Yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı :-)

0
musshani
Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin eAvrupa+ girişiminde yeralabilmesi için başlatılan eTürkiye eylem planı ve yapılanmasının sahibi, Kamu-Net Üst Kurulu toplantısında yine saptanamadı.

Kurulduğu 1998 yılından beri geçtiğimiz hafta üçüncü kez toplanabilen Kamu-Net Üst Kurulu eTürkiye eylem planında alacağı görevin ne olması gerektiğine bu hafta yapılacak yeni bir toplantıyla karar verecek.
TÜSİAD, TBV gibi kimi üyeler konuyla ilgili görüşlerini toplantı öncesinde Başbakanlığa yazılı olarak bildirecekler. Kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantıda eylem planının sektör bazında yapılacak düzenlemelerle ilgili alt bileşenleri üzerinde de konuşuldu. eTürkiye çalışmalarını siyasi dalgalanmalardan uzak, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir oluşumun takip etmesi gerektiğini belirten Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Füsun Koroğlu, net bir yapı oluşmadığını, toplantı öncesinde yazılı görüşleri toplayacaklarını ve son şeklini belirlemek üzere bu hafta içinde yeni bir toplantı yapacaklarını açıkladı. Füsun Koroğlu ile birlikte toplantıyı yöneten TBMM Bilgi ve Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Ziya Aktaş, toplantıda 1998'de kurulan ancak bir türlü başarılı biçimde çalışamayan Kamu-Net Üst Kurulu'nun gelecekte nasıl çalışması gerektiği konusunda görüşler alındığını ifade etti. eTürkiye projesini Kamu-Net Üst Kurulu'nun yürütemeyeceğinin özellikle vurgulandığına dikkati çeken Aktaş, TÜBİTAK'ın da şu anki yapısıyla bu görevi yürütemeyeceği, kuruluş amacının farklı olduğunun söylendiğini bildirdi. Aktaş "AB Genel Sekreterliği eTürkiye'nin koordinasyonunu sağlıyor. Ancak böylesi bir teknik konuyu bu kurumun sürdürmesi mümkün değil. Ulusal Program'da da öngörüldüğü gibi kurumsal bir yapılanmaya gidilecek. Bu konunun tartışılacağı bir ortam yok. Kimileri bu kurumsal yapıyı istiyor, kimileri de kendini aday gösteriyor" dedi. Kurumsal yapı için bir öneri getiren Ziya Aktaş, Başbakan başkanlığında acele olarak toplanacak 50 kişilik bir kurul ile eTürkiye eylem planını üstlenecek kurumsal yapının nasıl olması gerektiğinin tartışılması gerektiğini, aksi takdirde Türkiye'nin çok zaman kaybedeceğinin altını çizdi. Aktaş, hiç değilse Kamu-Net Üst Kurulu'nun böyle bir yapı oluşturması gerektiğini söyledi. yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı herşey çok güzel olacak dendi ve karara bağlandı:-)..

Görüşler

0
anonim
Ne cikacakki bu toplantilardan ? En fazla dag fare yerine kostebek dogurur o kadar. Bakin Bill Gates'in hisselerinin dusmesi ile ettigi zararin gariban Turk miletinin kesesinden karsilanmasi kararindan baska bir sey cikmaz. Bu tayfalar sadece kendi kesesini dusunur zaten, bu keseyi doldurmanin yoluda ancak boyle islerden gecer..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ulusal Dağıtım (ULUDAĞ) projesi

coskung

TÜBİTAK’ın Linux projesi tam gaz

Türkçe destekli yaygın bir işletim sistemi ağı oluşturulmasını hedefleyen TÜBİTAK-Uludağ projesinin ilk masaüstü sürümü 2004 yılı sonunda tamamlanacak. Haberin devamı:
http://www.ntvmsnbc.com/news/271322.asp

Ayrıca uludağ projesinin sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: www.uludag.org.tr

Python İle Java Applet'i Yazmak Caiz Midir?

pismikrop

'One Ring to rull them all, one Ring to find them, one Ring to bring them all and in the Darkness bind them' (Tolkien)

İşte bu yüzük bir programlama dili olsaydı; şüphesiz o python olurdu. Python ile java, .NET, PE (Portable Executable) programlar oluşturabilirsiniz. Zaten yazdığınız kod hiçbir değişikliğer uğramadan. Linux, Mac ve Windows'ta çalışabilmektedir. Linux ise ARM, SPARC, Intel, AMD, PowerPC gibi bir çok işlemcide çalışabildiğine göre varın gerisini siz düşünün.

FM International: Hello World!

FZ

Yaklaşık 5 yıl önce bugünlerde mütevazı bir şekilde yayın hayatına başlamıştık. Pek çok haber, yorum, görüntü değişikliğinin ardından içeriği televizyona taşıdık, altyapımızı yeniledik, galaksimizi ziyaret etmeye başladık ancak eksik olan bir şey vardı: Dünyadan geribesleme almak!

Hakia'dan Sonra Tanbul

anonim

Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.

Robokopter: Yapay Zeka havalanıyor!

FZ

Stanford Üniversitesi ve diğer kolejlerin de desteği ile Linköping Üniversitesi (http://www.linkoping.se) elemanlari Adamsız Hava Aracı (Unmanned Aerial Vehicle) geliştirmekle meşguller.