Ulusal Dağıtım (ULUDAĞ) projesi

0
coskung
TÜBİTAK’ın Linux projesi tam gaz

Türkçe destekli yaygın bir işletim sistemi ağı oluşturulmasını hedefleyen TÜBİTAK-Uludağ projesinin ilk masaüstü sürümü 2004 yılı sonunda tamamlanacak. Haberin devamı:
http://www.ntvmsnbc.com/news/271322.asp

Ayrıca uludağ projesinin sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: www.uludag.org.tr

Görüşler

0
pirx
"Tam ve düzgün Türkçe desteği verecek,"

bence bu madde çok önemli, örneğin yeni partitionı formatlarken açıklamalarda "herseyi silecek demedi deme ehe" seklinde uyarılar barındıran distler sinir bozucu ve gayrıciddi bence.


0
aRda_
Bu turde bir ornegi de ben vermek isterim, Dun gece MandrakeLinux 10.0 kurduktan sonra ilk KDE ekraninda "MandrakeClub uyesi olmak ister misiniz?" diye bir pop-up pencere acildi.Secenekler ise soyle, 1. Evet uye olmak istiyorum. 2. Ben zaten uyeyim. 3. Saol ya kalsin.
0
roktas
Şu yazdıklarınızı okuduktan sonra bir yaş daha yaşlandım :-) Bu tip çeviri yapan arkadaşlar hangi saiklerle hareket ediyorlar, algılamakta güçlük çekiyorum, ama bir deneyelim bakalım. Benim buradaki genç arkadaşlara, Uzak Doğu bilgeliğinin memleketimiz şartlarına uygulanmış şekliyle verdiğim bir örnek var: "Müşteri sirkülasyonunun yoğun olduğu bir döner ustasını gözlemleyin ve onun işine gösterdiği özen, saygı ve beceriyi modelleyin (evet, burada üç sözcük var). Bakın bıçağı nasıl tutuyor, yukarıdan aşağıya yatay hareketlerle inerken, periyodik olarak terini nasıl siliyor, sonra döneri nasıl tartıp, paketliyor... Bu modeli size verilen veya sizin gönüllü olarak aldığınız vazife ne olursa olsun uygulayın :-)" Burada "cool" maskesiyle hafif düzeyde karşımıza çıkan bu yanlış işin askerlikteki tabiri "sabunlama"dır. _Akut haliyle_; işinden, eşinden, hülâsa hayatından bezmişlerde görülen bir tipiklik olup, tahammül edemediğim az sayıda eylemden biridir. "Sabunlama"nın gönüllü olması da daha iyimser bir değerlendirme yapmam için yeterli değil.
0
mos
çok güzel bir yorumdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FM Forum şimdilik çevrimdışı :)

sundance

Sevgili Fazlamesai dostları, Romalılar!

Sadecehosting.com´un değerli katkıları ile host edilen Fazlamesai.org sitesi, bir taşınma ve ardından yaşanan küçük bir network problemi sebebiyle çevrimdışı (offline) durumdadır. Amacımız geçen Cuma online hale getirmekti, fakat ham bir ruh tarafından gerçekleştirilen bir saldırı buna engel oldu :) Umarız çarşambaya kadar bu problemi gidereceğiz.

Size verememiş olduğumuz hizmetten dolayı özür dileriz.

Fazlamesai 3 yaşında

sundance

İnsan kendi doğumgününü unutur mu ? Fazlamesai unutur :) Hem de her sene.

Bundan üç yıl birkaç gün önce ilk haberimizi 8 Ekim´i 9 Ekim´e bağlayan gece yayınlamışız.

Aradan üç yıl ve bin küsur haber geçti. Fazlamesai IRC kanalı açıldı, fazlamesai.org forum ve çeviri ortamları açıldı. Tek derdimiz insanların biraz daha katılımcı olması, bir kenarda durup sadece okumak yerine, yorum yapıp fikir üretmeleri ve bunu bizlerle paylaşmaları. Eğer FM daha iyi bir site olacaksa ancak sizler sayesinde olacak bu

FZ´nin blues armonikası ve sesi eşliğinde Mutlu Yıllar Fazlamesai! (Tabi ki ogg/vorbis formatında ;)

fazlamesai.net'e soralım: İçerik Yönetim Sistemleri, Deneyimler, İzlenimler

FZ

CMS (Content Management System) sistemlerini inceleyen siteleri gezmek, eleştirileri okumak, bizzat gidip bazı sistemleri çekip kurup denemek mümkün ama ben yine de FM camiasına bir sorayım dedim:

Bir arkadaşım, hukuk ile ilgili basit bir site açmak istiyor. Yazı yayınlamak ve/veya diğerlerinin yazılarını onaylayıp, düzenleyip yayınlamak. Belki bir miktar kategorizasyon, arama tarama, vs. Uzun lafın kısası en basit bir CMS'ten beklenen en temel özellikler. Kendisi yazılımcı değil, etrafındaki bilgisayarcılar ona yardım edecek ama yine de olabildiğince kurulumu ve bakımı basit bir sistem olmasında, minimum müdahale ve özelleştirme gerektirmesinde fayda var.

FM camiası bu konuda neleri tavsiye eder? Tavsiye ederken lütfen dil kriterini de göz önünde bulundurun. Söz gelimi drupal yakışıklı bir sistem gibi duruyor ancak download kısmına gidip baktığımda Türkçe çevirisinin (en azından resmi olarak) olmadığını görüyorum (debian-tr.org sitesinin Türkçe olarak drupal kullandığını hatırlıyorum ama bildiğim kadarı ile hazır bir çeviri ile değil kendi yaptıkları bir çeviri ile çalışıyorlar).

Biz Birbirimizi Anlamazsak

butch

fazlamesai.net'e soralım: Bilimsel ve Grafik Hesap Makinesi Tercihleriniz Nedir?

FZ

Üniversitede doktorasını yapmakta olan bir dostum bilimsel/grafik hesap makinesi satın almak istediğini ama kararsız kaldığını söyledi. Ben kendisine ayak üstü bir şeyler söyledim, yıllar önce aldığım bir HP 48G'den falan bahsettim ancak benim de aklıma takıldı ve dolayısı ile FM camiasına sorayım dedim.

Siz hangi bilimsel hesap makinelerini kullanıyorsunuz? Hangilerini, hangi sebeplerden ötürü tavsiye edersiniz? CASIO? HP? TI? Fiyat/performans olarak nasıl değerlendirirsiniz? Daha da önemlisi Türkiye sınırları içinde satın alınabilecek makul ve mantıklı cihazlar hangileridir sizce? Hangi şirketleri önerirsiniz?