Paragent Artık Açık Kaynak

0
zekzekus
Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Bahsi geçen yazılım, istemci/sunucu mimarisi ile tasarlanmış. Ağdaki makineleri izlemek ile görevli bir sunucu yazılımı ve izlenecek bilgisayarlara kurulan bir "agent" programcıkdan ibaret. Sunucu üzerinde çalışan yazılım bir Common Lisp gerçekleştirimi olan SBCL üzerinde UnCommon Web çatısı ile geliştirilmiş. İstemciler üzerine kurulan program ise C++ ile geliştirilmiş.

Sistem, ajan programların bulundukları makina hakkındaki donanım ve yazılım bilgilerini toplayarak sunucuya göndermesi üzerine kurulu. Web tabanlı arayüzden ağınızdaki makinaların donanım bilgilerini görebiliyorsunuz ve belli durumlar için uyarıcı tanımlayabiliyorsunuz. Örnek olarak sabir disk doluluk oranı belli bir seviyeyi aştığında web arayüzünden bilgilendirilmeniz olası. Ayrıca web arayüzünden istediğinizde uzak masaüstü olarak istemcilerinize bağlanmanızda mümkün.

Henüz işlevleri vaad edilen düzeyde mi değil mi test edememiş olsam da incelemeye değer bir demo uygulaması mevcut. Sistemi indirip kurmakla uğraşamam diyenler ise 30 günlük deneme için üye olabilir ve ajan programcığı kendi sistemlerine kurarak yazılımı test edebilirler.

Görüşler

0
FZ
"Common Lisp gerçek hayatta ne işimize yarayacak ki?" sorusuna bir cevap daha ;-)
0
eevrim
Paragent yaziliminin destegini yerel olarak veriyoruz. Bilgi icin bilgi@core.gen.tr adresine eposta atabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

www.freelance-tr.org açıldı

kefukar

freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.

İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

junkie

CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.

Concept Game

FZ

Concept Game basit ama (bugüne kadar oynayanlara göre) sürükleyici bir oyun. Tek kollu kumar makinelerine benzeyen bir alet size rastgele İngilizce önermeler gösteriyor. Çoğu zaman karşınıza anlamsız önermeler çıkacak. Kazanan durum, anlamlı bir önermenin çıktığı durumlar. Sizin yapmanız gereken anlamlı bir önerme karşınıza çıktığı zaman hak ettiğiniz puanı bir düğmeye basarak talep etmek. Eğer anlamsız bir önerme için puan talep ederseniz ceza olarak puan kaybediyorsunuz. Amacınız 40 saniye içerisinde en yüksek puanı toplamak ya da bir ay içerisinde toplamda en çok puanı toplayan olmak. Her ay sonunda en başarılı üç oyuncu amazon.com'dan ufak hediye çekleri de kazanıyor.

OpenBSD 3.8 Çıktı!

honal

19. OpenBSD sürümü olan OpenBSD 3.8 1 Kasım 2005 tarihinde "Hackers of the Lost RAID" şarkısı ile çıktı. Bu sürümde şarkı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok RAID sistemler üzerine yenilikler bulunmakta. OpenBSD 3.8 ile birlikte gelen tüm yenilik ve değişikler için http://www.openbsd.org/38.html adresi ziyaret edilebilir.

Internet Radyoları kapanma tehlikesiyle karşıkarşıya!

conan

U.S. Copyright Office, "Copyright Arbitration Royalty Panel" (CARP) önerilerine gore, 21 Mayis'ta internetten yayın yapan radyolardan ücret alınması şeklindeki bir yasayı görüşüp karara bağlayacak. Eğer bu karar ücret alınma yönünde olursa bir çok net radyo kapanacak gibi gözüküyor. saveInternetRadio.org adresinde bu duruma karşı bir kampanya başlatılmış durumda. Aynı sitede yapılan bir hesaba göre ise saatte 15 şarkı çalan ve bir dinleyicisi olan bir radyonun yıllık ödemesi gereken ücret 184$ ($.0014 x 15 x 24 x 365 = $184). 100 dinleyici ile bu rakam 18.400$a çıkıyor. Bu ücret de bir çok radyonun sesini kesmeye yeterli gibi gözüküyor. \r\r \r\r

Sesimizi duyurmak ve de karşı çıkmak istiyorsak http://www.saveinternetradio.org/ adresinden kampanyaya katılabiliriz.