TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı.
İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım
birinci oldu.
Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.
İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.
Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) Arıba 1 adlı takım birinci, aynı üniversiteden Arıba 2 adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.
Kaynak:
Hürriyet.
3dsmax 5 yükleme(sanırım 2002) cdlerinin birinde demolar bölümünde yaşlı bir adam yüz modellemesi var, onu gerçeğiyle ayırabilmenin neredeyse imkanı yok. Bu iş, bildiğim kadarıyla ışık, kullanılan kaplamalar, modelleme ve render teknikleriyle doğrudan alakalı.
TR3D de gördüğüm birkaç örnek çalışma
Mekan :