Yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı :-)

0
musshani
Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin eAvrupa+ girişiminde yeralabilmesi için başlatılan eTürkiye eylem planı ve yapılanmasının sahibi, Kamu-Net Üst Kurulu toplantısında yine saptanamadı.

Kurulduğu 1998 yılından beri geçtiğimiz hafta üçüncü kez toplanabilen Kamu-Net Üst Kurulu eTürkiye eylem planında alacağı görevin ne olması gerektiğine bu hafta yapılacak yeni bir toplantıyla karar verecek.
TÜSİAD, TBV gibi kimi üyeler konuyla ilgili görüşlerini toplantı öncesinde Başbakanlığa yazılı olarak bildirecekler. Kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantıda eylem planının sektör bazında yapılacak düzenlemelerle ilgili alt bileşenleri üzerinde de konuşuldu. eTürkiye çalışmalarını siyasi dalgalanmalardan uzak, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir oluşumun takip etmesi gerektiğini belirten Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Füsun Koroğlu, net bir yapı oluşmadığını, toplantı öncesinde yazılı görüşleri toplayacaklarını ve son şeklini belirlemek üzere bu hafta içinde yeni bir toplantı yapacaklarını açıkladı. Füsun Koroğlu ile birlikte toplantıyı yöneten TBMM Bilgi ve Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Ziya Aktaş, toplantıda 1998'de kurulan ancak bir türlü başarılı biçimde çalışamayan Kamu-Net Üst Kurulu'nun gelecekte nasıl çalışması gerektiği konusunda görüşler alındığını ifade etti. eTürkiye projesini Kamu-Net Üst Kurulu'nun yürütemeyeceğinin özellikle vurgulandığına dikkati çeken Aktaş, TÜBİTAK'ın da şu anki yapısıyla bu görevi yürütemeyeceği, kuruluş amacının farklı olduğunun söylendiğini bildirdi. Aktaş "AB Genel Sekreterliği eTürkiye'nin koordinasyonunu sağlıyor. Ancak böylesi bir teknik konuyu bu kurumun sürdürmesi mümkün değil. Ulusal Program'da da öngörüldüğü gibi kurumsal bir yapılanmaya gidilecek. Bu konunun tartışılacağı bir ortam yok. Kimileri bu kurumsal yapıyı istiyor, kimileri de kendini aday gösteriyor" dedi. Kurumsal yapı için bir öneri getiren Ziya Aktaş, Başbakan başkanlığında acele olarak toplanacak 50 kişilik bir kurul ile eTürkiye eylem planını üstlenecek kurumsal yapının nasıl olması gerektiğinin tartışılması gerektiğini, aksi takdirde Türkiye'nin çok zaman kaybedeceğinin altını çizdi. Aktaş, hiç değilse Kamu-Net Üst Kurulu'nun böyle bir yapı oluşturması gerektiğini söyledi. yıl 2031 kamu-net üst kurulu dördüncü kez toplandı herşey çok güzel olacak dendi ve karara bağlandı:-)..

Görüşler

0
anonim
Ne cikacakki bu toplantilardan ? En fazla dag fare yerine kostebek dogurur o kadar. Bakin Bill Gates'in hisselerinin dusmesi ile ettigi zararin gariban Turk miletinin kesesinden karsilanmasi kararindan baska bir sey cikmaz. Bu tayfalar sadece kendi kesesini dusunur zaten, bu keseyi doldurmanin yoluda ancak boyle islerden gecer..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

''Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı'', Senaryo Önerileri

butch

Geçtiğimiz hafta fm'e konu olan Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamıönerisi hakkındaki gelişmelerden bu haftaki FM TV'de bahsetmiştik.

Özetle, Teknoloji Televizyonu Fazlamesai.net ile işbirliği içerisinde böyle bir reklam çalışması yapabileceğini ve bunu başlangıç olarak kendi kanallarında yayınlayabileceğini belirtti.

Nostalji: 2000 yılı problemi

sundance

Fazlamesai 2000 yılında kurulduğundan, hiç bahsi geçmedi -sözde- 2000 yılı probleminin. Halbuki, kıyamet geliyor diye bekleniyordu 1999'da.

İşte 2000 yılı ile ilgili ilk Usenet postası.

MS Windows kullananlar daha mı özgürlükçü? Programcılar çok mu korkak?

FZ

Bir durum saptaması: Etrafımdaki bilgisayarcıların bir kısmı hayatlarının %99'unu MS Windows üzerinde, çoğunlukla kapalı kodlu sistemler kullanarak ve yazılım geliştirerek geçiriyorlar. Bir kısmı ise tamamen açık kodlu GNU/Linux sistemleri üzerinde yine açık kodlu araçlar ile programlar geliştirerek hayatlarını kazanıyorlar. Kapalı kodlu ve birtakım firmaların fikri mülkiyetinde olan sistemleri kullanan ve etrafımda bulunan bilgisayarcıların önemli bir kısmının son yıllarda şu tür cümleler kurduğunu duyuyorum:

Mutlu Yıllar

butch

Açık Kodlu Özgür Yazılım: Minik Bir Vaka Analizi

FZ

Kısa bir süre önce FM kurucu editörlerinden sundance bana FeatherLinux (kuştüyü linux :-P ) isimli çok hafif ve bir mini CD´ ye sığabilen bir GNU/Linux dağıtımından bahsetti. Söz konusu dağıtım Debian GNU/Linux ve Knoppix dağıtımlarından yola çıkarak hazırlanmış epey pratik bir şeydi.

Dağıtımı olabildiğince küçültmek için dokümantasyon çıkarılmıştı, yani man sayfaları CD´de mevcut değildi. sundance ile bunu tartışırken aklıma şöyle bir şey geldi: Eğer bu CD ile boot ettiğim bilgisayarın Internet bağlantısı varsa neden komut satırından alışık olduğum şekilde man sayfalarına erişmeyeyim? ``Aaa iyi fikir yaa!´´ şeklinde karşılıklı mesajlaşmadan sonrası açık kodlu özgür yazılım dünyasında insanların pratik problemlere pratik çözümleri nasıl geliştirdiklerine dair güzel bir vaka analizi (mini case study) olarak okunabilir.