için çok ciddi bir rakip olmaktadır.

Bu çalışmamız özelde Microsoft Corporation'ın Şubat 2001 de yayınladığı rapora ve genelde tüm Microsoft iddialarına yanıt niteliğindedir. Bu nedenle cevaplar verilirken, Microsoft'un iddialarında kullandığı POS makineler ve perakende sektörü düşünülmüştür.

'Yalnızca Eğlenmek İçin' Türkçe Çevirisi

anonim

Linus Torvalds'ın anı kitabı "Yalnızca Eğlenmek İçin" in (Just For Fun) Bilgi Yayınevi tarafından Türkçe çevrisi yayınladı. Temmuz 2005 yayınlanan kitap Torvalds'ın Linux'u yazarken yaşadıklarını anlatıyor.

Latin Amerika`da Linux`a devlet desteği

FZ

Brezilya, Meksika ve Arjantin'den sonra şimdi de sırada Peru var. Söz konusu ülke devlet kurumlarında açık kaynak kodlu yazılım kullanılması için bir yasa tasarısı hazırladı.

Peru'daki tasarı geçen yıl Arjantin'de sunulmuş olan tasarıyı esas alyor. Kanun tasarısının üzerinde en çok durduğu noktalar bu modele göre geliştirilmiş yazılımların serbestçe dağıtılabilmesi ve kaynak kod üzerinde, kurumun özgün ihtiyaçlarına yönelik değişiklerin serbestçe yapılabilmesi.

Latin Amerika'da sadece politik devrim, futbol, cunta ve insan hakları ihlalleri olmadığını bize gösteren bu haberde aynı zamanda Avrupa'da Linux'un büyük kurumlarda sesini duyurmaya başladığı, İtalya'daki Banca Commerciale Italiana'nın ve İngiltere'deki BT'nin de (British Telecom) kurumsal ölçekte yavaş yavaş Linux'a geçmeye başladığının bilgisi veriliyor.

Tabii insanın aklına şu soru geliyor ister istemez: Türkiye hakikaten de Arjantin olmaz mı? Ya da olamaz mı? Peru da mı olmaz Türkiye? Olmamalı mı, olmalı mı? Kısaca nedir yani?

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.