Facebook, Yükselen Değer!

0
parsifal
Dün yapılan açıklamaya göre Micros~1, Facebook'un %1,6'sını 240milyon USD'a satın aldı. Böylece Facebook'un toplam değeri 15milyar USD'a ulaştı.

Görüşler

0
FZ
Eğer bir kişi daha gelip neden Facebook'ta olmadığımı sorarsa üzerinde bazı ölümcül teknikler uygulamayı düşünüyorum (doğrudan cep telefonumu arayıp "yahu neden Facebook'ta yoksun sen?" diyen mi istersiniz, evime ziyarete gelmişken laf arasında "aa, seni Facebook'ta aradım bulamadım! Gelsene, herkes orada"... (yok ya!) diyen mi istersiniz...)
0
parsifal
Facebook'u olmayana kız vermiyolar artık.

- Eeee söyle bakalım facebook'tan kimleri tanırsın? Hangi "cause" lara üye hangi "circle" ların müdavimisin?
0
mos
ama hakkatten aradım, yoksun FZ :(




tamam, şaka yaptım, ben de yokum zaten.
0
SHiBuMiGo
"Tabii o kadar çok kıvranma ile vakit harcayınca ilk olarak gitmeye karar verdiğimiz Facebook uygulamaları geliştirmek ile ilgili konuşma salonunun tıka basa dolduğunu ve belediye otobüslerinden beter şekilde ayakta dahi yer kalmadığını görünce biraz hayıflanmadık değil..."

FZ bu yazı senin bloğundan değil mi? Bir tür şizofrenik vaka ile karşı karşıyayız heralde :)
0
FZ
Şu tür bir kişilik yarılması ile karşı karşıyayız belki de: Kişisel olarak etrafımdan gelen tüm garip ve şimdiye kadar gelmemiş türden baskılara rağmen FB'ye girmemiş durumdayım. Diğer yandan bir Internet yazılım geliştiricisi olarak FB gibi bir yangına dair bilgi sahibi olmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Yani böyle bir çelişkili durum var, çok da garip gelmese gerek. Ayrıca söz konusu konuşmayı yapacak olan zat-ı muhterem çok farklı bir çevreden tanışmış olduğum biri idi, dolayısı ile ne anlatacağını merak ediyordum ve konu da FB üzerinde uygulama geliştirme olduğu için oraya birlikte gittiğim yazılımcı arkadaşımın da ilgisini çekmişti. Durum kısaca bundan ibaret.

0
Tarık
myspace, facebook, hatebook, hoytbook, social netporking hede hodo... iğrenti geldi artık.

Şimdi bilgisayarınızı kapatın, evinizin ya da iş yerinizin penceresini açın. ne görüyorsunuz? Gördüklerinizin tamamı gerçek ve insanlar orada yaşıyor. Lütfen doğal teknikleri kullanmaya ve dünyada kalmaya devam edin. Aksi halde bu dünya kendini sonlandıracak!!!...

fatal error C1083: Cannot open include file: 'dünya.h': No such earth.
0
parsifal
Geçmiş zaman olur ki;

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=623
0
salihdb
Nerden nereye...

Parsifal, hiç düşünürmüydün o gün irkildiğinde bugün içinde olacağını?

Facebook eski arkadaşları bulmak için bence iyi bir şey ama değerinin bu kadar abartılması hiç hoş değil. Milyar dolardan bahsediyoruz arkadaşlar. Yahoo'nun almak isteyipte bir türlü alamadığı bir siteden. Halbu ki ikisinin de benzer hikayeleri var. Herhalde bu haberlere özenip zengin olmak için yeni projeler tasarlanmaya başlanmıştır bile. Belki bundan 10 sene sonra tarih olacak, belki de Yahoo gibi borsada tavan yapacak. Allah bilir...

Sevgiler, saygılar...
0
ecder
Dünya üzerinde öyle ya da böyle para edebilecek bir dolu insanın (son araştırdığımda 42 milyon gibi bir rakam vardı ortada) kişisel bilgilerine ve bağlantılarına erişebilmenin tabii ki bedelinin milyar dolarlarla ölçülüyor olması gerekir. İnsanların gönüllü olarak teslim ettiği kişisel bilginin haddi hesabı yok.
0
skorsky
Teknolojinin mumkun kildiklari, olacaktir. Metroya binip bir arkadasinizi ziyaret edince "dogal teknik" mi uygulamis oluyorsunuz? Hayat teknolojinin mumkun kildigi yonlere dogru sekillenir.

Cig et zor cignenir. Ilk insan eti ateste pisirerek onu yumusatmayi ogrendi, boylece daha fazla protein yiyebildi, gucu artti, etki sahasi genisledi. Ates teknolojisi adamin hayatini gelistirdi. Bunlarin hepsi benzer seyler.
0
Tarık
Çiğ et zor yenirdi ateşte pişirildi yenilebilir oldu. Fazla kızartılınca kanserojen etkisi olduğu ortaya çıktı. Ama yinede fazla kızartılmaya devam edildi.

Petrolün ve yan ürünlerinin kullanılabilir olduğu ortaya çıktı. Fazlaca kullanılmaya başlandıkça atmosfer tabakalarına olan olumsuz etkisini görmeye başladık

Bilgisayarlar minik hesaplamalar için kullanılmaya başlandı. Bir zaman sonra çok geliştiler ve hidrojen bombalarının yarattığı etkiyi gözlemleyebilecek simulasyonlar hazırlandı. Askeri robotik çalışmalarına başlandı. ARPA'nın devamı internet denen dev gözetleme sistemi devreye sokuldu.

Kişiye özel bilgilerin mahremiyeti ortadan kalktı.

Ağ üzerinde ilk ileti alıp/verme denendi. Bir zaman sonra BBS, IRC hizmetleri devreye girdi. Biraz daha zaman sonra e-posta grupları ortaya çıktı, IM servisleri yayıldı. Asosyalleşme başladı. Sosyal ağlar kuruldu, arkadaşlık siteleri kuruldu, porno dergileri vardı siteleride kuruldu. Çocuk pornosu alt başlığı vardı, internette filtresiz gezen küçük çocuklar bunlara ulaşmaya başladı.

Show No Mercy.com kuruldu, katliam, vahşet gibi insan onursuzlukları gözler önüne serildi.

rotten.com türü siteler kuruldu. Vahşet görüntüleri alışkanlıklarımız arasına girdi. Kan alışkanlığı arttı.

Her gelişimi doğal şekillerde kullanmak ya da suyunu çıkarmak bizim ellerimizde, bizim geleneğimizden gelen alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımız var. Biz değerli bir coğrafyada yaşayan insanlar olarak, edebiyatı batı ya götüren topluluk olarak doğal kalmalıyız. Maneviyatımızı, özelliğimizi korumalıyız diye düşünüyorum. Ya da sevdiğimiz insanlara telefon etmeliyiz, yanlarına gitmeliyiz, sevdiğimiz kıza/erkeğe şiir yazmalıyız, güzel yazılar yazıp mektup atmalıyız, çiçek göndermeye devam etmeliyiz.

Kısaca biz teknolojinin boyunduruğunda ya da teknolojiyi yönetenlerin en iyi düşündüğü gibi yaşamak, düşünmek zorunda değiliz.

İnsan olmanın verdiği içimizdeki isyan, şüphe duyma, merak duygularını bastıralım demiyorum doğal şekillerde yönlendirmesiz yaşayalım diyorum.

0
auselen
http://en.wikipedia.org/wiki/Neo-Luddite

http://en.wikipedia.org/wiki/Why_the_future_doesn%27t_need_us
0
Tarık
Tebrikler, tüm söylediklerim ancak bu kadar düzgün anlaşılıp bu kadar doğru analiz edilebilirdi.
0
auselen
kinaye mi?
0
auselen
geçenlerde kayıt yaptırdım facebook'a.

eski arkadaşlarımın ismini google a yazar dururdum, belki birine rastlarım diye. şimdi facebook'a profile bıraktım, birkaç kişiyi buldum, onlar beni buldu. memnunum, iyi birşey olduğunu düşünüyorum. mezun olduğum okullardan başka bir yerede üye değilim. hatta inbox kısmında "... bunu yapanlardan razı olsun" şeklinde gelen mesajlarım var.

facebook'u iletişim kurmak için bir kayıt defteri olarak düşününce, oldukça verimli bir araç.

şimdi dönüp saydım da, bağlantımın kesik olduğu yedi kişi ile tekrar buluşabilmişim.

sosyal ortam olarak kullanmak gerçekten çok saçma fakat, bu kadar çok kişinin gerçek ismiyle kayıtlandığı başka bir uygulama var mıydı?
0
yilmaz
FBI facebook'a ortak olacakmış :P veritabanlarını senkronize edeceklermiş. Büyük projeler bunlar. :)
0
inf0
FBI değil, IAO


bkz: http://www.commongroundcommonsense.org/forums/lofiversion/index.php/t34949.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Information_Awareness_Office
0
yilmaz
bkz: http://tdk.org.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=espri
0
inf0
Sevgili yilmaz,

Verdiğim linkleri okusaydın neden FBI değilde IAO dediğimi anlardın. Facebookta bugün itibari ile 631K türk, 49milyonda gerçek adı ile kayıtlı kullanıcı var. IAO'da "top yekün bilgi farkındalığı" gibi bir amaca hizmet ederken, IAO'nın senin espri yaptığın anlamda ilgilenmesi mantıklı olsa gerek.


Allah kimseye espri yaptığını açıklamak zorunda bırakmasın :D
0
yilmaz
Amin
0
Zebani


0
Zebani
facebook

Bir önceki boş mesaj için kusura bakmayın :). HTML denemeleri yapıyordum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hakia'dan Haberler

anonim

neogen yazıyor "Hakia'dan 3 yeni haber var: 1- Emre Sokullu Hakia'da. 2- Sol üst köşeden Türkçe Hakia müjdesi veriliyor. 3- Hakia "Search For Better Search", yani "Daha İyi Arama Arayışı" adlı bir kampanya düzenlemiş. John Battelle gibi lider düşünürlerin konu hakkındaki yorumlarına ulaşmak ve yorum eklemek mümkün.

Google Maps Navigation

auselen

Google'ın yeni navigasyon uygulaması Android için duyuruldu.

Buraya kadar herşey klasik bir Google haberi gibi, fakat burada verilen bilgiyi gördüğünüzde teknoloji devinin diğer şirketlerin oyun planını nasıl bozduğunu anlıyorsunuz. Bu durumu normal karşılayanlara Garmin'in aynı gün için de 1.2 milyar dolardan olduğunu ve hisse sahiplerinin bu gibi durumlara ne kadar kısa sürede tepki verebildiğini hatırlatmak isterim.

Eğer aklınızda süper bir fikir varsa ve bunun üzerinden uzun süre yüklü meblağlar kazanacağınızı umuyorsanız, unutmayın! Google sizi her zaman yanıltabilir... Tıpkı diğer alanlarda yaptığı gibi...

ZümrüdüFramework

lifesdkver0_1

Java 5.0 vs C# 2.0 gibi tartışmalar alemde yapıla dursun; programlama dillerinin parlayan yeni çocuğu, Japonya'nın gururu Ruby'nin 1.8.2 preview2 sürümü ay başında duyuruldu.

Bundan öte ilgi çekici olan, tamamen Ruby ile yazılmış ilk web framework'ün duyurulması. Rails, MVC'deki her harfe düşen işi karşılayan bir framework. Kurulumu - ayarları kolay, kullanımı kolay. Proje yönetim aracı BaseCamp ve Wiki klonu Instiki bu frameworkün ilk ürünleri.

İstenilen her yapının herhangi bir programlama dilinde hazırlanması mümkün hale gelmişken bu işin sonu nereye varacak?
Sun piyasadan çekilse Java'ya ne olurdu?
C#'a ihtiyacımız var mı?
Perl rahiplerinin gizli amacı ne?
Diller arası savaş, her akşam ekranınızda. Israrla izleyiniz...

TÜBİTAK Elektrikli Otomobil Üretti: Elit-1

FZ

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nce (MAM) üretildi. 'ELİT-1' adı verilen taşıt, çalışıp çalışmadığı anlaşılmayacak kadar sessiz ve yüksek miktarda yakıt tasarrufu sağlıyor. Hem benzin hem de elektrikle çalışan 'hibrid elektrikli taşıt', şu anki düzeneğiyle 90 kilometre hıza ulaşıyor. Elektriği yakıt olarak kullanarak 130 kilometre mesafe kat ediyor. Benzinle çalışan araçlardan yüzde 50 tasarruflu.

Symantec, Sygate’i Satın Aldı

anonim

Symantec büyük ölçekli kurumlara yönelik ağ erişim kontrol çözümleri pazarının lideri olan Sygate’in satınalma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.