Yeni Nesil Fazlamesai.net

0
butch
Ekim ayı itibariyle 5. yılını dolduracak fazlamesai.net son 1 yıldır gerek sevenleri gerek crackerlar tarafından oldukça ilgi ile takip ediliyor. Artık oldukça ağır yük taşıyan FM için emektar PHP Nuke'ün yetersiz kalmaya başladığının sanırım herkes farkında. Bu yüzden artık kendimize ait bir sistemi ayağa kaldırmanın zamanı geldi diye düşündük.
İşe başlarken ilk olarak varolan işlevselliği aynı şekilde sağlarken performansı arttırmayı amaçladık. Sistemin bundan sonra gideceği yönü hepberaber belirleyeceğiz.

Birkaç haftadır üzerinde çalıştığımız yeni sistemi nihai haline getirmek için eleştirileriniz bekliyoruz.

Not 1: Yeni sistem başka bir veritabanı üzerinde çalışıyor. İstediğiniz gibi deneme yapabilirsiniz.

Not 2: Sisteme yeni kullanıcı kaydı yapılamıyor.

Görüşler

0
yilmaz
biraz daha hızlı açılıyor. bu iyi önerilerim.
1) sitenin tasarımında da ufak değişiklikler olsa iyi olur. renkler biraz daha açık olsa çok daha güzel olacak. yeter artık kapkara warez siteleri gibi.
2) forum ile aynı user tablosu kullanılsa daha iyi olur. 2 yere kayıt olmak vs.. programcı insanız hepimiz.
0
butch
Aslına bakarsanız bazı durumlarda hız farkı onlarca kat arttı. Özellikle çok yorumlu haberlerde.

Diğer eleştirlerinize gelince. Bu çalışma sadece altyapı çalışmalarını içeriyor. Görsel konular başka bir bahara :)
0
yilmaz
arka plan bari gri olsun diğerlerinden vazgeçtim. gözü yoruyor.
0
simor
Aslında arka plan algısal olarak gri, pattern mantığıyla yapıldığı için. Farklı çözünürlük ve dpi larda rahatsız edici olabiliyor bu sebeple. Hele tazeleme oranı düşükse gözlükçü zengin eder. Bende tasarım değiştiğinde böyle bir öneri yapmıştım hatta biraz değiştirdiler galiba sağolsunlar ama bu da bir tarz sonuçta. Pattern grafikler dijital ortamda uygulamak için cesaret istiyor biraz. Mutlaka pattern kullanılacaksa çizgi yerine büyükçe kare şekilli veya başka geometrik şekillerle patern haritalar kullanılabilinir öneri olarak.
0
simor
Ayrıca birşey eklemek istiyorum. Ayarlardan saati ayarlayamıyorum. şu anda saat 3:40 ama mesaj saatim 7 küsür görünütor. Teşekkürler.
0
Soulblighter
Evet daha hızlı açılıyor sanki. Görsellikte şöyle gri tonlar da güzel aslında. Yani değişiyorken hepsi değişsin... Güzel olurdu. Yanlış anlamayın ben bu tasarımı da beğeniyorum da hazır değişmişken diye söylüyorum... :)
0
bm
Ne kadar eziyettir bilmiyorum ama NNTP uzerinden erisime acabilirseniz harika olur.
0
lifesdkver0_1
eğer fm ekibini beklemek istemezseniz, bir rss-nntp köprüsü ile istediğinizi elde edebilirsiniz gibime geliyor.

"google rss2nntp" den dönecek sonuçlar işinizi görebilir. dikkatli incelemedim ama, ilk sonuç şu geldi mesela: http://www.methodize.org/nntprss/ [www.methodize.org]
0
FZ
Çift yönlü çalışıyor mu o? Yani bir haber okuyucu ile "news reader" FM'ye yorum yollanabilse filan... (alçaktan uçmaya mı başladık yoksa yapan var mıdır, integrasyonun dibine koyduk hesaabı :)
0
bm
Hmm, GNUS rss cekiyor zaten. Ama FZ'nin dedigi gibi yazmak icin http'den gecmek lazim.
0
Tolga_
Yeni sistemde tema değiştirme ozelliği olsada isteyen istediği temayı seçse. Bilmiyorum fazla grafiker mevcutmu sistemde ama olanlarda fm için tema hazırlayıp gonderebilse...
0
ebola
Öncelikle eski sistemde nelerden şikayetçi idik, ne sorunlar yaşanıyorduyu tespit etmek lazım. Çözümler ona göre oluşacaktır.
PhpNuke'dan hoşlanmama rağmen önemli bir şikayetim yoktu.
Belki Nuke'un herşeye yetişme kaygısı yüzünden oluşan kod kirliliği-yavaşlığı söylenebilir.
Bir arkadaşın belirttiği gibi Foruma ayrı siteye ayrı üyelik zahmetli iş.
Onun dışında ben bu siteyi seviyorum :)
0
mrtksn
yorumları okumak tam bir dert. yani haberin altındabulunan yorumlar hemen karşımıza çıkıyor, ancak yorumlara verilen cevapları takp etmek çok zor. hangisi hangisi için yazılmış, yeni mesaj nereye gitmiş v.s , karışıyor. örneğin bir yoruma verilen cevapların tümünü tek defada görebilsek? yorum ağacı şeklinde olmasa?

daha çok altyapıya odaklanacağınızı söylemişsiniz, ancak bu bence daha ciddiği bir sorun, ben fazla hissetmiyorum FM nin yavaşlığını.
0
mturker
Bunu zaten ayarlar kısmından yorum ayarlarına geçerek yapabiliyorsunuz. Mesela ben öyle kullanıyorum, ama bunda da ekleniş sırasına göre tüm yorumlar altalta dizildiği için sadece belli bir yoruma verilen cevapları o yorumdan 20-30 yorum aşağıda görebiliyorsunuz.
0
mturker
Heh, pardon öyle değilmiş. O yorumun altına sıralanıyormuş aradaki yorumlara verilen cevaplar. Bu şekilde sorununuz çözülür sanıyorum.

Hesabınız - > Yorum ayarları -> Görünüm Modu -> Düz

0
simor
O ayarların çalıştığını ben hiç bir zaman göremedim.
Yapıyorum ama siteye bir dahaki girişimde eski haline dönüyor. belki benim sistemde bir şey var bilmiyorum.
Bilen biri söylemediği sürece de bilemeyeceğim tabi
0
simor
siteyi refresh ediyorum merak etmeyin :)
0
mrtksn
böyle daha rahat, ama hala yetertince değil. bu kez de, yorumlar , cevaplarla karşıyor. yani yorumlar farklı renkte veya fontta, cevaplar farklı renk veya fontta olsa daha iyi olur.
0
dmx
Bence bu site tasarım olarak göze hoş geliyorr .. Ama en önemlisi site güvenligi en birinci kural budur ...
0
selam
Merhaba ...

Yeni sisteminizde makalelerin id numaraları olduğunu düşündüğüm sid değişkenine integer yerine string veri yollandığında[1] mysql hataları dökülüyor ekrana. Buda bana get ve post yöntemi ile alınan verilerin tiplerini kontrol etmediğinizi düşündürüyor. Deneme aşamasında iken düzeltmesi daha kolay olur düşüncesindeyim.

[1] index.php?a=article&sid=asasa
0
Anduril
Bence PHP Nuke için tema yapma yarışması düzenleyin. İlgi duyulacağını düşünüyorum. Sonra en çok oy alan veya jürinin seçtiği kullanılsın ana tema olarak. Ama diğer katılanları da fazlalık olarak koyabilirsiniz tabii ki.
0
FZ
FM ana sayfa görüntüsünü değiştirmek isteyenler bunu hemen şimdi yapabilirler, hem de keyiflerine göre! Canları nasıl isterse. Tasarımla istedikleri gibi oynayabilir, arkaplan rengini ya da örüntüsünü değiştirebilirler.

Bkz.: GreaseMonkey: Maymunun Gözü Açıldı

http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2979
0
Anduril
Firefox ve GreaseMonkey eklentisi olmayan bu siteye giremez diye birşey yok herhalde ! Zaten ben tasarımdan gayet memnunum ama yukarıdaki yorumlarda değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. O yüzden "tema yapma yarışması düzenleyin" diye bir isteğim olmuştu.
0
conan
Ama ben Internet Explorer kullaniyoruuuuummm...
0
banger
o zaman sen hiç konuşma :) bence firefox yükle... en azından fazlamesai için kullanırsın :)
0
lifesdkver0_1
trixie [www.bhelpuri.net] verelim size de...
0
HapS
Bence bir değişiklik yapılacaksa şu yönde olmalış, birazdaha hızlı çalışmalı, yorum ağacı kesinlikle değişmeli :D kimin neye nasıl cevap verdiğini anlamak zaman alıyor :) ama değişmemesi gereken şeyler devar elbet sihay ve truncu renkler açık renklerin kullanılmasını isteyen arkadaşları kınıyorum :) güneş gözlüğüylemi bakiyorsunuz monutore :P satlerce pc başından ayrılmayanlar bilirlerki parlak renkler yüzünden gözlerimiz felç geçiriyor :))))
0
yilmaz
şu aki sürümünde üstte sürekli mysql warning yazıyor test edebilceğimiz bir versiyonu var ise test edelim bir java da var php de varmı bilmem "connection pool" koyun. daha sağlam olur.
ben dün login olduğumda ustte çıkan kişisel menu görünmüyordu. "hesabınız" butonuna basınca bu menu geliyordu.
0
lifesdkver0_1
linkblog gibi bir şey eklensin. önemli olduğuna inandığımız, fakat haber olarak girmeye üşendiğimiz şeyleri kısaca linkleyeverelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hamburgerimden Spyware Çıktı

butch

Mahkeme

butch

Hakia'dan Sonra Tanbul

anonim

Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.

Google Çekleri

butch

Bilgisayar Biliminin/Mühendisliğinin Anlamı

FZ

Eminim bu siteyi takip eden insanlardan bir kısmı genç arkadaşların sorduğu "ya, hocam ben bilgisayar okumak istiyorum, bilgisayar mühendisi olacağım, ne dersin?" şeklindeki sorulara maruz kalmıştır. Bu tür sorulara kapsamlı ve sistematik olarak cevap vermek, genç (ya da yaşlı) insanları "bilgisayar mühendisliği/bilgisayar bilimleri" nedir, ne değildir konusunda aydınlatmak kolay değildir. Ancak geçen gün sundance arkadaşımın bana gönderdiği bir belge bu konuya son noktayı koymuş durumda: ODTÜ'den Dr. Göktürk Üçoluk'un BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR başlıklı yazısı sanırım konu ile ilgili hemen herkesi aydınlatacak nitelikte.