Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

0
Soulblighter
Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.
JSEclipse'in özellikleri şöyle:

* JavaScript fonksiyonları ve sınıfları için kod tamamlama ile daha hızlı ve hatasız programlama sağlıyor.
* JavaDoc için kod tamamlama ile belgeleme yapmayı kolaylaştırıyor.
* Üzerinde çalışılan JavaScript dosyalarındaki fonksiyon ve sınıf isimleri Outline penceresinde görüntülenerek, kolaylık sağlıyor.
* Hata ve uyarı raporlama sistemi ile sorunların kolayca çözülmesini sağlıyor.

Eclipse Platformu Nedir?

Eclipse Platformu, başta Java olmak üzere bir çok dilde geliştirme yapmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış açık kaynak bir geliştirme ortamıdır. Eclipse Platformu'nun en güçlü olduğu yanlardan biri, eklentiler sayesinde yeteneğinin arttırılabilmesi ve programlama dili desteğinin genişletilebilmesidir. Bu adresten Eclipse için yazılmış ücretli ve ücretsiz onlarca eklentiye ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
ttk
Çok teşekkürler bilgi için. Adresini verdiğiniz yerde oldukça işe yarar başka bedava araçlar da varmış.
0
y0rk
javada programlama yapiyoruz.eclipse i cok uzun suredir kullaniyorum. kullandigim en guzel en sade editor. java ile ilgili butun teknolojiler inin pluginler var. JSEclipse in screenshotlarina buradan ulasabilirsiniz. http://www.interaktonline.com/Products/Eclipse/JSEclipse/Screenshots/
0
anonim
3 ayrı IDE(Integrated Development Environment) denedim. Netbeans, Jbuilder, Eclipse. Eklentileriyle birlikte en uretken zamanlarımı Eclipse de yasadım.

Ozellikle SWING GUI yatatımında manual(deyimi yerindeyse notepad ile) deneyip sacımı basımı yolmadan, Eclipse in Jigloo eklentisinden yararlandım. Eclipse in sitesinde birsok faydalı eklentiye rastlamak mumkun.


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

FZ

Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)

Borland Turbo Ailesini Bedava Olarak Dağıtıyor

kosumi_

Borland, şu anki saate göre 9 gün 16 saat sonra Turbo Delphi, Turbo C++, Turbo Delphi ( .NET), Turbo C# programlarını bedava olarak dağıtacağını açıkladı. Ayrıntılar için buraya bakabilirsiniz.

Ekonomik Krizde ERP

speargun

2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Global Ekonomik Kriz’in ardından, kriz ortamından fırsatlarla çıkmaya çalışmak bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri.Birçok ekonomist; krizden çıkabilmenin yolunun, oturup ağıt yakmak yerine, yeni yatırımlar yaparak ve krizi fırsatlara dönüştürerek mümkün olacağı kanaatinde… Krizin getirdiği fırsatlar değerlendirilirse, kriz gerçekten öğrenme ve iyileşme zamanıdır. Bu fırsatı kaçırmayanlar, krizden daha sağlam çıkarlar.

Bununla ilgili olarak guzel bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.erphaber.com/?p=279

Matematik ve programlama gerçek hayatta ne işe yarar:emeksensin.com ve rengarenk

FZ

Emeksensin.com'da en son yaptığımız yeniliğin adı Rengarenk. Rengarenk özelliği ile eserleri renklerine göre arayabiliyorsunuz. Buradan deneyip görebilirisiniz: http://www.emeksensin.com/rengarenk. Renk arama özelliği dünyada az sitede görebildiğimiz bir özellik çünkü bunu yapabilmek için bazı zor problemleri çözmek gerekiyor. İlk problem eserin resmindeki binlerce renkten önemlilerini seçmek. Bunu yapan birçok görüntü işleme algoritması var. Biz OpenCV kütüphanesini kullanarak bir gerçekleme yaptık.

Web Services - Aslan Payını Kim Kapacak?

SHiBuMi

Türkiyedeki gruplarda ya da sitelerde - fazlamesai hariç ;) - pek bahsini göremesem de, bilişim dünyasında en çok konuşulan konulardan birisi Web Services. Bu alanda şu anda kapışan iki dev var: Sun ve Microsoft; Microsoft, geçtiğimiz haftalar içinde .Net için geliştirme platformu olacak Studio.Net`in final sürümünü çıkarttı. Ancak Aralık ayında yapılan bir araştırmanın verilerine göre J2EE platformu Web Services geliştiricileri arasında Microsoft tabanlı sistemlere göre açık ara önde (%78-%22).