Skype'ye Bir Rakip Daha: OpenWengo

0
Soulblighter
Daha önce FM'de Skype'ye rakip: Gizmo Projesi başlıklı haberde Gizmo Projesi'nden bahsedilmişti. Şimdi açık kaynak bir alternatif daha var: OpenWengo
Açık kaynak olmasıyla diğerlerinden ayrılan OpenWengo'nun kaynağı GPL lisansı altında sunuluyor.

OpenWengo ücretsiz olarak bilgisayardan bilgisayara sesli, görüntülü ve yazışmalı görüşme yazılmasını sağlıyor.

OpenWengo'nun geliştirme aşamasında kullanılan araçlar ise C++, gcc 3.3 ve Visual C++ 7.1. Ayrıca görsel öğeler için Qt 4.0 ve GTK+ kütüphaneleri kullanılmış.

Görüşler

0
sefalet

kablosuz ağ üzerinden ses iletimi olmuyor diye biliyorum halen geçerli mi bilen var mı?
0
Soulblighter
http://www.infoworld.com/article/03/09/12/36FEvowlan_1.html

Bu adreste bununla ilgili bir makale var. Sanırım senin sorunun cevabı burada mevcut.
0
sefalet
adres için teşekkürler.Ama şu an mevcut kablosuz iletişimin işleyişini düşününce neden şimdilik olmuyor sınırlı bilgim ile anlayamadım.Güvenlik konusu da ilginç daha önce bir teknolojinin piyasaya sürülmesinde güvenlik endişeleri yüzünden tereddüt edildiğini hatırlamıyorum.
0
simplex
Bilginize,
Including VoIP over WLAN in a Seamless Next-Generation Wireless Environment VoIP over WLAN

cumhur
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ch: C/C++ Yorumlayıcısının 6.0 Sürümü Duyuruldu.

Tarık

SoftIntegration' un daha evvel şurada tanıtmaya çalıştığımız ürünü Ch: C/C++ Yorumlayıcısı 6.0 sürümüne ulaştı. Bu sürümde gömülü uygulamalarda kullanacağınız yorumlayıcı için hata ayıklama aracı (debugger) ve uygulamalar için çoklu iş parçacığı(multi thread) desteğide beraberinde geliyor.

Slashdot efektinden korunma yolları

larweda

Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.

30 Saniyede AJAX Öğrenin

Soulblighter

Hayır hayır! O ne bir futbol takımı ne de temizlik maddesi. AJAX'ın ne olduğunu bilmiyorsanız üzülmeyin. Daha önce tabi ki FM'de yayınlanan bu habere bakabilir ve AJAX hakkında bilgi alabilirsiniz.

AJAX'ın ne olduğunu bilenler zaten bildiğine, bilmeyenler de artık öğrendiğine göre; şimdi Rasmus'un 30 saniyede AJAX dersi ile bu güzel dili hemen öğrenme zamanı. İyi eğlenceler...

Steganografide Yeni Ufuklar

FZ

Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.

Matematik ve programlama gerçek hayatta ne işe yarar:emeksensin.com ve rengarenk

FZ

Emeksensin.com'da en son yaptığımız yeniliğin adı Rengarenk. Rengarenk özelliği ile eserleri renklerine göre arayabiliyorsunuz. Buradan deneyip görebilirisiniz: http://www.emeksensin.com/rengarenk. Renk arama özelliği dünyada az sitede görebildiğimiz bir özellik çünkü bunu yapabilmek için bazı zor problemleri çözmek gerekiyor. İlk problem eserin resmindeki binlerce renkten önemlilerini seçmek. Bunu yapan birçok görüntü işleme algoritması var. Biz OpenCV kütüphanesini kullanarak bir gerçekleme yaptık.