Pardus GNU/Linux İçin E-beyanname Uygulaması

0
desenturk
Gelirler Genel Müdürlüğünün hazırladığı, insanların kağıt beyanname doldurma ve vergi dairesine gitme devrini kapatan e-beyanname uygulaması sadece MS Windows ortamında çalışıyor diye biliyordum, az önce muhasebecimizin oğlunun Pardus GNU/Linux için uygulamanında hazırlanıp indirilebilir hale getirildiğini öğrenene kadar, hayırlı olsun ne diyeyim: https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/download.html

Görüşler

0
tekrei
İncelediğim kadarıyla uygulama Java ile geliştirilmiş. Bu durumda aklıma acaba bu paketler kullanılarak diğer Linux dağıtımlarında da kullanılabilir mi sorusu geldi. Bu mümkünmüş gibi gözüktü bir an.
0
FZ
Mesele özgürlük ve standartlara uyumluluk ise o zaman devletin sunduğu herhangi bir servisin şu ya da bu platforma, o ya da bu dağıtıma özgü olduğunu vurgulamasındansa tüm yaygın platformlar ve dağıtımlara uyumlu bir şey sunmasında ve bunu böyle lanse etmesinde fayda vardır. Mesela artık nasıl ki bazı donanımlar üzerinde "GNU/Linux Uyumludur" ya da "Linux ile çalışır" yazıyorsa, bunda da benzer bir yaklaşım sergilenebilir.

Tabii daha da güzeli uygulamayı bilgisayara yüklenebilen bir masaüstü uygulaması gibi meşakkatli bir uygulama halinde sunmaktansa web tarayıcı içinden çalışabilir şekilde sunmaktır, böylece web standartlarına uyumlu geliştirilmiş bir şeyde MS Windows mu, GNU/Linux mu, Pardus mu tartışması da başlamadan bitmiş olur.
0
tekrei
Kesinlikle katılıyorum. Açıkçası hazır Java ile yapılmışken her platformda sorunsuz çalışabilecek ve platformlara özgü kod içermeyen, mesela Java Web Start uygulaması olarak çalışabilen bir sürüm çok iyi olurdu.
0
desenturk
Dün uygulamayı, java kullanması nedeniyle, üstün körü MacOSX ve Debian GNU/Linux üzerinde denedim. MacOSX üzerinde gri pencere ve beyanname menüleri göründü sadece, Debian üzerinde ise sadece gri pencere açıldı. Kısaca çalışmadı.
0
afsina
Neden java 1.4 indirme oneriyorsunuz? Pardus icinde zaten java 5 mevcut. Windows sistemlerde de Java 6 genellikle buluyor. yani bu kullanicilari yaniltip 1.4 kurdurmaya yoneltebilir.
0
FZ
Son hatırladığım MS Windows XP ile JRE gelmiyordu. Ayrıca kurmak gerekiyordu. Bu değişti mi?
0
desenturk
Hayır değişmedi hala indirmek zorundasınız.
0
afsina
dogru biliyorsunuz, o nedenle "genellikle" demistim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı) çıktı

anonim

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı)

Pardus 2007 sürümü için artık son günler... Geliştirici ve kullanıcıların denemesi için sürüm adayları Pardus 2007 RC ve Pardus 2007 Çalışan CD RC dosya sunucularında yerini aldı.

Pardus 2007 için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007-RC/ ve Çalışan CD için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007-RC/ adreslerini kullanabilirsiniz.

Özgürlük İçin e-dergi Nisan sayısı çıktı!

anonim

Özgürlük için Topluluğunun her ay hazırladığı Özgürlük için E-Dergi'nin 12.sayısı yayınlandı.

Pardus'un İlk Ayı

bahadirkandemir

Pardus'un duyurulmasından bu yana tam bir ay geçti. Peki yaklaşık bir aylık süreç içerisinde neler olmuş?

Pardus için henüz herkesin adını duyacağı bir tanıtım kampanyası başlamadı ve Pardus sadece halâ Internet'ten indirilebilir durumda. İnsanların "bir Pardus alabilir miyim?" diyerek içeri girip gerçekten bir Pardus ile terk edebilecekleri bir satıcı teorik olarak, yok. Fakat bunlar insanların Pardus'tan haberdar olmasına ve onu denemelerine pek de engel olmamış görünüyor.

Pardus RootFS 0.1!

anonim

Pardus, içerisinde paket yöneticisi PİSİ ve yapılandırma yöneticisi ÇOMAR'ın çalışan sürümlerinin bulunduğu 0.1 sürüm numaralı kök dosya sistemini duyurdu.

Bayram Şekeri: Pardus Kök 0.2

loker

Pardus'un bilişim okur yazarı kullanıcılar için hazırlanan Kurulan sürümüne doğru ilerlerken Kök sistemin ikinci sürümü olarak 0.2 duyuruldu.