Yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı :-)

0
musshani
Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin eAvrupa+ girişiminde yeralabilmesi için başlatılan eTürkiye eylem planı ve yapılanmasının sahibi, Kamu-Net Üst Kurulu toplantısında yine saptanamadı.

Kurulduğu 1998 yılından beri geçtiğimiz hafta üçüncü kez toplanabilen Kamu-Net Üst Kurulu eTürkiye eylem planında alacağı görevin ne olması gerektiğine bu hafta yapılacak yeni bir toplantıyla karar verecek.
TÜSİAD, TBV gibi kimi üyeler konuyla ilgili görüşlerini toplantı öncesinde Başbakanlığa yazılı olarak bildirecekler. Kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantıda eylem planının sektör bazında yapılacak düzenlemelerle ilgili alt bileşenleri üzerinde de konuşuldu. eTürkiye çalışmalarını siyasi dalgalanmalardan uzak, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir oluşumun takip etmesi gerektiğini belirten Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Füsun Koroğlu, net bir yapı oluşmadığını, toplantı öncesinde yazılı görüşleri toplayacaklarını ve son şeklini belirlemek üzere bu hafta içinde yeni bir toplantı yapacaklarını açıkladı. Füsun Koroğlu ile birlikte toplantıyı yöneten TBMM Bilgi ve Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Ziya Aktaş, toplantıda 1998'de kurulan ancak bir türlü başarılı biçimde çalışamayan Kamu-Net Üst Kurulu'nun gelecekte nasıl çalışması gerektiği konusunda görüşler alındığını ifade etti. eTürkiye projesini Kamu-Net Üst Kurulu'nun yürütemeyeceğinin özellikle vurgulandığına dikkati çeken Aktaş, TÜBİTAK'ın da şu anki yapısıyla bu görevi yürütemeyeceği, kuruluş amacının farklı olduğunun söylendiğini bildirdi. Aktaş "AB Genel Sekreterliği eTürkiye'nin koordinasyonunu sağlıyor. Ancak böylesi bir teknik konuyu bu kurumun sürdürmesi mümkün değil. Ulusal Program'da da öngörüldüğü gibi kurumsal bir yapılanmaya gidilecek. Bu konunun tartışılacağı bir ortam yok. Kimileri bu kurumsal yapıyı istiyor, kimileri de kendini aday gösteriyor" dedi. Kurumsal yapı için bir öneri getiren Ziya Aktaş, Başbakan başkanlığında acele olarak toplanacak 50 kişilik bir kurul ile eTürkiye eylem planını üstlenecek kurumsal yapının nasıl olması gerektiğinin tartışılması gerektiğini, aksi takdirde Türkiye'nin çok zaman kaybedeceğinin altını çizdi. Aktaş, hiç değilse Kamu-Net Üst Kurulu'nun böyle bir yapı oluşturması gerektiğini söyledi. yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı herşey çok güzel olacak dendi ve karara bağlandı:-)..

Görüşler

0
anonim
Ne cikacakki bu toplantilardan ? En fazla dag fare yerine kostebek dogurur o kadar. Bakin Bill Gates'in hisselerinin dusmesi ile ettigi zararin gariban Turk miletinin kesesinden karsilanmasi kararindan baska bir sey cikmaz. Bu tayfalar sadece kendi kesesini dusunur zaten, bu keseyi doldurmanin yoluda ancak boyle islerden gecer..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Erişim Çözücü: Engelli Sitelere Erişim Problemi Çözücü

FZ

GÜNCELLEME (29 Şubat 2008): Kablosuz ağlar ve TreeWalk DNS sorunlarının çözümü için lütfen buraya, buraya ve de buraya bakın.

GÜNCELLEME (27 Şubat 2008): Dosyalar ZIP olarak arşivlendi. Başlık engelleme kararını uygulayan tüm ADSL erişim sağlayıcıları kapsayacak şekilde (Türk Telekom, Superonline, vs.) güncellendi

GÜNCELLEME (22 Şubat 2008): Şu anda MS Vista için çalışmamaktadır. Birkaç gün içinde gerekli güncellemeler yapılıp duyurulacaktır.

Wordpress.com ve muhtelif yerlerde karşımıza çıkan "bu siteye erişim mahkeme kararı ile... bla bla bla" sayfalarından bunalan, deliren bir insansanız size kalıcı bir çözüm sunuyorum. Eğer İngilizce Windows XP ya da Vista kullanıyorsanız Erişim Çözücü v. 0.1b bağlantısına sağ tıklayıp bilgisayarınızın masaüstüne kaydedin. Eğer Türkçe Windows XP kullanıyorsanız o zaman da Türkçe XP için Erişim Çözücü bağlantısına sağ tıklayıp tıklayıp kaydedin. Ardından...

Tembel FM Kare

redogre

Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

cbc

Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?

Türkiye´nin Seçimi ve Bilişim

elrond

Evet herkesin seçim sonuçlarını izlediği(?) bu anda internete bağlanıp FM' e haber yazma özverisini(!) gösteren Elrond' tan Turkiyenin seçimi ve bilişim altyapısı haberi ;-)
Evet anladığım kadarı ile WinTEL bu seçimlerde baskın olarak kullanılan bilişim altyapısı olmuş durumda.

Mülayim Linux Geliyor

butch