Pardus 1.0 RC1 sürümü duyuruldu

0
anonim
ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/kurulan/rc1/

26 Aralık 2005 tarihine doğru bir aşama daha bitirildi. Testler ne kadar fazla olursa (malum imece) sonuç o kadar iyi olacaktır. Sorunlar bugs.uludag.org.tr ye bildirilebilir.

Herkese hayırlı olsun..

Görüşler

0
anonim
HP nx9030 laptop'a kuruyorum bakalım nasıl olcak?
0
zekeriya_akyildiz
Birde şu RC1 için sıkı bir inceleme yapan sitemiz olsada kurmaya üşenenler en azından ne kaçırdıklarını bir görse.
http://distrowatch.com/table.php?distribution=pardus
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Yıllık Pardus Bilançosu

anonim

Pardus geliştiricilerinden A. Murat Eren günlüğünde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Pardus'un performansına dair çeşitli istatistikler yayınlayarak yorumlarını dile getirdi.

Pardus 1.1 Alpha (kod adı: meren) Çıktı!

anonim

Pardus'un ilk kararlı kurulabilir sürümü olan Pardus 1.0'ın ardından beklenen 1.1 sürümünün ALPHA kararlılığındaki deneme sürümü "meren" kod adı ile çıktı.

Kamuda Özgür Yazılım Dönemi Başlıyor Mu?

FZ

Anadolu Ajansı'ndan gelen bir habere göre:

Kamu kurumlarında özgür yazılım kullanma dönemi başlıyor. Kamu kurumlarının bilgisayarlarında Microsoft'un işletim sistemleri yerine açık kaynak kodlu Linux tabanlı işletim sistemi kullanılacak.

İlk uygulama Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak ve Türkiye'nin milli yazılımı Pardus (GNU/Linux), Askeralma Dairesi (ASAL) ve şubelerinde ana işletim sistemi olarak kullanılacak. Pardus işletim sistemini geliştiren ekipte yer alan TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünden (UEKAE) Doç. Dr. Erkan Tekman, açık kaynak kodlu yazılımların kapalı ve sahipli yazılımlara göre birçok üstünlüğü bulunduğunu, bunların en başında ''güvenlik'' konusunun geldiğini vurguladı.

Pardus 2008.1 RC Duyuruldu!

anonim

Pardus 2008.1 öncesinde son deneme sürümü olan Pardus 2008.1 RC deneme sürümünü duyuruldu!

Pardus 25 bin defa indirildi

anonim

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bölümü bünyesinde geliştirilen Pardus işletim sisteminin, 26 Aralık'tan bu yana 25 bin kere bilgisayarlara indirildiği kaydedildi.