Son kullanıcılardan ziyade geliştiricilere yönelik olan bu kök dosya sitemi ile beraber hiç bir destek almaksızın kendi ayakları üzerinde durabilen Pardus, kendi üzerinde geliştirilmeye devam ederek Kurulan CD'ye doğru ilerlemeye devam edecek.
Pardus'un bu kök dosya sitemi içerisindeki paketlerin tümü pardus-devel deposundan derlenerek oluşturuldu. PİSİ sayesinde güncellemeler yapılabilecek, depo'ya eklenen yeni paketler sisteme kurulabilecek.
Gelişmeler http://gezegen.uludag.org.tr/ adresindeki geliştirici günlüklerinden takip edilebilir.
Pardus, içerisinde paket yöneticisi PİSİ ve yapılandırma yöneticisi ÇOMAR'ın çalışan sürümlerinin bulunduğu 0.1 sürüm numaralı kök dosya sistemini duyurdu.
Anladığım kadarıyla Uludağ Projesi'nde önemli bir adım daha başarıyla atıldı. Öncelikle bu konuda katkısı olan herkese tebrik ve teşekkürlerimi ilerletmek isterim.
Yalnız duyuru ile ilgili bir eleştiride bulunmak istiyorum: bu duyuru bana çok anlaşılmaz geldi.
Bir GNU/Linux dağıtımı projesinde yer almış olanlar için veya Pardus'u yakından takip edenler için duyuru çok anlaşılır olabilir ama bir GNU/Linux kullanıcısı olarak neler olduğunu anlamakta ben zorlandım, linkleri takip edip 4-5 yazı daha okuduktan sonra olayı kavrayabildim.
Ortada RootFS 0.1 kodlu bir şey var. Önce "acaba bu da PISI, COMAR gibi yeni bir uygulamanın adı mı?" diye düşündüm.
"Kök dosya sisteminin hazır olması" diye birşeyden bahsediliyor ama ilk anda bu benim kafamda birşey canlandırmadı. "Kök dosya sistemi hazır olunca ne olur? Bu, projenin hangi durumda olduğuna işaret eder" anlayamadım.
Nihayetinde bu tarz duyurularda biraz daha "anlaşılır olmaya" çalışılmalı diye düşünüyorum.