FM Forum Süresiz Olarak Kapandı!

0
butch
Üstüste gelen saldırılar sebebiyle Fazlamesai.net forumları süresiz olarak kapanmış bulunuyor. Fazlamesai yaparak, gerektiğinde kendinden ciddi bir şekilde fedakarlık ederek bu siteyi sürdürmeye çalışanların iyi niyetlerini anlamaktan aciz bu ham beyinleri kınıyoruz ve soruyoruz: Bunu hangi ulvi amaç uğruna yapıyorsunuz? Söyleyin biz de yardımcı olalım.

Görüşler

0
BatoR
Yazıklar olsun ! Şemsi paşa pasajında sesi büzüşesiceler... ( daha kötüsünü söyleyemiyorum ! )

Sevgili butch bunlar için "amaç" kelimesini kullanmak bile caiz değil. Kıskançlık mı, kendini bilmezlik mi, buluğ çağı mı ; her ne ise sebep yazık, çok yazık ;-(
0
realist
"Saldırıyorlar" diye site kapanır mı?
0
lazarus
+1
Saldırıyorlar diye site kapatmak da bi acayip durummuş . Aman Fm yi total kapatmayın seviyoruz bu siteyi her gün takip ediyoruz :)
0
sundance
Çok özür dilerim ama bilip bilmeden konuşmak diye işte tam da buna deniyor. Sitenin üye sayısı otomatik bir script sayesinde 100'er yüzer artarken, server çöktüğünde kapatmayacaksınız da ne yapacaksınız o an için ?

Ama asıl problem bu değil, asıl problem Butch ve benim gibi, "yahu şurda tadımızı kaçıranlar var, iş mi bu ?" denildiğinde FM camiasının da "Hakkaten ya, ne gereksiz işler oluyor, bu hareketi kınıyoruz" gibi bir tepki vermesini beklemek. Sağolsun bunu yapan da çok da arkadaşımız çıktı, "bi acayip durummuş" diyenlerin yanında.

Ama dediğim gibi bu alışıldık bir durum. Bu tür ortamlarda amacınızı direkt söyleyeceksiniz, diyeceksiniz ki "Arkadaşlar bu da iş mi, gelin ayıplayalım, yaptıklarının yanlış olduğunu anlasınlar" veya daha önce de olduğu gibi birileri bir şeyleri yanlış anlıyor [www.fazlamesai.net]daki gibi uzun uzun yazmak yerine diyeceksin ki; Fazlamesai'yi bir hizmet olarak, hatta beleş bir hizmet olarak görenler var, yapmayın böyle olmuyor, burda bir şeyler için çaba gösteriyoruz, bir şeyleri daha çok paylaşalım diye uğraşıyoruz, siz de çıkıp bir şeylere alınıp Fazlamesai'yi sanki cezalandırıyormuş gibi 'Üyelikten çıkmak istiyorum' diyorsunuz. Bunu biraz daha geniş düşünün' dememiz gerekiyor. Ya da Fazlamesai Bir Zavallıyı takdim eder [www.fazlamesai.net] haberindeki gibi alenen bir zavallılığa dikkat çekerken "Vay efendim siz eşkiya mısınız ? Ne biçim adamlarsınız" muamelesine maruz kalmamak gerekiyor.

Kimseyi burada üzmek ya da suçlamak istemiyorum, belki de düşünmeden işyerinde öylesine iki arada bir derede yorum yazarken edilmiş bir lafa bu tepki ama şu son bir iki yıl içinde bizlerin FM konusundaki hayal kırıklıkları, "havanda su mu dövüyoruz" endişeleri artmaya başladı. Ha bu süre zarfında çok güzel şeyler de oldu, bir bankanın IT müdürü ile sohbet ederken FM'i takip ettiğini duyup şaşırdık, ya da Reina'nın ortasında (tek gidişimdi) "Vay, bir saattir Fazlamesai'den Sundance ile sohbet ediyormuşuz" lafını duyup sarhoş olduğumuz da oldu ama ... ama var işte.

Birileri de çıksın "Yahu bu forum işi bela bir şey, ben kendi sitem için düzenli olarak phpnuke ve phpbb problemlerini takip ediyorum, isterseniz sizi de haberdar ederim" desin yaa! Çok mu fazla şey bunu istemek, birileri de Gazlamesai yapsa da okusak demiyoruz ki ? Sadece izlemeyin katılın biraz daha.

Biz burada birarada olmaktan keyif alıyoruz, gelin biraz daha arttıralım, kenarda kalmayın.

Not: Önceden de söylediğim gibi kimseyi hedef alarak söylediğim laflar değil bunlar (lazarus, realist ya da bir başkasını) sadece burama kadar gelmiş bazı şeylerin (ki çoğuna diğer editörler de katılır sanıyorum) dışa vurumu, anlayışla karşılayacağınızı umuyorum
0
lazarus
Bence bir acayip durum değil , FM nin saldırıya uğraması oldukça doğal yapan hıyarda arkadaşlarına ben var ya ben FM nin forumlarını patlattım diye caka satacaktır . Önemli olan var olan yapıyı korumak FM teknik içeriği yüksek olan bir site macera arayanın gelipte sağına soluna yamanmaya çalışması gayet doğal. Yaa niye bizim sitemize saldırıyosunuz cok ayıp tavrı yerine yapılması gerekeni kovalamak mevcut acıkları takip etmek zamanında güncelleme yapmak FM nin kullanabilirliğini ve kalitesini çok daha arttıracaktır . Reina da iltifat almak hoşuna gidiyorsa ( Bence iltifat eden haklı hepimiz buradan faydalanıyoruz ) Bu işin geregini yapmakta iltifatı alanın boynunun borcudur .
0
T-u-N-i-X
Kesinlikle bu son yoruma katılıyorum... Ben FazlaMesai'yi her gün takip ediyorum, haberlerde değişiklik var mı diye... Açıkcası foruma ayda yılda 1 bakıyordum. Ama birşey sormak istiyorum...

Forumlara ve sitelere üyelikte (özellikle PHP Nuke ve phpBB ki siz bunları kullanıyorsunuz) script kullanılarak fazla üyelik yapılmasın diye önlem olarak bir resim içerisindeki numaraların okunması ve bunların forma girilmesi ile birlikte mail kontrolünün yapılması bu olayı azaltmaz mıydı ? (karışık bir cümle oldu kusura bakmayın)

PHP Nuke ya da phpBB internet üzerinde en fazla kullanılan CMS'ler sizin de bildiğiniz gibi... Bunu kullanıp FazlaMesai gibi bir siteyi yönetiyorsanız ve yüzlerce (belki de binlerce) kişi sizi buradan takip ediyorsa bu "o birileri" için iştah kabartıcı bir durum oluşturmaz mı ?

Ve çok afedersiniz, lütfen bunu bir laf dalaşı olarak algılamayın ama phpBB kurmanın nesi zor ve fazlamesai gerektiriyor ? Ha eğer yazılanları kontrol ediyoruz diyorsanız da forumu kapatma nedeniniz script ile üye yapılıyor olması değil mi ?

Microsoft'un sitesine şu büyük saldırı yapıldığında adamlar sitelerini kapatmayıp gerekli önlemleri almışlar ve siteleri hizmet vermeye devam etmişti. Tabii bu Microsoft; dünyanın en zengin şirketi.. Ama siz de FazlaMesai'siniz. Türkiye'nin en çok takip edilen sitelerinden biri, 2-3 tane kendini bilmez yüzünden emek verilen birşeyi devredışı bırakıyorsa ziyaretçileri buna tepki gösterir..!

Ha bu arada.... Bence iltifatları fazlasıyla hakediyorsunuz ancak kapatmak yerine farklı önlemler arayıp bununla savaşsanız daha iyi olurdu bence bu mesajın kısa ve öz olarak söylemeye çalıştığı şey bu'dur..
0
butch
Aslına bakarsanız "süresiz kapandı" ifademin biraz fevri olduğunu kabul ediyorum. Ancak zannedilmesin ki başımıza bu durum ilk defa geldi ve hemen yıldık. Bu durum aylardır sürüyor. Ancak forumlarla yeterince ilgilenemediğimizden geçici çözümler aramak zorunda kalıyoruz. Bugün sunucunun saldırılar sonunda çökmesi son damla oldu. Forumlar, sorun kalıcı ve bize yakışır şekilde çözülünce elbet geri gelecek.

Not: phpBB'nin kurulması değil, forumların yönetilmesi ve sistemin sürekliliğinin sağlanması fazlamesai. gerektiriyor.
0
e2e
Beni forumun kapatılmasından çok bu açık çağrı "rahatsız" etti. Üyeliğimin ilk dönemlerinde bir hevesle başka yerlerden okuduğum haber ve makalelere, "Bu FM'e gider mi?" diye ikinci bir gözle baktığımı fakat işler biraz yoğunlaşınca ilk vazgeçtiğim "extra"lardan biri olduğunu itiraf etmeliyim! Bu nedenle açıkçası bu çağrı bana çok "battı".

Her gün takip ettiğim, bilgi ve deneyim edindiğim, yorumlarından yararlandığım bir sitenin forumunun birkaç "ipsiz-sapsız herif" yüzünden kapatılması açıkçası bana çok "battı".

Sanırım aynı duyguları birçoğumuz yaşadı haberden ve ardından gelen bu çağrıdan sonra. Kendi adıma, "Güzellik emek ister"i bir kez daha anladığımı söylemeliyim!
0
hako
Çok yazık! Saldırıyı düzenleyenlerin ortaya çıkma cesaretini göstermeyecekleri açık; niyetlerinin de ipe sapa gelir bir niyet olmadığının belli olduğu gibi... Her türlü yapıcı çabaya karşı yıkıcı eğilim gösteren böylesi zavallıları kınamaktan başka bir şey gelmiyor elden. Eğitim şart...
0
mos
phpnuke ve phpbb 'de neredeyse her ay yeni bir acik cikiyor , bu tarz sistemleri kuruyorsaniz, mailing listlerine de uye olmanizda kesinlikle fayda var.

sozgelimi gectigimiz hafta release edilmis bu [www.phpbb.com] phpbb bug'i icin ya da şu [www.k-otik.com] istismar kodu için gerekli onlemi almis miydiniz?

0
ttk
Bir kaç tane tartışma grubu sunucusunun saldırılar sonucu kapandığını biliyorum, ama Fazlamesai'nin forumlarının bu şekilde bir saldırıya maruz kaldığından ancak şimdi haberim oldu.
En son news.Anet.com.tr'ye yapılan benzeri bir saldırının, saldırganın belirlenip gözünün bir iyi korkutulması ile önlenebildiğini hatırlıyorum.
Memlekette eğitimli eşek çok, bazılarının elinde bilgi bombadan farksız ne yazık ki. Zaten fazladan zaman harcayarak burayı ayakta tutanların daha da işi gücü bırakıp forumlara gelen saldırıları önlemek için de ek bir mesai harcamalarını beklemenin en azından kendi açımdan hakkım olmadığını kabul ediyorum.
Umarım ummadıkları bir açık verirler de kim oldukları belirlenebillir.
0
sametc
bunlar lamer kesinlikle yoksa ne diye saldırı ?

bence kendini gosterme gosteriş yapmak isteyen 2-3 lamer bunları yapar ancak baska kim yapsın.....

0
ozguru
ne yaptığını bilmeyen ya da doğuracağı sonuçları düşünememiş bir arkadaşın yaptıkları canınızı sıkmasın sayın fm dostları, hatta onu affedin ve ana sayfadan yazın seni affediyoruz kardeşim diye yaptığı yanlış görecektir. gelir geçer. şöyle güzel bir forum scripti kuralım baştan. araştırmaya başlıyorum şimdiden en iyi forum scriptini kalın sağlıcakla
0
bahadirkandemir
Benzer saldırılar hergün her siteye yapılıyor. Misal, geçenlerde Gentoo Forumları'na da saldırı yapıldı. Forum yöneticisi, saldırı sonrası 4000 hesabın açıldığını ve kullanılan e-posta adreslerinin bir Türk hacking (!) sitesini işaret ettiğini söyledi.

Saldırıyı farkedip, Türkiye'ye ait bilinen birçok IP bloğunu banlayana kadar 4000 hesap açıldığını söyleyen yönetici, saldırıyı ne amaçla yaptıklarını öğrenmek için büyük usta hackerların (!) sitesinde yayınlanacak haberleri kendisine iletmemi rica etti.

Siteyi incelediğimde, saldırıyı düzenleyenlerin zayıflıkları yakından takip eden ve sömüren birkaç "ham beyin"den başkası olmadığını anladım.

A: "Bakın şu forumu kırdım"
B: "Helal olsun abi!!!!"

A: "İşte hack indexlerim"
B: "Büyük hackersın!"


Allahım sen bu çocuklara akıl fikir ver.
0
FZ
Meyve, ağaç, taşlamak, ego zavallısı, kişisel tatminsizlik, ergenlik sorunları, burada yazılanlara bakıp bakıp "ehe ehe ehi tiplere bak nasıl da şikayet ediyorlar" tripleri, büyük ve sofistike yazılım sistemlerini kurabilecek kapasiteye sahip olamayıp PHP hacking ile vakit öldürme (bi tarafı yiyorsa bir sürü kişinin isteklerini karşılayan ve onları tatmin eden uygulama programları yazsın, yemiyor tabii :-P).

Evet burayı takım elbiseli "ağır abiler" de takip ediyor, yurtdışında fantastik büyüklükte bilgisayar ağlarından sorumlu en bi "geek" arkadaşlarımız da, programcılar da, yöneticiler de, bilgisayar bilimcileri de, hevesli gençler de. Neden etmesinler ki, burada en damardan C ve C++ tartışmasını da bulursunuz, bilgisayar ve müzik gibi çok farklı bir konuyu da bulursunuz, Lisp gibi sıradışı bir programlama diline dair yazıları okur, Uplink gibi sıradışı oyun haberlerini görür, Türk Telekomla ilgili gerilimli ilişkilerimize dair en sıcak haberleri de yine burada görürsünüz. Ama bu haberlerden daha da önemlisi belki de altına yazılan ve bir kısmı çok kaliteli olan, vizyon ve ufuk açan yorumlardır, bu da FM'yi takip eden kitlenin kalburüstü olduğuna bir işaret. Çok mu övdüm, övündüm. Kusura bakmayın, henüz alçakgönüllü davranmamı gerektirecek kadar büyük bir adam değilim!

Ama nedir, en nihayetinde insanlık ve Internet hali, ortalık boş vakti olan insan kaynıyor ve tabii ergenlik sorunları, biraz Freud okumak bu tür insanları anlamayı kolaylaştırabilir, cinsellik ve bununla ilgili problemler hakikaten çok farklı şekillerde dışa yansıyabiliyor.

Neyse, öyle ya da böyle FM 4 yılı aşkın süredir kaliteli şekilde yayınını ve hizmetini sürdürüyor, bundan sonra da artan kalitede sürdürmeye devam edecek, her türlü engelleme, baltalama çabalarına ve garip tepkilere rağmen. Hepimize kolay gelsin :)
0
lifesdkver0_1
PHP'ye de laf sokulmuş arada ;)
0
bahadirkandemir
Fazlamesai.net forumlarına yapılan bu saldırıyı LAPIS ekibi olarak kınıyoruz. Bu tür sorumsuzca saldırılan bir daha olmaması ve forumun işlevini en kısa zamanda tekrar kazanması dileğiyle...

LAPIS EKİBİ
0
HunTER
Merhaba ben Ceviz.Net forumlarından HunTER. Bu mesajı forumunuza yapılan saldırıları kınamak ıcın tum Ceviz.Net ahalisi adına yazıyorum..

Ve benzer saldırılarla bızde daha once karsılastıgımız ıcın ne hıssettıgınızı az cok kestırebılıyorum..

Bu yuzden yanınızda oldugumuzu ve sıze gereken her turlu destegı verebılecegımızı belırten bu mesajı yazma geregı hıssettık..

Ve gercekten cok uzulduk.. Umarım bu saldırı sızı karamsarlıga suruklemez ve dusturunuzda degısen bısey olmaz..

Hıc bısey yapamasak bıle sızınle aynı amacları paylastıgımızı soylemek ıstıyorum...

Saygılarımla Ertuğrul Yıldırım
Ceviz.Net Halka Ilıskıler Sorumlusu
0
maksu
Bende ne acayip durummuş diyeceklerdenim. Birçok site bu tip hack saldırılarına maruz kalıyor. Gerekli önlemleri alıp gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra tekrar açılıyor. Umarım sizde yeniden açarsınız. Açılmazsa sanki FM bir saldırıdan sağ çıkamayacakmış gibi absürd bir durum olur.
0
atlantis
Truva Linux Ekibi olarak biz de sizlere yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Bizim forumlarımız da tam 3 kez saldırıya uğradı ama sonunda portal sistemimizi değiştirip yeniden faaliyete geçirdik. Bu tür konular sizleri yıldırmasın. Php Nuke açıkları ortada ve her geçen gün yenileri ekleniyor. Pes etmeyin arkadaşlar 2-3 tane lamerin keyfinden oturupta bak ben şu siteyi de dağıttım demesine izin vermeyin. Bizler sizlerin yanındayız. Gerçekten dikkatle takip ettiğimiz forum sayfalarınızdan bizi mahrum etmeyin.

0
aragorntheelessar
bence bu kendini bilmezler hacker falan değil sadece fuzuli zarar tipler nedendir anlayabilmiş değilim ama çok yararlı olan bir yere dadanıyorlar.Bence FM olarak bizler de bu olaya bir tepki vermessek bu işin sonu olmaz tüm yararlı siteler teker teker gider gibime geliyor.Son olarak atlantis'e katılıyorum bence bu saldırılar sizi yıldırmasın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FM Camiasından Danışmanlık Talebi

FZ

Böyle bir haber yazacağım aklıma gelmezdi ama sanırım FM sitesi ve camiası epey olgunlaştı. Görelim o halde!

Mesele kısaca şu: Ağırlıklı olarak matematik, mühendislik ve bir miktar yazılım eğitimi almış, birkaç ay sonra mezun olacak genç bir dostum bana bugün aşağıdaki gibi bir e-posta yollamış:

fazlamesai.net'e soralım: İçerik Yönetim Sistemleri, Deneyimler, İzlenimler

FZ

CMS (Content Management System) sistemlerini inceleyen siteleri gezmek, eleştirileri okumak, bizzat gidip bazı sistemleri çekip kurup denemek mümkün ama ben yine de FM camiasına bir sorayım dedim:

Bir arkadaşım, hukuk ile ilgili basit bir site açmak istiyor. Yazı yayınlamak ve/veya diğerlerinin yazılarını onaylayıp, düzenleyip yayınlamak. Belki bir miktar kategorizasyon, arama tarama, vs. Uzun lafın kısası en basit bir CMS'ten beklenen en temel özellikler. Kendisi yazılımcı değil, etrafındaki bilgisayarcılar ona yardım edecek ama yine de olabildiğince kurulumu ve bakımı basit bir sistem olmasında, minimum müdahale ve özelleştirme gerektirmesinde fayda var.

FM camiası bu konuda neleri tavsiye eder? Tavsiye ederken lütfen dil kriterini de göz önünde bulundurun. Söz gelimi drupal yakışıklı bir sistem gibi duruyor ancak download kısmına gidip baktığımda Türkçe çevirisinin (en azından resmi olarak) olmadığını görüyorum (debian-tr.org sitesinin Türkçe olarak drupal kullandığını hatırlıyorum ama bildiğim kadarı ile hazır bir çeviri ile değil kendi yaptıkları bir çeviri ile çalışıyorlar).

Dünyadaki Yerimizi Bilelim

FZ

Güzide site Lambda the Ultimate'i gezerken yaptıkları bir haritayı gördüm, FM'nin nesi eksik dedim.

frappr.com sağolsun yepyeni bir maymunluk sistemini 37 saniyede hayata geçirmek mümkün ve böylece artık FM de dünyadaki yerini aldı FM haritası ile.

Not: Kendinizi kaydederken, zip kod mu yok ki benim ABD usülü zip kodum diye telaşa vermeyin ortalığı hemen altındaki Not in the US? Click Here linkini tıklayın, hayatın tadını çıkarın...

GNU İş Başında

FZ

Sevgili Açık Kaynakçılar, Özgürcüler, İmececiler,

Sizler şimdi konu satırına bakıp, "Nereden çıktı bu GNU? Hep iş başında değil miydi ki?" diyeceksiniz.

Efendim mevzu şu:

İstanbul Bilgi Üniveristesindeki sunumda "afazi, celbedilmiş afazi, hediye bilgi, safsata, vesaire" gibi kavramlar dile getirilip etraflıca ne oldukları anlatılmıştı. Ancak aşağıdaki örnekle perçinlenip "koleksiyonerler için özel olarak paketlemekte" fayda var.

Kitap yorumu: Dijital Kale

sundance

Ülkemizde özellikle Da Vinci Code, Melekler ve Şeytanlar isimli kitapları ile tanınan Dan Brown'ın, Digital Fortress (Dijital Kale) isimli kitabını geçenlerde okudum.
Uzun süredir kendisini bir ziyaret etmek istiyordum zaten, ama kısmet kızkardeşimin Tüyap Kitap Fuarı'nı yağmalamasınaymış.