Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin eAvrupa+ girişiminde yeralabilmesi için başlatılan eTürkiye eylem planı ve yapılanmasının sahibi, Kamu-Net Üst Kurulu toplantısında yine saptanamadı.
Kurulduğu 1998 yılından beri geçtiğimiz hafta üçüncü kez toplanabilen Kamu-Net Üst Kurulu eTürkiye eylem planında alacağı görevin ne olması gerektiğine bu hafta yapılacak yeni bir toplantıyla karar verecek.
Kurulduğu 1998 yılından beri geçtiğimiz hafta üçüncü kez toplanabilen Kamu-Net Üst Kurulu eTürkiye eylem planında alacağı görevin ne olması gerektiğine bu hafta yapılacak yeni bir toplantıyla karar verecek.
TÜSİAD, TBV gibi kimi üyeler konuyla ilgili görüşlerini toplantı öncesinde Başbakanlığa yazılı olarak bildirecekler. Kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantıda eylem planının sektör bazında yapılacak düzenlemelerle ilgili alt bileşenleri üzerinde de konuşuldu.
eTürkiye çalışmalarını siyasi dalgalanmalardan uzak, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir oluşumun takip etmesi gerektiğini belirten Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Füsun Koroğlu, net bir yapı oluşmadığını, toplantı öncesinde yazılı görüşleri toplayacaklarını ve son şeklini belirlemek üzere bu hafta içinde yeni bir toplantı yapacaklarını açıkladı.
Füsun Koroğlu ile birlikte toplantıyı yöneten TBMM Bilgi ve Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Ziya Aktaş, toplantıda 1998'de kurulan ancak bir türlü başarılı biçimde çalışamayan Kamu-Net Üst Kurulu'nun gelecekte nasıl çalışması gerektiği konusunda görüşler alındığını ifade etti. eTürkiye projesini Kamu-Net Üst Kurulu'nun yürütemeyeceğinin özellikle vurgulandığına dikkati çeken Aktaş, TÜBİTAK'ın da şu anki yapısıyla bu görevi yürütemeyeceği, kuruluş amacının farklı olduğunun söylendiğini bildirdi. Aktaş "AB Genel Sekreterliği eTürkiye'nin koordinasyonunu sağlıyor. Ancak böylesi bir teknik konuyu bu kurumun sürdürmesi mümkün değil. Ulusal Program'da da öngörüldüğü gibi kurumsal bir yapılanmaya gidilecek. Bu konunun tartışılacağı bir ortam yok. Kimileri bu kurumsal yapıyı istiyor, kimileri de kendini aday gösteriyor" dedi. Kurumsal yapı için bir öneri getiren Ziya Aktaş, Başbakan başkanlığında acele olarak toplanacak 50 kişilik bir kurul ile eTürkiye eylem planını üstlenecek kurumsal yapının nasıl olması gerektiğinin tartışılması gerektiğini, aksi takdirde Türkiye'nin çok zaman kaybedeceğinin altını çizdi. Aktaş, hiç değilse Kamu-Net Üst Kurulu'nun böyle bir yapı oluşturması gerektiğini söyledi.
yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı herşey çok güzel olacak dendi ve karara bağlandı:-)..