Resmi Pardus Testçileri Aranıyor...

0
tekman
Sevgili kediciğimiz Pardus'un 1.0 sürümü için yol haritasını belirlemenin heyecanını yaşıyoruz. Yapacak çok işimiz var, en önemlilerinden üçü de test yapmak, test yapmak ve test yapmak. Gerek geliştirici ekip ve gerekse çeşitli katkıcılarımız (sağolun, varolun, siz olmasanız biz ne yapardık!) tarafından yürütülen testler zaten haftalar ve aylardır sürüyor.
Ama daha sistemli, daha iyi planlanmış testlere de ihtiyacımız var. Bu nedenle "Resmi Pardus Testçisi" arayışına girdik. Çalışan CD çıktığında bizlere e-posta yoluyla ulaşıp bu tip testler yapabileceklerini bildiren kişiler zaten aday listemizde. Ama bu listeyi anlamlı bir şekilde genişletmek istiyoruz. Bu nedenle de bir açık çağrı yayınlamayı gerekli gördüm.

Resmi Pardus Testçisi olabilmek için gerekli koşullar şöyle:
  1. Pardus'un nihai olmayan sürümlerini (alfa, beta, SA ve belki ara yapımlar) sistemli bir testten geçirmek için gerekli vakti ayırabilecek olması,
  2. Bu testleri yürütebileceği, tercihan birden fazla, değişik konfigürasyonda makineye sınırsız yasal erişiminin olması,
  3. Test edilecek CD imajı ve test planı/sonuç raporu formunu aldıktan sonra talep edilen zamanda testleri yürütüp sonuç raporlarını hazırlayacağını taahhüt etmesi,
  4. Tercihan İstanbul'da yerleşik olması.
Bu özelliklere sahip olduğunu düşünen "Resmi Pardus Testçisi" adaylarının kısa bir e-posta ile doğrudan E. Tekman'a başvurmalarını rica ediyorum. Yalnızca ciddi başvurular lütfen; tüm başvurular yanıtlanacaktır; kurumumuz ırk, yaş, cinsiyet ve din ayrımı yapmamaktadır...

"Resmi Pardus Testçisi" arkadaşlara sürüm sonrasında ufak bir de sürprizimiz olacak!

Görüşler

0
simor
"kurumumuz ırk, yaş, cinsiyet ve din ayrımı yapmamaktadır..." ??
0
bahadirkandemir

Gel ne olursan ol gel.

BSD fanatiği de olsan, Windows kullanıcısı da, katkıda bulunacaksan gel. 12 yaşında ortaokul öğrencisi de olsan, ya da 60 yaşında bir emekli, yine ge del, katkıda bulunacaksan.

0
bahadirkandemir

"ge del" => "de gel"

0
FZ
Ama İstanbul'da yerleşik olması tercih sebebidir :)
0
simor
Hmm oda ayrıca ilginç ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ZDNet'te Pardus Haberi ve Alan Cox'ın Yorumu

FZ

ZDNet ortamında Pardus ile ilgili " Turkish Linux distribution aims for the big time" başlıklı bir yazı çıktı.

Yazıdan daha enteresan olan belki de anonim bir yorum ve Alan Cox'ın buna cevabı:

Distrowatch Pardus 2007'yi Tanıtıyor

anonim

Distrowatch sitesinin haftalık bülteninde Pardus 2007 eleştirisine yer verildi. Özellikle PİSİye övgüler sıralanan yazıda PİSİi için söylenenler "diğer GNU/Linux dağıtımlarıyla uyumsuz bir paket sistemi olması affedilebilir, PİSİ o kadar başarılı ki" cümlesiyle özetlenebilir.

Yazının özgün haline buradan erişilebilir.

Pardus GNU/Linux Dağıtımı Geliştirme Projesi Eleman Arıyor

anonim

Pardus GNU/Linux dağıtımı geliştirme projesi eleman arıyor.

Pardus projesinde tam ya da yarı zamanlı TÜBİTAK UEKAE çalışanı olarak görev almak isteyenler için mevcut açık pozisyonlar ile ilgili bilgiye kariyer sayfasından ulaşılabiliyor.

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı) çıktı

anonim

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı)

Pardus 2007 sürümü için artık son günler... Geliştirici ve kullanıcıların denemesi için sürüm adayları Pardus 2007 RC ve Pardus 2007 Çalışan CD RC dosya sunucularında yerini aldı.

Pardus 2007 için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007-RC/ ve Çalışan CD için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007-RC/ adreslerini kullanabilirsiniz.

Pardus Staj Başvuruları Sonuçlandı

anonim

Bu yaz stajyer olarak Pardus projesine dahil olacak öğrenciler belli oldu. Ayrıca A.Murat Eren staj için gelen 170 başvuru sahibi ile ilgili programlama dili bilgisi, okudukları üniversiteler gibi başvuranların genel profillerine ışık tutan bilgileri günlüğünde paylaşmış.