Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

0
FZ
Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Görüşler

0
FZ
Özel olarak yazı ile, genel olarak konu ile ilgili eleştirisi, ekstra bilgisi ya da daha fantastik şeyleri uygulama düşünceleri olan değerli FM üyeleri görüşlerini bizimle paylaşırlarsa çok seviniriz.
0
tongucyumruk
Haksızlık bu! Bu yaz arkadaşımın klavyesiyle ben yapacaktım bunu...

Aslında şimdi çok gaza geldim, bir ara eski samsung klavyemi geri mi taksam ne yapsam?

Fantastik fikirse bende çok... örneğin tuşlardan biri her basışta random arkaplan değiştirecek şekilde ayarlanabilir...
0
FZ
Aceleci davrandığım için üzgünüm ama Türk GNU/Linux camiasının buna ihtiyacı vardı ;-) Tabii en çok benim ihtiyacım vardı :-P (FZ: Abartmanın sonu yok mantalitesine her daim örnek teşkil edebilecek kapasitede bir editör)

Bu arada tek tuşla arkaplanı random olarak değiştirme süper fikir! Bu uygulamayı gerçekleştirip de burada herkesin gözü önünde ifşa etmez isen Kapıların ve Pencelerin Laneti üzerine olsun ey tongucyumruk! :-P

Bakalım daha fantastik fikirler çıkacak mı :)
0
WoLoLo
senelerdir o tuşlar bana bakar bende onlara bakarım.
işin gerçeği onlara uzanmakta zor geliyor :)

ama tek tuşla mesajlaşma üçlüsü 'xchat,amsn,sim' açılabilir.
0
FZ
Valla benim hoparlörler masanın bir hayli gerisinde, dolayısı ile benim için hoparlörlere erişmek klavyeye erişmekten daha zor. Bu yüzden de klavyeden ses ayarlarına, CD ayarlarına falan erişmek daha önemli idi ;-) Ne bileyim telefon çalar, aniden sesi biraz kısmam gerekir falan :) Bu gibi durumlarda o tuşlar hayat kurtarıyor.
0
WoLoLo
ee 'Volume Control Applet' boştan yere köşede durmuyor :)
böyle durumlarda lazım oluyor.
aşağıda paneli olmayanlar uraşsın tuşlarla :P
0
FZ
1- Niye spesifik bir iş için ekstra bir program yükleyeyim? (Genel olarak programlanabilir bir deamon dururken).

2- Monitör kapalı iken ve sistemde bir sürü pencere açık iken neden `focus´u Volume Control Applet´e geçirmekle uğraşayım? (ya da bkz. 1. madde)

3- Özel bu tür işlere dair simgeleri barındıran tuşlar varken niye zaten bir takım fonksiyonları mevcut olan klavye tuşlarına ekstra anlam yüklemekle uğraşayım?

4- Kernel 3.0 olsun.

5- tongucyumruk´un Python script´ini adapte edeyim hatta Perl versionunu da yazayım ve tek bir tuşla seçilebilir olsun ve arkaplanı random olarak değiştirebilsin.

6- Ben susayım :-P
0
AsH
Belki ben bilmiyor olabilirim ama en büyük fantazim linux'u hibernate edebilmek.
0
AsH
Belki ben nasıl yapıldığından bi haber olabiliri ama en büyük fantazim klavyedeki extra bir tuşla linux'u hibernate edebilmek.
0
FZ
Makale güncellendi ve tongucyumruk´un ChangeBackground.py isimli Python programina dair bilgi eklendi. Söz konusu program gelişigüzel bir arkaplan değiştiricisi. Bilginize ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

283 telifi ihlal iddiası ve Münih´in GNU/Linux'tan geri adımı

anonim

Oldukça endişe verici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim. Ntvmsnbc'nin bu haberine göre Public Patent Foundation (Kamusal Telif Vakfı) örgütünün Open Source Risk Management kurumu için yaptığı araştırmaya göre, ihlali söz konusu 283 telifin 98’i Linux’un iş ortaklarına ait. Açık kaynak işletim sistemi Linux 2.4 ve 2.6 çekirdekleri, IBM’den 60, HP’den 20 ve Intel’den de 11 adet telifi ihlal ediyor. Bunun ilk sonucu Münüh'in GNU/Linux'a geçişi askıya almasıyla yaşandı.

Guru`ları da işten atarlar !!!

sundance

Slashdot.org'da yeralan habere göre HP NJ`deki bir ofisini tamamen kapatma kararı almış.

Bu haliyle çok da önemi yokmuş gibi gözüken haberin çok önemli bir yanı var, o da bu ofisin işlevi. Bu ofis HP-UX (HP`nin kendi geliştirmekte olduğu Unix)`i 64 bit işlemci olan Itanium64`e uyarlamakla görevli olan ofis. Durum böyle olunca ofisin kapanması ile açığa çıkan kişiler de Unix aleminin en has teknisyenleri. Aralarında yaklaşık 20 yıldır Unix kernel üzerine geliştirmede bulunan kişilerden Bell Laboratuvarları`nın efsane olduğu zamanlardan kalma teknisyenler bile var.

Hala öğrenemediler, en pahalı yatırım insandır, insanı kaybederseniz makinalar bir işe yaramaz...

Linux İçin Opera 6

sundance

Browserlar arasında bir kaç yıldır en hafif ve en hızlı olma ünvanını kimselere kaptırmayan Opera 13 Kasım`da Windows için çıkarttığı Opera 6 TP1`i, bu sefer de Linux için çıkarttı.

\r\r\r \r\r\r Her zaman bildiğimiz Opera, 486-DX2/66`da 16Mb ram ile bile oldukça iyi performans vermeye devam ediyor, dahası bu yeni sürümünde fonksionel gelişimlerin yanı sıra, görünüşünü de tamamen isteğinize uygun hale getirme imkanı sağlıyor. Şahsen bir yıldır başka browser kullanmıyorum, tavsiye ederim...

2038 Yılı Problemi

raistlinthewiz

Unix sistemlerde ki 2038 yılı problemi üzerine bir yazı:
http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/y2k38.txt


Not: Yazıyı yazma amacım tamamen konunun ilginç gelmesi ve konu üzerinde daha fazla bilgi sunmak içindir. Y2K'daki gibi felaket tellallığı değildir.

Not2: Yinede gömülü (embedded) gömülü sistemlerde sorun yaşanabilir

Editörün Notu: Bu problem 2001'de 1 Ocak 1970'den bu yana (Unix'in doğumgünü) saniye sayısı 1 Milyarı vurduğunda da yaşanmış, Digitürk hizmeti o gece patlamıştı mesela ;)

Gömülü Sistemlerde Linux Kullanımı

anonim

Gömülü sistemlerde Linux kullanımı ve bu amaçla bir Linux dağıtımı oluşturma konulu hazırladığım belgeyi, henüz tamamlanmamış olsa da, birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle http://murat.debian-tr.org/doc/embed adresine koydum. Umarım gerçekten birilerinin işine yarar.

Editörün Notu: Keşke herkes böyle belge hazırlasa ;-)