Sonunda Pardus doğdu.......

0
fahridon
TÜBİTAK'ın geliştirdiği ulusal Linux dağıtımımızın 1.0 versiyonu duyuruldu. Hayırlı olsun.ftp://ftp.uludag.org.tr/ adresinden indirebilirsiniz.

Diğer adresler:
http://www.uludag.org.tr/
http://liste.uludag.org.tr/
http://www.pardus-wiki.org/
http://gezegen.uludag.org.tr/

Görüşler

0
coderlord
Bütün geliştirici ekibe ve destekleyenlere teşekkürler. Sizleri çok seviyoruz. Bu ülkede, bir işi sonuna kadar götüren olduğunu da gördüm ya bu bile yeterli aslında. Harikasınız, aslansınız, kaplansınız. :)
0
freethings
Dönüşüm şimdi başlıyor, birileri düğmeye bastı.
0
simor
Güle güle büyütürüz.
0
FZ
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Artık bir şeyler konuşulacak ise PARDUS 1.0 üzerinden konuşulmalı...
0
Tarık
Geliştiren, desteklerini esirgemeyerek bu dağıtımı bizlere kazandıran herkese kendi adıma çok teşekkür ederim.

:( Gece makinayı download'a bırakmıştım sabah geldim ve " %18'de Server 421 response error " neyse kaldığı yerden devam ediyorum inşallah içerikte bozulma olmaz.

0
Anduril
FZ ninde dediği gibi: Artık bir şeyler konuşulacak ise PARDUS 1.0 üzerinden konuşulmalı... Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Devamı inşallah gelir. Umut ederim ki Türk yazılımcılara da bir moral/motivasyon kaynağı olur.
0
anhanguera
selam; emegi olan herkezin ellerine saglik. alper akcan.
0
conan
Emegi gecen herkesi cani gonulden kutluyorum! :)
0
ahmetaa
Emegi gecen herekse tesekkurler.
0
ae
Hayirli olsun, herkesin ellerine kollarina saglik.
0
East
Türk bilgisayar kullanıcıları bol kullanıcılı büyütsün :) .
0
ttk
Hayırlı olsun. Emeği geçenlere çok teşekkürler. İlk fırsatta bir Vmware makinasına kurmaya çalışacağımdır. Olmadı bir gerçek makina bulmaya çalışırızdır :)
0
anonim
Hail you brothers
0
değnekçi
İndirilebilecek bir bağlantı daha; ftp://ftp.linux.org.tr/pub/pardus/kurulan/1.0/pardus-1.0.iso
0
xcorex
bu noktaya gelmeleri gerçekten sevindirici.. ekibe başarılar..
0
anonim
I LOVE YOU TURKIYEEE....
I LOVE YOU TURKIYEEE...

I LOVE YOU PARDUSSS..
I LOVE YOU PARDUSS...

Emeği geçenlere çookk teşekkür ederiz...

Bundan sonrası biz kullanıcılara düşüyor...
Yani kullanmak ve kullanmak gerekiyor...
0
sempsteen
tum ekibi, emegi gecen herkesi kutluyorum. insallah cok basarili olacak.
0
hayalci
Bütün ekibi, bütün destekleyenleri tebrik ediyorum. Bence Pardus, ülkemizde özgür yazılıma ve linux'a yönelinmesi konusunda çok önemli bir aşama. Sonuç değil, aşama. Bundan sonra tanıtmak, bilgilendirmek ve insanları bu çabanın içine katmak gerekiyor. Her şey daha yeni başlıyor.

Hoşgelidin Pardus :)
0
dasgin
ftp://ftp.cs.hacettepe.edu.tr/pub/mirrors/misc/pardus-1.0.iso
0
anonim
Hatırlayanlar olabilir forumada yazmıştım, bilgisayarımdaki sata hdd'yi hiç bir dağıtım tanıyamadığı için linux kuramıyordum.
Pardus'u ise kesin kuracaktım. Sanal Makina üzerinden de olsa kuracaktım ve iş yerinde kurdum internete bağlandım, biraz kurcaladım ama sonra hevesimi eve bıraktım.
Eve gelince normal yoldaan kurulumu açmayı denemek geldi içimden. İyi kide gelmiş bu sayede şu anda bu mesajı sanal makina üzerinde kurulu olan bir pardus'tan değil hdd üzerinde kurulu olan bir pardus'tan yazıyorum.
Sırf bunu başarması bile içinde slackware, fedora, debian ve ubuntu'nun olduğu bir grup dağıtımdan daha başarılı kılıyor onu benim gözümde.
Bu demek değil ki i hiç sorun yaşamadım. Yaşadım ve şu an da yaşıyorum, mesela bu yazıda bir yerde yanlışlıkla aynı karakterden 2-3 defa basmışsam buna bir örnektir bu. Neyse bunları daha sonra forumda soracağım. Ama sonuç şu:
PARDUS BİR NUMARA!!!!!!!
ve geliştirici ekibe;
HELAL OLSUN HEPİNİZE VE BOL BOL TEŞEKKÜRLER!

Ah birde emacs kurulu gelseydi :). Olsun Pisi'yi kullanmak yavru bir kediyle oynamak gibi :).
0
erkan.soganci
Ben şu anda pardusu indirmeye çalışıyorum ...........indirdigim zaman farkı görecegime inanıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PISI Geliştirme Deposu

exa

PISI'nın yeniden canlandırılan geliştirilme dalına ait kaynak kodunu github'da bulabilirsiniz. Kaynakların şu andaki revizyonu 1.1_beta12'dir. Bu revizyonu yerel subversion çalışma kopyalarımdan yükledim, Pardus projesindeki en son idare ettiğim geliştirme dalı deposuna aittir. Dalla ilgili bilgileri aşağıda kendiniz görebilirsiniz.

$ svn info . Path: . Working Copy Root Path:...

Pardus RootFS 0.1!

anonim

Pardus, içerisinde paket yöneticisi PİSİ ve yapılandırma yöneticisi ÇOMAR'ın çalışan sürümlerinin bulunduğu 0.1 sürüm numaralı kök dosya sistemini duyurdu.

Pardus'ta Staj Olanağı

anonim

Pardus'ta yaz stajları ile ilgili duyurumuzu az önce yayınladık. Pardus anasayfasına girenler duyuruyu ve içeriğini görebilirler.

linux.com: Türkiye'nin Pardus'u Kolay Kullanılabilir

ersin2k

www.linux.com'da Pardus incelemesi yapılmış. İncelemede Pardus un inanılmaz bir şekilde kolay olduğuna işaret ediliyor. Pisi ve Tasma tanıtılıyor. Dikkat çeken diğer bir nokta ise KNazar programı :)

Pardus GNU/Linux Dağıtımı Geliştirme Projesi Eleman Arıyor

anonim

Pardus GNU/Linux dağıtımı geliştirme projesi eleman arıyor.

Pardus projesinde tam ya da yarı zamanlı TÜBİTAK UEKAE çalışanı olarak görev almak isteyenler için mevcut açık pozisyonlar ile ilgili bilgiye kariyer sayfasından ulaşılabiliyor.