OS X ile Windows XP Yarışıyor

0
Soulblighter
www.XvsXP.com adresinde OS X ile Windows XP'nin karşılaştırılması yapılıyor. Karşılaştırmanın ayrıntıları ve verilen puanlar bir tabloda belirtilmiş.

İlgili Yazılar

IT uzmanlarının bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform

anonim

Stackoverflow ya da experts-exchange gibi yurtdışı kaynakların ülkemizdeki eksikliği genelde forumlarla doldurulmaya çalışılıyor. Ancak çok daha genel amaçlı hazırlanmış olan forum yazılımları ihtiyaca tam cevap veremiyor.

Uzmansorusu.com, puanlama sistemi kullanarak bilgisini diğerleri ile paylaşan üyeleri önplana çıkartarak ödüllendiriyor, sosyal ağlardan alıştığımız "kullanıcı grupları" ile aynı ilgi alanlarını paylaşan kişilerin birbileri ile irtibat halinde olmasına olanak sağlıyor, arşivleme ve detaylı filtreleme özellikleri ile kişiye özgü "bilgi veritabanı" tutmalarını sağlıyor.

GNU/Linux İçin TextMaker

FZ

GNU/Linux üzerinde çalışacak hafif ve özellikli (ikisi birarada imkansız mı?) bir kelime işlemci: TextMaker.

EROS: Extremely Reliable Operating System

FZ

Bu aralar FM sitesinde güvenlik, işletim sistemleri, vs. muhabbetleri yapılırken pek çok ilgili konunun ara kesitinde yer alan bir şey ilgi çeker diye düşündüm ve paylaşmak istedim.

Johns Hopkins üniversitesi bilgisayar bilimleri bölümünde çalışan Prof. Jonathan Shapiro önderliğindeki ekip "mevcut işletim sistemlerindeki güvenlik problemleri spesifik uygulamalardan değil en baştaki tasarım kararlarından kaynaklanıyor" düsturunu benimseyerek bir işletim sistemi geliştirmişler ve adını da EROS : Extremely Reliable Operating System koymuşlar.

Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

ez_guard

Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Yapay Zekâ ve Müzik Üstüne

FZ

Bu makale sizi müzik ve yapay zekâ alanlarının arakesitinde kısa bir yolculuğa çıkaracaktır. Uygulamalar, yöntemler ve algoritmalar kısaca sunulacak ve tarihsel gelişim ele alınacaktır. Makale içindeki bağları verilmiş olan örnek müzik dosyaları ve videoları, günümüzde varılan noktaya dair ipuçları içermektedir.

Makale, 2004-2005 eğitim dönemi, güz yarıyılında, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Müh. yüksek lisansı programında Doç. Dr. Levent Akın tarafından verilmiş olan Principles Of Artificial Intelligence (Yapay Zekâ Prensipleri) dersi için bir literatür taraması (literature survey report) olarak hazırlanmış olan makalenin Türk diline çevrilmiş, kısaltılmış ve düzenlenmiş halidir. Makalenin hazırlanmasında eleştirileri ile bana destek veren kardeşim Ergin Sevinç'e, Bülent Murtezaoğlu'na ve comp.ai sakinlerine teşekkürü bir borç bilirim. Makalenin orjinali http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=ai-music.html adresindedir.