Ulusal Dağıtım (ULUDAĞ) projesi

0
coskung
TÜBİTAK’ın Linux projesi tam gaz

Türkçe destekli yaygın bir işletim sistemi ağı oluşturulmasını hedefleyen TÜBİTAK-Uludağ projesinin ilk masaüstü sürümü 2004 yılı sonunda tamamlanacak. Haberin devamı:
http://www.ntvmsnbc.com/news/271322.asp

Ayrıca uludağ projesinin sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: www.uludag.org.tr

Görüşler

0
pirx
"Tam ve düzgün Türkçe desteği verecek,"

bence bu madde çok önemli, örneğin yeni partitionı formatlarken açıklamalarda "herseyi silecek demedi deme ehe" seklinde uyarılar barındıran distler sinir bozucu ve gayrıciddi bence.


0
aRda_
Bu turde bir ornegi de ben vermek isterim, Dun gece MandrakeLinux 10.0 kurduktan sonra ilk KDE ekraninda "MandrakeClub uyesi olmak ister misiniz?" diye bir pop-up pencere acildi.Secenekler ise soyle, 1. Evet uye olmak istiyorum. 2. Ben zaten uyeyim. 3. Saol ya kalsin.
0
roktas
Şu yazdıklarınızı okuduktan sonra bir yaş daha yaşlandım :-) Bu tip çeviri yapan arkadaşlar hangi saiklerle hareket ediyorlar, algılamakta güçlük çekiyorum, ama bir deneyelim bakalım. Benim buradaki genç arkadaşlara, Uzak Doğu bilgeliğinin memleketimiz şartlarına uygulanmış şekliyle verdiğim bir örnek var: "Müşteri sirkülasyonunun yoğun olduğu bir döner ustasını gözlemleyin ve onun işine gösterdiği özen, saygı ve beceriyi modelleyin (evet, burada üç sözcük var). Bakın bıçağı nasıl tutuyor, yukarıdan aşağıya yatay hareketlerle inerken, periyodik olarak terini nasıl siliyor, sonra döneri nasıl tartıp, paketliyor... Bu modeli size verilen veya sizin gönüllü olarak aldığınız vazife ne olursa olsun uygulayın :-)" Burada "cool" maskesiyle hafif düzeyde karşımıza çıkan bu yanlış işin askerlikteki tabiri "sabunlama"dır. _Akut haliyle_; işinden, eşinden, hülâsa hayatından bezmişlerde görülen bir tipiklik olup, tahammül edemediğim az sayıda eylemden biridir. "Sabunlama"nın gönüllü olması da daha iyimser bir değerlendirme yapmam için yeterli değil.
0
mos
çok güzel bir yorumdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünden Bugüne FazlaMesai.net

crematorium

FazlaMesai.net'in 18 Şubat 2001'de ki halini merak eden var mı? Mutlaka vardır... Görmek için buraya tıklamanız yeterli... :)

Bu arada muhtelif tarihlerdeki FM için ise buraya

fazlamesai.net'e Soralım: Test Driven Development Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

anonim

Aslında uzunca bir süredir haberim var TDD den ancak bir türlü daha ayrıntılı incelemeye fırsat bulamıyordum.

Beni ateşleyen artima.com daki bu makale ona gelen yorumlar oldu. TDD sizce yeni bir yaklaşım mı? Yoksa büyük çaplı projelerde onlarca test yazdıktan sonra detaylı iş tanımları yazmaktan bir farkı yok mu ?

Not: Bu arada makaledeki M$ye ait linkin M$ tarafından sitelerinden kaldırılmış olması bir diğer ilginç nokta...

FM`de yeni bir editör!

sundance

Kurulduğu günden beri Fazlamesai.net`in en büyük destekçilerinden olan, yazarlar sıralamasında ikinci, yorumlar sıralamasında açık ara birinci olan, sevgili arkadaşımız, değerli insan, cryptoloji aşığı matematikçimiz, FZ; bugünden itibaren, Fazlamesai.net`in editörlerinden biri olmuştur.

Kendisine bir kez daha hoşgeldin diyor, arkadaşlığından dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.

Paylaştıkça daha eğlenceli hale gelen fazlamesailerimiz için...

Ve bir gün baktık ki ICQ`a reklam gelmiş...

sundance

ICQ'dan devamlı gelen "Eğer bu mesajı ben dahil herkese forwardlamazsanız, ICQ`a reklam gelecek" mesajlarından daha çok illet olduğum bir şey varsa o da ICQ'a reklam gelmesi.
Hem de öylesine biranda...
Fakat sanırım buna seyirci kalmayacağız...

EncFS: Şifreli Dosya Sistemi (TÜRKÇE)

sundance

EncFS, pratik kullanımlı ve performanslı bir şifrelenmiş dosya sistemi. En önemli iki özelliği, şeffaflığı ve dizin bazında şifreleme yapabiliyor olmanız.

EncFS'in özelikleri ve nasıl kullanılabileceği konusunda Cuma günü Linux DevCenter'da yayınlanan makalemin daha geniş ve Türkçe halini (kesinlikle çeviri değil ;) yazının devamında bulabilirsiniz.