Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

0
Soulblighter
Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.
JSEclipse'in özellikleri şöyle:

* JavaScript fonksiyonları ve sınıfları için kod tamamlama ile daha hızlı ve hatasız programlama sağlıyor.
* JavaDoc için kod tamamlama ile belgeleme yapmayı kolaylaştırıyor.
* Üzerinde çalışılan JavaScript dosyalarındaki fonksiyon ve sınıf isimleri Outline penceresinde görüntülenerek, kolaylık sağlıyor.
* Hata ve uyarı raporlama sistemi ile sorunların kolayca çözülmesini sağlıyor.

Eclipse Platformu Nedir?

Eclipse Platformu, başta Java olmak üzere bir çok dilde geliştirme yapmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış açık kaynak bir geliştirme ortamıdır. Eclipse Platformu'nun en güçlü olduğu yanlardan biri, eklentiler sayesinde yeteneğinin arttırılabilmesi ve programlama dili desteğinin genişletilebilmesidir. Bu adresten Eclipse için yazılmış ücretli ve ücretsiz onlarca eklentiye ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
ttk
Çok teşekkürler bilgi için. Adresini verdiğiniz yerde oldukça işe yarar başka bedava araçlar da varmış.
0
y0rk
javada programlama yapiyoruz.eclipse i cok uzun suredir kullaniyorum. kullandigim en guzel en sade editor. java ile ilgili butun teknolojiler inin pluginler var. JSEclipse in screenshotlarina buradan ulasabilirsiniz. http://www.interaktonline.com/Products/Eclipse/JSEclipse/Screenshots/
0
anonim
3 ayrı IDE(Integrated Development Environment) denedim. Netbeans, Jbuilder, Eclipse. Eklentileriyle birlikte en uretken zamanlarımı Eclipse de yasadım.

Ozellikle SWING GUI yatatımında manual(deyimi yerindeyse notepad ile) deneyip sacımı basımı yolmadan, Eclipse in Jigloo eklentisinden yararlandım. Eclipse in sitesinde birsok faydalı eklentiye rastlamak mumkun.


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Türk Programcısı Sinirlenirse: CORSIS - Açık Kodlu Derlem Analiz Yazılımı

FZ

Stallman bir yazıcı sürücüsünün kapalı olması yüzünden çıldırıp işe girişmişti. Linus, okulda eğitim için kullandığı Sun Solaris işletim sistemini evde kullanamayacağını görünce Linux çekirdeğini yazmaya başlamıştı. Ian Murdock Linux kurmanın uzman olmayanlar için hiç de kolay olmayacağını fark edip Debian dağıtımını geliştirmeye başlamıştı. Bilgisayar tarihi sinirli programcıların başlarının çaresine bakarken çevreye de epey fayda sağlamalarının örnekleri ile dolu. Şimdi böyle bir örneğin haberini okuyacaksınız:

Çetin Sert, Almanya'da bilgisayarla dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konusunda çalışan 23 yaşında genç bir araştırmacı. Sert, Mike Scott tarafından geliştirilmiş ve dil işleme bağlamında sık kullanılan bir yazılım olan Wordsmith'in kısıtlayıcı lisansını, ödenmesi gereken paraları ve bunu evindeki PC'de rahatça kullanamayacağını görüp bu konuda profesörlerinin uyarıları ile karşılaşınca...

Windows için Opera 6.01 çıktı

anonim

Kullanımı hızlı bir tarayıcı olan Opera'nın Windows için 6.01 versiyonu çıktı.
Birkaç gün önce, 6.01 ismiyle Opera'nın ftp sitelerine konan ve çeşitli sitelerde duyurulan beta build ise, hatalar içerdiği için kullanılmamalı.
Resmi olarak duyurulan sürüm build 1041 ve Java'sız hali (ow32enen601.exe) 3.340.448 bayt büyüklüğünde. Yanlışlıkla sızan build de aynı isimi taşıdığından, indirdiğiniz dosyanın güncel olduğunu uzunluğuna bakarak anlayabilirsiniz. Veya doğrudan download sayfasını deneyin.

Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne...

FZ

Eski Smalltalkçulardan Kent Beck, Test-Driven Development By Example kitabında genellikle Java ve çok az bir yerde de Python kullanıyor. Lakin üstadın zaman zaman hayıflandığını görüyoruz, "ah şimdi elimin altında Smalltalk, Smalltalk IDE ve Refactoring Browser" olsaydı diye.

Neden?

Belki de cevabı burada yatıyor:

Ch: C/C++ Yorumlayıcısı

Tarık

Ne kadar başarılı olduğu tartışılır fakat C/C++ programlama dillerini kullanarak yorumlanabilir programlar yaratma fikri oldukça ilginç olsa gerek. Zira birçok yorumlanabilir dilin C dilinden esinlenerek geliştirildiğini ama C dilinin yapı itibariyle yerli çalıştırılabilir dosya (native executable) üretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek.

Satılık Tapınak

ctengiz

Borland'dan gelen son haberlere göre, Borland ALM (Application Lifecycle Management) pazarında yoğunlaşmak istediği için efsanevi Delphi'yi de içeren IDE ürünlerini satılığa çıkardı.