Pardus GNU/Linux İçin E-beyanname Uygulaması

0
desenturk
Gelirler Genel Müdürlüğünün hazırladığı, insanların kağıt beyanname doldurma ve vergi dairesine gitme devrini kapatan e-beyanname uygulaması sadece MS Windows ortamında çalışıyor diye biliyordum, az önce muhasebecimizin oğlunun Pardus GNU/Linux için uygulamanında hazırlanıp indirilebilir hale getirildiğini öğrenene kadar, hayırlı olsun ne diyeyim: https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/download.html

Görüşler

0
tekrei
İncelediğim kadarıyla uygulama Java ile geliştirilmiş. Bu durumda aklıma acaba bu paketler kullanılarak diğer Linux dağıtımlarında da kullanılabilir mi sorusu geldi. Bu mümkünmüş gibi gözüktü bir an.
0
FZ
Mesele özgürlük ve standartlara uyumluluk ise o zaman devletin sunduğu herhangi bir servisin şu ya da bu platforma, o ya da bu dağıtıma özgü olduğunu vurgulamasındansa tüm yaygın platformlar ve dağıtımlara uyumlu bir şey sunmasında ve bunu böyle lanse etmesinde fayda vardır. Mesela artık nasıl ki bazı donanımlar üzerinde "GNU/Linux Uyumludur" ya da "Linux ile çalışır" yazıyorsa, bunda da benzer bir yaklaşım sergilenebilir.

Tabii daha da güzeli uygulamayı bilgisayara yüklenebilen bir masaüstü uygulaması gibi meşakkatli bir uygulama halinde sunmaktansa web tarayıcı içinden çalışabilir şekilde sunmaktır, böylece web standartlarına uyumlu geliştirilmiş bir şeyde MS Windows mu, GNU/Linux mu, Pardus mu tartışması da başlamadan bitmiş olur.
0
tekrei
Kesinlikle katılıyorum. Açıkçası hazır Java ile yapılmışken her platformda sorunsuz çalışabilecek ve platformlara özgü kod içermeyen, mesela Java Web Start uygulaması olarak çalışabilen bir sürüm çok iyi olurdu.
0
desenturk
Dün uygulamayı, java kullanması nedeniyle, üstün körü MacOSX ve Debian GNU/Linux üzerinde denedim. MacOSX üzerinde gri pencere ve beyanname menüleri göründü sadece, Debian üzerinde ise sadece gri pencere açıldı. Kısaca çalışmadı.
0
afsina
Neden java 1.4 indirme oneriyorsunuz? Pardus icinde zaten java 5 mevcut. Windows sistemlerde de Java 6 genellikle buluyor. yani bu kullanicilari yaniltip 1.4 kurdurmaya yoneltebilir.
0
FZ
Son hatırladığım MS Windows XP ile JRE gelmiyordu. Ayrıca kurmak gerekiyordu. Bu değişti mi?
0
desenturk
Hayır değişmedi hala indirmek zorundasınız.
0
afsina
dogru biliyorsunuz, o nedenle "genellikle" demistim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus 1.1 ATA

anonim

Pardus 1.1 Beta sürümü yayınlandı. Sürüme ATA kod adı verilmiş.

Basın duyurusu: http://www.pardus.org.tr...

Bu hafta sonu Pardus 1.1 ALFAnın çıkması hedefleniyor

fahridon

Pardus 1.1 ile neler gelecek:

Pardus 1.1'i sabırsızlıkla bekleyenler, bu hafta sonu çıkması hedeflenen alfa sürümünde nelerle karşılacaklar bir bakalım:

* Müdür: Pardus’un en önemli yeniliklerinden biri olan Müdür, açılış zamanlarını inanılmayacak sürelere düşürüyor. Eskiden 1:33 dakikada açılan bir makine artık 17 saniyede açılıyor. Bu süre içinde Java ile çalışan Zemberek dahil tüm sistem servislerinin açıldığı göz önüne alınırsa, Pardus diğer Linux dağıtımları arasında rekor açılış süresine sahip!

Pardus GNU/Linux Dağıtımını Çinliler Kullanacak Mı?

hayalci

Bu habere göre Pardus Çinli yetkililerin dikkatini çekmiş ve Türkiye tarafından Pardus'a Çince desteği ekleme teklifi yapılmış. Çin hükümetinin onayı sonrasında Pardus Çin'de kullanılmaya başlanabilecek.

Pardus ve Fonksiyonel Programlama

FZ

Bilgisayar bilimleri ile ilgili önemli sitelerden biri olan LtU'da (Lambda the Ultimate), Mark Evans'ın Python in Pardus Linux başlıklı bir yazısı çıktı.

O'Reilly gibi tutucu yayıncıların bile Haskell kitabı çıkaracak kadar fonksiyonel programlamaya prim vermeye başladıkları günümüzde LtU'da çıkan bu tür haberler de dikkat çekiyor. Türkçe çevirisini aşağıda okuyabilirsiniz:

Pardus 2007.3 Lynx lynx aldı başını gidiyor...

eu

Pardus 2007.3 Lynx lynx yeni sürümü 19.11.2007 de çıktı ve öyle bir çıktı ki fazlamesai.net'çiler göremedi. Pardus hızlı adımlarla ilerliyor, öyle ki distrowatch.com son 7 gün istatistiklerine bakıldığında ilk 20'ye girmiş bile. Biz fazlamesaiciler Pardus'u yakalayamadık, neyse arkadan bakmak da güzel...