Kazaa Yolun Sonuna mı geldi?

0
anonim
Dünyanın en popüler P2P paylaşım araçlarından biri olan kazaa , Müzik endüstrisiyle uzun zamandır amasız bir mücadele vermekteydi. Uzun zamandır bu çarpışmadan galipte çıkıyordu. Fakat son alınan mahkeme kararıyla yolun sonundaki ışık görünmeye başladı..

Kazaa yazılımının sahibi olan Sharman Networks adına Avustralya'da açılan davaların sonuncusunda şirket , kopya hakkı bulunan dosyaların paylaşıma açıldığı gerekçesiyle suçlu bulundu. Uzun zamandır birçok davadan kıl payı kurtulan şirket için bu karar , çok ağır bir darbe olacak gibi..
Mahkeme , şirkete yazılımların paylaşımının önlenmesi için 2 ay süre tanıdı ve bu ana kadar yapılan paylaşımlar sonucu çıkan kayıbın %90 'ının karşılanmasını da talep etti. Şirket bu kararın hernekadar yazılımı etkilememesini sağlamaya çalışacağını belirtsede , kazaa 'nın yolun sonuna doğru gitti ortada olan bir gerçek.

turktekno.net

Görüşler

0
bm
"Kopya hakki" ne ki? Artik "Copyright" boyle mi tercume oluyor?
0
sefalet
Kopyalama hakkı demek istenmiş olabilir orada.

Ama bana çok saçma geldi daha önceki mahkeme kararları ne olacak peki? kazaayı suçsuz bulan paylaşım yazılımı olarak.Ayrıca yüzde 90 ı karşılamak ne demek zararların, şaka gibi bir şey.
0
ahazer
P2P'i engelleme girişimlerinde bir kayıp daha verildi.Ama ne yapılırsa yapılsın paylaşım dünya çapında engellenemez bi hal aldı.bunun sonu nereye varır bilinmez...A.Y.H
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Egzotik Programlama Araçları Yaygınlaşıyor

FZ

TDK sözlüğüne göre "egzotik" kelimesinin anlamı: "Uzak, yabancı ülkelerle ilgili, bu ülkelerden getirilmiş, yabancıl." Bir çoğumuz için yapay sinir ağları, genetik programlama, Common Lisp, PROLOG gibi güçlü teknolojiler "günlük" programlama deneyimlerinin ötesindeki karanlık ve gizemli alanlar, uzak diyarlar. eWeek'e göre ise bu durum hızla değişiyor.

Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

FZ

IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.

Göz hareketleri ile yazı yazmak

anonim

Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

Mac OS X için Rebol

FZ

Rebol Technologies, REBOL programlama ortamının Mac OS X sürümünü çıkardığını duyurdu. REBOL dili ve IOS (Internet Operating System) ile ilgili daha detaylı bilgiyi buradaki belgelerden edinebilirsiniz.

Programlamanın Tao´su 5. ve 6. Kitap

FZ

5. Kitap - Bakım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Bir program üç satırı geçtiyse bir gün mutlaka bakıma ihtiyaç duyar."