İzmir'de Özgür Yazılım ve Pardus GNU/Linux Semineri

0
anonim
İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nın daveti üzerine 24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17:30'da odanın Çankaya semtinde bulunan şubesinde "Pardus ve Özgür Yazılım Nedir?" konulu bir seminer vereceğiz.
Özgürlükİçin Topluluğu, Pardus'u tanıtmak ve sağlıklı bir özgür yazılım algısı oluşturmak misyonuyla yürüttüğü seminer çalışmalarına olanca hızıyla devam ediyor. Sıradaki durak İzmir.

İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nın daveti üzerine 24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17:30'da odanın Çankaya semtinde bulunan şubesinde "Pardus ve Özgür Yazılım Nedir?" konulu bir seminer vereceğiz. Seminer, Özgürlükİçin.com editörlerinden Akın ÖMEROĞLU ve Pardus geliştiricisi aynı zamanda KDE çeviri sorumlularından olan Serdar SOYTETİR tarafından verilecek.

İlgili bir kitle tarafından takip edilmesi beklenen seminerde, özgür yazılımın ne olduğu ile söze başlanıp, daha sonra Linux'un ve Pardus dağıtımının ne olduğu anlatılacak. Devam eden süreçte Pardus'un amaçları, kazandırdıkları ve Pardus kullanmanın avantajlarına değinilecek. Pardus teknolojileri ile Pardus masaüstünün zaman zaman uygulamalı olarak anlatılacağı seminerin son bölümünü ise soru cevap kısmı oluşturacak. Tüm bu konularda verilen bilgiler, başlangıç ve giriş düzeyinde olacak.

İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda verdiğimiz semineri göz önüne alarak, soru cevap bölümünün çok renkli geçeceğini söyleyebiliriz.

Eğer İzmir'de yaşıyor ve Pardus ile ilgili yeni bilgiler almak ya da mevcut bilgilerinizi tazelemek istiyorsanız, 24 Aralık 2008 Çarşamba günü 17:30'da EMO'da sizleri bekliyor olacağız.

Özgürlükİçin Topluluğu, 2009 yılında da seminerlere devam edecek. Antalya, Ankara, Denizli şimdiden planlara dâhil olmaya başladı bile...

Kaynak: Özgürlükİçin EMO İzmir

İlgili Yazılar

Pardus gerçekten...

eevrim

Pardus gerçekten açık kaynak kodlu mu? Pardus gerçekten özgür mü? Pardus katılımcı mı? Bu konular üzerine bir yorum...

Pardus Özgür Olsun!

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı) çıktı

anonim

Pardus 2007 RC (Sürüm Adayı)

Pardus 2007 sürümü için artık son günler... Geliştirici ve kullanıcıların denemesi için sürüm adayları Pardus 2007 RC ve Pardus 2007 Çalışan CD RC dosya sunucularında yerini aldı.

Pardus 2007 için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2007-RC/ ve Çalışan CD için ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007-RC/ adreslerini kullanabilirsiniz.

Pardus'un PİSİ'si...

barisozyurt

Ulusal Dağıtım Projesi'nin paket yöneticisi olarak yazılacağı daha önceden de duyurulmuş olan PİSİ (Packages Installed Succesfully as Intented) ile ilgili bilgiler içeren ilk belge yayınlandı.


Kaynak: Uludağ web sayfası.

Sazlık Kedisi Geldi.

Chriseba

Pardus Linux'un yeni sürümü olan Pardus Linux 2007.1, Felis Chaus ismiyle şu an internetten indirilebilir.

Pardus RootFS 0.1!

anonim

Pardus, içerisinde paket yöneticisi PİSİ ve yapılandırma yöneticisi ÇOMAR'ın çalışan sürümlerinin bulunduğu 0.1 sürüm numaralı kök dosya sistemini duyurdu.