Skype'ye Bir Rakip Daha: OpenWengo

0
Soulblighter
Daha önce FM'de Skype'ye rakip: Gizmo Projesi başlıklı haberde Gizmo Projesi'nden bahsedilmişti. Şimdi açık kaynak bir alternatif daha var: OpenWengo
Açık kaynak olmasıyla diğerlerinden ayrılan OpenWengo'nun kaynağı GPL lisansı altında sunuluyor.

OpenWengo ücretsiz olarak bilgisayardan bilgisayara sesli, görüntülü ve yazışmalı görüşme yazılmasını sağlıyor.

OpenWengo'nun geliştirme aşamasında kullanılan araçlar ise C++, gcc 3.3 ve Visual C++ 7.1. Ayrıca görsel öğeler için Qt 4.0 ve GTK+ kütüphaneleri kullanılmış.

Görüşler

0
sefalet

kablosuz ağ üzerinden ses iletimi olmuyor diye biliyorum halen geçerli mi bilen var mı?
0
Soulblighter
http://www.infoworld.com/article/03/09/12/36FEvowlan_1.html

Bu adreste bununla ilgili bir makale var. Sanırım senin sorunun cevabı burada mevcut.
0
sefalet
adres için teşekkürler.Ama şu an mevcut kablosuz iletişimin işleyişini düşününce neden şimdilik olmuyor sınırlı bilgim ile anlayamadım.Güvenlik konusu da ilginç daha önce bir teknolojinin piyasaya sürülmesinde güvenlik endişeleri yüzünden tereddüt edildiğini hatırlamıyorum.
0
simplex
Bilginize,
Including VoIP over WLAN in a Seamless Next-Generation Wireless Environment VoIP over WLAN

cumhur
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Software Quest Yazılım Yarışması

FZ

Bantgenişliği takip sistemi, Internet tabanlı farklı bir satranç oyunu, elektronik simülasyon sistemleri, grafik tanıma sistemleri, Civilisation benzeri oyunlar...

Yazılımcı gençlerin Bilkent Üniversitesi'nin düzenlediği Software Quest yarışmasında neler geliştirdiklerini görmek istiyorsanız buraya bakabiliriniz.

C Kodlarınız Assembly Dilinde Nasıl Görünür?

Soulblighter

Kodlarınızın Assembler karşılığını görmek isterseniz gcc'ye -S anahtarını girmeniz yeterli. Sonucu merak edenler, bu haberin kaynağı olan bu siteye bakabilir.

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?

HTML kodunun içine C++ yazabilir misiniz?

FZ

COMDEX etkinliğinde dikkate değer bir çıkış yapan ve "Best of COMDEX Awards Internet Software Finalist" ünvanını kazanan Rivar Technologies "CODE: NEO" adlı ürünü ile dinamik web sayfası geliştirme kavramına yeni ve radikal bir boyut getirmeye hazırlanıyor.