Bu rakamın, Pardus 1.0'ın çıkışından önceki döneme ait rakamların yaklaşık 10 katı olduğu aktarıldı.
Dert masaüstü bilgisayarlarında alışkanlıklardan oluşturulmuş bir söylence halinde kolay olduğu iddia edilen -ve bence kesinlikle olmayan- bir sistemin yapabildiklerini yapabilmek...
Kolay kurulum, yapıladırma basitliği, multimedya desteği vs.
Ama bence Pardus'un asıl güzelliği bu ülkede açık kaynak kodu zemin edinmiş bir geliştirici topluluğu daha yaratmış olması (başka böyle nice proje vardı, hala var) ve bu topluluğun yarattıklarının geniş kitlelerce kullanılmasını sağlayacak kurumsal bir destek... (Tübitak, PR çalışmaları, basın desteği vs.)
Bunu bilmeden insanlara salak demek ne derece dogru bilmiyorum. Tabii ben de bilmiyorum iTunes ne yapar, ama nedir bilmek lazim herhalde insanlar salakliktan mi tercih ediyorlar diye anlamak icin. Bulasmak icin yazmiyorum simdi, bu tonu duyunca baska bir sey geldi aklima onun icin yaziyorum. Bir listede benzer konuda VA Linux'un kurucularindan Larry Augustin'den bir mesaj hatirladim, google blog girdisini de buldu. Buyurun link. Orada soylenenlerin bir kismi zaten amac olarak kabul edilmis Pardus icin (basliktan kopmuyoruz boylece!).
Bir de Şabansı bir salaklık atfederek kullanırım ben hep o sözcüğü, çok takılmayın yahu... Küfürden ziyade bir basiret bağlanma halini ifade eden bir yanı vardır bence salak olmanın... Hem kimi yerlerde çok da iyi bir şeydir ;-)
p4:~> netcat -l -t -p 36000 GET / HTTP/1.1 Host: 127.0.0.1:36000 User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8) Gecko/20060110 Debian/1.5.dfsg-4 Firefox/1.5 Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5 Accept-Language: en-us,en;q=0.5 Accept-Encoding: gzip,deflate Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7 Keep-Alive: 300 Connection: keep-alive p4:~>(gidip firefox'da 127.0.0.1:3600'e baktim)
Bu haber daha önce FazlaMesai'de yayınlandı :)
Sabah, haberi Anadolu Ajansı'ndan almış. Anadolu Ajansı ise A. Murat Eren'in günlüğünden. İlk kez Gezegen Linux, Uludağ Dünyası ya da FazlaMesai'de görülmüş olması da muhtemel.