FM International: Hello World!

0
FZ
Yaklaşık 5 yıl önce bugünlerde mütevazı bir şekilde yayın hayatına başlamıştık. Pek çok haber, yorum, görüntü değişikliğinin ardından içeriği televizyona taşıdık, altyapımızı yeniledik, galaksimizi ziyaret etmeye başladık ancak eksik olan bir şey vardı: Dünyadan geribesleme almak!
Bu yüzden FM International'ı kurmaya karar verdik. Çok daha geniş bir kitleye hitap edip, yayınlanan bazı makalelere daha detaylı ve nokta vuruşu yorumlar almayı, geniş bir coğrafya ile muhatap olup içerik zenginliğine kavuşmayı amaçlıyoruz tabii ki 5 yılı aşkın süredir FM Türkiye'deki kalite kaygımızı her daim koruyarak. Hepimiz için sıradışı bir deneyim olacak, hep birlikte sonuçlarını göreceğiz. Yavaş yavaş yabancı sitelerde de duyurmaya başladık ve başkalarının kaprislerine maruz kalmadan, eksik olduğunu düşündüğümüz bazı yazılarımızı da FM Int. ortamında İngilizce olarak yayınlamayı planlıyoruz. Hepimize kolay gelsin...

Görüşler

0
conan
Oh! that's cool :)
0
FZ
Bir başka güzellik: FM Türkiye üyeleri doğrudan FM International üyesi kabul ediliyor aynı zamanda, dolayısı ile yeni bir takma isim almanıza gerek yok oraya yazmanız için, buraya üye olanlar aynı isimle oraya da yazabilirler (tabii farklı takma isim almalarını, yeni bir kullanıcı hesabı açmalarını engelleyen bir şey yok).

Her zaman olduğu gibi yerli ve yabancı okurların yapabileceği en iyi şey FM Int.'i yabancı sitelerde duyurumak ve yakaladıklar hataları bize rapor etmek (ya da eleştirilerini, önerilerini iletmek).
0
Anduril
Tebrikler. Çok güzel bir iş yaptınız yine. Ben İngilizcemi geliştirmek isteyen biriyim ve bu sayede haberleri hem Türkçe sayfadan hemde İngilizce sayfadan takip ederek ingilizcemi geliştireceğim. Çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.
0
sefalet
Tebrikler hayırlı olsun.Artık birde ingilizceye çeviri derdimiz var :)
0
anhanguera
oh, pek bi guzel.
alper.
0
yilmaz
bizde o mavi renkleri kullanalım daha iç açıcı.
bide şu fm t-shirtlerinden alsak fena olmaz.
0
butch
Tema ayarlarından fm-mavi temasını seçerseniz Fm mavilere bürünecek.
0
yilmaz
daha once yoktu dimi bu. ben baktım çünkü. tamam tema işini hallettik. sıra t-shirt te
0
butch
Sisteme FM International ı takip etmek isteyenler için bloklar eklendi. İlgilenenler blok ayarlarına.
0
sleytr
Blok ayarlarının iki bölümlü olması çok hoş, masaüstü prog. hissi veriyor ama Opera'da da çalışsa keşke...
0
o_ozardic
Site tasarımı bana "biraz" tanıdık geldi .. Dilerim gerçekten uluslararası bir yere dönüşür - ama bu herhalde zamanla olacak bir şey.

Bir süre sonra sitenin intl. kısmında İngilizce yazışan bir grup Türk olarak kalmayalım da ortada :)

Bir de aklıma takılan neden kendi alan adı üzerinden yayın yapacak mı ? www.fazlamesai.int güzel olurdu aslında :))
0
butch
"Tanıdık" ifadesini biraz açabilir misiniz?
0
o_ozardic
site tasarımı Fazlamesai.net'i andırıyor, tanıdık geldi demek istemiştim, ne de olsa fazlamesai.net'in bir bölümü ;)
0
pinhanarch
birbirleri arasında bağlantı kurulsa nasıl olurdu?
eğer int çevirisi varsa o çeviriye yönlendirecek bir link, yoksa da onun çevirisinin yapılmasını sağlayacak bir link.
(tabi tam tersi de: int.'dan türkçe'ye)
0
hAhAyiDU
Sevgili FM editörleri şu blokların altında bulunan arama nereye kayboldu ne burada nede "FM int" te var.
0
butch
Çok yakında geliyor...
0
anonim
Asla ama asla çok geç değildir. İnsan yinede keşke daha önce düşünülseydi diyor kendi kendine.


0
sundance
Uzun bir süreden beri planlanan bir şeydi bu, ama takdir edersiniz ki, bir iki kişi ile olacak bir şey değil, ancak sizlerin desteğiyle devam edebilir.

Bu yüzden daha fazla beklemeyip yola koyulalım, elbet insanlar harekete geçer diye düşündük.
0
robertosmix
Uzun zamandır FM ailesiyle içli dışlıyım, bir kere olsun, oturup da "bu adamlara yardım etmeliyim" diye aklımdan geçirmedim. Belki birşeyler yazdım ama, "imece" adına herhangi birşey yaptığımı söyleyemem. Zaten FM'in başarısı da bu açıdan bakılınca takdire değer şüphesiz.

0
yilmaz
valla benim aklımdan geçti arada bir iki haber yollayabildim o kadar. elden gelen bişey yok. şu steve jobsun üç hikayesini türkçeye çevirdim. apple'dan habersiz isterseniz onu yollayayım. gerçi baya dikkatli okumak lazım onu çeviri hatası var biraz.
0
nipple
gerçekten çok olumlu bir hareket. ancak ingilizce sitenin belli bir yaygınlığa ulaşması icin sub-domain yerine tercihen ingilizce olacak yeni bir alan adi almanizi oneririm.
0
Anduril
Arkadaşlar FM Int den buraya geçiş linkine FM Turkish yazacağınıza FM Turkey yazsanız daha güzel olmaz mı?
0
parsifal
Merhaba,
Neden Turkish dedik konuyu şöyle toparlamaya çalışayım. Öncelikle Turkey dediğimiz kelimenin benim için Hindi'den başka anlamı yok. Turkey yerine Turkiye denebilirdi. Fakat Fazlamesai'nin Türkçe olması dışında belirtilebilecek bir özelliği yok. Başka ülkelerden takip eden üyelerinde olduğu Türkçe konuşulan bir adres fazlamesai.net.<br><br>İşte bu yüzden oraya international buraya Türkiye demek istedik. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
0
Anduril
FM Turkish değil o zaman Turkish FM yazmak daha mantıklı değil mi? Çünkü birşeyin Türkçe olup olmaması sıfattır.
Bu arada bence de Turkey değil de Türkiye diyebilirdiniz. Ne de olsa Türkçesi olanlar ona tıklayacak.
Ayrıca zaten Internet koskocaman bir deniz. Doğal olarak burada kimse ülke ayrımı yapamaz. -IP engelleme yöntemiyle birazcık kesilebilir ama demokrasi de çareler tükenmez :)- Yani sadece ülkemizin adının duyulması sağlanır. Yani Bilişim sektöründe bizi de tanısınlar.
Yani eğer ayrılıyorsa birinci tercihim FM Turkiye 2.tercihim Turkish 3.tercihim FM Turkey.
Bu arada güzel mantık kurmuşsunuz ama biraz eksik :)
Kolay gelsin çalışmalarınızda.
Not: Kafam biraz dağınıktı. Sürç-i lisan ettiysem affola.
0
sefalet
hem Int de hem de burada önizleme yapınca cümleler tek paragrafta gösteriliyor ayrı yazılmış olsalar da.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LKD Yılın En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması: fazlamesai.net

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği yılın penguenleri 2004 ödülleri kapsamında fazlamesai.net web sitesi "En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması" dalında ödüle layık görüldü. Bu ödülü hepimiz adına Ankara Milli Kütüphanede düzenlenen 3.ncü Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinde biz kabul ettik. Hepimize hayırlı olsun!

İxir Strikes Back

sundance

Türk Internet aleminde bir ilke imza atan İxir, iki-ayda-bir'sel hale getirdiği işten çıkartma festivalinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Kabul ediyoruz o kadar alıştık ki "Nasıl olsa kadrolu değil bunlar, savalım gitsin" yaklaşımına ve bunun artık pek de bir haber değeri kalmamasına, ama yine de bu sefer önemli.

Çünkü çıkartılan yaklaşık 100 kişi ile birlikte İxir`de işten çıkartılacak ADAM kalmadı.

ICQ ve Network Adminlerle Başetmelerin İncelikleri - 1

sundance

Gestapo bir Network Admininiz mi var ? ICQ`u port bazında ve mirabilis.com`a her türlü erişim olarak firewalldan kesti mi ? Buyrun size çözümler.

Öncelikle gidip Miranda adresinden nightly sürümü indirin. Ardından kontrol etmeniz gereken iki şey var eğer port bazında bir sınırlama varsa 4000 nolu port kapatılmış diyelim, ICQ 21 numaralı porttan da hizmet verebiliyor, sadece portu ayarlayıp kullanmaya devam edebilirsiniz...

Yazılım mühendisliği mühendislik midir? Hacker mantalitesi nerede patlar?

FZ

Geçenlerde (en altta linkini verdiğim) bir sunum izledim. Tanıdığım pek çok yazılımcıyı ve yöneticiyi sandalyeye zincirleyip o sunumdaki her sayfayı, her sözcüğü onlara tane tane okutturmak, birkaç kez yüksek sesle tekrar ettirmek istiyorum.

Yazılım mühendisliği mühendislik midir?

Yazılım, çok akıllı bir ya da birkaç adamın odaya kapanıp harala gürele kod yazıp sonra da “bakın süper program çıktı ortaya, acayip sofistike işler yapıyor” dediği türden sanat, zanaat ve teknik bilgi karışımı gizemli bir üretim alanı mıdır? (Olası tepki: E ama DOOM öyle yazılmadı mı? Bak süper oyun yaptı o zeki ve bilgili adam. Yalan mı? Bak filanca da kapandı odaya süper derleyici, işletim sistemi filan yaptı. Efendim? Her şeyi tek başına yapmadı mı? Yaptı yaptı. Kapandı odaya. Tek başına. Canım birkaç kişi destek vermiştir. Onlar da odaya kapanıp yazan çok zeki ve çalışkan adamlardı. Keşke herkes böyle olsa. Hem tek bir kişinin ya da iki kafadarın geliştirdiği ürünler peşinden fanatiklerini yaratmadı mı ve sevilmedi mi?)

Çocuklara Bilgisayar Projesi, Hemen Şimdi!

blue-train

"İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi" denmişti burada bir süre önce, hatırladınız mı? İkinci el bilgisayarların toplanması, ardından GNU/Linux kurularak ihtiyacı olan kesimlere ulaştırılması gibi bir fikir gerçekten de heyecan yaratmış, 1-2 gün içerisinde onlarca yorum gelmişti.

İlgili haberi okurken heyecanlananlardan ve yazılan yorumları ilgiyle takip edenlerden biri de bendim. Bir süre sonra Fazlamesai'de ortaya çıkan bu fikri, aktif olarak içinde bulunduğum ve çocuklara yönelik faaliyet gösteren bir STK olan Farklı Bireyler Eğitim ve Rehberlik Derneği'ne (Faber-Der) de sundum. Oradaki insanların da olumlu tepkisiyle birlikte bu fikrin projeye dönüşmesi fikri hız kazandı.