Yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı :-)

0
musshani
Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin eAvrupa+ girişiminde yeralabilmesi için başlatılan eTürkiye eylem planı ve yapılanmasının sahibi, Kamu-Net Üst Kurulu toplantısında yine saptanamadı.

Kurulduğu 1998 yılından beri geçtiğimiz hafta üçüncü kez toplanabilen Kamu-Net Üst Kurulu eTürkiye eylem planında alacağı görevin ne olması gerektiğine bu hafta yapılacak yeni bir toplantıyla karar verecek.
TÜSİAD, TBV gibi kimi üyeler konuyla ilgili görüşlerini toplantı öncesinde Başbakanlığa yazılı olarak bildirecekler. Kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantıda eylem planının sektör bazında yapılacak düzenlemelerle ilgili alt bileşenleri üzerinde de konuşuldu. eTürkiye çalışmalarını siyasi dalgalanmalardan uzak, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir oluşumun takip etmesi gerektiğini belirten Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Füsun Koroğlu, net bir yapı oluşmadığını, toplantı öncesinde yazılı görüşleri toplayacaklarını ve son şeklini belirlemek üzere bu hafta içinde yeni bir toplantı yapacaklarını açıkladı. Füsun Koroğlu ile birlikte toplantıyı yöneten TBMM Bilgi ve Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Ziya Aktaş, toplantıda 1998'de kurulan ancak bir türlü başarılı biçimde çalışamayan Kamu-Net Üst Kurulu'nun gelecekte nasıl çalışması gerektiği konusunda görüşler alındığını ifade etti. eTürkiye projesini Kamu-Net Üst Kurulu'nun yürütemeyeceğinin özellikle vurgulandığına dikkati çeken Aktaş, TÜBİTAK'ın da şu anki yapısıyla bu görevi yürütemeyeceği, kuruluş amacının farklı olduğunun söylendiğini bildirdi. Aktaş "AB Genel Sekreterliği eTürkiye'nin koordinasyonunu sağlıyor. Ancak böylesi bir teknik konuyu bu kurumun sürdürmesi mümkün değil. Ulusal Program'da da öngörüldüğü gibi kurumsal bir yapılanmaya gidilecek. Bu konunun tartışılacağı bir ortam yok. Kimileri bu kurumsal yapıyı istiyor, kimileri de kendini aday gösteriyor" dedi. Kurumsal yapı için bir öneri getiren Ziya Aktaş, Başbakan başkanlığında acele olarak toplanacak 50 kişilik bir kurul ile eTürkiye eylem planını üstlenecek kurumsal yapının nasıl olması gerektiğinin tartışılması gerektiğini, aksi takdirde Türkiye'nin çok zaman kaybedeceğinin altını çizdi. Aktaş, hiç değilse Kamu-Net Üst Kurulu'nun böyle bir yapı oluşturması gerektiğini söyledi. yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı herşey çok güzel olacak dendi ve karara bağlandı:-)..

Görüşler

0
anonim
Ne cikacakki bu toplantilardan ? En fazla dag fare yerine kostebek dogurur o kadar. Bakin Bill Gates'in hisselerinin dusmesi ile ettigi zararin gariban Turk miletinin kesesinden karsilanmasi kararindan baska bir sey cikmaz. Bu tayfalar sadece kendi kesesini dusunur zaten, bu keseyi doldurmanin yoluda ancak boyle islerden gecer..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net´e soralım: Programcı Verimliliği, UML, DSM

FZ

Birden fazla programcının belli bir sektöre yönelik olarak geliştirdikleri ve pek çok farklı insan tarafından kullanılacak olan uygulama programlarını geliştirmek belli bir dilde ``kodlama´´ bilgisinden çok daha fazlasını getirir. Bu tür projelerin geliştirilmesi için yazılım mühendisliği disiplini bağlamında pek çok metodoloji, disiplin, vs. önerilmiş, denenmiştir. Bunlardan en önemlisi, en ciddi mantalite değişkliği belki de nesneye yönelik programlamadır.

Nesneye yönelik programlama kavramı tüm dünyayı etkilemiş ve başka kavramların, soyutlamaların, vs. ortaya atılmasına yol açmıştır. UML yani "Unified Modelling Language" son yıllarda epey popülerdir ve bunu geliştiren ekibin geliştirdiği RUP (Rational Unified Process) de yazılım mühendisliğini bir üst seviyeye taşıma iddiasındadır.

Çocuklara Bilgisayar Projesi Günlüğü

butch

Çocuklara Bilgisayar Projesi'nin haberler, duyurular ve çağrıları içeren web günlüğü açıldı. Önümüzdeki günlerde proje hakkında duyurulacak önemli gelişmeler ve destek çağrılarından haberdar olmak için sık sık ziyaret etmenizi öneririz.

fazlamesai.net'e Soralım: Test Driven Development Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

anonim

Aslında uzunca bir süredir haberim var TDD den ancak bir türlü daha ayrıntılı incelemeye fırsat bulamıyordum.

Beni ateşleyen artima.com daki bu makale ona gelen yorumlar oldu. TDD sizce yeni bir yaklaşım mı? Yoksa büyük çaplı projelerde onlarca test yazdıktan sonra detaylı iş tanımları yazmaktan bir farkı yok mu ?

Not: Bu arada makaledeki M$ye ait linkin M$ tarafından sitelerinden kaldırılmış olması bir diğer ilginç nokta...

Python İle Java Applet'i Yazmak Caiz Midir?

pismikrop

'One Ring to rull them all, one Ring to find them, one Ring to bring them all and in the Darkness bind them' (Tolkien)

İşte bu yüzük bir programlama dili olsaydı; şüphesiz o python olurdu. Python ile java, .NET, PE (Portable Executable) programlar oluşturabilirsiniz. Zaten yazdığınız kod hiçbir değişikliğer uğramadan. Linux, Mac ve Windows'ta çalışabilmektedir. Linux ise ARM, SPARC, Intel, AMD, PowerPC gibi bir çok işlemcide çalışabildiğine göre varın gerisini siz düşünün.

Bilgi İşlem, Matematik, Kriptografi ve Kadınlar

FZ

Yer: İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Bilimleri. Bir Doç. Dr.un odası.
Kişiler: Doc. Dr. ve bir öğrenci.
Diyalog:
Hoca: Vakti zamanında tıpkı senin gibi kriptografi ile ilgilenen bir kız vardı, bitirme projesine ben danışmanlık etmiştim. Sene 1995. Ben daha o zaman Yrd. Doçentim.