Paragent Artık Açık Kaynak

0
zekzekus
Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Bahsi geçen yazılım, istemci/sunucu mimarisi ile tasarlanmış. Ağdaki makineleri izlemek ile görevli bir sunucu yazılımı ve izlenecek bilgisayarlara kurulan bir "agent" programcıkdan ibaret. Sunucu üzerinde çalışan yazılım bir Common Lisp gerçekleştirimi olan SBCL üzerinde UnCommon Web çatısı ile geliştirilmiş. İstemciler üzerine kurulan program ise C++ ile geliştirilmiş.

Sistem, ajan programların bulundukları makina hakkındaki donanım ve yazılım bilgilerini toplayarak sunucuya göndermesi üzerine kurulu. Web tabanlı arayüzden ağınızdaki makinaların donanım bilgilerini görebiliyorsunuz ve belli durumlar için uyarıcı tanımlayabiliyorsunuz. Örnek olarak sabir disk doluluk oranı belli bir seviyeyi aştığında web arayüzünden bilgilendirilmeniz olası. Ayrıca web arayüzünden istediğinizde uzak masaüstü olarak istemcilerinize bağlanmanızda mümkün.

Henüz işlevleri vaad edilen düzeyde mi değil mi test edememiş olsam da incelemeye değer bir demo uygulaması mevcut. Sistemi indirip kurmakla uğraşamam diyenler ise 30 günlük deneme için üye olabilir ve ajan programcığı kendi sistemlerine kurarak yazılımı test edebilirler.

Görüşler

0
FZ
"Common Lisp gerçek hayatta ne işimize yarayacak ki?" sorusuna bir cevap daha ;-)
0
eevrim
Paragent yaziliminin destegini yerel olarak veriyoruz. Bilgi icin bilgi@core.gen.tr adresine eposta atabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Üniversiteler Tembel Mi?

anonim

Radikal'de şöyle bir haber var.

Özetlemek gerekirse, Türkiye'den AB 6. Çerçeve Programı'na yaklaşık 170-200 milyon avroluk bir katkı yapıldığı halde, sadece 20 - 50 milyon avroluk kısmı kullanılmış. Haberin sonuna doğru bazı istatistikler vermişler ama bunlar haberi desteklemiyorlar. Ama bunlardan sonra yaptıkları yorum gerçekten insanı rahatsız ediyor...

IBM'in Playstation 3 işlemcisi Cell ile Son Marifeti

spiderman

Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.

1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

vampire

Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.

Vietnam Açık Kaynak Yazılımlarını Kucaklıyor

yalcink01

Mercury News'teki habere göre Vietnam hükümeti Açık Kaynak Yazılımlarının geliştirilmesine ve ülkenin bir nevi Açık Kaynak Cenneti haline getirilmesine tam destek vermektedir.

Microsoft yıllık 140 milyon USD'lik bir pazara sahip olduğu bu pazarı da kaybetmek üzere. Tayland hükümetinin Açık Kaynak desteği karşısında Windows+Office paketini 40 USD'ye indiren Microsoft, şu an için Vietnam'da herhangi bir indirime gitmeyi düşünmemekte imiş.

PostgreSQL 7.3 duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group, nesne-ilişkisel (object-relational) Veritabanı Yönetim Sistemi (ORDBMS) olan PostgreSQL’ in 7.3 sürümünü duyurdu.

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı yönetim sistemi olan PostgreSQL, firmalara ve devlet kurumlarına günümüzde kullanımda olan ve çok gereksinim duyulan uygulamalar için çözümler sunar ve her yıl milyonlarca doların kurumların kasasında kalmasını sağlar.

Aşağıda, PostgreSQL kullanıcılarından bazılarını bu teknoloji hakkında söylediklerini bulabilirsiniz: