Pardus 1.0 BETA Çıktı!

0
loker
Yol haritasına uyumluluk devam ediyor... Pardus 1.0 Beta ftp sunucusunda yerini aldı. Nihai sürümde olması hedeflenen tüm özellikleri barındıran beta sürüm, kritik hataların ve kararlılık sorunlarının bulunması amacıyla yayınlanıyor.
Olabildiğince çok kullanıcı tarafından test edilmesi beklenen sürümde belirlenen sorunların çözülmesiyle 26 Aralık'ta ilk kararlı sürümün yayınlanması hedefleniyor.

Sürüm beta olduğu için çeşitli problemlerle karşılaşılma olasılığı göz önüne alınarak görev kritik bilgisayarlarda kurulum yapılmaması tavsiye ediliyor.

Pardus BETA

Görüşler

0
Anduril
Abi bunun kodları çalıntı :)
Yalı Muhabbetinin etkisi :) İnşallah burada da öyle boş muhabbetler dönmez. Döndüreni de Allah ıslah etsin. Seni seviyorum robertosmix.
0
yilmaz
sadece araklasalar. insan GPL leri siler boyle mi araklanır. :D
0
sametc
robertosmix'in yorumlarını öyle reddedemezsiniz.... yani robertosmix'e BM'ninki gibi cevaplar vermeliyiz yani bilimsel eleştriye bilimsel(doğrulanabilir bilgi)cevap vermeliyizki doğruları bilelim..... yani robertosmix bilmem ne programındaki kod şuradan çalıntıdır dedi eh bm naptı gösterdi dediki "bak oradan alındığınıda belirtmişler ama demekki çalıntı değil alıntı ve bunuda saklamıyorlar" dedi............ işte böyle güzel tartışma olur.....
0
Anduril
Tartışma yapma zorunluluğu mu var bu ortamda? Beni şahsen ilgilendirmiyor roberto dur bilmem nedir vs ... Ben sadece sonuca bakacağım. Sonuç kötü olursa ve bu işten eleştirecek kadar anlıyorsam eleştiri kültürü/ahlakı çerçevesinde eleştireceğim ki daha iyisini yapsınlar. Bu kadardır benim görevim.
Ayrıca neden şaka mahiyetinde yazılmış olan bir girişin altına böyle birşey yazma isteği duydunuz merak etmedim değil? Neyse sallayın devamı gelmesin yoksa uzatmayı sevenler uzatıyor.
0
robertosmix
Benim en büyük sorunum ifade etme özürüm. Ben kodlar başka bir yerden araklanmış derken, "araklama"nın yanlış birşey olduğunu söylemedim. Bakın metine kendiniz görün. Muhtemelen kod dosyasındaki Gentoo'dan alınmıştır comment'ini de göremeyecek kadar görmekten mahrum değilim allaha şükür.

Orada ifade etmek istediğim daha başka birşey. Genelde benimle laf yarışına giren Pardus ekibinin anlayacağı birşey. Ki eğer daha önceki tartışmaların tamamından haberdar iseniz sizin de anlayacağınız şey şudur ki;

Pardus ekibi "yeni, orjinal, ulusal" birşey üreteceğini iddia etmişti. (Ki yine iddialarını ilgili başlıkda skoylu ile tartışırken alıntıladım) Ben basit bir partitisyon kodunu bile başka bir installer'dan alarak bu dediklerini yapmaya meyilli olmadıklarını göstermeye çalıştım. Kaldı ki, kod içerisinde "Çoğu Gentoo Installer'dan Alınmış" ibaresi var, kodun neresi alıntı neresi değil onu da belirtmek istedim.

Yazdığım metindeki son cümlelerimden birisini de sizlere hatırlatırım.

Keşke yeniliğe ve faydaya yönelik birşeyler çıkarılmış olsaydı.

Sizleri tartışma geçmişini takip edip daha sağlıklı yorumlar yapmaya davet ediyorum. :)
0
yilmaz
yalnız web sayfası pek güncel değil. Oraya da bir el atmak lazım gelir.
0
bahadirkandemir

Pardus Yol Haritası'ndan:

Pardus 1.0: 26 Aralık 2005 - Pardus 1.0 sürümü.

  • Web sayfaları, kullanıcı ve geliştirici belgelerinin uluslararasılaştırması (İngilizce çevirileri)
  • Web sayfalarının yeniden düzenlenmesi
  • Pardus 1.0 Kullanım Kılavuzu'nun bastırılması
  • Pardus 1.0 'Başlangıç' Posteri'nin bastırılması
  • CD ve Kutu basımları
0
yilmaz
en azından ana sayfada bir beta çıkardık gibi bir şeyler yazsa güzel olur bence. yoksa nerden haberimiz olcak. anca mail listlerden.
0
angelaus
ftp den indirmeye basladim ama cok yavaş geliyordu. yarın torrent yapıp dağıtmaya çalışacağım. çalışmalar hızla ilerliyor. kolay gelsin tüm ekibe
0
aozturk
CD yi Ankarada hemen temin edebilecegimiz bir yer var mi?
0
ttk
Merhaba

Ftp'den 256k adsl ile 22-25k ile iniyor. Normalde yaklaşık 8 saatte bitermiş indirme (ftp programı öyle diyor.) Şimdi başlatıp bıraksanız sabaha elinizde hazır olur. Bağlantı 512 ise ve daha yüksek hıza da çıkabiliyorsa ftp 4 saatte iner.
0
ttk
İndirme bitti (epey olmuş biteli :) şimdi Vmware sanal makinasına kuruyorum. Sonuçları bildirerim.
0
ttk
Bu scsi diski görmedi. Bir de ide ile deneyeyim kurmayı.
İlk hata : formatlanmamış scsi diskimi görmedi kurulumda :)
0
bahadirkandemir

Lütfen hataları Uluzilla'ya bildirin.

0
ttk
Tamamdır. Acele bildireyim yoksa ben bildirmeden final sürümü çıkacak :)
Kolay gelsin.
0
ttk
Alpha 1'de de aynı hatâ varmış gördüğüm kadarı ile, onun kuyruğuna ekledim mesajı.
Test kullanıcıları pek zengin değil anlaşılan, scsi ile ilgili bulunan hatâlar Vmware sanal makinalarına kurulum sırasında belirlenmiş :)
Şu Vmware gerçekten çok faydalı bir program.
0
necdetyucel
Herkes aynı yerden indirmeye çalıştığından bir yoğunluk olabilir. Bizim okulun ftp'sinde de var: pardus beta
0
angelaus
http://linuxtracker.org/torrents-details.php?id=973 adresinden torrent olarak da indirebilirsiniz.
0
FZ
Voila! They seem to have already made it! :)
0
myavuzselim
Pardusu vmware ıle kurarken Ilk once ttknın scsı hatasıyla karsılastım. Harddıskı ıde olarak tanımlayıp tekrar kurdum. Kurulum bıraz uzun surdu ama sonunda oldu.

Su anda bu yazıyı pardusten yazmaktayım. 800x600 cozunurlıkle hersey kocaman kocaman gorunuyor ama tabı bu vmware ve 256 mb hafıza ıle normal olsa gerek.

Su ana kadar gordugum en onemlı eksık sıstemde degısık klavye duzenlerının yer almaması. Mesela belcıka klavyemle fazlamesaı yazdıgımda ekranda fqwlqşesqı cıkıyor ç*
0
Zebani
Scsi sorunu ben vmware de slacware kurarken de olmuştu. Ve sanırım ben de ide yaparak kurtulmuştum. :)
0
FZ
vmware filan bırakın bunları kardeşim, delikanlı adam gider gerçek bir makinaya kurar işletim sistemini, gözünü karartır, ne o öyle aman risk almayayım filan. :-p
0
ttk
Bu noktada siz hangi sınıfa giriyorsunuz ?

a - deli-kanlı
b - akıllı-kanlı
c - ne bulursam direk kurarım abi, nasıl olsa makinada mühüm bir şey yok, elimizde disk çok aabii

:)
0
FZ
d- fesatım ben fesat, böyle ortalığa laf edip kaçıyorum, boşverin viiieemmveeer'i diyorum, neyi riske atıyorsunuz ki, riskli bir durum mu ki, kurun ve sonra daima onu kullanın diyorum :)
0
ttk
Merhaba

Program kurup kaldırırken dağılan yeniden kurulması gereken windows'un arkasını toplamaktan bıktığım için ve bir ara da linux kullanmaktan uzak kalmamak için işyerine vmware'in önce linux sonra ise windows sürümünü aldırmıştım. Beni yıldıran yeni şeyleri denemek değil çok kullanmak zorunda olduğum ve yeniden kurulması artık işkence gibi gelmeye başlayan programların yeniden kurulmasının gerekmesi.

Sırf bu sebepten ana makina olarak bütün ihtiyacım olanları üzerine kurduğum ve bir usb diskte taşıdığım bir vmware sanal makinasını kullanıyorum.
Bir işyerinde bir de evde yeterince hafızası olan makinalar var, usb diski laptop gibi taşıyıp kullanıyorum epey rahat oluyor, tavsiye ederim.
Windows veya Linux üzerinde sadece vmware yüklü bir makinaya diski takıp sanal makinamı çalıştırınca her şey anında hazır :) yedeklemesi de kolay.

Pardus adamakıllı bir ortaya çıksın vmware'i üzerine kurup kullanmayı deneyeceğim.
0
Zebani
Merhaba bu yöntemi ben de denemek niyetindeydim ama fırsatım olmadı. Kullandığınız usb depolama aygıtının özelliklerini söyleyebilir misiniz? Ne kadar performans alabiliyorsunuz? Çünkü benim bir ara 40 GB Usb 2.0 bir harddisk 'im vardı ve bazen sorunlar çıkarıyordu. Bildiğiniz kaliteli ve sorun çıkarmayan bir ürün varsa ve özelliklerini ve ismini benimle paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar
0
Zebani
Kısa bir not: ;) Pardus 1.0 Beta yı ben de kurdum Vmware de ama deneme fırsatım olmadı. Fakat ilk izlenimim yeni başlayanlara çok faydalı olabileceği yönünde ve çok da böyle cana yakın bir görüntüsü var açılışta. :)
0
rafet
Sonunda ben de Pardus betayi kurdum. Ben begendim. Guzel olmus. klavye duzeni yok, user haklari yok..bunun disinda iyi valla. (Kullanici gozuyle elbette.)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus 2007.3 Lynx lynx aldı başını gidiyor...

eu

Pardus 2007.3 Lynx lynx yeni sürümü 19.11.2007 de çıktı ve öyle bir çıktı ki fazlamesai.net'çiler göremedi. Pardus hızlı adımlarla ilerliyor, öyle ki distrowatch.com son 7 gün istatistiklerine bakıldığında ilk 20'ye girmiş bile. Biz fazlamesaiciler Pardus'u yakalayamadık, neyse arkadan bakmak da güzel...

Pardus Yuva Yapmaya Başladı

loker

Uludağ projesinin şemsiye ürünü Pardus Şubat ayında duyurduğu Çalışan CD'nin ardından bir de hata düzeltme sürümü yayınlamış sonra da kurulan sürüm için hazırlıkları hızlandırmıştı. Bu hedefe doğru son düzlüğe girdiğimizi kök dosya sisteminin (rootfs) 0.0.6 sürümü ile öğrendik.

Bayram Şekeri: Pardus Kök 0.2

loker

Pardus'un bilişim okur yazarı kullanıcılar için hazırlanan Kurulan sürümüne doğru ilerlerken Kök sistemin ikinci sürümü olarak 0.2 duyuruldu.

Pardus Semineri 28 Ocak'da TOBB'da

javacikiz

Pardus'un topluluk sitesi olan Özgürlükİçin.com Pardus Semineri vermek için TOBB ETÜ'ye geliyor. 28 Ocak Çarşamba günü saat 15:30'da başlayacak seminerde Ali Işıngör ve Akın Ömeroğlu Pardus hakkında sunumlar yapacaklar. Geçen hafta gerçekleşen birinci Pardus seminerinde Pardus göç ortaklarından Portakal Teknoloji Yazılım Şirketi kurucusu ve genel müdürü Bora Güngören Özgür yazılım ve Pardus'un gelişimi hakkında yaptığı güzel sunumla dinleyicilerini aydınlatmıştı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ana bina Mavi Amfisinde yapılacak ikinci Pardus seminerini de yine üniversitenin Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu organize ediyor.
TOBB ETÜ adres: Söğütözü Cad.No:43, Söğütözü, Ankara, 06560 Türkiye

Pardus 1.0 Yol Haritası

darkhunter

Bu yol haritası, Pardus 1.0 sürümü çıkana kadar üzerinden geçilecek mihenk taşlarını (milestones) ve bu mihenk taşlarında tamamlanması planlanan işleri listeler.
Ayrıntılar

Yazarın Notu: Zamanlama bakımından çok hızlı bir yol haritası olmuş, anlaşılan Pardus ekibi sonunda ışık hızına ulaştı :)