Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

0
FZ
Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Görüşler

0
FZ
Özel olarak yazı ile, genel olarak konu ile ilgili eleştirisi, ekstra bilgisi ya da daha fantastik şeyleri uygulama düşünceleri olan değerli FM üyeleri görüşlerini bizimle paylaşırlarsa çok seviniriz.
0
tongucyumruk
Haksızlık bu! Bu yaz arkadaşımın klavyesiyle ben yapacaktım bunu...

Aslında şimdi çok gaza geldim, bir ara eski samsung klavyemi geri mi taksam ne yapsam?

Fantastik fikirse bende çok... örneğin tuşlardan biri her basışta random arkaplan değiştirecek şekilde ayarlanabilir...
0
FZ
Aceleci davrandığım için üzgünüm ama Türk GNU/Linux camiasının buna ihtiyacı vardı ;-) Tabii en çok benim ihtiyacım vardı :-P (FZ: Abartmanın sonu yok mantalitesine her daim örnek teşkil edebilecek kapasitede bir editör)

Bu arada tek tuşla arkaplanı random olarak değiştirme süper fikir! Bu uygulamayı gerçekleştirip de burada herkesin gözü önünde ifşa etmez isen Kapıların ve Pencelerin Laneti üzerine olsun ey tongucyumruk! :-P

Bakalım daha fantastik fikirler çıkacak mı :)
0
WoLoLo
senelerdir o tuşlar bana bakar bende onlara bakarım.
işin gerçeği onlara uzanmakta zor geliyor :)

ama tek tuşla mesajlaşma üçlüsü 'xchat,amsn,sim' açılabilir.
0
FZ
Valla benim hoparlörler masanın bir hayli gerisinde, dolayısı ile benim için hoparlörlere erişmek klavyeye erişmekten daha zor. Bu yüzden de klavyeden ses ayarlarına, CD ayarlarına falan erişmek daha önemli idi ;-) Ne bileyim telefon çalar, aniden sesi biraz kısmam gerekir falan :) Bu gibi durumlarda o tuşlar hayat kurtarıyor.
0
WoLoLo
ee 'Volume Control Applet' boştan yere köşede durmuyor :)
böyle durumlarda lazım oluyor.
aşağıda paneli olmayanlar uraşsın tuşlarla :P
0
FZ
1- Niye spesifik bir iş için ekstra bir program yükleyeyim? (Genel olarak programlanabilir bir deamon dururken).

2- Monitör kapalı iken ve sistemde bir sürü pencere açık iken neden `focus´u Volume Control Applet´e geçirmekle uğraşayım? (ya da bkz. 1. madde)

3- Özel bu tür işlere dair simgeleri barındıran tuşlar varken niye zaten bir takım fonksiyonları mevcut olan klavye tuşlarına ekstra anlam yüklemekle uğraşayım?

4- Kernel 3.0 olsun.

5- tongucyumruk´un Python script´ini adapte edeyim hatta Perl versionunu da yazayım ve tek bir tuşla seçilebilir olsun ve arkaplanı random olarak değiştirebilsin.

6- Ben susayım :-P
0
AsH
Belki ben bilmiyor olabilirim ama en büyük fantazim linux'u hibernate edebilmek.
0
AsH
Belki ben nasıl yapıldığından bi haber olabiliri ama en büyük fantazim klavyedeki extra bir tuşla linux'u hibernate edebilmek.
0
FZ
Makale güncellendi ve tongucyumruk´un ChangeBackground.py isimli Python programina dair bilgi eklendi. Söz konusu program gelişigüzel bir arkaplan değiştiricisi. Bilginize ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

gismo

slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

Linux yerçekiminden kurtulunca...

conan

/.'da bugün dolaşırken ilginç bir habere rastgeldim. BBC'nin verdiği habere göre, RedHat NASA'nın bir görevinde uzaya gitmeye hazırlanıyormuş. IP bir tabanlı iletişim deneyi için kullanılacak olan işletim sistemi 233 MHz CPU, 128 MB RAM ve 144 MB sabit disk ile donatılmış bir bilgisayarda.

Ama işin daha ilginç olan kısmı ise bu habere onaylayanın verdiği yorumdu. Debian 1997'de çoktan uzaya gitmiş bile! :)

KDE 3.2 Alpha 1 çıktı!!

ghanthar

Eylül ayı Linux Dünyasında Yeni Sürüm Ayı olarak bilinen aylardandır. Önce Mandrake, RedHat ve Suse (resmi bir açıklama yok ancak bazı FTP sunucularında yeni bir SuSE sürümünün ismi görülüyor) dağıtımlarının `BETA´ ları ardından yeni sürümün yaklaştığını haber veren OpenOffice.org 1.1 RC4 ve Gnome 2.4 derken şimdi de KDE 3.2´nin ilk ALPHA sürümü ile karşa karşıyayız. Kararlı sürüm ise Aralık ayı civarı masaüstümüzde olacak.

Kaynak:LinuxTurkey

Linux Çekirdek Performans Projesi

Soulblighter

Bir süre önce Linux'un 2.6 çekirdeğinde, 2.4 çekirdeğine göre büyük performans kayıpları olduğu yolunda haberler dolaşıyordu. Hatta 2.6 çekirdeğinin kendi iç sürümleri arasında bile 10%'a varan ciddi performans farklılıkları olduğu da belirtilmişti.

Konqueror ActiveX´lendi

butch

KDE'nin web tarayıcısı Konqueror artık ActiveX destekliyor. Bu da artık Linux kullanıcılarının Shockwave ve bunun gibi mevzuları kendilerine dert etmemeleri gerektiği anlamına geliyor. Konuyla ilgili detaylı açıklama http://dot.kde.org/994747675/ adresinde. Konqueror'a gelen bu ekin adı da ilginç, Reaktivate. http://www.konqueror.org/... adresinde söylenenlere göre Apple QuickTime eki de yolda...