Fazlamesai.net 2 yolda!

0
sundance
Fazlamesai ekibi olarak iki buçuk yıla yaklaştığımız bu sıralarda gerek içerik gerekse görünüş olarak bazı yeniliklere gitmeye karar verdik. Tabi bu konuda sizlerin düşüncelerini de değerlendirmek isteriz.

Bayanlar baylar, huzurlarınızda FM 2.

Not: Forum olarak Splatt'ı değil, phpBB'i seçtik o da yolda bilesiniz.

Görüşler

0
AsH
Nedir o öyle koca puntolarla yazılmış FAZLAMESAİ.NET başlığı yaw. Geri kalanına bakınca fena değil (şimdiki hali bence gayet iyi) ama o başlık çok itici duruyor. Daha sıcak bişeyler bulun bence.

Naçizane kullanıcı tavisyesi.
0
anonim
Gercekten baslik cok yüksek olmus. Zaten bu uyuz
Mozilla tepeden dört satirimi yiyor, ekranin yarisi kayip valla.

Sag sütunda gri üzerine turuncu yazilar neredeyse
hic okunmuyor.

Konu basliklarinin yazi tipi de orantisiz büyük.

Sag sütun ile konu arasina biraz bosluk lütfen.

Bir de su konu resimlerinin boyunu biraz
kücültürseniz, metni az olan konular bos bos
görünmez gibime geliyor.

0
butch
Aslina bakarsan bundan daha fazla bir alani bu hali yiyor. Ama madem rahatsiz ediyor bakacaz bir caresine artik.
0
anonim
Abi nedir bu phpnuke ve turevleri takintisi yaw... Daha yaratici, orijinal bi cozum cok iyi olur aslinda... linux.org.tr, php.org.tr, turk-php.com, fazlamesai.net butun bu siteler phpnuke ve turevlerini kullaniyor ve hepsi de yuzlerce programci kitlesine hitap ediyor. Adam gibi bi icerik yonetim sistemi kullanilmali bence.

Bu arada tuhaf olan bir baska nokta suanda sayfada fazlamasai ekibinin yaptigi basit adli uygulamanin banner'i tepede duruyor.

Isin asli kendim bir icerik yonetim sistemi gelistiriyorum ama programi open source yapma konusunda henuz karara varmis degilim. Eger begenirlerse programi parali olarak dagitsam da fazla mesai camiasina ucretsiz armagan edebilirim.

Biraz ukala bir mesaj oldu kusura bakmayin.

iletisim icin digitalextremes@msn.com mail adresim.

Ps: Yazdigim icerik yonetim sistemi henuz tamamlanmadi. Ama bittiginde phpnuke ve benzerlerinden cok farkli ve gelismis ozelliklere sahip olacak.
0
butch
Ornek verdigin sitelerle ilgili konuşmak bana düşmez ama fm ve basit´le ilgili seni biraz aydınlatayım.

Bizler yirmili yaslarin sonlarinda bazi sorumluluklari olan, bayrami firsat bilip sirf keyif ve fm ekibinin neşelendirmek icin bu calismayi yapan bir ekibiz. Eger gucumuz daha fazlasina yetse bir an bile durmazdik. Ustu kapali olmadan onerebilecegin somut birseyler varsa dinlemeye haziriz.

Basit konusuna gelince. FM haberleri, yorumlari, uyeleri artik binlerle ifade edilen bir HABER sitesi haline geldi. Basit'in amacı ise bu islevleri sunacak, phpnuke ve türevleri yazilimlara alternatif olmak degil. Bunlarla yapamadiklarimizin ya da yapmayacaklarimizi hedefliyor aslina. Bizim Open Source a inandigimizin da bir belgesi aynı zamanda. Yoksa bu kısıtlı zamanlarımızda takla atabilen bir phpnuke yapmak pek de bizim isimiz degil acikcasi.
0
sundance
Eski bir Zapatista atasözü vardır, çok severim;

'Biri sana parmağı ile gökyüzünü işaret ediyorsa ve sen parmağına bakıyorsan aptalsın demektir. Eğer güneşe bakarsan eşsiz bir aptalsındır, çünkü kör olursun. Asıl bakman gereken, parmak ile güneş arasında uçmakta olan kuştur. Asıl görmen istenen odur'

Bu doğrultuda Fazlamesai.net'e bakıp da bütün görebildiğin buysa bize diyecek bir şey kalmıyor.

Bekara karı boşamak kolay gelir derler. Hal boyleyken, buyur yap şu devrim yaratacak içerik yönetim sistemini, ilk fazlamesai ekibi alkışlamazsa ben de bu insanları tanımıyorum demektir.

Not: Eğer Open Source yapmazsan, zaten zahmet edip de haber yollama, ben yapıp yapabileceğinden çok daha sağlam, dünyanın önde gelen yazılım firmalarından birinin yazdığı böyle bir ürünü Türkiye'de $300,000'dan satan bir şirkette iki sene çalıştım, zerre kadar ilgilenmiyorum.
0
anonim
Merhaba, ben bu threadi baslatan kisiyim. Oncelikle sunu belirtmek istiyorum, mesajda kendi urunumu ovmek, reklamini yapmak gibi bir goruntu cizdiysem ozur dilerim boyle bir niyetim yoktu. Kendi yazdigim programin devrim yaratacagini falan da iddia etmiyorum, zaten edemem de cunku henuz bitmis degil.

Benim asil dikkat cekmek istedigim nokta gorunus olarak birbirinin aynisi olan yuzlerce sitenin var olmasi, ve ileride Hindistan gibi yazilim ihracati yapmayi hedefledigi belirtilen Turk programci kitlelerinin bu phpnuke ve alternatiflerine alternatif projeler (open source) gelistirebilecekken yerinde saymalari. Belki de yaniliyorumdur aslinda phpnuke son derece yeterlidir de boyle bir sisteme ihtiyac yoktur.

Kendi projemi open source yapmaktaki tereddutumun sebebi sistemi ticari bir kurum icin para karsiligi gelistiriyor olmam. Yani tutupda kodu herkese acarsam is ahlakina uymayacagini dusunuyorum ama ileriki surumler open source olabilir. Zaten ticari kurulus icin gelistirmiyor olsaydim kodu open source yapardim.

Burada fazla mesai ekibini rencide etmek istemedim, lutfen yanlis anlasilmasin. Zaten site adi ustunde fazla mesailer sonucu uretiliyor ve icerik herseyden daha onemli.


0
sundance
Eyvallah. Bu arada benzer bir sekilde (bir ticari kurum icin, KocNet) Koç Net elemanları tarafından gelistirilen fakat yine de Açık Kodlu olan dcp-portal.org, veya bizim gelistirmekte olduğumuz basitonline.com belki ilgini çeker.

Kolay gelsin.
0
oktay
Ben kendim de orneklerde adi gecen sitelerden biri dahil bir kac siteden sorumlu bir kisi olarak fikrimi soylemek istedim.

Tabi ki en guzel icerik yonetim sistemini yapip kendi yaptigimiz urunu kullanmak isteriz. Fakat soyle bir durum var. Birincisi hic birimizin buna ayiracak zamani yok. Elimizde olan zamani sitenin arka plani ile ugrasacagimiza ozgun kaynak uretip sitenin icerigini gelistirmeye harcamayi uygun goruyoruz. Ikincisi ve daha da onemlisi phpNuke ve turevi tabir edilen programlari o kadar kisi biktirana kadar yapti ki. Herkes ben phpNuke''den daha iyisini yapacagim diyerek ortaya cikip bir proje baslatiyor. Sonucta phpNuke ile ayni goruntuye sahip, ayni ozellikleri tasiyan, *ayni derde deva olan* bir paket daha ortaya cikmis oluyor ki buna bu asamada kimsenin ihtiyaci yok.

Biz kendi sitemizde de bu tip izleyici yorumlarini zaman zaman duyuyoruz. Sonucta anlattiktan sonra kullanicilarimiz da bizim yaptigimiz gibi hazir bir alt yapi kurup kimsenin esini gosteremeyecegi ozgun kaynaklar, makaleler yaratmamizi ve forumlarda sorunlarina cozumler bulmaya calismamizi tercih ediyorlar.

Bu arada fazlamesaici arkadaslarim biraz kendi evlatlarini koruma psikolojisine girmis gibiler. Eminim acik kaynak kodlu ve iddia ettigin gibi digerlerinin yapamadigini yapan (ki bu zor olacak cunku insan hayal gucu sInIrlI ve CMS alaninda cok da fazla yenilik dusenemiyor kimse son bir iki yildir) bir paket hazirlarsan fazlamesai ekibi bu kodu seve seve kullanmakla kalmayip tanitiminda da en buyuk destekcin olacaktir.

Bu arada kapatirken hatirlatmak isterim ki yazilim urunlerinde esas olan eldeki kaynaklar dahilinde (kaynaklar zaman, para, insan gucu vs olabilir) good enough tabir edilen ''yeterince iyi'' cozumu bulmaktir. Mukemmele uzanan yol uzun ve engebelidir. Bu sekilde her zaman mukemmelin pesinde kosulursa kisa zamanda bir basari edilmeden eldeki kaynaklari kaybetme durumu soz konusu olabilir.

Saygilar.

oktay
0
cazz
benceeeeeeeeeeeee!!
baslik konusu biraz dusunulmeli ;) ama asil sag taraftaki kolon birazcik gri uzeri turuncu rahat okunmuyor diyebilirim ayrica o kolon birazcik kalin olmamis mi? ne bileyim sol tarafin icerigi ne kadar SIK dirsa da sag taraf cok goze batiyor gibime geldi ;)

0
anonim
je t`aime cazz!
0
cazz
nassi yani? ;)
0
malkocoglu
Abi vallahi eski hali daha iyi. Yahoo gibi ne guzel, sade ama oz.
0
sleytr
Herşeyden önce site için uğraşıp yeni birşeyler yaptığınız ve en sonunda FM`ye bir forum eklemeye de karar verdiğiniz için teşekkürler.

benim fm2 hakkındaki düşüncelerime gelince;
- Gri üzerine turuncu bencede okunaksız olmuş.
- Kb olarak anasayfa boyutu küçülmüş bu çok iyi ama bencede resimler (hem başlık hemde yazı resimleri) biraz daha küçülebilir.
- tırnaklar hala slashed ;)
- avantgonun linkleri çalışmıyor !?
- son olarak sloganı `Bilgisayarcılar Kıraathanesi` olarak değiştirirken neler düşündünüz bilmiyorum ama benim için burası hala eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyenlerin sitesi..
0
dfisek
Elinize saglik, yeniyi begendirmek zordur :-)

* diger arkadaslarin da soyledigi gibi fazlamesai.net yazisinin boyu cok buyuk. yazıyı biraz küçültüp vazgecilmemesi gereken eve gitsem de... satırını yer aldırabilirsiniz mesela.

* bilgisayarcilar kiraathanesi, diger slogandan vazgecmedikce bence fikir olarak guzel.

* sagdaki menude secenekler kisaltilabilir mi? (modules kismi) cok fazla secenek var, insan icinde kayboluyor. ayrintili menu falan gibi bisi olsa da orada yer alsa fazlalari gercekten gerekliyse...

* arama sunucuyu eger cok yormuyorsa en altta degil de en ustte, sayfa ilk acildiginda gelecek bir yerde olabilir mi? belirli bir bilgiyi arayan insan direk hedefe gidebilir.

* genel aliskanliktan kaynakli herhalde, sol tarafta hic bosluk/cerceve yeri olmamasini garipsedim. ama baktikca alisilir sanirim.

* sag kolonda gri uzerine turuncu hakikaten cok kotu olmus. ikisinden en az biri gitmeli :-)

* bu arada oylamanın hastası oldugu firsat bulmusken ileteyim
0
sundance
Doruk'um güzelim, valla şu yazını alıp, 'Örnekle Internet ortamında yapıcı eleştiri nasıl yapılır' başlıklı bir makale yazasım geldi :)

Sağolasın
0
anonim
Bence kıraathane=kahvehane.
Bu eşitlikse aklıma ´´Kahvehanelerde değil,labaratuvarlarda sabahlayın´´ -gibi olan- sözünü hatırlatınca buraya girmeye tereddüt ettim.
Kahvehanelerle ilgili kişisel bir problemim olmuş olabilir.Hatta bana kahvehanelerde bir şeyde yapmış olabilirler ama o bölümün adı ... Kıraathanesi olabilememeli.
Eve gitsemde... sözüne dokundurtmam.Çünkü çalıştığım yerde ´´demek öyle,seni nankör:)´´ lafını
duymak çok hoş oluyor.
üye:zahter
win olan bir makinadayım keylogger,snifflenme,güvensiz ağ yapısı nedeniyle şifremi girmek istemedim:p
0
anonim
Internet yayinciliginin uretim asamasinda hayatimiza getirdigi en onemli yenilik:

planlamadan ve tasarlamadan bagimsiz uretim

bunu tumuyle tartisilmasi gereken bir konu olarak goruyorum, yuzyildan uzun bir suredir insanlar cesitli alanlarda bilincli olarak tasarlama ve planlama yapiyor, ve sonrasinda uretime geciyor. artik information caginda bu etkinlikler bicim degisitiriyor olabilir: hızlı ve mobil hayat bicimlerimiz zamansizlik yaratiyor, ve artik just in time uretim bicimiyle yasiyor hale geliyoruz. soyleyecegin sozu simdi soyle yoksa gec kalirsin ve belki hic soyleyecek zaman ve mekan bulamazsin. dolayisiyla yapacagin uretimi hemen simdi yap, baska zaman yok.

bunu hepimiz bir cok defa fark etmisizdir, o halde fazlamesai'nin yeni bicimini bu gozlukle tartismak gerekir.

bu tarz site isletme yazilimlari kullanma ihtiyaci yukarda bahsedilen sebeplerden dolayi kendini gostermistir. Ancak kimlik yaratma ve kendini bu kimlikte bulacak kisleri etrafinda toplanma ihtiyacini karsilamakta zorlaniyor:

1) bu hliyle iletisim kuramayan bir tasarim.

2) yeni slogandaki kiraathane, ile ne demek istendigini anlamiyorum. eski slogan'in geldigi hayati birebir yasamistik zamaninda, bunun gibi hayatin icinden bir sloagan cok daha yakisikli olacaktir.

3) fazlamesai'nin durusunu acik sekilde gosterebilecek bir logo'ya ihtiyac var.

4) fazlamesai internet community aleminin genre'larinda kendine bir yer bulabiliyorsa bunu yansitmasi buraya takilanlarla daha iyi iletisim kurmasini saglayacaktir.

5) information caginda patlama yapmak buyuklukle degil gurultunun arasindan filtrelenmeyle olusur. bkz google. bir zamanlarin figure/ground iliskisi information/noise olmustur. tasarimi buna gore bir kez daha dusunmek gerekir.

burak

http://www.ucantekme.com
0
SHiBuMi
* Sizin çok güzel iki tane logonuz vardı sundance, neden onları kullanmıyorsunuz? Üstteki büyük puntolu logoyu kaldırıp yine logo + banner satırı koymak bence daha güzel olurdu.

* Bilgisayarcılar Kıraathanesi bana itici geldi, eski slogandan vazgeçmeyin bence. Biraz uzun olması görsellikte problem yaratıyor olabilir ama eski slogan sitenin varlık amacını çok iyi özetliyor.

* Sağ bloğa yepyeni bir çözüm bulmalısınız derim.

* phpBB iyi seçim, entegrasyonu da daha kolay (idi), yardım isterseniz mesaj atın.

* Site beyaz arka plan üzerine siyah yazılardan plain/text olarak bile gelse FM bir numara olmaya devam edecek, bu ortamın yaratıcılarına tekrar teşekkürler.
0
m1a2
Biçimsel bazı değişiklikler gerektiği hususunda diğerleriyle hem fikirim. Fakat şu `Bilgisayarcılar Kıraathanesi` hakkında yapılan eleştirilere katılmıyorum. Ben bu slogandan gayet yerel ve bizden çağrışımlar alıyorum. Ha şu tutarlı bulunabilir, bu sloganı beğenmeyen arkadaşlar muhtemelen Brutus`un halis muhlis Bursa çeliğinden yapılmış bıçağıyla Sezar`ı hançerlemesinin hikaye edildiği Herodot masallarını da sevmeyeceklerdir :) (bkz. TV`de bir başka kıraathane) O halde bir orta yol geliştirip eski sloganı da bir yerlere eklemek düşünülebilir. Fakat bu kıraathane kalmalı bence...

Obsesif Kompulsif FM hastalığından muzdarip biri olarak ön sayfanın çok hızlı gelmesi benim açımdan önemli, önerilen değişiklikler umarım bu durumu olumsuz yönde etkilemez. Emeği geçen bütün arkadaşların ellerine sağlık, herkese hayırlı bayramlar...
0
sundance
:) Abicim o dizi; Ekmek Teknesi, Masalcı isimli bir kitaptan çıkma (kontrol edemedim daha ama sanırım senaristi de kitabın yazarı Sebahattin Demiray) Kitap telos yayınları tarafından yayınlanmış, merkezinde o Masalcı karakteri var, bu arada Hasan Kaçan'da super oynuyor o tipi.

Bu bir yana 'bilgisayarcılar kıraathanesi' de eğlenceli bir fikir olarak geldi bize. Sitenin genel motosu olan 'eve gitsem de bilgisayarla ugrassam' lafi hala var gönüllerimizde bu küçük bir değişiklik, bu türden sloganlara, FM tayfasini en guzel ifade eden bu tur sozlere hep acigiz mesela Shibumi'nin meshur lafi 'Eve gitsem de Micros~1'la ugraşsam' diyenlerin sitesi de bunlardan biri :)).



0
anonim
valla bence başlık çok abartı ayrıca bilgisayarcılar kıraathanesi lafı çok itici geldi şu phpnuke takınıtısı gerçekten artık iiyice baydı çok sıktı heryer aynı nerede olduğununuzu karıştırır oldunuz.mesela http://www.php-tools.de/site.php adresi değişik bi tasarıma sahip gene nuke görünümü ama saklıyo en azından eğer FM2 kullanılacaksa bence şu haliyle bir daha düşünülmeli.Ama uğraşlarınız için ellerinize sağlık iiiyik ivarsın FM :)
0
anonim
Nuke görünümü? Nuke? PhpNuke? O site PhpNuke değil sevgili arkadaşım... Ama, tasarım olarak güzel, burası tartışılmaz :-)
0
anonim
ilk oce bu kadar emeginizin ardindan ellerinize saglik demekten baska bir sey dusmez bana. Bunun disinda istek ve gorsulerimi yazacak olursam:

o. gercekten de su sag menu´nun renklerine baksak iyi olacak sanirim. ayrica bir iki kisinin dedigi sag menunun kuculmesi olayi bana cok zor geliyor. hatta imkansiz. cunku dikkat edersek tam ´fazlamesai.´'nin bittigi yerden itibaren menu basliyor ve `net` ile bitiyor. yani menuyu kucultmek demek ´net´i de kucultmemiz anlamina geliyor.

o. en tepede yer alan logo bence gayet guzel ama soyle %25 kucultulurse cok daha hos olur ve bu sayede sag menude biraz da olsa kuculmus olur kanimca.

o. su kiraathane isi benim cok hosuma gitti. dogrudur eskisinin yerini tutamaz, ama biz zaten eskisinin yerini doldurmaya calismiyoruz ki, biz burada yeni icin ugrasiyoruz.

o. bir de hocam su anasayfada yer alan haber basliklari cok buyuk, haberin kendisi ise cok kucuk (text size olarak). bilmiyorum olaya mozilla'dan baktiniz mi ama hos kacmamis pek...

gene de fena degil bence, simdilik guzel, uzerinde yapacaginiz eklentiler ile cok daha guzel bir hal alacagina inaniyorum...

iyi calismalar

P.S. cookie temizligi yaptim az sonra login olacagim, imza knt
0
anonim
hocam biliyorsunuzdur cms olarak bir de drupal (drupal.org) var. o da bayagi iyi, oneririm yani...
orn: drupal.org, debianplanet.org (drupal ile yapilmis sitelerden)
0
tongucyumruk
Sonunda tatilden dönüp yorum yazma fırsatını bulabildim (ohh bee!). FM ile ilk tanıştığımdan beri beni en çok etkileyen şeylerden biri ortalıktaki çoğu PHP-Nuke ile yapılmış siteden farklı olarak kendine özgü renklere ve görünüme sahip olmasıydı... Evet FM gibi içerik yoğun bir sitede tasarım o kadar da önemli değildir. Shibumi''nin de dediği gibi FM Beyaz üzerine siyah yazıdan ibaret olsa yine takip ederim (hatta bu halini tercih ederim). Ancak açıkçsı örneğin her gün takip ttiğim bir siteden çıkıp diğerine geçtiğimde yazılar haricinde hiçbirşeyin değişmemiş olması doğrusu insanı bunaltıyor. Bu nedenle FM''nin şekli tasarım işini abartıp çok ön plana çıkartmadan ama özgünlüğünü de yitirmeyecek şekilde planlanmalı... Örneğin sağdaki modules, categories gibi menüler komple uçurulabilir tepedeki menü yeter derim...

CMS olarak PHP-Nuke kullanmaya gelince, Nuke oldukça popüler ve buna bağlı olarak oturmuş ve pek çok iş için pek çok modüle sahip bir CMS. Bu nedenle Nuke doğru bir tercih olacaktır gibime geliyor... Ancak CMS olayını bir adım aşmayı düşünürseniz ve hosting''iniz izin veriyorsa Zope ile de ilgilenmenizi tavsiye ederim. Kendisi bir CMS''ten öte bir CMF (Content Management Framework) sunuyor... Bir ara test makinamda kullanmayı denediysem de becerememiştim. Ancak PHP yerine Python kullanması ve Nuke vb. sistemlere oranla kat kat daha fazla esneklik sunması bana hoş gözüktü... Bir incelemenizi tavsiye ederim...

Aslında bir ara oturup ben de kendi CMS''imi mi yazdam ne yapsam? Bir ara bir deneme yapmıştım. (bkz:tatli sozluk)
0
anonim
Bir kaç gün önceki haberlere ulaşmak isteyenler için en altta hafif.org'un yaptığı gibi 20 tane geri linki yapılsa bence iyi olur... Hiç olmazsa 1 hafta önceki haberleri okumak için illa arama menüsünden tarihe göre sırala demeyiz... yani.. Tasarım için ise hiç bir fikrim yok bu pazartesi sabahında... beynim durmuş!
0
sametc
buraya bende bir yorumda bulunmak ayrıca tasarım iyi olmuş ama benim için zaten önemli olan içerik ve içeriği bulma kolaylığı bunu zaten fazlamesai.net ama phpnuke kullanırken sakın pcworld pcnet gibi forum tasarımları olmasın yeter zaten fazlamesainin forumuna ihtiyacı yok....
0
tongucyumruk
Aslında FM2 Tica:TK tabanlı olsa nasıl olur? Hem ortaya oldukça fantastik bir CMS çıkmış olur? FM2 Nasıl olur bilmiyorum ama bu konuya bir ara el atmalı, Tica:TK tabanlı CMS fikri oldukça çekici gelmeye başladı... (Tica:TK ne mi? Haberini girdim onaylanınca görürsünüz)
0
anonim
her ne kadar insanlar biz fm'yi icerigi icin takip ediyoruz, tasarimin cok onemi yok desede ben buna katilmiyorum. Bence insanlara bir seyler sunuyorsaniz gorsellik bunun icinde en az icerik kadar pay sahibi. O yuzden fazlamesai ekibinden profosyonel anlamda grafikle ugrasan insanlardan yardim alinmasi bence cok guzel olur. Bu kadar izleyicisi olan bir siteye mutlaka yardimci olmak isteyecek grafik konusunda yetenekli arkadaslar vardir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilen de bilişiyor bilmeyen de !

sundance

Bu sabah Yeni Şafak gazetesinin Bilişim bölümünde TÜBİTAK'a "CD'den çalışan yazılım"la övünmek yakışmaz! başlıklı bir makale okudum.

Açıkcası makaleyi okumanıza bile gerek yok, başlık makalenin yazarının temel derdini ortaya koyuyor. Uludağ ekibinin üstünde çalıştığının bir Live CD olmadığını mı anlatmak lazım, yoksa Live CD'nin bir ekstra olduğunu, LiveCD olan bir sistemi (birçok durumda) sadece dosyaları kopyalamakla bile harddisk üzerine kurabileceğinizi mi, yoksa "Alın işte bu işle uğraşan münafıklar bunlar" modunda bir içeriğin altına ekibin fotoğrafını koymaktaki yaklaşımın yanlışlığını mı? Ben bilemedim.

Ama Pardus hakkında en ufak bir heyecan bile duymadan söyleye söyleye bunu söyleyebilmek ya vicdansızlıktır, ya da birileri yazdıkları yazılar karşılığı barter yapmanın yöntemini bulmuş ;)

Gelecek Linux; İnceledik Yorumladık

sundance

Yaklaşık üç-dört yıldır Linux'la ilgilenen, iki yıldır da bizzat kullanan birisi olarak denediğim Linux dağıtımlarının sayısını unuttum diyebilirim.
RedHat 7.2'i ve FreeBSD 4.3'ü beklediğimiz bu günlerde sessiz sedasız Gelecek Linux geçti elime, bakalım bir deneyelim dedim.
İyiki de demişim, bütün Gelecek tayfasının eline sağlık, çok güzel bir çalışma çıkartmışlar ortaya

Bilişimci İmamın Vaazı

SHiBuMi

Bu yazı forward ile bana geldi, benden de sizlere...

Bu kainatın öyle bir donanımcısı vardır ki, bütün mevcudatı ve onların içinde yeryüzünü create etmiş, güneşi bir power source, ay'ı bir system clock yapmış.

Kış Geldi

butch

Fazla Mesai Skin´i Winamp.com sitesinde yayında!

redogre

Bir süre önce yaptığım FM skini winamp tarafından yayınlandı sonunda. Hem de 29 kere download edilmiş!
Skin'in linki burada.Winamp FM Skini
Henüz bir yorum yapılmamış... Yorumlarınızı bekliyorum...