Distrowatch Pardus 2007'yi Tanıtıyor

0
anonim
Distrowatch sitesinin haftalık bülteninde Pardus 2007 eleştirisine yer verildi. Özellikle PİSİye övgüler sıralanan yazıda PİSİi için söylenenler "diğer GNU/Linux dağıtımlarıyla uyumsuz bir paket sistemi olması affedilebilir, PİSİ o kadar başarılı ki" cümlesiyle özetlenebilir.

Yazının özgün haline buradan erişilebilir.

Görüşler

0
cbc
yerli mallarini etrafta gormek pek hos.

distrowatchi takip etmiyorum, bu sebeple politikalarini maalesef bilmiyorum. bu haftalik bultendeki inceleme yazisinda gordugum kadari ile bir yazar adi yok. bu yaziyi Ladislav Bodnar mi yazdi (en alta bakin) yoksa baska birisi mi? irc kanalina gidip sordugumda cevap veren cikmadi.

sedece isim gormeyince garipsedim, garipseyen baskasi da olursa kendisini yalniz hissetmesin diye paylasmak istedim.
0
mow
yazanın "ladislav bodnar" olduğunu kesin bir ifade olmasada http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20070115&mode=7 bağlantısındaki yazılardan sezebiliyoruz :)

daha ilginç olanı o bağlantıdaki diğer yorumlar:


As far as I have heard, Pardus is backed (financially, CMIIW) by the Turkish government, which supposedly wants to use it in the future as a "national" operating system (for public services, perhaps army, police etc.), to be more independent from corporate (and/or US) software vendors. Since it's gone public that the NSA put stuff in WinVista and we can't read the code, rightfully so: the Turkish government is smart, unlike many other gov.s............


yazanın ülkeden ne kadar uzak olduğu bir çırpıda anlaşılıyor :) (gerçi "Turkish"in "T" sini büyük yazmış ama...)
0
majesty
"yazanın ülkeden ne kadar uzak olduğu bir çırpıda anlaşılıyor"

Pek anlamadım bu dediğini ama güzel şeyler demiş hükümet içinde ama...
0
ykarslioglu
Millet olarak aşağılık kompleksi o kadar işle(til)miş ki damarlarımıza kadar, yabancı bir adam bizim hakkımızda hata kaza olumlu bir şey söyleyince bizi yeterince tanımadığını varsayar olmuşuz. Arkadaş bu ruh hali ile yazmış zannımca. Herhalde küfretseydi ve bizim ne kadar aptal(!) olduğumuzu yüzümüze haykırsaydı hoşuna giderdi. Ama maalesef bu ülkede arada bir güzel şeyler yapan iyi niyetli ve akıllı insanlara da rastlanıyor...
0
FZ
Ama maalesef bu ülkede arada bir güzel şeyler yapan iyi niyetli ve akıllı insanlara da rastlanıyor...

Konu aşağılık kompleksinden açılmışken, acaba yukarıdaki cümle nasıl bir halet-i ruhiye ile yazılmıştır merak ettim. "Ama"... "maalesef", "arada bir çıkan" "iyi niyetli ve akıllı...". Enterasan...
0
ykarslioglu
Bu yaşa gelmiş insana kalkıp Türkçe öğretmek yakışık alır mı? Neyi nasıl anlayacağını kestiremeyen, buna rağmen "işine gelen" bir anlam çıkaran arkadaş, önce okuduğu cümleyi ögelerine ayırıp baksın; daha da olmadı yazan kişiye ne demek istediğini sorsun. Aksi halde yukarıdaki örnekte olduğu gibi amaçsız ve lüzumsuz yorumlar dökülür ortaya. Benim ne demek istediğim gayet açık. Halet-i ruhiyem de hiç bir zaman FZ gibi olmadı...
0
Transilvania
+1
0
Transilvania
size sonuna kadar katiliyorum... asagilik kompleksinin yarattigi megalomanlik ile baska insanlara turkce dersi vermeye calisan bu tip zihniyete sahip insanlar, hemen heryerde olacaktir. bu tip insanlari kendi haline birakmaklayiz. zira baska insanlari kucumsemenin ne derece yanlis oldugunu bu tiplere ogretmek bizlerin sorumlulugunun da olmayan ve uzerimize kesinlikle vazife olmayan bir istir. zira kimin ne derece megalomanyak oldugu ve kimin kimi asagilamak icin can attigi bizlerin problemi degildir. bu gibi insanlari gordugumuz zaman cevap vermemeli ve "peki abi" "en dogrusunu sen bilirsin abi" "baska emrin var mi abi" modlarina girmeliyiz. eger girmez isek bu zihniyete sahip insanlar, bizleri kucumseyerek bizlerin uzerinden rant saglamaya kalkarlar. bu ranti onlarin eline vermemek ve ekmegine yag surmemek icin, tamam abi modlarina girmeliyiz. bu mutlaka olmali. eger biz onlara cevap verirsek, onlarin bir tarafi kalkar ve "hehe iste delirdi bos kafali" der. ve cevap vermeme moduna kendileri girerler. sonucta ne olur? siz, onlara cevap vermis olursun ve onlar sana cevap vermez. aslinda tum olay yanit vermemekten geciyor. bu klasik bir taktiktir. yani once provoke edip daha sonra yanit vermeyerek, yanitlamayan, cok afedersin bilmemnerine takmayan modlarina girmek herkesin yapamayacagi bir seydir. bu gibi insanlarda gurur ve ar damari olmadigi icin (Sozum meclisten disari) once manipule ederler ve sonrasinda seni yanitlamayi keserler. iste diyorum ya, bu bir taktiktir... ama herkes yapamaz!

size yanit vermeyerek aslinda kendi buyukluklerini gosterirler. sizi kizdirirlar ve belki siz istemeden agzinizden kotu sozcukler cikarabilirsiniz. (aa ne ayip) boyle bir durumda karsi taraf sizi kesinlikle yanitlamayarak, sizin ne derece terbiyesiz oldugunuzu cumle alem'e ilan edecektir. iste ekmege yag surme olayi tamamiyle budur.

o yuzden siz kesinlikle manipule edici davranislara gelmemeli ve provakator olan kimsenin mesajina yanit vermemelisiniz. bu durumda eger yanit verirseniz siz uste ciktiginizi zannederken, aslinda karsidaki manipulator, manipulasyonunu amacina ulastirmis ve sizin onu cevaplamanizi saglayip sonra da kendisi cevap vermeyerek, sizi bitik duruma gecirmistir bile.

iste oyle bir mactan 5-0 yenik cikmaniz olasidir. cunku dikkatinizi cekerim, macin yapildigi sahada baska manipilatorler de oynmaktadir. sonucta sizi manipule edenin belli bir cevresi vardir ve o cevre sizi degil de onu hakli bulacaklardir.

hakli bulunan provakator sizi nasil da bilmemneresine takmadigini gururla anlatacak ve size cesitli sifatlar yakistiracaktir...

istirham ediyorum bu tip oyunlara gelmeyin.

saygilar...
0
tecnop
bir manipuleci bir diğer manipuleciye gel beraber bir manipule dükkani açalım demiş... :)
0
mow
Aşağılık kompleksi ile bir ilgisi yok ingilizceyi doğru anlamayabilirsiniz, bu gayet normal.

"Turkish government is smart"
"Türk hükümeti zeki"

manasına geliyor, kimi biz gördüğünüz ile ilgili de olabilir bilemiyorum. Ama burada millet ile ilgili bir tanım ben göremiyorum.
0
Transilvania
-1
0
anonim
Haber yorumlarından dördüncüsünden sonrası zırva. Haberle ilgisi olmayan "bence sen.." diye başlayan ve bireyselleşmeye giden her yorum acımasızca kesilmelidir. İyi çalışmalar.

Pardus'un uluslararası arenada yer bulduğunu görüyoruz, hala neden Pardus'a kendi arenamızda ayak dirediğimizi anlamış değilim. Ben bir amatörüm, bilemem ama biri açıklarsa sanırım anlarım; kodlar mı hatalı, sistem hantal mı, donanımı mı iyi kullanamıyor, Türkçe denetimi yetersiz mi vb vb vb. Nedir bu genel beğenmeme havası? İyi çalışmalar.
0
Transilvania
cok komiksin...
0
Satanique
İnsanları provoke etmeyiniz. Şizofren bir şekilde yanıtlar vermeyiniz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus GNU/Linux İçin E-beyanname Uygulaması

desenturk

Gelirler Genel Müdürlüğünün hazırladığı, insanların kağıt beyanname doldurma ve vergi dairesine gitme devrini kapatan e-beyanname uygulaması sadece MS Windows ortamında çalışıyor diye biliyordum, az önce muhasebecimizin oğlunun Pardus GNU/Linux için uygulamanında hazırlanıp indirilebilir hale getirildiğini öğrenene kadar, hayırlı olsun ne diyeyim: https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/download.html

Bayram Şekeri: Pardus Kök 0.2

loker

Pardus'un bilişim okur yazarı kullanıcılar için hazırlanan Kurulan sürümüne doğru ilerlerken Kök sistemin ikinci sürümü olarak 0.2 duyuruldu.

Pardus 1.0 BETA Çıktı!

loker

Yol haritasına uyumluluk devam ediyor... Pardus 1.0 Beta ftp sunucusunda yerini aldı. Nihai sürümde olması hedeflenen tüm özellikleri barındıran beta sürüm, kritik hataların ve kararlılık sorunlarının bulunması amacıyla yayınlanıyor.

Pardus'ta Staj Olanağı

anonim

Pardus'ta yaz stajları ile ilgili duyurumuzu az önce yayınladık. Pardus anasayfasına girenler duyuruyu ve içeriğini görebilirler.