Pardus İle OSNews'tayız

0
anonim
OSNEWS sitesini "digg"lerken Pardus haberini görünce gözlerim yaşardı. Pardus'un ALPHA sürümünde görmüş olduğumuz hızlı boot etme özelliği üzerinde tartışılıyor aynı zamanda.

Haber ile ilgili yorumlara buradan erişilebilir.

Görüşler

0
nonoxynol9
İlk değil bu: Turkix'in SimpleKDE'si ile aylar önce girmiştik (http://www.osnews.com/comment.php?news_id=13857). Slashdot'ta da çıktı; submit edenlere de dikkat etmenizi öneririm.
0
FZ
Slashdot linkini verebilir misiniz acaba?
0
nonoxynol9
http://linux.slashdot.org/article.pl?sid=05/07/18/115238
0
FZ
Bilgiler için teşekkürler.
0
nonoxynol9
gözlerim yaşardı demiş bi de..

bu kadar mı aşşağılığız, millet 2-3 üniversite arkadaşı distro yapıyo, paket yönetim sistemi yazıyo (bkz: arch, ark vs vs) biz de devlet desteğiyle 30 kişi bişiler çıkarıyo diye milletin gözleri yaşarıyo :)) bi de yalan yanlış müdür diye bişiyle...

turkiye'nin gerçekten dünyayla rekabet edebilecek bi distrosu varsa o da turkix idi, bikaç kişi oturup konuşturan bişiler çıkarıyodu gerçekten.
0
ken
Turkix dağıtımı konusunda emeği geçenlere saygı duymamak elde değil.. Ama taraftarlıktan kurtulup , objektif değerlendirmeler yapmalıyız.. Pardus konusunda sizi daha çok okumaya davet ediyorum..

http://www.pardus.org.tr/eng/projeler/comar/SpeedingUpLinuxWithPardus.html

İnsanda öğrenme ihtiyacı durunca cehalet başlar.
0
nonoxynol9
Güzel kardeşim okuduk heralde; mevcut yüzlerce paralel init sisteminin bi kopyasından başka bişi dil; asıl sen oku.. önümüzdeki ubuntusu debianı mandrivası hepsi bununla geliyo zaten.. mandriva geldi bile hatta.. gözlerin yaşarsın, ağla, şiirlerine devam et...
0
ken
Gece gündüz ağladım çok zar ü zar
Gördü gözüm oldum artık bahtiyar..!
0
onurakdemir
Bu pardus olayi gitgide rezillige donusmeye basladi. Herkes (cogu kisi) yeni bir isletim sistemi yaziliyor saniyor. Cok fazla ugrastiklarini soyluyorlar ama sonucta bircok dagitimin ya aynisi yada bir karis otesine gidilecek , bunu devlete mal etmenin manasi nedir anlamadim. LKD pekhala yapabilirdi.
Demek istedigim şuki işte bu bilgisayar cahilleri ,boyle haberlere kanıyor ve belkide yayınlıyor.Komik baska bisey demiyorum...
0
ken
Söz bilirsen güzel söyle sözünden ibret alsınlar
Bilmez isen sükut eyle seni adam sansınlar....!
0
onurakdemir
Daha ne söyleyeyimki herşey ortada , hayır gün gelecek bu millet kahretsin linuxu diyecek ben ondan korkuyorum .
0
ken
Cahil ile sohbet etmek günde bir can incitir.
Alim ile sohbet etmek lal ü mercan incidir...!
0
linuxista
apartman çocuklarının hissiyatına ırak olsa da.. ağlaşmalarına yol açabilecek bu dizeler ne hoştur bilesin hocam... kontenjandan peşin peşin pardus beni tırmalayamaz diyen bu "gönül adamlarına" ünlü şairimiz Eşref'ten bir iki dize servis eylememe umarım sende sevinirsin :))

Ey gönül hicret etme keyfhaneden gamhaneye
varsa nakdin gez yürü kerhaneden kerhaneye
:))
0
nonoxynol9
sen şiir kitabı yaz hocam, yorum yapma
0
ken
İnsan bir gemi
Akıl yelkeni
Fikir dümeni
Kullan gemini
Göreyim seni..!
0
dfix
Aslında yazmayacaktım ama dayanamadım bir dörtlükte benden

Riya bilmez sadık kulum
Sana çıkar bütün yolum
Ayrılıkla birdir ölüm
Gideceksen Öldür Beni
0
ken
Bu yol böyle alınır mı
Deryalara dalınır mı
Gönül suyla arınır mı
Pardus ile sen yanmayınca..!
0
Challenger
Peki bunu söylemeleri için bir neden gösterebilir misiniz?
0
onurakdemir
Bu ne kadar dizedir anlamadim , pardus olarak cok guzel savunma mekanizmaları geliştirilmiş gördügüm kadarıyla..
Hangi linux dagitimi yurdum insanı icin uygun ki? Herkes uygulamaların derdinde işletim sistemini pek düşünen yok. Yaaa bir sürü sey var , herkesin bildigi ve gözünü kapadigi yada birgün hersey degisecek diye bekledigi seyler.
Ben tartismaya girmek istemiyorum.Fikrimi yazdım sadece .....
0
afsina
gercekten asil problem uygulamada isletim sisteminde degil. ancak devlet kurumlarinda tasarrufa yol acacaksa (zorlamamak kaydiyla) bence pardusa bu noktada destek verilmeli. Tabi bunun elestirilecek noktasi da diger OS ya da dagitimlarin sistemlerin bu konuda rekabete dahil bile edilmemesi olabilir. Microsoft bunu yillardir yapiyor ama bu kotu ile kotu olunmali anlamina gelmez
0
newman
Devlet kendi kurumlarini bile zorlayamiyorsa yandigimiz gundur :). Vatandasi zorlamasinlar yeter: kurumlarini zorlasinlar biraz...
0
hakamaka
Sanırım biz işletim sistemi ile işletim sistemi çekirdeğini karıştırıyoruz.

Linux bir işletim sistemi çekirdeğidir. Bu çekirdeğin üzerine kendiside birçok eklemeler yapan her dağıtım artık gerçek bir işletim sistemidir.

Bir işletim sistemini gerçek bir işletim sistemi yapan herşeyinin kendisi tarafından yapılması değildir. Bir Windows'u bile düşünseniz şu anda herhangi birisinin kullandığı basit bir Windows yüklemesinde bile kaç farklı firmanın yazılımı daha var.

Birşeyleri eleştirmek adına uğraşırken zarar vermemeye dikkat edelim. Eleştirilerimiz yıkıcı değil yapıcı olsun. Öyle olsun ki biz Türklerden de birşeyler çıksın. Yoksa bu şekilde biz ancak birbirimizi yeriz.

Esenlikle kalın.
0
yuksektepe
Yaa arkadaşlar biz türk milleti olarak ne zaman anlaşacağız portakalın rengi konusunda.Adamlar Windows diye bişi yapmışlar içinde bir sürü firmadan kodlar var halada duyuyoruz farklı kodları sağdan soldan ama satış rekorları kırıyor. Herkeside aptal edip bağlıyorlar kendilerine iyisiyle kötüsüyle bir şeyleri kabullenip yapıcı eleştirilerle bir adım daha ileri gidebilmek varken hep beraber. Biz birbirimize çölme takmak yıkmak için çaba sarfediyoruz. Eyy türk milleti uyanın artık zaman birlik beraberlik zamanı bırakın bu farklı distro muhabbetlerinide destek olalım hep birlikde bu olaya gezegenim insanıda desin barbar Türkler bunu yapmışda utansınlar biraz yeter artık yaa..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Yıllık Pardus Bilançosu

anonim

Pardus geliştiricilerinden A. Murat Eren günlüğünde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Pardus'un performansına dair çeşitli istatistikler yayınlayarak yorumlarını dile getirdi.

Pardus GNU/Linux İçin E-beyanname Uygulaması

desenturk

Gelirler Genel Müdürlüğünün hazırladığı, insanların kağıt beyanname doldurma ve vergi dairesine gitme devrini kapatan e-beyanname uygulaması sadece MS Windows ortamında çalışıyor diye biliyordum, az önce muhasebecimizin oğlunun Pardus GNU/Linux için uygulamanında hazırlanıp indirilebilir hale getirildiğini öğrenene kadar, hayırlı olsun ne diyeyim: https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/download.html

Pardus 1.0 BETA Çıktı!

loker

Yol haritasına uyumluluk devam ediyor... Pardus 1.0 Beta ftp sunucusunda yerini aldı. Nihai sürümde olması hedeflenen tüm özellikleri barındıran beta sürüm, kritik hataların ve kararlılık sorunlarının bulunması amacıyla yayınlanıyor.

Pardus 1.1 Alpha (kod adı: meren) Çıktı!

anonim

Pardus'un ilk kararlı kurulabilir sürümü olan Pardus 1.0'ın ardından beklenen 1.1 sürümünün ALPHA kararlılığındaki deneme sürümü "meren" kod adı ile çıktı.

PISI Geliştirme Deposu

exa

PISI'nın yeniden canlandırılan geliştirilme dalına ait kaynak kodunu github'da bulabilirsiniz. Kaynakların şu andaki revizyonu 1.1_beta12'dir. Bu revizyonu yerel subversion çalışma kopyalarımdan yükledim, Pardus projesindeki en son idare ettiğim geliştirme dalı deposuna aittir. Dalla ilgili bilgileri aşağıda kendiniz görebilirsiniz.

$ svn info . Path: . Working Copy Root Path:...