Fazlamesai forumları açıldı...

0
sundance
Evet millet yanlış okumadınız. Israrla beklediğiniz, çıksa da taklitlerinden sakınsam dediğiniz, Fazlamesai forumları açıldı.

Serbest Yazılım'dan Retro Platformlara, Felsefe'den Oyunlara bir çok konu altında artık çok daha rahat ve keyifli tartışabileceğiz.

Bütün yapmanız gereken söz konusu adrese gidip üye olmanız. Hadi bakalım flameler başlasın...

Not: Bu (ve daha birçok) konuda Fazlamesai ekibine verdiği destekten dolayı Roots.gen.tr biraderime teşekkürü bir borç biliriz ;)

Görüşler

0
crematorium
E artik lazimdi bu, herkese hayirli ugurlu olsun... ;-)
0
tongucyumruk
FM kullanıcı veritabanını oraya aktarsanız da tekrardan kayıt olmasak nasıl olur?
0
sundance
Şu an için mümkün değil. O yüzden lütfen kaydolursanız seviniriz. Ayrıca da bir makale sözü hatırlıyorum (tamam ve FZ) yalan olmamıştır umarım :)
0
sundance
Aklınızda olsun millet bilmediğimiz bir sebepten dolayı, shift-refresh yapmak gerekiyor değişiklikleri görmek için...
0
conan
/path/to/forum/includes icinde page_header.php diye bir dosya var.
Orada sayfaya yollanan headerlar tutuluyor.
Icinde header ('Cache-Control: no-cache, pre-check=0, post-check=0, max-age=0'); diye bir satir olan yer varsa onun cagirildigi yerlere bakin. no-cache satirinin headerda gitmesi lazim.

Apache 2.X kullaniyor serveriniz. Apache2 ve php cache konusunda pek iyi anlasamiyorlar. Dedigim dosyaya bakarsaniz orada bir workaround var bu konuda.

Cheers

0
Nightwalker
Kullanıcılarından teknik destek alan tek site FM :)
0
conan
Simdi bi de su aklima geldi. Ayni islemi META tagleri ile de yapabiliyorsun. Su tip bir sey yapilabilir [head] icinde.

[ olan her yere kucuktur, ] yere de buyuktur isareti koyun

[META HTTP-EQUIV="Expires" CONTENT="Sun, Apr 1 2001 13:00:00 GMT"]
[META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"]
0
murat09
Siteydi forumdu derken, sanırım insan isteklerinin bitmeyeceği sorunsalı yine karşıma çıktı. Neden mi. Şimdi de radyo veya TV istedim bir anda ondan :-)
Murat09 olarak yayınlarıma FM forumda Enigmatrix olarak devam edeceğim, saygılar...
0
Maverick
`Fazlamesai'ye sorun` tarzı haberler yeterliydi bence (/. da forum var mı ? :P ).. PHP tabanlı forumları kullanmak zor geliyor, ileride news server kurmaya ne dersiniz ?
0
cayfer
Teması aslında çok hoş ama renkler çok koyu! Biz ihtiyarlara göre değil!
0
FZ
Emeği geçen herkese teşekkürler ve tebrikler! FM sitesinden sonra şimdi de karşımızda FM Forum... Millet, etkileşim ve bilgisayar muhabbeti nasıl oluyormuş asıl şimdi görecek ;-)

Artık sorusu olan, derdi olan buradaki chat kutusuna veya haber başlıkları altına yazmaktan kurtuldu. Artık olması gerektiği gibi olacak.

Bu arada forumun koyu renklerini, göz yormayan arkaplanı falan da çok tuttuğumu belirtmeliyim.

Haydi hayırlısı.
0
sametc
evet bu forum iyi gelicek bilgisayar muhabeti neymiş gorcek herkes ben aynı nickle=sametc ile gircem ama renk konusunda soyledikleri doğru acayip siyah beşiktaşlılar için iyi gelir...
0
FZ
Çok güzel bir Türkçe Linux bilgi, belge, makale, vs. sitesi var. Bir tür Internet dergisi, uluslararası ve son 6 yıllık arşivinin de Türkçe tercümesi mevcut. Bu derginin adresi mi? Meraklısı FM Forum´daki Dokümanlar forumuna bakar ;-)
0
conan
Bence forumlar oldukca iyi. Biriki konuda bazi sorunlar goruyorum, bunlari paylasayim dedim.

Birincisi ve belki en onemlisi: Cok fazla forum basligi var. Karisik oldugunu dusunuyorum. Hem bu kadar forumun DB`e de yuk getirecegi de kesin. Tabii ileride aktif olmayan basliklar silinebilir :)

Ikincisi FM dinamigini forumlara kaybetmeyelim. Forumlarla ugrasip bir sure sonra burayi boslamayalim. Eminim bi sn once ``oooo olur mu oyle sey`` dediniz. Ama yine de durup dusunun. Kafamizda haber/yorum ikilisi ile yardim/chat ikilisini ayiralim. Forum cok daha dinamik bir ortam. Bu yuzden enerjimizi orada harcayip FM`yi unutmayalim.

Ucuncusu, forumlar cok cok daha yogun trafik yasayan yerler. Bu yuzden bence username almayi zorlayalim. Cunku gaza gelip kapisanlar olacaktir mutlaka. Gecmiste oldu, su anda oluyor, gelecekte de olacak boyle seyler. Her zaman login name bu istenmeyen kapismalari bir derecede onleyecektir.

Simdilik benden bu kadar :) Herkese eglenceli tartismalar diliyorum.
0
FZ
Forum başlık sayısının `fazla´ olduğunu düşünmüyorum. DB´ye yük getirir evet ve bence getirsin de. DB´nin ve web sunucunun zorlanmasını ve acı çekmesini istiyorum. Hosting firmasının `yeter artık sizi taşıyamıyoruz, bant genişliğimiz ve kapasitemiz yetmiyor ürettiğiniz bu korkunç trafiği kaldırmaya!´ diye şikayet etmesini istiyorum :-P

FM Haber hayatına olanca dinamikliği ile devam edecektir, hiç şüphen olmasın ve için rahat olsun ey conan!

Son olarak belirttiğin kullanıcı adı alma ve Anonim yazmama yazdırmama konusuna ben de %100 katılıyorum.

Bu arada dün akşam FM Forum´u Internet Explorer üzerinden kullandım, refresh problemi yoktu. Bu sahaba Debian-Mozilla üzerinden kullanıyorum ve fakat içine 1000 kez girip çıktığım forumlarda dahi yeni mesaj olduğunu iddia ederek oraları mavi gösteriyor. Ctrl+R yapıyorum, Shift+Refresh falan yani aklıma gelen tüm kombinasyonları deniyorum, sayfalar yeniden yükleniyor ciddi ciddi ve fakat yine de sanki benim yaptıklarımdan etkilenmemiş gibi. Acaba arada kodda bir oynama mı oldu, yoksa nedir yani? Dün gayet güzel çalışıyordu. Neyse, derdimiz bu olsun :-P
0
FZ
Acaba FM Forum sitesinde bir de DONANIM (hardware, vs.) forumu açılması mümkün müdür? Yani misal BIOS Logosunu Değiştirelim ya da benzeri konuların tartışılacağı, donanımla ilgili enteresan durumların irdeleneceği, mikroişlemci geyiklerinin ve tartışmalarının çevrilebileceği bir forum alanı olsa lezzetli olmaz mı? ;-)

Bir de Programlama altında Diğer var ama bence VERİTABANLARI konusu da ayrı bir alanı hak edecek kadar geniş ve derin bir konu, MySQL, PostgreSQL, genel olarak SQL programlama vs. Hani yani mümkünse diyorum, çok problem olmayacaksa bir de böyle bir maruzatımız var işte ;-) Forumla ilgili arkadaşlara duyurulur ;-)
0
sleytr
browserımdamı bir sorun var bilmiyorum ama Beni Hatırla özelliği çalışmıyor. bırakın beni hatırlamayı login olduktan hemen sonra bile session id si kırpılmıs url ile bile anonim muamelesi yapıyor.

çerez isterim ben!

0
nirvana
herkesde var bu sorun..
0
anonim
arkadaslar,
emegi gecen herkese cok cok tesekkürler.

alper
0
Betelgeuse
Forumlar birtakım troller tarafından işgal edilince kapatılmıştı. Şu anda hala "bakımda" diye görünüyor. Ne zaman açılacak? Yoksa açılmayacak mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple´dan Windows için ITunes

Evil_Empire

Apple, 1999 yılında çıkardığı muzik player, encoder, decoder, cdburner vs. uygulaması ITunes'un win2000-XP versiyonunu çıkardı.
ITunes cok genis mp3 arsivlerini duzenlemek, calmak ve kopyalamakla ilgili kullanisli ozellikler sunuyor. Karmakarisik arabirimli playerlardan sıkıldıysanız bir denemenizi oneririm. Ücretsiz bir yazılım olan ITunes 4.1'i http://www.apple.com/itunes/download/ adresinden indirebilirsiniz. GUI sevilecekse Apple olsun:)

fazlamesai.net'e soralım: Peki, açık kaynağa nasıl ulaşırız?

Nano

Fazlamesai üzerinde bir çok kurumsal uygulamanın (vede oldukça büyük olanların) açık kaynak yazılımlar ile de gerçekleştirilebileceği (hemde fazlasıya) ilgili bir çok tartışma oldu. Ya peki küçük uygulamaların ve küçük şirketlerin açık kaynağa ulaşımı nasıl olacak?

Mesela bir KOBİ WriteBoard: http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3504 gibi bir araca ihtiyaç duysa buna nasıl ulaşabilir, nasıl "freelance" yazılımcı bulup bu tür araçları kendisine yazdırabilir.

Altından Anakart :-P

TiberiusKirk

Allısı, morlusu, fosforlusu derken şimdi bide, "altın" mainboard çıktı başımıza... www.donanimhaber.com

İstanbul'dan Bill Hilf Geçti

redogre

Matematik Köyünde Bilgisayar Bilimleri

butch

20-26 Ağustos'da Şirince'deki Matematik Köyünde Bilgisayar Bilimleri ile ilgili 2 ders verilecek.

Her iki ders Türkçe verilecek.

Ayrıntlılı bilgi: http://matematikkoyu.org/etkinlikler/2012-tmd-lisans-lisansustu/