Pardus GNU/Linux Dağıtımını Çinliler Kullanacak Mı?

0
hayalci
Bu habere göre Pardus Çinli yetkililerin dikkatini çekmiş ve Türkiye tarafından Pardus'a Çince desteği ekleme teklifi yapılmış. Çin hükümetinin onayı sonrasında Pardus Çin'de kullanılmaya başlanabilecek.
" Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri, "Microsoft'un tahtını sallayacak bir projeye imza atacağız." diye konuştu. Görüşmelerin perde arkasını Zaman'a anlatan bir kurul yetkilisi, Pardus'un Çinlileri çok etkilediğini söyledi. Microsoft'a karşı güç birliğinin bazı kesimleri korkuttuğunu belirten aynı kaynak, "İşin içine Çin girince Microsoft harekete geçti. Zor bir işe soyunduk." diye konuştu. Projenin hayata geçmesiyle Türk işletim sisteminin büyük bir prestij kazanacağına dikkat çeken yetkili, Çin'den gelecek haberi beklediklerini aktardı."

Görüşler

0
Betelgeuse
Sallama bir haber daha. Haberi hazırlayanların konu hakkındaki cahillikleri olrtaya çıkmış...

En çok da "Almanların geliştirdiği Linux işletim sistemi" kısmına güldüm.
0
gkmngrgn
Medyamızın kafası güzel..
0
hayalci
Haberde o cümle dışında cahillik gösteren bir şeye rastlamadım, hatta basın yayın organlarındaki linux haberleri arasında bir şeyleri saçmalamadan verebilen bir haber olmuş. Belki o cümlede bir Suse vardı diye de düşünülebilir, o zaman editörün azizliğine uğramış olur, her şey yerli yerine oturur.
0
FZ
En çok da "Almanların geliştirdiği Linux işletim sistemi" kısmına güldüm.

Valla şöyle bir bakıyorum da Almanların geliştirdiği işletim sistemi SuSE, Türklerin geliştirdiği işletim sistemi Pardus... Bu durumda FSF, GNU filan da oto yan sanayi oluyor herhalde :) Resmi açıklamalar ne olursa olsun, ağızdan ağıza, kulaktan kulağa, vatandaş medya işbirliği ile yine süper bir kavram karmaşası ve çorbası yarattık. Şimdi de taşı kuyudan çıkaracak birilerini arıyoruz.
0
onurakdemir
Tamamda bunu kac kez tartısmaya calistik. Hep dendiki pardus'e laf soyleniyor.Cekemeyenler var yada alın size bir pardus düşmanı daha!!!!!!!!!
Arşivlere bakarsanız bende baska arkadaslarda işletim sistemi denmesinin yanlışlığını , yeni birşey yaratılıyormuş havası verildiği(bilerek veya bilmeyerek).
Bakın yavaş yavaş sorunlar çıkmaya başladı.
Lütfen geliştiriciler ve destekciler kullandıkları kelimeleri ve cumleleri iyi tartıp biçsinler boylece emegimizi boşa harcamayız.
0
robertosmix
Zaten en başından beri seçilen kelimelerdeki mesnetsizlikten çıkıyor bütün sorun. Hep dedim.. kendi kafanıza göre takılın ama.. bu projeye "ulusal" demeyin, "yeni bir işletim sistemi" demeyin, "tamamen Türk yapımı" demeyin diye.. ama anlatamadım bir türlü.

Hatta Erkan Tekman bir ara Türkiyenin yazılımın ihracatına ivme kazandıracak bir proje diye de bayağı zırvalamıştı benzer şekilde. "Yazılım ihracatı"nın ne demek olduğunu bilmeden.

Hani kavram karmaşasına basından başlıklarla da devam edersek (kaynak: www.pardus.org.tr/basin/):
- "Yüzde 100 Milli Bilgisayar İşletim Sistemi"
- "Türkiyenin işlemcisi" (nası bi tabirse artık)
- "Türkiyenin ilk açık kaynak kodlu yazılımı"
- "Ulusal alternatif"
- "Açık kaynakta dönüm noktası"
- "Türkçe Linux Pardus"
- "Açık kaynak kod platformu"
- "Microsoft değil TÜBİTAK"
vs.vs. diye gidiyor. Herneyse.
0
onurakdemir
Bu böyle olmayacak mecburen bu konuda çalışmamız gerekiyor. Teknoloji cahili ülkemizi ileri götürmeliyiz kavram karmaşasında yok etmemeliyiz var olan bilgilerini .
En kısa sürede gerçek linuxçularla bir çalışma yaparak bu karmaşayı düzeltecegimizi umut ediyorum.
0
onur80
Ben neresi komik te o kadar cok guldun onu anlamadım..
SUSE bir dagıtım tamam ama ISLETIM SISTEMI OLARAK NE KULLANIYORSUN DEDIKLERINDE SUSE DIYE CEVAP VERIRSEN YANLIS OLMAZ DIMI!.. LINUX desende yanlıs olmaz bu sefer ikinci soru gelir hangi dagıtım... iki soru sorulması yerine SUSE diye cevap verilmesi son derece akıllıca olur dimi..
Dagıtım icin gelistirme yapılıyormu yapılıyor e daha ne !

Eger okuyucu Linux nedir bilmiyorsa o onun sorunu makaleyi yazanın degil..

Adamın biri QUAKE motorunu kullarak bir oyun yapmıs, o biriside sen oyun yapmadın ki QUAKE motorunu kullanan oyun kabugu falan yaptın demis!
0
ErenTurkay
Biz geliştiriciler neden bu olaydan haberdar değiliz acaba? Yüce medyamızı kutluyorum, bizden önce haberleri oluyor!
0
robertosmix
Cehalette sınır tanımayan bir medyamız var malesef. Hani görmemişin bir oğlu olmuş (ama ne oğlan!) tutmuş... vs.vs gibi güzel bir sözümüz var ya. Onu atalarımız bilmişte söylemiş gibi.

İnsan en azından bir 'China Linux' yazıp google'da aratır hiç olmazsa. Çin'in Linux konusunda nasıl uçtuğunu anlamak için.
0
Evil81
Ne diyim bilmiyorum ki. Habere mi güleyim, yoksa yapılan yorumlara mı şaşırdım kaldım.
0
Evil81
Çok "hayalci" bir haber olmuş bence
0
parahat
Bu haberi okuyup okuyup gülüyorum ya. Şaka gibi. :D
0
dtemarti
Haftada 1-2 kez değişik dağıtımları bulup indiriyorum. Live olsun yada kurulum olsun. Benim anlamadığım Pardus'a eklenen birkaç program ile biz yaptık bu linuzu oluyor. Yahu bu linux felsefesine aykırı değil mi? Çinli, Almani Amerikan, Türk..... Yahu hepimiz insan değil miyiz? Bunların da hepsi Linux. Hiçbirinde bir fark göremiyorum. Ben Ubuntuya aşık olmuşsam napayım. Gözüm hiçbirini görmüyor. Linux aşkına kendinize geliniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Distrowatch Pardus 2007'yi Tanıtıyor

anonim

Distrowatch sitesinin haftalık bülteninde Pardus 2007 eleştirisine yer verildi. Özellikle PİSİye övgüler sıralanan yazıda PİSİi için söylenenler "diğer GNU/Linux dağıtımlarıyla uyumsuz bir paket sistemi olması affedilebilir, PİSİ o kadar başarılı ki" cümlesiyle özetlenebilir.

Yazının özgün haline buradan erişilebilir.

Pardus Karakulak geliyor

AHMETX

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu işletim sistemi Pardus'un yeni sürümü Caracal Caracal (Karakulak) adıyla çıkıyor. Pardus projesinden başka bir görev için ayrılan geliştirici Barış Metin'e ithafen 'Pardus 2007 Barış' kod adıyla deneme sürümü yayınlanan yeni yazılım, iki hafta sonra Caracal Caracal (Karakulak) adıyla kullanıma sunulmuş olacak.

Pardus 2007.2: Caracal Caracal

zekzekus

Pardus'un son kararlı sürümü olan 2007.2, Caracal Caracal adıyla bugün saat 11:00 itibariyle sunuculardaki yerini alacak.

Bayram Şekeri: Pardus Kök 0.2

loker

Pardus'un bilişim okur yazarı kullanıcılar için hazırlanan Kurulan sürümüne doğru ilerlerken Kök sistemin ikinci sürümü olarak 0.2 duyuruldu.

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı) çıktı

anonim

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı)

Pardus 2007 sürümü için artık son günler... Geliştirici ve kullanıcıların denemesi için sürüm adayları Pardus 2007 RC ve Pardus 2007 Çalışan CD RC dosya sunucularında yerini aldı.

Pardus 2007 için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007-RC/ ve Çalışan CD için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007-RC/ adreslerini kullanabilirsiniz.