Bu kadar mı cahiliz?

0
bm
Türkiye'nin en büyük basın gurubunun hazırladığı, nette beş sayfa yer tutan, içinde en azından isimlerini bildiğimiz kişilerle mülakatlara da yer verilen bir Uludağ/Pardus yazısı gördüm. Görmez olaydım. Yazık Parduscuların emeklerine tanıtımı bu basın yapacaksa. Buyurun bakın: http://bilisim.milliyet.com.tr

Niye mi deli oldum?
Girişten üç beş alıntı yapayım anlayın:

Bundan 250 yıl sonra 1800’lerin başlarında endüstri devriminin yarattığı itici güç sayesinde, örgü fabrikalarında kullanılmak üzere ilk programlanabilir aracı Charles Babbage yarattı.

Hayır. "Jacquard Loom" diye bir google yapın. Babbage'ın makinesinin ne yaptığına da bakın. Alaka var, dendiği gibi değil.

Bu anlamda “ilk işletim sistemi” diyebileceğimiz yazılım CPM'dir. Digital Research Corporation'dan Gary Kildall tarafından geliştirilmiştir. Arkasından UNIX işletim sistemi bir grup insanın bir iki aylık çabaşıyla gelişmiştir.

Çüş. CP/M'in başlangıcı 1974, Unix çalışmasının tohumları 1969'da atılıyor, 1973'de 4. sürüm C dahil ortada. Yazar 'ben önce CP/M duymuştum sonra UNIX'i duydum' diyeceğine önce CP/M çıktı sonra "bir iki ayda" UNIX diyor.

NT 5.0 çıkana kadar da 128 bit işletim sistemi olarak sadece UNIX vardı.

Hemşerim ne diyon?

Önde gelen özgür yazılım lisans anlaşmalarından biri olan GPL bir copyleft mekanizması ile yazılımın kopyalanması ve değiştirilmesi özgürlüklerini güvence altına alır. Yasal sahip kullanıcıdır ve istediği her türlü değişıklıği yapabilir.

Yasal sahip kullanıcıdir? Kimin kıçından çıktı bu fikir?

Yazının bundan sonraki kısmına karışmıyorum. Bildiğim şeyi böyle yazandan bilmediğim şeyleri öğrenecek halim yok.

Bunu yazan elbette aptal bir insan değil. Biraz 'ben biliyorum' demek yerine, 'yahu bunu bilmiyorum' dese, iki google belki üç dört hocaya telefondan sonra (ropörtaj yaptığı kişiler bunları bilir herhalde) düzgün yazacak. Yapmıyor. Neden? Bilmemek, bilmediğini de bilmemek, çünkü belki bilmekle bilir gibi yapmanın farkını bilmemek olabilir mı sebep?

Görüşler

0
bm
Hmm. Uslubu biraz terbiyesiz olmus. Girerken yazdigim seylerin bir kismini silmis olmama seviniyorum. Ozur dilerim. (Deli oldum derken zannettigimden de samimiymisim!).
0
Soulblighter
Bence uslubun yerinde. Böyle bir yazıya böyle tepki gösterilir. Medya çok tehlikeli bir ortamdır. Yanlış şeyler yazarsanız, toplum üzerinde geri dönüşü olmayan yanlış bir bilincin doğmasına neden olabilirsiniz.
0
Soulblighter
http://bilisim.milliyet.com.tr/detay.asp?id=1790

Haberin başlığı çok ilginç
0
hardheart
Her zaman eleştiriyorum eleştirmeye devam edeceğim. Bizim toplumda biliyormuş gibi yapmak bilmekten daha çok pirim yaptığı için, böyle hataları normal karşılıyorum. Bilişim ile uğraşanlarda garip bir böbürlenme var. Sonucu ortada. Ne zaman " benim bildiğim şey; bir şey bilmediğimdir." teziyle hareket edeceğiz, o zaman daha fazla üreten toplum haline geleceğiz.
0
vst
Doğru söze ne denir? Haklısın valla...
0
feran
cankaya@milliyet.com.tr
Bu adres Milliyet bilişim eki ya da dosyasının editörü M. Nuri Çankaya adresi. Sayfaların dibinde görmüş olmanız olasıdır. Bu arada Künye'de (yani dosyayı hazırlayan ekipte birçok üniversiteden akademisyen ve öğretim görevlisinin adı da yer almaktadır.)
Sayın Tonguç buradaki eleştirilerinizi umarım bu adrese de iletmişsinizdir, değilse de lütfen iletin çünkü en az FM 'de yazmanız kadar işe yarayacaktır, ya da yaramalıdır diye düşünüyorum.
Bu arada asla herhangi bir şekilde eki hazırlayanları savunduğumu düşünmemenizi özellikle rica ederek şu bilgiyi paylaşmakta da yarar görüyorum. Belli fuar, sergi vs gibi özel organizasyonlarda gazeteler özel ek ve dosyalar hazırlayarak ilan geliri elde ederler. Bu eklerin hazırlanmasındaki genel-geçer yöntem de ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan hazır metin istemektir (böylece gazeteciden çok ilan sorumlularının görev aldığı eklerde sorumluluktan kaçmak, zaman kazanmak önceliklidir- ki bu uygulamanın doğru ve uygun olduğu bence savunulamaz).
Burada da "advertorial" olarak tanımlanan metnin hazır olarak gelmiş olması büyük olasılıktır. Basının özellikle son yıllarda içinde bulunduğu durumu ve uygulamalarını en çok eleştirenlerden ve içinden gelen biri olarak meseleyi bir de böyle düşünmekte yarar var diyorum. Yani bazı kurumların PR ya da Medya Danışmanları aracılığıyla hazırlatıp onaylayarak basına gönderdikleri metinlerin yanlışını doğrudan ve salt basına yüklemek de biraz haksızlık oluyor!
0
feran
cankaya@milliyet.com.tr
Sözü geçen yazının yer aldığı ekin editörünün adresini verip eleştirilerin buraya iletilmesi çağrısını yaparken salt Sayın Tonguç demişim, bm demeliydim sanırım aslında bm'nin eleştirilerine (üslubuna değil :) ) katılanlar demek en doğrusu.
0
sundance
Evet sözkonusu eleştiriyi mail olarak yaklaşık bir hafta önce gönderdik ve hala bir cevap gelmedi.

Başka bir öneriniz var mı acaba?
0
feran
Öneri? Estağfurullah (umarım doğru yazdım) ama bence mektupların köşesine karanfil koymaktan daha çok işe yaradı ya da şöyle diyeyim "O bir tek deniz yıldızı için fark eder:) "
Belki Pardus kadrosuyla da bu konuda haberleşmekte yarar olabilirdi onlar bir girişimde bulunmuş olabilirler mi acaba? Ya da gördüler mi yazılmış olanları!!!
0
bm
O deniz yildizi su anda bm'in yedi sulalesine kufrediyor da olabilir. Hatta 'fedakarliklar icinde calisiyoruz, nankor ve kotu bu millet' filan da diyor olabilir. Genelde bizim isimiz olmayan seylerde boyle hatalar gozumuze girecek kadar bariz olarak karsimiza ciktiginda bunu yapanin 'aa oyle mi, cok ozur dilerim, hemen duzeltiyoruz' demek yerine 'bir de bu cikti basimiza', 'kim bu kusur bulan mendebur?', yahut editoru tanidik olan bir yerde yazi ciktiysa editore 'niye bastin, arkadasliga sigar mi?' filan gibi tepki vermesi cok da uzak ihtimal degil. Boyle olmustur demiyorum, ama bu dediklerimin hepsi bana evvelce oldu oradan biliyorum. (Genelde isini kotu yapan, yahut iyi yapamayacagi iste calisan insan devranisi bu galiba. Sirf bize ozgu de degil benim tecrube ettigim kadariyla. Kulturden bagimsiz olarak, bir insanlik hali sanki.)

Bu arada obur tarafta GPL'li yazilim 'sizin kendi maliniz olmaktadir' dezenformasyonunun muhtemelen nereden o makaleye sirayet ettigini buldugumu yazmistim ama neresi oldugunu soylememistim. FM insallah boyle laflarin aninda bakildigi trafige kavusacak yakin zamanda. Sorunun cevabi LKD. Link: http://www.linux.org.tr/?Pg=LinuxNedir

LKD uyesi arkadaslar belki o yaziyi bir elden gecirmek isterler? Milliyette onu yazan insan LKD'den bakip yazdiysa belki burada yanlis insanlara kiziyoruz?
0
sefalet
Uslup güzel canım samimi olmuş :) ama içeriğe bakınca aşırı tepki vermişsiniz bence.Hangi gazetenin yetişmiş bilişim muhabiri ya da gazetecisi var ki.Gazete ve televizyonlarda bilişim ile ilgili yabancı kaynaklı haberlerin çevirisi dışında bir şeyler bulabiliyor muyuz.Ya da güyya bilişim üstüne yazı yazanların, telekom ihalesi, geçiken özelleştirmeler vs. dışında onca internette olup bitenle ilgili iki fikir beyanı veya az biraz derinlikli yazı yazdığını görebiliyor muyuz?

Anlayan yok o yüzden yazan yok denebilir ama bu çağda yemezler artık o topu halka atma taktiklerini.Bu yüzden böyle haberlere şaşırmamak ve kızmamak gerekir.Ama hak ettiği tepkiyide göstermek lazım.
0
loker
bugün bilişim alanında uzman bir gazeteci olduğunu iddia eden bir şarlatanı gördük mesela ismi lazım değil bir büyük kanalda atıp tutarken... bir de internete bağlanabilen muhabirlerden derleme bir bilişim eki çıkartma sevdasında olan zavallı bir gazeteden ne bekleyebiliriz ki?
0
feran
Bakın "internete bağlanabilen muhabirlerden derleme bir bilişim eki çıkartma sevdasında olan zavallı bir gazete" dediğiniz gazete o ekte yer alan şirket, kurum ve kuruluşların gönderdikleri yazılar ve de üstüne verdikleri paralarla dünyanın kazancını elde ediyor. Yani, ister beğenin ister beğenmeyin ya da doğru bulun veya eleştirin ama burada "zavallı" olanın kim olduğuna karar verirken sapla samanı karıştırmayın!
0
bm
Niye "elestiri" diyorsunuz anlamis degilim. Sizin yukarida ifade ettiginiz deger ve ahlak olcusune birsey desem o elestiri olur tamam. "Hamit pasa, 11 Mart 1920'de Rize'ye cikti ve 21 Temmuz 1921'de zaferle sonuclanacak Kurtulus Catismasi sureci basladi" dersem, 'ne diyorsun kardesim sen? icinde bir tek sansa Kurtulus kelimesini tutturdun' demek elestiri midir, buna 'katilmak/katilmamak' gibi bir secim mumkun mudur bilmiyorum. (Bu arada o PR bulteni olamaz, Pardus kadrosu oyle bir kadro degil, oyle sey yazmazlar).
0
bm
<i>bir de internete bağlanabilen muhabirlerden derleme bir bilişim eki çıkartma sevdasında olan zavallı bir gazeteden ne bekleyebiliriz ki?</i>

Interneti kullanip yazdigi seylerin dogru olup olmadigina bakmasini bekleyebiliriz. Ben bakmadim mi zannediyorsunuz? Bir tek Jacquard Loom icin google'a ne yedirilecegini soyledim orada, insanlar belki bilmez onu diye. Gayet tabii farketmem icin biraz biliyor olmam gerekiyordu ama iki dakikada en azindan yanlis hatirlamadigimi teyid edebildim. Burada mesele adamin yanlis acidan bakmasi, ne bileyim sacma bir pozisyondan cikarimlar yapmasi degil mi? Teyidi mumkun, dogrusu yanlisi belli seylerden bahsediyoruz.
0
loker
Gazetecilik bölümünde okurken stajyer olarak ya da ezelden bu mesleğe hevesli olduğu için enayilik yaparak gidip bu gazetelerde (boyalı basın) para bile almadan çalışan arkadaşlarla başladım gazeteci çevresi edinmeye... Üst düzey kimi gazete yöneticileriyle bile tanışma, çeşitli konularda konuşma fırsatı bularak geliştirdim.

Sonuç olarak hiçbir rezalete şaşırmıyorum. Çünkü hiçbiri bu mesleğe saygı duydukları için yapmaları gereken bir şeyi yapmıyor, yazdıkları şeyleri önemsemiyorlar... Geçtim meslek ahlakını, yasaları vs. bağlayıcılığı olmayan bir sevgi ilişkisi nedeniyle bile bundan daha hassas olmaları gerekir amma... Nerdee...
0
bm
<i>Ya da güyya bilişim üstüne yazı yazanların, telekom ihalesi, geçiken özelleştirmeler vs. dışında onca internette olup bitenle ilgili iki fikir beyanı veya az biraz derinlikli yazı yazdığını görebiliyor muyuz?</i>

Telekom konusunda iyi kotu birseyler cikiyor turk.internet.com'da. O iste mesele ve kafa karistiran cok farkli cikar hesabi ve ideolojik arkaplan sarih bir sekilde ortaya konmadan onlarin uzerine bina edilen fikirlerin beyan edilmesi. Onun icin bazi yazilar okunurken devamli 'simdi bu ne dedi?' demek gerekiyor. Bazen de hepsi karisiyor, serbestlige methiye ile baslayan yazi, subvansyon arzusu ile; teknolojiye methiye ile baslayan yazi, mevcut personelin gecim korkusu ile _ayni finir ziniciri urunu imis gibi_ baglanabiliyor. Ben okumuyorum artik, psiko-sosyo analiz yapmaya calismaktan biktim cunku, aklim bilgim yetmiyor. Gerci o yazilarda da bazen teyidi kolay seyler hatali yaziliyor ama maksada hizmet etsin diye yalan soylendigi belli oluyor. Hicbir maksada hizmet etmeyen sadece yanlis bilgilendiren duz hata, kisitli cercevede bana daha ters geliyor. Engel olmak icin maddi veya ideolojik cikari yok etmek gibi zor birsey gerekmiyor, sadece isini iyi yapan insan olmak lazim.
0
feran
Sevgili dostlar!
Giderek heyecan dozu artan eleştirilerden kaçı
iki kez yinelediğim şu adrese ki -söz edilen ekin editörünün adresi olarak en doğru adres;

cankaya@milliyet.com.tr

gönderildi çok merak ediyorum?
0
bm
Ben yollamadim birsey. Arzu ediyorsaniz siz yollayabilrisiniz gayet tabii.
0
feran
Benim gönderip göndermemem değil ki önemli olan ben zaten sayfanın adresini gönderdim (FM) ama siz eleştirdiğiniz kişi ve kurumu eleştirileriniz konusunda bilgilendirmelisiniz bence. Yani eleştirilerinizi göndereceğiniz ilk adres yanlışı yapanlar olmalı değil mi?
0
bm
Simdi burda evvelce boyle yanlislar yapan gazetecilerle tekrarlamamalari icin yazistigimda basima gelenleri anlatsam, sirf uslup kotu olmayacak davalik laflar edecegim. Bu insanlar oyledir degildir bilmiyorum, ama bazi sevdigim kose yazarlari haric gazeteciyle yazismak gibi bir huyum kalmadi benim artik.

Kucuk hata olsa anlardim, belki yorum yeri arayip oraya yorum birakirdim, ama o yazinin ilk kisminda neredeyse her paragraf yanlis. FM'de ic dokmek disindaki amac, yahu yazik ne kadar cahil davraniyor cin gibi insanlar filan konusunda laklak etmek belki okuyucularimiz arasinda bu gazeteleri kaynak olarak goren varsa bundan vazgecmelerini saglamakti.

Kusura bakmayin, adet olarak PR bultenini 'haber' diye basmaktan para kazandigini soylediginiz bir kuruma da hatir filan edecek bir halim yok. Duzelmeleri de benim katkimla olmaz pek, onlari islah edecek makam yukarida.
0
feran
Aman bir yanlış anlaşılma olmasın, ben PR bültenini haber diye basarak para kazanan "bu" kurumun savunucusu asla değilim. Ama bu ve diğer basın kuruluşlarının artık maalesef oyunu böyle oynadıklarını bildiğimi söyledim. Bu nedenle de niyetim sorumluluğun tek taraflı düşünülmemesi gerektiğini bu gidişte bütün tarafların, yazar, okur, basın, kurum, ajans vs.. sorumlu olduğunu hatırlatmaktı.
0
bm
Anladim. Bu islerde PR bulteni basip heber demek _ve bunun icin para almak_ rezillik olarak gorulmuyor, adet olmus, kaniksanmis, haklisiniz. Kose yazarlarinin satilik olmasi da artik rezillik olarak gorulmuyor zaten. Okur bunlari anlarsa mesele kalmayacak aslinda. Benim sIkIldigim da bu degildi pek, ama anlastik galiba?
0
feran
Sevgili dostlar!
Giderek heyecan dozu artan eleştirilerden kaçı
iki kez yinelediğim şu adrese ki -söz edilen ekin editörünün adresi olarak en doğru adres;

cankaya@milliyet.com.tr

gönderildi çok merak ediyorum?
0
sundance
Benim de anlamadığım, sözkonusu eleştrilerin bir kaçını değil de url ile birlikte bütün makaleyi (ve yorumları) neden bu ısrarla tekrarladığınız adrese göndermediniz? Eğer yararı dokunacağına inanıyorsanız?

Neyse ben yolladım, bakalım ne gibi bir yararı olacak.
0
bm
Neyse ben yolladım, bakalım ne gibi bir yararı olacak.

Bir yarari oldu mu?

0
FZ
Adem Uzun
Uludağ Üniversitesi, Öğr. Gör.

Bülent Gürsel Emiroğlu
Atılım Üniversitesi, Öğr. Gör.

Hüseyin Şimşek
Boğaziçi Üniversitesi, Arş. Gör.

Murat Osman Ünalır
Ege Üniversitesi, Öğr. Üyesi

Mehmet Tunçkanat
Erciyes Üniversitesi, Öğr.Gör.

Yüce Zerey
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Öğr.Gör.

Eşref Seğmen
Boğaziçi Üniversitesi, Öğr.Gör.

Sercan Mamaklı
HP Türkiye, Danışman

Muhammet Turşak
Halıcı Yazılım, Proje Yöneticisi

Yunus Emre Alpözen
HSBC, Yazılım Mühendisi

Rıfat Yavuz
NEXT Group, Danışman

Reha Ersavcı
Technomania, Editör

Kasım Gülcan
Microsoft Akademik, Editör

Mehmet Çelikol
Microsoft Akademik, Editör

Öznur Karakuşoğlu
Microsoft Akademik, Editör

Ufuk Kılıç
TBD Genç, Başkan

Bülent Tigin
Netron

Murat Bayraktar
Netron

Nasıl, göze güzel ve karizmatik ve prestijli görünüyor değil mi?

Not: Diğerlerinin bilemem de Yüce Zerey uzun zamandır Bilgi'de çalışmıyor. Çalışırken de bilgisayar bil. bölümünde değil işletme bölümünde asistan olarak çalışıyordu.
0
bm
Simdi belki bazen tercume icin izin alirken 'ben kontrol etmeden basamazsiniz, nerede ciktigini bileyim, ismimi koyuyorum sizin yazidiginizin ustune' filan deyip bizi sisiren insanlarin kaygisini daha iyi anlamistir bizim tercume kadrosu.

0
FZ
Keşke herkes Pascal Costanza kadar hassas ve bilinçli olsa bu konuda.
0
bm
Madem PR bultenini haber diye basan gazetecilerden bahsediyoruz, Paul Graham eksik kalmasin: http://www.paulgraham.com/submarine.html

0
sundance
Çok baba makaledir :) Bayılırım.

Ayrıca ben daha da ileri gidip, Jack London'ın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar hakkında Martin Eden isimli muhteşem romanını da tavsiye edeceğim.
0
inoxes
saglam taytıl'ları olup paraya para demeyen şirketlerde çalışan bilişim elemanlarından,
1)javanin gerçek oop olmadığını c++'ın asıl ve ilk oop olduğunu.
2)ilk gui'nin m$ win 3.1 oldugunu (gem, desqwiev hadi gec xerox'da kim)
3)bilgisayar teknolojisini m$'e borçlu olduğumuzu.
4)web servisleri ve remoting olayının duck.net icadi oldugunu
5)oop de interface'i bile anlatamayan yalan yanlis sallayan eğitmenlere sahip eğitim kurumlarını
6)ayy ben bill gates'i cok seviyorum diyenleri
7)oop'nin tek kişinin çalıştığı projelerde süreyi uzattığını bu yüzden yapısal programlamanin daha uygun olduğunu, ama eleman sayısı artınca oop ye geçileceğini
su bu neyse daha neler gorduk, hic sasirmadım bu habere doğrusu.
0
bm
Hmm Vikipedi'de telif hakki ihlali ararken kullandigim metodla biraz baktim (Firefox'da cumle isaretle->sag tik->google). Bu bu yazinin kisman apartildigi yerleri buldum. Mesela su yazi:

http://www.duzgun.com/cgi-bin/forum/forum.pl?u=duzgun&konu=4&mesaj=4

sunlar da olabilir ama tarih yok onun icin hangisi once gelmis bilemiyorum:

http://www.turkcenet.org/dokumanlar/dokumanarsivi/article2.htm
http://www.odevarsivi.com/dosya.asp?islem=gor&dosya_no=95730


0
bm
"Yasal sahip kullanıcıdır ve istediği her türlü değişıklıği yapabilir." ifadesinin nereden cikmis oldugunu da buldum galiba. Alintiliyorum:

"Belki de hepsininden önemlisi, bahsedilen yazılım sizin kendi malınız olmaktadır. Yukarıda da bahsedilen GPL lisansı uyarınca üretilmiş bir yazılım üzerinde, onu hazırlayan kişi kadar hakka sahip olmanız inanılması güç bir şeydir."

(bilin bakalim nereden alintiladim bunu?)

Allahtan inanilmasi guc! Cunku dogru degil. Kapatma ozgurlugu ozgurluk degildir diye fikir uretmekle, dogrudan yukarki gibi yanlis seyleri insanlarin kafasina sokmaya calismak cok farkli seyler. Cehalet ve dikkatsizlikten ote bir sebebi varsa bunun, hakikaten utanc verici. Lutfen, gonullu islerde birbirimize mukayyet olalim, cekici de gelse 'dava' ugruna ahlakimizi tatile yollamayalim.
0
FZ
"Belki de hepsininden önemlisi, bahsedilen yazılım sizin kendi malınız olmaktadır. Yukarıda da bahsedilen GPL lisansı uyarınca üretilmiş bir yazılım üzerinde, onu hazırlayan kişi kadar hakka sahip olmanız inanılması güç bir şeydir."

(bilin bakalim nereden alintiladim bunu?)


Google'a göre: http://www.linux.org.tr/?Pg=LinuxNedir ve http://www.yazilimgrubu.com/forum/ adresleri olabilir.
0
bm
AA? Birisi bakmis. Bu LKD'ye nereden girdi bilmiyorum. Biraz arastirinca imzali metin olarak su cikiyor: http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/belgeler/gnu/gnu.html

0
bm
Benzer ifadeyi bu sefer biraz ici bosalmis olarak bugun Turkce reddit'den linkli bir yazida da gordum. Buyurun:
Belki de hepsinden önemlisi, bahsedilen yazılım sizin kendi malınız olmaktadır. Açık kaynak kodlu bir yazılım üzerinde, onu hazırlayan kişi kadar hakka sahip olmanız inanılması güç bir şeydir.

Burada bir kotu niyet yok tabii, ama GPL'i anlayan bir insanin bu lafi etmesi mumkun degil. Cunku bu sefer GPL acik kaynak degil diye bir sonuc cikiyor. Burada benim ilgimi ceken, bu isi arastirirken kaynagini (galiba) buldugumuz dezenformasyonun bir turlu kaybolmadan yazidan yaziya dolasmasi, her seferinde belki biraz degismesi ama ne dogru dusut kaynakca verilip, ne de atif yapildigi icin 'bu yazar bu yanlis lafi nereden cikartmis' sorusuna bile cevap vermek icin ugrasmamizin gerekmesi.

0
robertosmix
Evet. O kadar cahiliz. Hatta daha fazla. Kısmen zırcahil.
0
blindwatchmaker
Merhabalar
Arkadaşlar her zaman olduğu gibi yine iş değil de eleştiri üretmekte yaratıcılık had safhada. Milliyet bilişim dışarıdan gelen yazıları yayımlamak konusunda oldukça açık davranan bir sayfa.
Madem eksik ve yanlış bir şeyler olduğunu düşünüyorsunuz kendim anlattım kendim dinledim diye tatmin olacağınıza yazı göndermeye ne dersiniz. Üretkenliğin mezar taşını dikmemiş olanlar için adres: bilisim@milliyet.com.tr
0
sefalet

Eleştirmekte bir üretimdir, hatalı yapılan bir şey varken o zaman buyrun siz yapın gibi bir anlayış işte o zaman üretkenliğin mezar taşını diker.


Not: "Eleştirmek" gerçek anlamıyla kullanılmıştır.
0
sefalet

Eleştirmekte bir üretimdir, hatalı yapılan bir şey varken o zaman buyrun siz yapın gibi bir anlayış işte o zaman üretkenliğin mezar taşını diker.


Not: "Eleştirmek" gerçek anlamıyla kullanılmıştır.
0
bm
Yok artik. Eksi bilgi verip cehalete katkida bulunan bir yere bir de yazi yollayacagiz, oyle mi? O yazinin uzerine 'bunu kismen netten kopyalayip kismen uydurup yazmistik, listesini yayinladigimiz akademik insanlara bile danismamistik, okuyucumuzu esek yerine koydugumuz icin ozur dileriz' yazsinlar once, biz de adam yerine koyalim onlari, mezar tasi dikmekten artan vakitlerimizde belki yardim etmeyi dusunuruz. Uc arkadas bir araya gelmis site yapmis degil, dev bir basin gurubundan bahsediyoruz.
0
feran
Pekala da siz bu konuda yer alan tüm yazıları dikkatle okumaya ne dersiniz:) Madem siz "iş değil de eleştiri üretmekte yaratıcılığın had safhada olduğunu" düşünüyorsunuz, önerinizin çoktan yapıldığını, üstelik de birkaç ayrı kişi tarafından milliyete ulaştırıldığını henüz bir yanıt alınmamış olduğunu anlardınız!
0
sundance
Lütfen bir şeyler yazmadan önce biraz okuyun şurada yazanları. Sözkonusu geri besleme birkaç defa ayrı ayrı kişiler tarafından yapıldı.

Sanırım "kendiniz yazıp sadece kendiniz okuyan" sizsiniz.
0
sundance
Lütfen bir şeyler yazmadan önce biraz okuyun şurada yazanları. Sözkonusu geri besleme birkaç defa ayrı ayrı kişiler tarafından yapıldı.

Sanırım "kendiniz yazıp sadece kendiniz okuyan" sizsiniz.
0
FZ
Bu haber burada çıktıktan sonra BYTE dergisinden bir arkadaşımız aynı konu hakkında bir şeyler yazmış.

Acaba bu bir tesadüf olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan! ;-)

İşin asıl komik kısmı ise, BYTE'ta yazan Aragorn (RM - Registered Trademark hesaabı) arkadaşımızın şu yorumu:

küliyen yalan google'da bir arama yapın bakalım babage kimmiş(kendisi en kaba tabir ile bilgisayarın babasıdır) bu arada sorunun cevabı da MR. Loom'dur.

Görülen o ki kafalar biraz karışmış, Jacquard Loom, Jacquard Dokuma Makinesi demek, Joseph Marie Jacquard tarafından icat edildiği için adamın soyadı verilmiş "dokuma makinesi"ne. Yani ortada bu bağlamda bir Mr. LOOM yok ;-)

Internet nelere kadir...
0
bm
<i>Internet nelere kadir...</i><p>

Ama ayni sekilde yazinin hangi kisimlerinin nerelerden cekildigini, hengi ifadenin kac apartma ve yazar ismi silmeden sonra gazeteye intkal ettigini filan da internet/google sayesinde bulduk. Tabi gazeteci olsaydik bunu 'bir Turk google kullandI, tarih yazdi' diye haber bile yapardik, herkesin gogsu kabarirdi.
0
butch
RM ifadesi başka şeyler de hatırlatıyor.
0
butch
admin test. dikkate almayın.
0
butch
admin test. dikkate almayın.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kasparov Yeniden PC´ye Karşı!

sametc

Efsanevi satranç şampiyonu Garry Kasparov bir kez daha insan beyninin makinelerden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışacak.Kasparov, bu kez saniyede 3 milyon hamle hesap edebilme kapasitesine sahip bir bilgisayar programıyla sanal gerçeklik ortamında karşı karşıya gelecek.

devamı...

Turkcell yine coştu

kuzen

Sağolsun turkcell tarifelerini yeniden değiştirmiş. Bakalım ne yapmış...
Turkcell'den Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tı arama BizbizeCell tarifesinde 150 bin lira oldu. Turkcell'den yapılan açıklamada, Turkcell tarifelerinde bugünden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yapıldığı belirtildi. Açıklamada belirtilen tarifeler şöyle: "Aylık sabit ücret, StandartCell'de 2 milyon 565 bin 217 bin, BizbizeCell'de 958 bin lira. Turkcell'den, Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tı aramak StandartCell'de 289 bin 790, BizbizeCell'de 150 bin lira. Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tan, Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tı aramak StandartCell'de 519 bin 860, BizbizeCell'de 207 bin 944 lira." Açıklamada, Turkcell'den diğer operatörleri ve sabit telefonları arama bedelinin StandarCell'de 371 bin 711, BizbizeCell'de 449 bin lira olarak belirlendiği kaydedildi. Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tan diğer operatörleri ve sabit telefonları arama bedeli ise StandartCell tarifesinde 519 bin 860 lira, BizbizeCell tarifesinde ise 623 bin 832 bin lira olarak belirlenmiştir.
Tüm türkcell abonelerine yorumsuz olarak duyurulur,ama yorum yapmanız serbest......

COMPEX Fuarında Buluşalım!

anonim

COMPEX 2003 28. Uluslararası Bilgisayar Fuarı, 04-07 Aralık 2003 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde yapılacak. Detaylı bilgi için www.compex.com.tr

Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

xelon

NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Douglas Adams`ı kaybettik :(

robin

Büyük yazar Douglas Adams 11 Mayis 2001 Cuma günü geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Kendisi dünya çapında ünlü beş kitaplık Otostopçunun Galaksi Rehberi üçlemesi ve Dirk Gently serilerinin yazarıydı. Acımız sonsuz. :((