Paragent Artık Açık Kaynak

0
zekzekus
Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Bahsi geçen yazılım, istemci/sunucu mimarisi ile tasarlanmış. Ağdaki makineleri izlemek ile görevli bir sunucu yazılımı ve izlenecek bilgisayarlara kurulan bir "agent" programcıkdan ibaret. Sunucu üzerinde çalışan yazılım bir Common Lisp gerçekleştirimi olan SBCL üzerinde UnCommon Web çatısı ile geliştirilmiş. İstemciler üzerine kurulan program ise C++ ile geliştirilmiş.

Sistem, ajan programların bulundukları makina hakkındaki donanım ve yazılım bilgilerini toplayarak sunucuya göndermesi üzerine kurulu. Web tabanlı arayüzden ağınızdaki makinaların donanım bilgilerini görebiliyorsunuz ve belli durumlar için uyarıcı tanımlayabiliyorsunuz. Örnek olarak sabir disk doluluk oranı belli bir seviyeyi aştığında web arayüzünden bilgilendirilmeniz olası. Ayrıca web arayüzünden istediğinizde uzak masaüstü olarak istemcilerinize bağlanmanızda mümkün.

Henüz işlevleri vaad edilen düzeyde mi değil mi test edememiş olsam da incelemeye değer bir demo uygulaması mevcut. Sistemi indirip kurmakla uğraşamam diyenler ise 30 günlük deneme için üye olabilir ve ajan programcığı kendi sistemlerine kurarak yazılımı test edebilirler.

Görüşler

0
FZ
"Common Lisp gerçek hayatta ne işimize yarayacak ki?" sorusuna bir cevap daha ;-)
0
eevrim
Paragent yaziliminin destegini yerel olarak veriyoruz. Bilgi icin bilgi@core.gen.tr adresine eposta atabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3. Bilgisayar Günleri Yarışması

FZ

"Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen ve tüm lise öğrencilerine açık olan etkinlik iki aşamalı yarışma bölümlerinden oluşacaktır. 22 Nisan 2006 tarihinde yapılacak olan ön eleme aşaması tüm katılımcılara açık olacaktır. Ön eleme sonunda ilk 30'a giren öğrenciler 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Dolapdere kampüsünde uygulamalı bir dizi eğitimden sonra 2. aşama sınava alınacaklardır. Gelelim koşullara ve ödüllere...

Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

kuzen

DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.

Yalancı Ofis tartışması

anonim

Microsoft bir süre önce Zoho'yu yalancı ofis olarak anons etti. Zoho'da bunun üzerine http://fakeoffice.org/ isimli yeni bir site açarak Microsoft'a yanıt verdi.

Efsane Yeniden

redogre

Amiga.com adresinde eski dostumuz Amiga nın yaptığı sessiz ama güçlü atağı izleyebilirsiniz. AmigaOS4, Nokia ile ortak projeler vs vs.... Hatta Nokia Mediaterminal de Amiga işlemcisi kullanılmış bile.. AmigaOs screenshotlara ve logo yarışmasına da bir göz atmaya değer.

Bakalım eski dost neler yapabilecek?

PostgreSQL 7.4.1 duyuruldu

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan
PostgreSQL'in, 4 hafta önce çıkan 7.4'teki hataların düzeltilmiş hali olan 7.4.1 sürümü duyuruldu.