Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

0
FZ
Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Görüşler

0
FZ
Özel olarak yazı ile, genel olarak konu ile ilgili eleştirisi, ekstra bilgisi ya da daha fantastik şeyleri uygulama düşünceleri olan değerli FM üyeleri görüşlerini bizimle paylaşırlarsa çok seviniriz.
0
tongucyumruk
Haksızlık bu! Bu yaz arkadaşımın klavyesiyle ben yapacaktım bunu...

Aslında şimdi çok gaza geldim, bir ara eski samsung klavyemi geri mi taksam ne yapsam?

Fantastik fikirse bende çok... örneğin tuşlardan biri her basışta random arkaplan değiştirecek şekilde ayarlanabilir...
0
FZ
Aceleci davrandığım için üzgünüm ama Türk GNU/Linux camiasının buna ihtiyacı vardı ;-) Tabii en çok benim ihtiyacım vardı :-P (FZ: Abartmanın sonu yok mantalitesine her daim örnek teşkil edebilecek kapasitede bir editör)

Bu arada tek tuşla arkaplanı random olarak değiştirme süper fikir! Bu uygulamayı gerçekleştirip de burada herkesin gözü önünde ifşa etmez isen Kapıların ve Pencelerin Laneti üzerine olsun ey tongucyumruk! :-P

Bakalım daha fantastik fikirler çıkacak mı :)
0
WoLoLo
senelerdir o tuşlar bana bakar bende onlara bakarım.
işin gerçeği onlara uzanmakta zor geliyor :)

ama tek tuşla mesajlaşma üçlüsü 'xchat,amsn,sim' açılabilir.
0
FZ
Valla benim hoparlörler masanın bir hayli gerisinde, dolayısı ile benim için hoparlörlere erişmek klavyeye erişmekten daha zor. Bu yüzden de klavyeden ses ayarlarına, CD ayarlarına falan erişmek daha önemli idi ;-) Ne bileyim telefon çalar, aniden sesi biraz kısmam gerekir falan :) Bu gibi durumlarda o tuşlar hayat kurtarıyor.
0
WoLoLo
ee 'Volume Control Applet' boştan yere köşede durmuyor :)
böyle durumlarda lazım oluyor.
aşağıda paneli olmayanlar uraşsın tuşlarla :P
0
FZ
1- Niye spesifik bir iş için ekstra bir program yükleyeyim? (Genel olarak programlanabilir bir deamon dururken).

2- Monitör kapalı iken ve sistemde bir sürü pencere açık iken neden `focus´u Volume Control Applet´e geçirmekle uğraşayım? (ya da bkz. 1. madde)

3- Özel bu tür işlere dair simgeleri barındıran tuşlar varken niye zaten bir takım fonksiyonları mevcut olan klavye tuşlarına ekstra anlam yüklemekle uğraşayım?

4- Kernel 3.0 olsun.

5- tongucyumruk´un Python script´ini adapte edeyim hatta Perl versionunu da yazayım ve tek bir tuşla seçilebilir olsun ve arkaplanı random olarak değiştirebilsin.

6- Ben susayım :-P
0
AsH
Belki ben bilmiyor olabilirim ama en büyük fantazim linux'u hibernate edebilmek.
0
AsH
Belki ben nasıl yapıldığından bi haber olabiliri ama en büyük fantazim klavyedeki extra bir tuşla linux'u hibernate edebilmek.
0
FZ
Makale güncellendi ve tongucyumruk´un ChangeBackground.py isimli Python programina dair bilgi eklendi. Söz konusu program gelişigüzel bir arkaplan değiştiricisi. Bilginize ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

gnuLinEx ile 'Bilgi Toplumu' Hedefleri

anonim

İspanya'nın federe eyaletlerinden biri olan Extremadura, özgür ve açık kaynak yazılımları üniversite, özel sektör, ve kamu işbiriliği ile destekleyen, geliştiren ve uyarlayan ilk yerel yönetimlerden biridir. 1997'den beri tekno-politik bir kararla süreç resmi yönetimin insiyatifi ile başlatılmış ve başarı ile sürdürülmüştür.

E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

anonim

Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları:

Şimdi Linux için de var

e2e

DesktopLinux.com'a bugün girdiğimde alt alt geçen iki başlıkta da bu, "Şimdi Linux için de var" ifadesi geçiyordu. Artık Linux üzerinde çalışacak programlar ise Adobe'un Acrobat Reader 7.0'ı ile Nero'nun CD yazma programıydı.

Acrobat 7.0'a, RPM ve .tar.gz formatlarında buradan,
NeroLinux hakkında ayrıntılı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu: Acaba RMS bu durumu nasıl karşılıyor.

Mandrake 9.2 Beta 1 Çıktı

Teorisyen

Mandrakenin resmi linux sitesinde yayınlanan bu habere göre Mandrake Linux 9.2 Beta 1 yayınlanmış...

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...