fazlamesai.net'e Soralım: fMRI radyosu için neler yapmak istersiniz?

0
FZ
Dün akşamdan itibaren deneme yayınlarına başlayan fMRI (fazla Mesai Internet Radyo) ortamında neleri duymak, ne tür programlar dinlemek istersiniz?

Ama aslında "fMRI benim için ne yapabilir?" değil "ben fMRI için ne yapabilirim?" diye sormalısınız ;-)

Neler yapmak istersiniz? Teknolojik gelişmeler hakkında yorumlar, "geek" ve "nerd"leri sallayıp yuvarlayacak müzik programları, radyo altyapı yönetimi, vs.?

Beyin fırtınasına başlayalım, organize olalım ve tüm zamanların en çılgın, en damardan teknoloji radyosunu kuralım hep birlikte. Deneme yayınını buradan dinleyebilirsiniz (eğer birileri DJlikten yorulmadı ise ;-).

Görüşler

0
sefalet
Bir havuz olsa mp3 havuzu dinleyiciler o havuzu dinlemek istedikleri müzikler ile doldursa.Böylece paylaşım ile büyüyen bir müzik arşivi oluşsa.Örneğin ben istek yapmak yerine, bulması zor bir şarkıyı kendim yüklesem ve aynı gün radyoda o şarkı çalsa.Radyocuların değil dinleyicilerin "gerçekten" yarattığı bir tarz ortaya çıkar diye düşünüyorum.Farklı DJ lerin kendilerine has arşivi yanında (ki bazen yetersiz ya da tüm dinleyici kitlesine hitap etmeyecek tarzda olabilir kişisel arşivler) radyonun genel tarzını belirleyen bir birikim de olmuş olur.Belki mp3 havuzundaki müzikler FM haber'de olduğu gibi bir denetlemeden de geçebilir.

Tabi iyi diyorsun da nereye yüklenicek diyebilirsiniz müzikler, güzel soru olur gerçekten :)
0
Tarık
birde mp3 lerin yasal olarak nasıl barındırılacağı mevzusu var tabii.
0
butch
Bir yere yüklemeye gerek olmayabilir. http://www.radioblogclub.com modelini incelemek iyi olabilir.
0
anonim
PHP Architect PRO :: PHP PodCast çalışmasından örnek alınabilir diye düşünüyorum. MP3, müzik vs telif sıkıntısı yaşatacaktır ve bence gerekli değiller. Ancak zaman ayırıp birkaç güzel röportaj çıkarılabilir ise arkası gelir diye düşünüyorum.
0
FZ
Mesela opheus'un önerdiği şu yazılım: LiveSupport free and open source radio management software.
0
anonim
Ben bir kamu kurumunda çalışıyorum.. Bizim yetenekli BİM ciler sayesinde 80 inci port dışında tüm portlarımız kapalı.. Hatta çıkışımızda bir proxy olduğundan flashget ile bile birşey indiremiyoruz... : ( maalesef..
Benim dileğim Fazlamesai İnternet radyosunun 80 inci porttan yapması..
0
bio
Radyonun portunu degistirmesi buyuk ihtimalle sizin sorununuzu cozmeyecektir. HTTP tunnel gibi bir yontem deneyebilirsiniz:

http://www.nocrew.org/software/httptunnel.html
0
ebola

256/64 DSL baglantim var.
yayin her 3-4 saniyeye bir buffera dusup kesiliyor.
0
FZ
Internet ile ilgili başka yoğun trafik yaratan bir programınız çalışıyor mu? Benimki de ADSL 256 Kbps ve yaklaşık 1 saattir XMMS üzerinden fMRI sesi kesintisiz, düzgün ve kaliteli geliyor (44 kHz, 128 kbps).
0
ebola
:)
Gaim'i saymazsanız bir şey yoktu. Ama o sirada yayin 128 kbps idi. Simdi 64 kbps ve sorunsuz dinliyorum
0
sefalet
Katılıyorum şu an güzel müzikler çalıyor ama ne yazık ki 128 kb/s fazla geliyor.

0
FZ
butch, 64 kbps ve 22 kHz'e düşürmüş gördüğüm kadarı ile. fMRI: Anında tepki veren radyo. :)
0
sundance
Herkesin elinde mp3 cdleri dvdleri var, olmadı bin tane online streaming kanalı var.


Yer gök müzik zaten, radyo diyince kimsenin aklına başka bir şey gelmiyor.

O yüzden o kısmı geçin de gerçekten fm camiasına hitap edebilecek Açık Radyo modunda bir şeyler düşünün, bu tür fikirlere ihtiyacımız var.
0
FZ
Gördüğüm (ve duyduğum kadarı ile) şu anda Creative Commons (CC) lisanslı bir Vivaldi çalıyor. (Hmm şimdi de Giuseppe Cambini'ye geçiş yaptık, leziz!).

butch arkadaşımızın DJliği ve CC lisanslı müzik fikri fena görünmüyor.

Bunların dışında ben isterdim ki mesela bazı röportajlar, sonracıma teknik konular hakkında bilgi veren, yorum yapan programlar olsun (ama arada illa ki müzik de olsun). Bunlara ek olarak mesela deneysel şeyler de olsun, söz gelimi "sonification" denen şey ile mesela bazı şeyleri (şehir trafiğinden tutun da hava durumuna dek) sese çeviren algoritmaların sonuçları üzerinden fantastik bir ses akışı olsun kısa bir süreliğine (samimiyim bu sonification konusunda! :))
0
FZ
Az önce butch Free Culture - Chapter 1 diye bir şey gösterdi.

Benim de aklıma, misal Hacker Etiği gibi bir kitaptan bölümler okunup yayınlansa nasıl olurdu acaba düşüncesi geldi.

Ne dersiniz ey ahali?
0
butch
Ayrıntı yayınları bu işe ne der acep?
0
FZ
Bence bişicikler demez ;-) 1- Adamların reklamını yapmış olacağız. 2- Zaten kitabın tamamını okumak hem yorucu hem kafa ütüleyici olur. En güzel kısımlarından bir derleme, toplama, önemli bölümlerden bir okuma ve tabii araya giren kısa müzikler. Buna kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum (ama tabii itiraz edecek olanların da gerekçelerini bilmek isterim).
0
simor
İçerik adına tv deki ve burdaki olayların radyo versiyonu hoş olur. Çeviriler, röportajlar, bilişim dünyasına ait bilinmeyenler, ipuçları, reklamlar, önemli Fm haberleri ve yorumları üzerine incelemeler vs. Yani bilgi radyosu,fikir radyosu olması çok hoş olur.
Müzik te olur ama müzik odaklı olmamalı belki. Radyo bir iletişim aracı eninde sonunda. Neden bir bilişim aracı da olmasın.

Canlı yayın yapılabilseydi çok hoş olurdu. Dinleyici için bişey farketmeyecek belki ama program hazırlamak zor işmiş onu anladım.

Ama dj lik çok keyifli bişeymiş :)

internet kafeden sevgilerle.
0
cann
mümkünse böyle kalsın!
0
newman
Ben muziklere bayildim. Calisirken cok iyi geliyor ;) Teknolojik muhabbetler vs. tamam, ama cok gevezelik etmeyin arkadaslar: bol nagme, az ve oz konusma lutfen :)
0
Djan
Port problemi olabilir mi acaba?
http://62.68.194.100:3269/index.html

Adres budur; doğru di mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İstanbul'dan Bill Hilf Geçti

redogre

Tatil Rehaveti

butch

Ev-Ofis Kullanım Kılavuzu

sundance

Zor günler (yıllar) geçirmekte olan ülkemizde, özellikle bilgisayar sektöründe şirket kurmanın, yeni bir ofis açmanın yükünü kaldırmak istemeyen birçok kişi Small Ofice-Home Ofice olan SOHO'lara yönelmektedirler. Öte yandan çalışmakta oldukları işten çıkmış ve bu şekilde SOHO modunda evden iş yapmayı tercih eden de oldukça büyük bir kesim var.

Bu yazıda böyle bir ofis kurarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini, verimli bir şekilde çalışabilmek için nelerin önemli olduğunu adım adım göreceğiz.

Bilgisayarcının Survival Çantası

sundance

Dört, beş yılın üstünde bilgisayarla uğraşmışlığınız varsa, hele insanlar `Abi bu akşam bize bir gelsene, şu bilgisayara bakarsın, hem de MP3, divx filan getirirsin` şeklinde size yaklaşıyorlarsa, siz de iflah olmaz bir `geek`; bilgisayar hastasısınız demektir.

Bu durumda muhtemelen, her gittiğiniz yere sırt çantanızda (sırt çantanız var tabi ki!) bir sürü cd, tornavida vs (kısaca normal bir insanın çantasında olması gerekmeyen ne varsa onu) taşıyorsunuz demektir.

Fazlamesai.net ekibi olarak bir hizmette bulunalım dedik ve bilgisayarcının ideal çantası içinde neler olmalı araştırdık... RESİM

İnsanda multi tasking ve zararları

sundance

Çok ünlü bir Zen atasözü vardır
`Yürürken yürü, yemek yerken yemek ye, uyurken uyu`

Çevremdeki insanlara (ve bir ayna vasıtasıyla kendime) bakıyorum da, sanırım tarih boyunca hiçbir zaman bu ilkeden bu kadar uzaklaşmış olamayız. Baksanıza tek bir işi bile düzgün beceremiyen (güya multitasking) Windows işletim sisteminde (gözünü sevdiğimin Amiga`sı), bir taraftan ICQ`dan yazışırken, bir taraftan Internet`de haber yazıyor, bir taraftan da sırtım dönük televizyondan bir film `dinliyorum`

Yürürken sadece bir angarya yapıyoruz, yemek yerken bilgisayarla uğraşıyoruz, uyurken televizyon seyrediyoruz. Yani hiçbir işi tam yapmıyoruz...