IBM'in Linux Reklamı - izlemeyen kalmasın

0
numb
Biraz eski de olsa [1] IBM'in bu muhteşem reklamını izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ediyorum.

[1] Reklam Eylül 2003'te yayınlanmış.

Kaynak: chir.ag

Görüşler

0
anonim
Anlaşılması zor biraz onun için text'ine ihtiyaç olucaktır

Man#1: I think you should see this.
Woman#1: It's just a kid.
Rock Guy: This is a G cord. (Strums his guitar)
Man#1: He's learning. Absorbing. He's getting smarter every day.
Anthropologist: Homo habilis was the first to use tools.
Coach Wooden: A player who makes a team great is more valuable than a great player. Losing yourself in the group, for the good of the group, that's teamwork.
Man#1: It's happening fast.
Astrologer: We've always watched the stars. If you look at the sky, you can see the beginning of time.
Mr. Gates: Collecting data is only the first step toward wisdom. But sharing data is the first step toward community.
Poet: Poetry. There's not much glory in poetry, only achievement.
Voice: Knowledge amplification. What he learns, we all learn. What he knows, we all benefit from.
Ms. Nasar: One little thing can solve an incredibly complex problem.
Ms. Marshall: Everything's about timing kid.
CEO: This is business. Faster. Better. Cheaper. Constant improvement.
Pilot: So, you wanna fly, huh? Wind speed, thrust, it's physics.
Latin Teacher: Res publica non dominetur.
Plumber: Plumbing, it's all about the tools.
Ali: Speak your mind. Don't back down.
Cut to camera panning over boy's head into white.
Woman#1: Does he have a name?
Man#1: His name is Linux.


BAUM
0
o_ozardic
Gerçekten güzel bi reklammış. Bu arada Latince olan cümlenin İngilizce çevirisi de yaklaşık olarak şöyle oluyormuş: The public good must not/will not be dominated/conquered
0
pismikrop
süper, harika, muhteşem, fevkalade
0
yilmaz
çok etkileyici bir video bunun gibi birşey Türkiye de mutlaka yapılmalı. eskiden boyle bir konu vardı burda
0
robertosmix
Muhteşem bir reklam...

Ama şunu da not etmem gerek;

IBM Linux'dan ciddi paralar kazanıyor. Daha önce ben IBM'in hiç bu kadar ciddi bir pazarlama kampanyası/kampanyaları düzenlediğini hatırlamıyorum. (OS2/Warp'dan bu yana)

Bu da demek oluyor ki, Linux kazandırdığı (maddi/manevi) sürece büyüyor/büyüyecek. Şüphesiz bu da masa başındaki yazılımcının haricindeki iş dünyasının da Linux'a bakış açısını açıklar.

Linux daha önce M$'a sinir olan / farklılık arayan kimselerin manevi huzuru bulduklarından dolayı ilerliyordu.. ama yavaş yavaş bunun modası kayboluyor.

Peki ya, yarın M$ WinBSD'yi duyurursa sonuç ne olur?

Sanırım bu Linux'un sonu olur.

IBM ve diğerleri Linux'u bu kadar takip etmeye ve pazar payını büyütmeye devam eder(ler)se M$'un vereceği muhtemel tepkiler sanırım bu firmalar için çok büyük zararlara neden olabilir. Yeniliyor zannedilen şahın, diğer şaha yaklaşmasıyla hareket kabiliyetini düşürmesi, diğer taşlar için insiyatif kazanması ve galibiyete gitmesi gibi.

Tabii M$'u sevmeyen birisi olarak bu tür şeylerin olmasını istemem. Ama objektif olmak kadar da güzel birşey yoktur şüphesiz.
0
hacinaber
sen öngörüyorsan, olacaktır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Erişim Çözücü: Engelli Sitelere Erişim Problemi Çözücü

FZ

GÜNCELLEME (29 Şubat 2008): Kablosuz ağlar ve TreeWalk DNS sorunlarının çözümü için lütfen buraya, buraya ve de buraya bakın.

GÜNCELLEME (27 Şubat 2008): Dosyalar ZIP olarak arşivlendi. Başlık engelleme kararını uygulayan tüm ADSL erişim sağlayıcıları kapsayacak şekilde (Türk Telekom, Superonline, vs.) güncellendi

GÜNCELLEME (22 Şubat 2008): Şu anda MS Vista için çalışmamaktadır. Birkaç gün içinde gerekli güncellemeler yapılıp duyurulacaktır.

Wordpress.com ve muhtelif yerlerde karşımıza çıkan "bu siteye erişim mahkeme kararı ile... bla bla bla" sayfalarından bunalan, deliren bir insansanız size kalıcı bir çözüm sunuyorum. Eğer İngilizce Windows XP ya da Vista kullanıyorsanız Erişim Çözücü v. 0.1b bağlantısına sağ tıklayıp bilgisayarınızın masaüstüne kaydedin. Eğer Türkçe Windows XP kullanıyorsanız o zaman da Türkçe XP için Erişim Çözücü bağlantısına sağ tıklayıp tıklayıp kaydedin. Ardından...

Nostalji: 2000 yılı problemi

sundance

Fazlamesai 2000 yılında kurulduğundan, hiç bahsi geçmedi -sözde- 2000 yılı probleminin. Halbuki, kıyamet geliyor diye bekleniyordu 1999'da.

İşte 2000 yılı ile ilgili ilk Usenet postası.

fazlamesai.net'e soralım: Genç bir yazılımcı adayına ne tavsiye edersiniz?

FZ

Genç bir arkadaşımızın bana yolladığı e-postaya özelden cevap vermek yerine FM ortamınının kolektif deneyiminden ve yol göstericiliğinden faydalanalım dedik. Kendisinin de izniyle iletisini burada yayınlıyor ve deneyimli bilgisayarcılardan yol göstermelerini istiyoruz:

"Emre Bey merhaba,

Ben ileriseviye.org'daki yazılarınızı takip edebildiğimce/kavrayabildiğimce okumaya çalışıyorum. Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. Ben Berk Aydın. Şu anda H. Avni Sözen Anadolu Lisesi 2. sınıfta okumaktayım. Gelecek sene üniversite giriş sınavına gireceğim. Aynı zamanda da amatör bir şekilde programlama dilleri ile -naçizane C, C# ve Java- ilgilenmekteyim.

Bilen de bilişiyor bilmeyen de !

sundance

Bu sabah Yeni Şafak gazetesinin Bilişim bölümünde TÜBİTAK'a "CD'den çalışan yazılım"la övünmek yakışmaz! başlıklı bir makale okudum.

Açıkcası makaleyi okumanıza bile gerek yok, başlık makalenin yazarının temel derdini ortaya koyuyor. Uludağ ekibinin üstünde çalıştığının bir Live CD olmadığını mı anlatmak lazım, yoksa Live CD'nin bir ekstra olduğunu, LiveCD olan bir sistemi (birçok durumda) sadece dosyaları kopyalamakla bile harddisk üzerine kurabileceğinizi mi, yoksa "Alın işte bu işle uğraşan münafıklar bunlar" modunda bir içeriğin altına ekibin fotoğrafını koymaktaki yaklaşımın yanlışlığını mı? Ben bilemedim.

Ama Pardus hakkında en ufak bir heyecan bile duymadan söyleye söyleye bunu söyleyebilmek ya vicdansızlıktır, ya da birileri yazdıkları yazılar karşılığı barter yapmanın yöntemini bulmuş ;)

fazlamesai.net'e soralım: 'Linuxçu' diye bir insan türü var mı?

FZ

"Linuxçu" diye nitelendirilebilecek bir "insan türü" var mıdır? İnsanlara gerçekten itici gelebilir mi? Güzel bir şeyi sunmak ne denli önemlidir? Gerçekten düzgün çalışan ve iyi işleyen sistemler bazı sunum şekillerinden ötürü "dışarıdan birilerine" itici gelebilir mi? Teknoloji, sosyoloji ve psikoloji arakesitinde ne denebilir? Bütün mesele gerçekten özgürlük müdür? Yoksa kişisel bazı problemler midir?