Skype'ye Bir Rakip Daha: OpenWengo

0
Soulblighter
Daha önce FM'de Skype'ye rakip: Gizmo Projesi başlıklı haberde Gizmo Projesi'nden bahsedilmişti. Şimdi açık kaynak bir alternatif daha var: OpenWengo
Açık kaynak olmasıyla diğerlerinden ayrılan OpenWengo'nun kaynağı GPL lisansı altında sunuluyor.

OpenWengo ücretsiz olarak bilgisayardan bilgisayara sesli, görüntülü ve yazışmalı görüşme yazılmasını sağlıyor.

OpenWengo'nun geliştirme aşamasında kullanılan araçlar ise C++, gcc 3.3 ve Visual C++ 7.1. Ayrıca görsel öğeler için Qt 4.0 ve GTK+ kütüphaneleri kullanılmış.

Görüşler

0
sefalet

kablosuz ağ üzerinden ses iletimi olmuyor diye biliyorum halen geçerli mi bilen var mı?
0
Soulblighter
http://www.infoworld.com/article/03/09/12/36FEvowlan_1.html

Bu adreste bununla ilgili bir makale var. Sanırım senin sorunun cevabı burada mevcut.
0
sefalet
adres için teşekkürler.Ama şu an mevcut kablosuz iletişimin işleyişini düşününce neden şimdilik olmuyor sınırlı bilgim ile anlayamadım.Güvenlik konusu da ilginç daha önce bir teknolojinin piyasaya sürülmesinde güvenlik endişeleri yüzünden tereddüt edildiğini hatırlamıyorum.
0
simplex
Bilginize,
Including VoIP over WLAN in a Seamless Next-Generation Wireless Environment VoIP over WLAN

cumhur
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programlamanın Tao´su 1. ve 2. Kitap

FZ

1. Kitap - Sessiz Boşluk

Ve şöyle dedi usta programcı: "Sadece TCP/IP kullanarak uzaktaki makinanın işletim sistemini anlayabildiğinde tapınaktan ayrılmanın zamanı gelmiş demektir."

Siz İngilizce Sorun, PRECISE SQL´e Dönüştürsün

FZ

Bir sürü tablo, en ufak bir sorguda bile bir sürü `JOIN´ işlemi. Kullanıcıların talep ettiği raporlar için her seferinde sıfırdan tasarlanan SQL sorguları ya da parametrik arabirimler vs. Oysa kullanıcılar kendi doğal ve alışık oldukları dillerinde veritabanını sorgulayabilseler işimiz kolaylaşmaz mı? Washington Üniversitesi araştırmacıları da bu problem üzerinde uzunca bir süredir çalışıyorlar ve bunun sonucunda ortaya şunu koymuşlar: `The PRECISE Natural Language Interface to Databases´

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

Haiku OS R1 Alfa 1 duyuruldu

madanadam

Openbeos'un devamı olan ve BeOS işletim sistemini geliştirmek amaçlı kurulan Haiku işletim sisteminin ilk resmi sürümü duyuruldu.

NetBeans 6.0 Türkçe Çeviri Grubu

anonim

NetBeans 6.0'ın kararlı sürümünün duyurulmasına az bir zaman kala çeviri işlemlerine hız verildi. Çeviri yapılacak dillerden biri de Türkçe. İyi bir organizasyon eşliğinde bu editöre Türkçe desteği kazandırmak için Türkçe Çeviri Grubu'na yardım edecek arkadaşlar aranıyor.