Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararı İle Engellenmiştir!!!

0
FZ
Hayır, başlıkta gördüğünüz fazladan iki ünlem bizim değil bizim paralarımızla ayakta duran Türk Telekom'un marifeti (büyük ihtimalle). 24 saati aşkın süredir sozluk.sourtimes.org adresine doğrudan bağlanmaya çalışanlar Türk Telekom'un bu mesajı ile karşılaşıyorlar. Tabii ki IP adresiydi, proxy idi filan Ekşi Sözlük sitesine erişmek hala mümkün.

Kendi adıma hala buna inanmamak istiyorum. Bir grup çoluk çocuk bir gizli giriş eylemi gerçekleştirmiş ve TT ile dalgalarını geçmek için de böyle bir komiklik yapmış olsunlar diye ümit ediyorum. Eğer yanılıyorsam, eğer gerçekten de bu durum TT'nin veciz bir eseri ise o zaman kendilerini derin dumur departmanına havale ediyoruz!

Görüşler

0
Chriseba
bu facia ile windows kullandığım esnada karşılştım, abim giremiyordu ve ip numarasından girdi.

ama nedendir linux'te gayet rahat girebiliyorum. TT'e ve daha bir çok kuruma/kuruluşa/kişilere yapılan eleştirileri belli ki bazı kaldıramyın insanlar da var.
0
dasgin
Aynı durum http://www.divxplanet.net/ sitesi için de geçerli..
0
SHiBuMi
Türk Telekom gibi bir kurumun mahkeme kararı ile kapatılan bir siteye kendi logosunu koyup sonu üç ünlem ile biten bir cümle ile açıklama yapması gerçekten çok amatörce, buna inanmak da çok safça olurdu.

Heyecana gerek yok, muhtemelen bir DNS yönlendirme vakası...
0
xcorex
telekom dns: 195.175.37.14

~# nslookup sozluk.sourtimes.org 195.175.37.14
Server: 195.175.37.14
Address: 195.175.37.14#53

Name: sozluk.sourtimes.org
Address: 212.156.6.28


212.156.4.x 6.x etc. IP ler telekomun serverları :)
----------------------
+ kendi server'ım root serverlardan doğru IPyi alıyor.

~# nslookup sozluk.sourtimes.org
Server: 10.0.4.1
Address: 10.0.4.1#53

Non-authoritative answer:
Name: sozluk.sourtimes.org
Address: 84.44.114.44


:) böyle bi küstahlığa karşı çıkmak gerek ille de insan bişelere karşı çıkacaksa.. internettede blocklanacak siteler varsa porno siteleridir veya başka yollardan sapık sitelerdir. onlar dahi olsa bu şekilde blocklamaya kimsenin hakkı yok. Birileri yürüyüş düzenlesin. kimse düzenlemiyosa en azından aynı düşünceyi paylaşanlar toplanıp düzenleyebiliriz. Böyle bi konuda pasif kalmak istemem

Saygılar
0
euler
sourtimes.org adresinden ulaşılabiliyor..
0
euler
pardon şöyle;
http://sourtimes.org/

www ekleyince yine http://sozluk.sourtimes.org'a yönleniyor..
0
Zebani
Ne olduğunu ilk bakışta anlayamadım ama saçmalığın daniskası olduğu ortada.
0
yilmaz
telekom "heklemiş" siteyi bide index koymuş :) olay bundan ibaret.
0
arif_dn
Arkadaşlar aşağıdaki alan adından siteye rişmek mümkün http://eksisozluk.com/ Ve maalesef bu erişim kısıtlama olayı bir şaka değil.
0
mow
ben çok uğraştım, DNS leri değiştirdim takla falan attım ama maalesef bu yazıyı göremedim :) bende herşey gayet normal gözüküyor.
0
anonim
Sitenin kaynak kodu da (neredeyse hergün değişse de) görülmeye değerdir Ayrıca hâla göremeyenler için http://212.156.6.28
0
anonim
Evet sayfa yine değişmiştir.
Mesela şu anda o kocaman resim kalkmış, Türkçe harflerin kullanılmadığı( kullanılamadığı, charset=iso-8859-1) , sondaki üç ünlemin hala orada durduğu, koca puntolarla "BU SITEYE ERISIM MAHKEME KARARI ILE ENGELLENMISTIR!!!" yazılı ve yine buyuk harflerle "FORBIDDEN SITES" başlıklı bir site halini almıştır.
Ayrıca Telekom sitenin, Istanbul Emniyet Müdürlüğüne gelen "Bu sitede esrarı özendirici yazılar var" ihbarı yüzünden, Emniyet Müdürlüğünün ısralarıyla(yaptırımıyla) kapatıldığını açıklamıştır. Bu engellemeye sebep midir bilemeyeceğim ama öyle bir engelleme sayfasına hiçbir şey sebep olmamalıdır.
http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=40870,8
0
bm
Verdiginiz linkteki habere baktim, sanki Telekom kendisi icin yazilan seylerden dolayi bu tesebbusu yapmis gibi bir hava vermek icin olsa gerek 'bakin Telekom icin de bunlar yaziyor orada' diye bir bolum var.

Mahkeme kararlarina, boyle kucuklere zararli olabilir diye toptan herkese yasak getirmeye, ifade ve yayin ile ilgili kanunlarimiz hakkinda konusmaya pek gonullu degil gezeteler ama boyle ucuz imalar yapmaya bayiliyorlar. Eger Telekom dogru bilgi veriyorsa bu konuda isi cozecek olan yargi ve icab ederse yasama organi. Telekom'a kizmayi filan bu isin uzerine bindirmeyelim bence.

0
anonim
Merhaba. Siteye çevirmeli bağlantı ile eksisozluk.com adresinden erişebilmekteyim. Fakat son zamanlardaki bu ilginç uygulamalardan birine de ben maruz kaldım. Sitemize erişim KoçNet üzerinden savcılık kararı ile durduruldu. ADSL ile ise arada sorun yaşanıyor. Sebep; MEB okullara ücretsiz! KoçNet bağlantısı sağladı ve yine ücretsiz! sağladığı ADSL ile de bu yüzden bu bağlantılarda istediği gibi at koşturabiliyor. Bu konunun şaka olduğunu sanmıyorum. Sitemizin; (17.000 eğitimci üyeli ki üyelik zorunluluğu olmayan bir siteyiz) duruşu MEB'in hoşuna gitmedi ve engellendik. Eminim ki sözlükteki bir 'entry', herhangi bir siyâsinin hoşuna gitmedi ve bu sonuç ortaya çıktı. Bakalım bu sansürcü zihniyet nereye kadar devam edecek?
0
anonim
turk.internet.com konuya açıklama getirmiş. http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=15542 kısaca; "Ekşi Sözlük'e yapılan uygulama Şirketimizin takdiri bir uygulaması olmayıp, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine bir mahkeme kararının Şirketimiz tarafından uygulanmasından ibarettir."
0
ttk
İlginç bir durum.
TTnet'in dns'lerinden zamanında yeterince bunaldığım için sürekli makinamda dns sunucu bulundurduğumdan varsa diğer benzeri durumların da farkına varamayabiliyorum.
İstanbul emniyet müdürlüğü böyle istemişse vardır bir bildiği (durun durun sıkmayın boğazımı öeee..... :)

Şaka bir tarafa gerçek sebebi merak ettim doğrusu.
O kadar yamuk site ortalıkta fink atarken (misal, çocuğa flash oyunları olan bir site açıyorum altta "nude girl games" gibi şeyler çıkıyor) bula bula Ekşi Sözlüğü mü bulmuşlar ?
0
experience
komik bi durum i$te.
sadece ek$i sozluk degil muzik.info, forumtr.com gibi bi kac site icin de kar$ila$tigim bi durum oldu.
gulup gectim. korkutucu yani ise telekomu elinde bulunduran zihniyetin baki$ acisi. demekki bo$una bekliyoruz adam olacaklar diye
windows kullanicilari icin guzel bi yol:
ba$lat > cali$tir :
notepad c:\\windows\\system32\\drivers\\etc\\hosts

dosyanin en altina;
84.44.114.44    sozluk

satirini ekleyin. kaydedip cikin.
artik tarayiciniza sozluk yazin enter'a bastiginiz da ek$i sozluk'e ula$abilirsiniz
ba$ka sitelerle boyle bir durumla kar$ila$irsaniz ve IP adresini ogrenmek icin herhangi bir yol akliniza gelmediyse
http://www.dnsstuff.com/tools/ping.ch?ip=google.com
$eklindeki adreste google.com yazan yere IPsini ogrenmek istediginiz domaini yaziverin.
Pinging google.com [64.233.187.99]:

dediginde IPsini verecektir. sonra da ayni dosyaya eklersiniz.
kucuk not: tabi ki ba$ka bir suru yol war. proxy, local dns, dns cache vs. gibi. mesela XP icin benim tawsiyem treewalk dns.
olur ya bilmeyen wardir lazim olur. sozluk'suz kalmasin millet.
0
manhem
http://sozluk.sourtimes.org/ adresinden rahatlıkla girebiliyorum ben. Bu bir DNS problemi olmasın arkadaşlar?
0
ebola
Bu yontem kendi IP'sine sahip sitelerde yararlı olur. Fakat tek IP uzerinde birden fazla IP bulunduruldugu durumlarda ana servera ulaşmanıza sebep olur :-)
0
experience
en sonunda kesin cozumu de soyledik ztn
0
numb
Bilgi çağında bu zihniyet acı verici... Hele hele ülkenin internet altyapısının başındakilerin bu zihniyette olmaları daha acı verici...
0
Zebani
Sinirlendirici. Acı zaten var. ;(
0
Challenger
Yurt dışında sozluk.sourtimes.org sourtimes.org ve eksisozluk.com sorunsuz çalışıyor.
0
experience
hadi ya.
demek ki yurtdi$indaki interneti telekom saglamiyor
burdan bunu ogrenmi$ oluyoruz
0
bio
Hadi ya?

Sourtimes server'i Turkiye'de host ediliyor. Dogrudan onu da engelleyebilirlerdi bay/bayan ukala.
0
experience
ne o efendim cok mu zorunuza gitti?
zaten halamin da ********* olsa amcam olurdu.
0
Challenger
Size bilmediğiniz başka bir şey daha söyleyeyim:
Yurt dışında insanlar Internet' e bağlanırken Telekom' a ait olmayan birçok DNS sunucusunu kullanıyor. Yani süper zekanızla Internet' i Telekom' un sağlayıp sağlamamasıyla ilgili bir durum olmadığını, Telekom' un DNS' leri dışında başka bir DNS kullanırsanız sorun yaşamayacağınızı birkaç milisaniye içersinde anlayabilirsiniz.
0
experience
sen devam et super anlatiyosun.
turkcell super lig hic bitmesiiiiin.
ayrica bu mesajindan da uzayda hayatin var oldugunu anladim.
gizli mesajlarini anlayabileyen super zekaysa, gizli mesajlari veren de über zeka olsa gerek.
aslanlarim benim.
kucuk not: tdkya yolunuz du$erse ironi falan ne demek diye de bi bakiverin.
0
sosgezbir
turk.internet.com da söyle bir haber var. http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=15542http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=15542 HAngisine güveneceğimizi anlayamadık.
0
Thiras
Telekom çok olmaya başladı. Bu hareketlerin sonu bir şekilde dönecek telekoma. Ne zaman patlayacak millet hadi bakalım.
0
PascaL
bilader Telekomun suçu ne telekomu sadece berbat dandik ve pahalı internet hizmeti verdiği ve hiç çalışmadıkları için eleştirebiliriz bu konuda ancak mahkeme verio bu kararı onlarda mecburen uyguluo Türkiyedeki hukuk sistemini eleştirmek lazım bence asıl onlar çok oluo bi internet vardı özgür kalabildik dediğimiz orayada soktular burunlarını
0
Zebani
ek$i sözlüğe bu yaptırımın neden uygulandığını bilen var mı? hangi sözcükten dolayı? o sözcük buraya yazılırsa bilgilendirme amacıyla fazlamesai'ye de böyle bir yaptırım uygularlar mı?
0
anonim
"esrar" başlığı altında bazı yazarların uyuşturucuyu özendirici girileri yüzünden bötyle bir sansür uygulanmıştı. Ki zaten sansürü uygulayan aynı mahkeme sansürü kaldırma kararını da aldı.
0
kurfali
Türk Telekom'un çağa ayak uydurmakta zorlandığını pekala kabul ediyoruz. Ama Ekşi Sözlük sitesine erişimin engellenmesinin Telekom'daki zihniyetle, çağdışılıkla ne alakası var benim internetimin güzel insanları? Sitede bu konuyla ilgili yapılan yorumlar da aynı düzeyde bilgisizliğe dayanıyor. Telekom açıklamasını yapmış düzgün bir şekilde. Olay emniyetin başvurusuyla yapılmıştır diyor. Yarın emniyet, fazla mesai'ye de kıllanır, insanlara iş yasasını ihlal ettiriyorlar fazla çalıştırarak derler Telekom'a başvururlar. Telekom burayı da engeller. Telekom'un burada görevini yaptığı, sitenin popülaritesi, itibarı, iktidarı ile ilgilenmediğine dikkatinizi çekerim. Bence Telekom doğru olanı yapmıştır. Her ne kadar siteye erişimin yasaklanmasını doğru bulmasam da Telekom'a bu konu üzerinden yöneltilmiş temcit pilavı gibi dönen hakaret ve eleştirileri de doğru bulmuyorum. Sonuçta kâr amacı güden bir işletmedir ve hatta devletin kurumudur. Kimse bir kurumu, işletmeyi, firmayı bu denli tahkir edemez, etmemeli. Eleştirilmesi gereken emniyetin uygulamasıdır. Emniyetin başvurusuyla vazifesini yapan Telekom değil. Hiçbir siteye imtiyaz tanımayacağını göstererek aslında Telekom alkışlanacak bir iş de yapmış sayılabilir. Gel gelelim emniyetin yaptığı doğru mu? Esrar başlığı altında özendirici yazıların olduğu âşikar. Kaldı ki sözlükte esrar kullanan iyi bir çoğunluk da var. Bu durum, eğer yerel yasalara aykırılık içeriyorsa, mahkeme kararı ile sitenin yayınının durdurulması daha ciddi olarak ele alınabilirdi. Ne bileyim böyle aptal DNS numaraları yerine sunucusuna el konurdu, yayını tamamen engellenirdi. Herkes görevini yapmalı değil mi? Bugün nasıl bir gazete/tv suçu özendirici yayın yaptığında cezalandırılıyorsa, memleketimizde yayın yapan bir internet sitesi / sahipleri de yasalar çerçevesinde cezalandırılabilir. Bunu sansürle karıştırmamak gerekiyor, bir zahmet. Sansüre hayır, sorumlu yayıncılığa evet. Buyrun Telekom'u, ünlemlerini, sayfasının kaynak kodunu, Türkçe karakter desteğini filan değil; İstanbul Emniyet'i tartışalım.
0
experience
farketmez, telekoma nasil olsa gicigiz. elimize firsat gecmi$ken cokelim. hehe
0
yetgin
Anladığım kadarıyla bu mesajı yazmak için üye olmuşsunuz. Bayağı kızdınız anlaşılan. Biri bana 256 kbit internet için neden bir dünya para bayıldığımı da açıklayıversin. (Biz de kızıyoruz.) Esrar serbest bırakılsın. (Chomsky alıntısı da bayağı iyiydi sözlükte.) İnternet erişimi ucuzlasın. (Mümkünse 5 kat kadar.) Ha tabii ki, emniyet eleştirilsin. Yerse.
0
Zebani
Kesin telekom çalışanıdır bu arkadaş. :))) Şaka şaka. :)
0
kurfali
İşaret sıfatı kullanmak yerine doğrudan bana hitap etmenizi tercih ederdim efendim. Finans sektöründe yazılım geliştiren bir mühendisim. Evimde ADSL var.
0
Zebani
Ben sadece takıldım. Dolaylı bir amacım yoktu. Herkes görüşünü belirtmekte özgür ama Telekomun bize çektirdikleri de ortada. Elbette telekom hizmet ediyor bize bu önemli ama daha iyi hizmet verebilecekken, kısa yoldan bize işkence etmeyi tercih ediyor.
0
kurfali
Evet, aynı işkenceden ben de muzdarip oluyorum. Ama bu olayda Telekom'u tahkir edecek bir fırsat da göremiyorum. Kusura bakmayın, kırıcı olduysam.
0
kurfali
Evet bu mesajı yazmak için üye oldum. Haklısınız. 256 K'lık internet için bir dünya para bayılmamızın bu mevzu ile alakası yok elbette. Tepki yanlış bir noktada odaklaşıyor ben ona kızıyorum. Sözlük'te Telekom'a "ana avrat küfreden" muhtevada yazılar çıktı. Soruyorum böyle bir şey olabilir mi? Kim kime böyle alenen hakaret edebilir? Sözlük diye, internet diye kime veriliyor bu hak? Yarın bir gün aynı şey burasının başına da gelebilir. Birisi çıkar Fazla Mesai'nin şahs-ı manevisine küfreder. Çok mu hoşunuza gider bu? İki şey var... Tepki yanlış bir noktada yoğunlaşıyor. Ve tepki hedefsiz. Yani kusura bakmayın, uyarı metnindeki ünlem işareti ile, sitenin Türkçe karakteri desteklememesiyle ilgileniyoruz. E ünlem işareti bir tane olsaydı, site Türkçe karakterleri destekleseydi, bu kapama levhası çok düzgün olsaydı "oh, iyi olmuş Ekşi Sözlük'e" mi diyecektik? Biz bilgisayarcı adamız; Apache mi IIS mi, yok 8859-9 mu 1254 mü, PHP mi Ruby mi ona bakarız diyorsak o başka tabi.
0
bm
Tepki yanlış bir noktada odaklaşıyor ben ona kızıyorum.

Insanlar 'buyuk'lerinden gordukleri dusunme tarzini tatbik ediyorlar. Danistay cinayetinden, telekom zammina (pardon indirim), devletlestirme/ozellestirme'den yazilim uretimine kadar devamli yari-carpitma yari-obskurantist seyler fikir diye en tepelerden duyulursa, yazi yazilirken de boyle seyler yapilabiliyor. Halimiz bu. Kizilacak sey mi? Belki. Ama alt tarafi genc ve hayecanli bir kitleyle muhatap oluyorsunuz.

Sözlük'te Telekom'a "ana avrat küfreden" muhtevada yazılar çıktı. Soruyorum böyle bir şey olabilir mi?

Olur, millet ekran basinda neler diyor haberi olsun Telekom'un da. Millet zorla (evet zorla) bir kuruma senelerce mahkum edilirse, sover tabii. Gonullu olarak musterisi olmuyoruz Telekom'un, devlet zoruyla oluyoruz. Telekom'dan kimsenin cikip 'evet beyler kusura bakmayin, burasi bu bakimlardan geri bir memleket, zorla yasakla bize mahkum edilmenizden biz de rahatsiziz, n'apalim biz de bu isi bulduk burada calisiyoruz' filan dedigini duymadim. Ne zaman bir aleyhte yayin olur, bize haksizlik yapiliyor diye birileri cikar birseyler yazar. Daha buyukler de bizim ekmegimizi yiyip gozumuzun icine baka baka pardon suc unsuru olabilecegi icin yazamadim.

Sözlük diye, internet diye kime veriliyor bu hak? Yarın bir gün aynı şey burasının başına da gelebilir. Birisi çıkar Fazla Mesai'nin şahs-ı manevisine küfreder. Çok mu hoşunuza gider bu?

Fazlamesai'yi yapanlar adina konusmayayim ama 'şahs-ı manevi'lerine birisi sovse, nette zaman gecirmis ve devlet gucunun ve/veya para gucunun arkasinda korunmus hayat yasamayan insanlar olarak once 'bu insanlar bize niye kiziyor makul sebebi var mi' derler sonra da gulup gecerler bence. Bu tarza olgunluk filan diyor bazilari.

Yukarida ben de bu iste Telekom suclu/sebep degil dedim, o konuda ayrilmiyoruz. Eger Telekom ve/veya alakali bir yerde gorevliyseniz size tavsiyem insanlarin hosunuza gitmeyen konusmalarina alismaniz. Bir iki yol kazasina daha ugrasak bile uzun vadede bu millet susmayacak artik, konusan da bazen berbat tepki verebiliyor. Olacak boyle seyler.

Bu arada baska telekom elemani varsa o da lutfen gelip 'fedakarca calisiyoruz anadilimizin noktalama kurallarini bilmeyi de fedakarliktan vaktimiz kalmadigi icin ogrenemedik, sunucu kurmayi bilemedik' filan desin. Normal vatandaslar olarak biz devamli bir elimiz yagda bir elimiz balda tatil yaptigimiz icin belki sempati duyariz. 'Iyi o zaman sizin de fadakarane cabalarla yapilan buzdolabinizin kapi kulpu elinizde kalsin insallah' gibi anlayisimizi gosteren hayir dualar ederiz.

0
kurfali
Yani o kadar yazdığımı "Telekom'da çalışıyorsun da ondan böyle diyorsun"a getirdiniz ya. Telekom'da veya ilgili bir yerde çalışmıyorum. Çalışıyor da olabilirdim. Bunun görüşlerimle bir alakası olmazdı. Mevzu bahis siteden bir başlıkta pek de güzel anlatılmış benzer durum: tartismayi muarizin rumuzuna tasimak
0
bm
Heh, ozur dilerim o zaman! Biz burada boyle ilk defa uye olup yazanlarin genelde kurumlarini savunmak icin yazmalarina alisigiz, kusuruma bakmayin.
0
Ragnor
Telekom'a kızılıyor, çünkü bu ne olursa olsun bir sansürleme, ve internet'in sansürlenmesi en son istediğimiz şey, ama devletlerin ise ilk istediği...

Internet sansürlenmemeli, çünkü gerçek özgürlük son olarak orada kalmıştı, şu anda hala var diyemeyiz. Bu duruma geldik, bütün kalelerimiz zapt ediliyor, bütün üslerimiz onların oluyor :), ve bunu engellemek için birinin bana küfretmesine izin vermem gerekiyorsa, veririm. İstediği gibi küfredebilir.

Türkçe tartışmasına gelince, ne yazık ki buradaki bir kitle niyeyse kafayı Dil bilgisi ile bozmuş durumda. Hayır anadilini korumayı vs. anlarım ama işte bu arkadaşlar arada işin cılkını çıkarmayı seviyorlar gördüğüm kadarı ile.

Diğer konuya gelince, Apache, 8859-9 ve PHP :).
Şaka bir yana benim yaşadığım en büyük rahatsızlık telekomun herşey bir yana internet'e sansür uygulamaya başlaması, sanırım pkk vb. konularla ilgili sitelere uygulanıyordu galiba daha önceden de (emin değilim olmayadabilir ama öyle hatırlıyorum) ama bu yapılan farklı tabi. Karşımızdaki site herkesin sevsin ya da sevmesin, neredeyse hergün girdiği bir site. Bu siteyi sansürleyen (ama beceremeyen :)) adamlar ilerde neler yapar diye düşünmeden edemiyorum. O yüzden şimdiden tepkimizi koymalıyız aslında.
0
bm
Türkçe tartışmasına gelince, ne yazık ki buradaki bir kitle niyeyse kafayı Dil bilgisi ile bozmuş durumda. Hayır anadilini korumayı vs. anlarım ama işte bu arkadaşlar arada işin cılkını çıkarmayı seviyorlar gördüğüm kadarı ile.

Bu uc unlem hikayesi benim de canimi sIkIyor!!!! Insanlar noktalama isreti icat ediyorlar devamli ama manalarinin ne oldugu ortada degil.... Ozellikle mahkeme karari gibi .. ciddi bir konuda .....

0
bm
Şaka bir yana benim yaşadığım en büyük rahatsızlık telekomun herşey bir yana internet'e sansür uygulamaya başlaması

Bunun sikayet adresi Telekom degil, uygulayan bu ornekte onlar ama kanunlar bu kararlarin cikmasina musait.

herşey bir yana internet'e sansür uygulamaya başlaması, sanırım pkk vb. konularla ilgili sitelere uygulanıyordu galiba daha önceden de (emin değilim olmayadabilir ama öyle hatırlıyorum) ama bu yapılan farklı tabi.

Emin olun. Bu isler yeni degil. Yalniz metod DNS degil, IP listesi ile ISS'lere router'dan bloklama talimati vermekti eskiden. PKK ve diger siyasi/terorist neyse yayinlar ile bu konu cok farkli degil aslinda. Sansurlemenin yanisira yayini yapanlara ceza filan da mumkun (en azindan vikipedi'de bazi basliklarda boyle ehditler savruluyordu). Bunlar aslinda siyah/beyaz konular degil. En azindan kanun duzeni konsunda tercihlerimizin diger toplumlardan farkli olabilecegi sInIrlar var. Bakin manevi sahsiyetleri tahkir (ve tezyif!) suclari da vardi burada. Bunlar sadece devletin ceberrutlugundan kaynaklanmiyor, biraz da toplumun tercihi o yonde.

Tercihi baska yonlerde olan toplumlar da belki manevi sahsiyeti kanunla koruma yoluna gitmiyorlar ama bu sefer benzer konularda kolluk kuvvetlerinin rahat calismasi ile yazinizda isaret ettiginiz ozgurluklerin catistigi noktalarda ne kadar korktuklarina bagli olarak riza gosterdikleri baski degisebiliyor. Belki bu konular tarihte ilk defa buyuk kitlelerin 'yayinci' olabildigi ve tum yaygin haberlesmenin takibinin teknik olarak mumkun olabildigi ortamda yasayan bizler tarafindan iyice arastirilip amanli sInIrlar ortaya konacak. Dusunmekte fayda var.

0
bm
iyice arastirilip amanli sInIrlar ortaya konacak.

'Anlam' mi yazsam, 'mana' mi yazsam diye kara veremeyip 'aman' demisim herhalde. Bu sefeki 'manali' olsun bari.

0
Zebani
Konuyla alakası yok ama çoğu kelimelerinizde "Türkçe Alfabe"ye ait karakterler bulunmazken, nadiren de olsa bazılarında var. Bunu neye borçluyuz?
0
bm
Dogru, Turkce karakterleri kolayca kullanabilecek sekilde ayarli bir makineden yazmiyorum. Okuyanlardan ozellikle neti hep Turkce gormeye alisik olanlarin gozunu tirmaliyordur buyuk ihtimalle, kusura bakmayin. Var olan "Türkçe Alfabe"ye ait karakterler kes+yapistir ile geliyor.
0
bio
Benim sorunum sitenin hukuki sorunlariyla degil... Bu yapilan, sansurdur. Cunku siteye yurtdisinda yasayanlar vizir vizir girebilirken, Turkiye'da TTnet kullanan (ve kendi DNS'ini vs. kurabilecek teknik bilgiye sahip olmayan) kullanicilar giremiyorlar. Bunun adi, Turkiye'li kullanicilara sansur uygulanmasidir.

Eger site hakkinda mahkeme bir karar verdiyse, gidilir, site kapatilir. Eger site yurtdisinda oldugundan oranin kanunlariyla bagliysa, ya da Turkiye sinirlari icinde oldugu halde mahkeme karari siteyi kapattiramiyorsa, acik kalir. Site calismaya devam ederken sadece benim oraya girmemin engellenmesi hakla hukukla adaletle bagdasmaz.
0
msy1987
BU SITEYE ERISIM MAHKEME KARARI ILE
ENGELLENMISTIR!!!
Helal olsun onlara daha Türkçe karakter kullanmayı bilmiyorlar.

"


FORBIDDEN SITES





 
 
 
 
 
BU SITEYE
ERISIM MAHKEME KARARI ILE
ENGELLENMISTIR!!!


"
Kodlar bu karar size ait.
Birincisi "FORBIDDEN SITES" Yasak site demek varken neden Forbidden Sites demiş anlamadım.
İkincisi neden karakter kodlaması "charset=iso-8859-1" olarak yazılmış da "charset=iso-8859-9" değil. Güzel türkçe karakterlerimizi birbirlerinin yerine kullanırlar artık. İ yerine I gibi...
0
fzmsai
http://www.forumcuk.com al bi tane daha.
0
fzmsai
http://www.forumcuk.com Buyrun buradan yakin. Bu da mahkeme karariyla engellemis mis.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekomdan Internet´e Yeni Zam

sametc

İnternet erişiminde kontür sürelerini kısaltan Türk Telekom, bu uygulamayla yüzde 17 oranında zam yapmış oldu.

31 Mart — Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, kurum, 145, 0822, 200’lü numaralarla başlayan dial-up erişimlerin kontör atış periyotlarını yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle telefon hattı üzerinden normal saatlerde bir saatlik internet bağlantısı 943 bin TL’den, 1 milyon 100 bin TL’ye çıkmış oldu.

Amca, Zenginlikten İnsanlık İyidir... Teşekkür Ederim

FZ

Çocuklarımıza yardıma dair gelen bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim, güzel işlere vesile olur ümidiyle. (Metnin benzerine buradan da erişebilirsiniz.)

Sevgili Dostumuz,

Okullar açılırken köy ve varoşlardaki ilköğretim ögrencilerinin basit kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan "Mektuplu Kırtasiye Yardımı Kampanyası"nın altıncısına basladık.

Aktif Dağıtım olarak her öğretim yılı başında düzenledigimiz bu kampanyalarımızla bugüne dek 135.000 küçük arkadaşımıza yardım paketi ulastırdık.

Kampanyamızda, sizden topladığımız yardım paketlerini "yetkililere" değil, bizzat ögrencilere teslim ediyoruz. Öğrencilerin yazdığı teşekkür mektuplarını da toplayıp sizlere ulaştırıyoruz! Tüm bu hizmetlerimiz ücretsizdir!

Playchess Türkçe ve Ücretsiz

meddah

220.000 üyeye sahip, dünyanın en büyük satranç portalı olan Playchess ile İş Bankası bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile Playchess ücretsiz ve türkçe olarak satranç severlere http://www.satrancoyna.com.tr/ adresinden hizmet vermeye başladı.

Şirketlere Web Sitesi Zorunluluğu Geliyor

o_ozardic

turk.internet.com'da yer alan bir habere göre şu anda taslak halindeki yasa tasarısı ile şirketlere elektronik ortamlarda birtakım yeni olanak ve zorunluluklar geliyor.

Bu Cuma OOXML'e Hayır Deme Şansı!

zekzekus

Bu haberde bahsedilen OOXML konusu ile ilgili olarak, Özgürlükiçin.com e-posta listesine atılan bir mesaja dikkat çekelim: