Ulusal Dağıtım (ULUDAĞ) projesi

0
coskung
TÜBİTAK’ın Linux projesi tam gaz

Türkçe destekli yaygın bir işletim sistemi ağı oluşturulmasını hedefleyen TÜBİTAK-Uludağ projesinin ilk masaüstü sürümü 2004 yılı sonunda tamamlanacak. Haberin devamı:
http://www.ntvmsnbc.com/news/271322.asp

Ayrıca uludağ projesinin sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: www.uludag.org.tr

Görüşler

0
pirx
"Tam ve düzgün Türkçe desteği verecek,"

bence bu madde çok önemli, örneğin yeni partitionı formatlarken açıklamalarda "herseyi silecek demedi deme ehe" seklinde uyarılar barındıran distler sinir bozucu ve gayrıciddi bence.


0
aRda_
Bu turde bir ornegi de ben vermek isterim, Dun gece MandrakeLinux 10.0 kurduktan sonra ilk KDE ekraninda "MandrakeClub uyesi olmak ister misiniz?" diye bir pop-up pencere acildi.Secenekler ise soyle, 1. Evet uye olmak istiyorum. 2. Ben zaten uyeyim. 3. Saol ya kalsin.
0
roktas
Şu yazdıklarınızı okuduktan sonra bir yaş daha yaşlandım :-) Bu tip çeviri yapan arkadaşlar hangi saiklerle hareket ediyorlar, algılamakta güçlük çekiyorum, ama bir deneyelim bakalım. Benim buradaki genç arkadaşlara, Uzak Doğu bilgeliğinin memleketimiz şartlarına uygulanmış şekliyle verdiğim bir örnek var: "Müşteri sirkülasyonunun yoğun olduğu bir döner ustasını gözlemleyin ve onun işine gösterdiği özen, saygı ve beceriyi modelleyin (evet, burada üç sözcük var). Bakın bıçağı nasıl tutuyor, yukarıdan aşağıya yatay hareketlerle inerken, periyodik olarak terini nasıl siliyor, sonra döneri nasıl tartıp, paketliyor... Bu modeli size verilen veya sizin gönüllü olarak aldığınız vazife ne olursa olsun uygulayın :-)" Burada "cool" maskesiyle hafif düzeyde karşımıza çıkan bu yanlış işin askerlikteki tabiri "sabunlama"dır. _Akut haliyle_; işinden, eşinden, hülâsa hayatından bezmişlerde görülen bir tipiklik olup, tahammül edemediğim az sayıda eylemden biridir. "Sabunlama"nın gönüllü olması da daha iyimser bir değerlendirme yapmam için yeterli değil.
0
mos
çok güzel bir yorumdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şirket İsimlerinin Kökenleri

butch

Yahoo? Apple yenir mi? Intel de ne demek?

Bu adreste Yahoo, Sony, Red Hat gibi bilişim devlerinin isimlerinin kökenlerini bulabilirsiniz.

2001´in sonu ve Fazlamesai.net

butch

2001 yılının son düzlüğüne girildi. Artık fazlamesai.net ile ilgili bir sene öncesine ait verilere sahip olduğumuzdan geçen bir senenin sorgulamasını hep beraber yapabiliriz dedim. Hem belki bu vesileyle önümüzdeki yıl kitlemizi ve hitlerimiz nasıl büyütebileceğimiz konusunda bize yeni fikirler verebilirsiniz.

Online Business'in En Aptal 10 Fikri

anonim

Aptalca gibi görünen ama fikir sahiplere yüklüce para kazandıran fikirler: http://weirdtechnewshub.blogspot.com/

Zırvalık mı, dahiyane mi, ekonomik akıl mı, yoksa başka bir şey mi? Siz karar verin.

Bir sistem analisti olarak yaratılmadığınızın 10 işareti

SHiBuMiGo

ABD’deki iş bulma kurumunun öngörüsüne göre 2014 yılına kadar sistem analistlerine olan işgücü ihtiyacı, ortalama işgücü ihtiyacının üzerinde olacak. Bunda en önemli etkenlerden biri kurumlarda kullanılan teknolojik sistemlerin iş ihtiyaçlarına paralel olarak sürekli daha karmaşık hale gelmeleri. TechRepublic’den çevirdiğim bu yazıda bir sistem analistinin sahip olma(ma)sı gereken 10 nitelikle ilgili tespitler yer alıyor. Orjinal İngilizce metne http://blogs.techrepublic.com.com/10things/?p=280 adresinden ulaşabilirsiniz.

Fazlamesai Forumlar. Yine, yeniden

butch

Bir süre önce kapanan fazlamesai forumları yayın hayatına geri döndü. Buyrun, kaldığımız yerden devam edelim.