Khan Academy

0
Tarık
Matematik, fizik, biyoloji ve daha bir çok bilim dalına ait onlarca konuyu oturduğunuz yerden ve bedavadan öğrenmek ister misiniz? Üstelik bunun için bir internet bağlantısı ve öğrenme şevkinden başka hiç bir şeye gereksinim duymayacaksınız.
Khan Academy tam da bu iş için kurulmuş, yüzlerce kaliteli ders materyalini, hiç bir bedel talep etmeden üreten ve yayımlayan, kar amacı gütmeyen bir topluluk.

Khan Academy'e, JQuery'nin yaratıcısı John Resig'in sitesinde gezinirken rastladım. Kar amacı gütmeyen, ancak bu denli kaliteli materyal üretebilen başka yerler bilen varsa lütfen paylaşmaktan çekinmesin.

Benzer nitelikte bir site için MIT Courseware

Görüşler

0
ttk
Teşekkürler, bu güzel bilgi için.

hbr.org
creativitypost.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lapis Linux Wiki Açıldı

Arkantos

İlk Türkçe Linux Özgür Linux Ansiklopedisi (wiki) açıldı. Henüz işin başında olduğumuz için içerik tamamlanmadı ve bazı eksiklikler var ama ileride sizin de katkılarınızla daha güzel olacak. Tüm penguenleri bekleriz.

Haydi koş koş ...

http://wiki.linux-sevenler.org

Fazlamesai.net'e en iyi basılı/görsel içerik ödülü

tongucyumruk

Linux Kullanıcıları Derneği'nin düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nde dağıtılan bu yılki Yılın Penguenleri Ödülleri kapsamında "En Başarılı Basılı/Görsel İçerik Çalışması" ödülü Teknoloji Televizyonu'nda yayınlanan Fazlamesai.net programına verildi. Ödülü hepimiz adına aldık.

Hamburgerimden Spyware Çıktı

butch

Linux Tabanlı Mobil Telefonlar

gunebakan

Montavista yazılım firması ile PalmSource firması gelecek nesil Linux tabanlı mobil telefonlar üretmek için birlikte çalışma kararı aldılar. Bu iki firma bundan sonra Linux tabanlı mobil çözümler için birlikte çalışacaklar. PalmSource iş geliştirme başkanı Albert Chu "MontaVista Mobilinux Açık Altyapı programına katılarak mobil endüstrinin önde gelen altyapısı olan Palm OS u Linux üzerinde çalıştırma kararlılığını gösteriyor" dedi.

Görüntü işlemede ünlü bir yüz: Lenna

GtG

Görüntü işleme ile uğraşmış olanlar bu yüzü mutlaka görmüşlerdir. Yeterince meraklılar ise resmin sahibinin isminin Lenna olduğunu ve gerçekte bir playboy yıldızı olduğunu da öğrenmişlerdir.
Peki bir playboy yıldızı nasıl oldu da akademik dünyanın kapılarını aralayıp görüntü işleme laboratuvarlarına misafir oldu? İşte ufak bir araştırma sonucu ulaştığım cevap:
The Lenna Story