İzmir'de Özgür Yazılım ve Pardus GNU/Linux Semineri

0
anonim
İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nın daveti üzerine 24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17:30'da odanın Çankaya semtinde bulunan şubesinde "Pardus ve Özgür Yazılım Nedir?" konulu bir seminer vereceğiz.
Özgürlükİçin Topluluğu, Pardus'u tanıtmak ve sağlıklı bir özgür yazılım algısı oluşturmak misyonuyla yürüttüğü seminer çalışmalarına olanca hızıyla devam ediyor. Sıradaki durak İzmir.

İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nın daveti üzerine 24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17:30'da odanın Çankaya semtinde bulunan şubesinde "Pardus ve Özgür Yazılım Nedir?" konulu bir seminer vereceğiz. Seminer, Özgürlükİçin.com editörlerinden Akın ÖMEROĞLU ve Pardus geliştiricisi aynı zamanda KDE çeviri sorumlularından olan Serdar SOYTETİR tarafından verilecek.

İlgili bir kitle tarafından takip edilmesi beklenen seminerde, özgür yazılımın ne olduğu ile söze başlanıp, daha sonra Linux'un ve Pardus dağıtımının ne olduğu anlatılacak. Devam eden süreçte Pardus'un amaçları, kazandırdıkları ve Pardus kullanmanın avantajlarına değinilecek. Pardus teknolojileri ile Pardus masaüstünün zaman zaman uygulamalı olarak anlatılacağı seminerin son bölümünü ise soru cevap kısmı oluşturacak. Tüm bu konularda verilen bilgiler, başlangıç ve giriş düzeyinde olacak.

İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda verdiğimiz semineri göz önüne alarak, soru cevap bölümünün çok renkli geçeceğini söyleyebiliriz.

Eğer İzmir'de yaşıyor ve Pardus ile ilgili yeni bilgiler almak ya da mevcut bilgilerinizi tazelemek istiyorsanız, 24 Aralık 2008 Çarşamba günü 17:30'da EMO'da sizleri bekliyor olacağız.

Özgürlükİçin Topluluğu, 2009 yılında da seminerlere devam edecek. Antalya, Ankara, Denizli şimdiden planlara dâhil olmaya başladı bile...

Kaynak: Özgürlükİçin EMO İzmir

İlgili Yazılar

Bu hafta sonu Pardus 1.1 ALFAnın çıkması hedefleniyor

fahridon

Pardus 1.1 ile neler gelecek:

Pardus 1.1'i sabırsızlıkla bekleyenler, bu hafta sonu çıkması hedeflenen alfa sürümünde nelerle karşılacaklar bir bakalım:

* Müdür: Pardus’un en önemli yeniliklerinden biri olan Müdür, açılış zamanlarını inanılmayacak sürelere düşürüyor. Eskiden 1:33 dakikada açılan bir makine artık 17 saniyede açılıyor. Bu süre içinde Java ile çalışan Zemberek dahil tüm sistem servislerinin açıldığı göz önüne alınırsa, Pardus diğer Linux dağıtımları arasında rekor açılış süresine sahip!

Pardus 2007.1 Felis chaus RC Duyuruldu

anonim

Evet. Pardus 2007.1 "Felis chaus"'un sürüm adayı duyuruldu. Test gönüllüleri, lütfen indirin, test edin ve http://bugs.pardus.org.tr adresine bildireceğiniz hata raporlarınızla bizi kendimize getirin. Daha fazla kişinin test etmesi için bu haberi günlüklerinizden duyurun ya da duyurulmasına yardımcı olun.

ZDNet'te Pardus Haberi ve Alan Cox'ın Yorumu

FZ

ZDNet ortamında Pardus ile ilgili " Turkish Linux distribution aims for the big time" başlıklı bir yazı çıktı.

Yazıdan daha enteresan olan belki de anonim bir yorum ve Alan Cox'ın buna cevabı:

PISI Geliştirme Deposu

exa

PISI'nın yeniden canlandırılan geliştirilme dalına ait kaynak kodunu github'da bulabilirsiniz. Kaynakların şu andaki revizyonu 1.1_beta12'dir. Bu revizyonu yerel subversion çalışma kopyalarımdan yükledim, Pardus projesindeki en son idare ettiğim geliştirme dalı deposuna aittir. Dalla ilgili bilgileri aşağıda kendiniz görebilirsiniz.

$ svn info . Path: . Working Copy Root Path:...

Pardus GNU/Linux İçin E-beyanname Uygulaması

desenturk

Gelirler Genel Müdürlüğünün hazırladığı, insanların kağıt beyanname doldurma ve vergi dairesine gitme devrini kapatan e-beyanname uygulaması sadece MS Windows ortamında çalışıyor diye biliyordum, az önce muhasebecimizin oğlunun Pardus GNU/Linux için uygulamanında hazırlanıp indirilebilir hale getirildiğini öğrenene kadar, hayırlı olsun ne diyeyim: https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/download.html