1. Pardus Tanıtım ve Gelişim Günleri

0
javacikiz
26 Mart 2009 Parşembe günü özgür ve ulusal işletim sistemimiz Pardus adına yapılacak olan bu büyük organizasyon Atılım Üniversitesi'nin Ankara'daki diğer üniversitelerle iletişime geçmesi ile gerçekleştiriliyor. Konuşmacılar Özgür yazılım dünyasından önemli insanlar olup, her seviyeden insana hitap edilecek Linux ve Pardus konferansları olacaktır.
Pardus'un tanıtımının yapılacağı ve nasıl geliştirildiğine dair güzel konferansların olacağı bu günü kaçırmayın. Katılan herkese Pardus stickerı ve Katılım belgesi verilecektir. Herkes davetlidir.

Tarih: 26 Mart 2009

Zaman: 12:00 - 18:00

Yer: Atılım Üniversitesi Cevdet Kösemen Konferans Salonu ANKARA

Program: 12:00 - 12:15 (15') Açılış konuşması
12:15 - 13:30 (75') Ali Işıngör ve Akın Ömeroğlu
13:45 - 15:00 (75') Çekirdek ekipten iki geliştirici
15:15 - 16:30 (75') Bora Güngören
16:45 - 18:00 (75') Mustafa Akgül ve Ziya Karakaya

Açıklamalar:
* Seminerler sırasında Pardus temalı stickerlar dağıtılacak.
* 3 oturuma katılıcak olanlara katılım belgesi verilecek.
* Her molada çay, kahve, kola ve kuru pasta ikramı yapılacak.
* TOBB ETÜ, Gazi ve ODTÜ'den saat 11:15'de Atılım Üni.'e gitmek üzere servis kaldırılacak.

Organizatör: Atılım Üniversitesi

Destekçiler: TOBB ETÜ
ODTÜ
Gazi Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Bilkent Üniversitesi

İlgili Yazılar

Pardus 2007.3 Lynx lynx aldı başını gidiyor...

eu

Pardus 2007.3 Lynx lynx yeni sürümü 19.11.2007 de çıktı ve öyle bir çıktı ki fazlamesai.net'çiler göremedi. Pardus hızlı adımlarla ilerliyor, öyle ki distrowatch.com son 7 gün istatistiklerine bakıldığında ilk 20'ye girmiş bile. Biz fazlamesaiciler Pardus'u yakalayamadık, neyse arkadan bakmak da güzel...

Resmi Pardus Testçileri Aranıyor...

tekman

Sevgili kediciğimiz Pardus'un 1.0 sürümü için yol haritasını belirlemenin heyecanını yaşıyoruz. Yapacak çok işimiz var, en önemlilerinden üçü de test yapmak, test yapmak ve test yapmak. Gerek geliştirici ekip ve gerekse çeşitli katkıcılarımız (sağolun, varolun, siz olmasanız biz ne yapardık!) tarafından yürütülen testler zaten haftalar ve aylardır sürüyor.

Pardus 1.1 Alpha (kod adı: meren) Çıktı!

anonim

Pardus'un ilk kararlı kurulabilir sürümü olan Pardus 1.0'ın ardından beklenen 1.1 sürümünün ALPHA kararlılığındaki deneme sürümü "meren" kod adı ile çıktı.

Pardus Staj Başvuruları Sonuçlandı

anonim

Bu yaz stajyer olarak Pardus projesine dahil olacak öğrenciler belli oldu. Ayrıca A.Murat Eren staj için gelen 170 başvuru sahibi ile ilgili programlama dili bilgisi, okudukları üniversiteler gibi başvuranların genel profillerine ışık tutan bilgileri günlüğünde paylaşmış.

Pardus ve Fonksiyonel Programlama

FZ

Bilgisayar bilimleri ile ilgili önemli sitelerden biri olan LtU'da (Lambda the Ultimate), Mark Evans'ın Python in Pardus Linux başlıklı bir yazısı çıktı.

O'Reilly gibi tutucu yayıncıların bile Haskell kitabı çıkaracak kadar fonksiyonel programlamaya prim vermeye başladıkları günümüzde LtU'da çıkan bu tür haberler de dikkat çekiyor. Türkçe çevirisini aşağıda okuyabilirsiniz: