Pardus Semineri 28 Ocak'da TOBB'da

0
javacikiz
Pardus'un topluluk sitesi olan Özgürlükİçin.com Pardus Semineri vermek için TOBB ETÜ'ye geliyor. 28 Ocak Çarşamba günü saat 15:30'da başlayacak seminerde Ali Işıngör ve Akın Ömeroğlu Pardus hakkında sunumlar yapacaklar. Geçen hafta gerçekleşen birinci Pardus seminerinde Pardus göç ortaklarından Portakal Teknoloji Yazılım Şirketi kurucusu ve genel müdürü Bora Güngören Özgür yazılım ve Pardus'un gelişimi hakkında yaptığı güzel sunumla dinleyicilerini aydınlatmıştı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ana bina Mavi Amfisinde yapılacak ikinci Pardus seminerini de yine üniversitenin Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu organize ediyor.
TOBB ETÜ adres: Söğütözü Cad.No:43, Söğütözü, Ankara, 06560 Türkiye
Geçen hafta üç günlük stand açarak, Pardus gönüllülerinin yapmış olduğu yaklaşık 200 Pardus 2008.1 Kurulan Cd'sini dağıtan topluluk Pardus hakkındaki Seminerlerine devam ediyor. Bu sefer Özgürlükiçin'den sevgili Ali Işıngör ve Akın Ömeroğlu sunumlarıyla herkesi Pardus hakkında bilgilendirecekler. "Pardus Nedir Yenir Mi" temasıyla yola çıkılan bu seminerde teknik ve detaylı bilgiler de edineceksiniz. Ali Işıngör ve Akın Ömeroğlu'na soru sorma ve onlarla tanışma fırsatı da ayrıca seminerin önemli ayrıntılarından birisi!

Özgürlükiçin'in Ankara kolunun açılma aşamasında olduğu haberi de bu seminerde verilecek sürprizlerden birisi! Seminerde kayıt yaptırabilir ve Ankara'daki Pardus kullananlarla tanışma fırsatı da yakalayabilirsiniz. Her seviyeden Pardus kullanıcısına ve Pardus kullanmayanlara da hitap eden severek ayrılacağınız bu semineri kaçırmayın!

İlgili Yazılar

Distrowatch Pardus 2007'yi Tanıtıyor

anonim

Distrowatch sitesinin haftalık bülteninde Pardus 2007 eleştirisine yer verildi. Özellikle PİSİye övgüler sıralanan yazıda PİSİi için söylenenler "diğer GNU/Linux dağıtımlarıyla uyumsuz bir paket sistemi olması affedilebilir, PİSİ o kadar başarılı ki" cümlesiyle özetlenebilir.

Yazının özgün haline buradan erişilebilir.

Pardus 1.1 Alpha (kod adı: meren) Çıktı!

anonim

Pardus'un ilk kararlı kurulabilir sürümü olan Pardus 1.0'ın ardından beklenen 1.1 sürümünün ALPHA kararlılığındaki deneme sürümü "meren" kod adı ile çıktı.

Pardus İle OSNews'tayız

anonim

OSNEWS sitesini "digg"lerken Pardus haberini görünce gözlerim yaşardı. Pardus'un ALPHA sürümünde görmüş olduğumuz hızlı boot etme özelliği üzerinde tartışılıyor aynı zamanda.

Haber ile ilgili yorumlara buradan erişilebilir.

Pardus 2007.1 Felis chaus RC Duyuruldu

anonim

Evet. Pardus 2007.1 "Felis chaus"'un sürüm adayı duyuruldu. Test gönüllüleri, lütfen indirin, test edin ve http://bugs.pardus.org.tr adresine bildireceğiniz hata raporlarınızla bizi kendimize getirin. Daha fazla kişinin test etmesi için bu haberi günlüklerinizden duyurun ya da duyurulmasına yardımcı olun.

Pardus RootFS 0.1!

anonim

Pardus, içerisinde paket yöneticisi PİSİ ve yapılandırma yöneticisi ÇOMAR'ın çalışan sürümlerinin bulunduğu 0.1 sürüm numaralı kök dosya sistemini duyurdu.