Resmi Pardus Testçileri Aranıyor...

0
tekman
Sevgili kediciğimiz Pardus'un 1.0 sürümü için yol haritasını belirlemenin heyecanını yaşıyoruz. Yapacak çok işimiz var, en önemlilerinden üçü de test yapmak, test yapmak ve test yapmak. Gerek geliştirici ekip ve gerekse çeşitli katkıcılarımız (sağolun, varolun, siz olmasanız biz ne yapardık!) tarafından yürütülen testler zaten haftalar ve aylardır sürüyor.
Ama daha sistemli, daha iyi planlanmış testlere de ihtiyacımız var. Bu nedenle "Resmi Pardus Testçisi" arayışına girdik. Çalışan CD çıktığında bizlere e-posta yoluyla ulaşıp bu tip testler yapabileceklerini bildiren kişiler zaten aday listemizde. Ama bu listeyi anlamlı bir şekilde genişletmek istiyoruz. Bu nedenle de bir açık çağrı yayınlamayı gerekli gördüm.

Resmi Pardus Testçisi olabilmek için gerekli koşullar şöyle:
  1. Pardus'un nihai olmayan sürümlerini (alfa, beta, SA ve belki ara yapımlar) sistemli bir testten geçirmek için gerekli vakti ayırabilecek olması,
  2. Bu testleri yürütebileceği, tercihan birden fazla, değişik konfigürasyonda makineye sınırsız yasal erişiminin olması,
  3. Test edilecek CD imajı ve test planı/sonuç raporu formunu aldıktan sonra talep edilen zamanda testleri yürütüp sonuç raporlarını hazırlayacağını taahhüt etmesi,
  4. Tercihan İstanbul'da yerleşik olması.
Bu özelliklere sahip olduğunu düşünen "Resmi Pardus Testçisi" adaylarının kısa bir e-posta ile doğrudan E. Tekman'a başvurmalarını rica ediyorum. Yalnızca ciddi başvurular lütfen; tüm başvurular yanıtlanacaktır; kurumumuz ırk, yaş, cinsiyet ve din ayrımı yapmamaktadır...

"Resmi Pardus Testçisi" arkadaşlara sürüm sonrasında ufak bir de sürprizimiz olacak!

Görüşler

0
simor
"kurumumuz ırk, yaş, cinsiyet ve din ayrımı yapmamaktadır..." ??
0
bahadirkandemir

Gel ne olursan ol gel.

BSD fanatiği de olsan, Windows kullanıcısı da, katkıda bulunacaksan gel. 12 yaşında ortaokul öğrencisi de olsan, ya da 60 yaşında bir emekli, yine ge del, katkıda bulunacaksan.

0
bahadirkandemir

"ge del" => "de gel"

0
FZ
Ama İstanbul'da yerleşik olması tercih sebebidir :)
0
simor
Hmm oda ayrıca ilginç ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus Distrowatch'da Duyuruldu

darkhunter

Internet ortamının "dağıtım borsası" olarak nitelenen distrowatch.com Pardus'u duyurdu.

Sazlık Kedisi Geldi.

Chriseba

Pardus Linux'un yeni sürümü olan Pardus Linux 2007.1, Felis Chaus ismiyle şu an internetten indirilebilir.

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı) çıktı

anonim

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı)

Pardus 2007 sürümü için artık son günler... Geliştirici ve kullanıcıların denemesi için sürüm adayları Pardus 2007 RC ve Pardus 2007 Çalışan CD RC dosya sunucularında yerini aldı.

Pardus 2007 için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007-RC/ ve Çalışan CD için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007-RC/ adreslerini kullanabilirsiniz.

Bu hafta sonu Pardus 1.1 ALFAnın çıkması hedefleniyor

fahridon

Pardus 1.1 ile neler gelecek:

Pardus 1.1'i sabırsızlıkla bekleyenler, bu hafta sonu çıkması hedeflenen alfa sürümünde nelerle karşılacaklar bir bakalım:

* Müdür: Pardus’un en önemli yeniliklerinden biri olan Müdür, açılış zamanlarını inanılmayacak sürelere düşürüyor. Eskiden 1:33 dakikada açılan bir makine artık 17 saniyede açılıyor. Bu süre içinde Java ile çalışan Zemberek dahil tüm sistem servislerinin açıldığı göz önüne alınırsa, Pardus diğer Linux dağıtımları arasında rekor açılış süresine sahip!

Pardus GNU/Linux Dağıtımını Çinliler Kullanacak Mı?

hayalci

Bu habere göre Pardus Çinli yetkililerin dikkatini çekmiş ve Türkiye tarafından Pardus'a Çince desteği ekleme teklifi yapılmış. Çin hükümetinin onayı sonrasında Pardus Çin'de kullanılmaya başlanabilecek.