Pardus 2007.2: Caracal Caracal

0
zekzekus
Pardus'un son kararlı sürümü olan 2007.2, Caracal Caracal adıyla bugün saat 11:00 itibariyle sunuculardaki yerini alacak.
Bu sürümle birlikte gelen yenilikleri içeren detaylı haberi şu adresten inceleyebilir, Caracal Caracal (nam-ı diğer Karakulak) nedir görmek isterseniz şu adresten bilgi alabilirsiniz.

Görüşler

0
ozancaglayan
Hepimize hayırlı uğurlu olsun :)
0
anhanguera
ne guzel haberler bunlar.
0
anhanguera
ne guzel haberler bunlar.
0
miyaw33
Niye caracal caracal? karakulak bile olsa bence daha iyi olurdu,bunun milliyetçilikle alakası yok sadece tubitak'ın yaptıgı işletim sistemine türkçe isim verilmesi mantıklı olurdu
0
zekzekus
bu konunun cevabı Pardus 2007.1 Felis Chaus duyurulduğunda verilmişti proje yöneticisi tarafından. Gerekçelerine katılırsınız ya da katılmazsınız ama "Niye Caracal Caracal?" sorusunun cevabını burada madde madde bulabilirsiniz.
0
pvc
Felis Chaus'da en az Caracal Caracal kadar saçma bence.
0
pvc
Geçenlerde eposta adresime bir email gönderilmiş, vatandaşın teki diyor ki:

"Tüm forumlarda sizin bir Linux üzerine XGL kurmaktan bahsettiğiniz görülüyor. (Çok yaşa google) Ben pardus kullanıyorum fakat XGL mevzusunu başaramadım. Rica etsem Pardus ile XGL Beryl olayına nasıl girilir yardımcı olur musunuz?"

Ben de diyorum ki:

"Evet doğrudur fakat ben Xubuntu kullanıyorum. Pardus üzerine fazlaca bilgi sahibi değilim. Bunu Pardus ile ilgili e-posta listelerinde başkalarına sorsanız iyi olmaz mı? Fakat eğer Ubuntu kullanmak isterseniz yardım etmeye çalışırım"

Şimdi buradan çıkan sonuç nedir? Bu kişi google üzerinde sağlam bir arama yapıyor fakat herne hikmetse Pardus ve XGL mevzusu üzerine aydınlatıcı bir döküman bulamıyor. Bulamadıgı için ise tamamen ayrı bir dağıtımın kullanıcısı olan bendenize müracat ediyor. XGL ve 3D masaüstü kurma olayında daha öncesinden başarılı olmuş birinden yardım istemek durumunda kalıyor.

Demek ki buradan çıkan sonuç Pardus dökümantasyonun yetersiz olduğudur.

Bana kalırsa siz Ubuntu'nun Feisty Fawn, Edgy Eft gibi süslü isimlerine özenmekten vazgeçin. Bunun yerine dökümantasyon ve paket depolarını arttırın.

Daha 3 ay öncesine kadar Gnome paketleri yoktu Pardus için. Hem vatandaşın cebindeki 3 kuruşun 1.5 kuruşunu vergi olarak al, bir şey yaptıgını iddia et, sonra da kalk Gnome'u derleyip Paket haline getirme.

Tüm bunlardan sonra bir de çık başkasının kullandıgı çift kelime ile karakterize version takısını taklit et.

Özür dilerim belki kızacaksınız belki işinize gelmeyecek ama gerçekler malesef ki bu. Bu saçmalıklar ve yeni versionlar ile uğraşacağınıza paket deponuzu genişletseniz sizin için çok daha iyi olur kanısındayım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Anadolu Parsı'nın Dönüşü : Pardus 2007

Chriseba

İlk sürümü 26 Aralık 2006'da çıkan ve diğer adı duyulmuş birçok dağıtımla rekabet edebilecek düzeyde olan GNU/Linux dağıtımı Pardus Linux'un yeni sürümü Pardus Linux 2007, artık indirilebilir durumda...

Pardus'un İlk Ayı

bahadirkandemir

Pardus'un duyurulmasından bu yana tam bir ay geçti. Peki yaklaşık bir aylık süreç içerisinde neler olmuş?

Pardus için henüz herkesin adını duyacağı bir tanıtım kampanyası başlamadı ve Pardus sadece halâ Internet'ten indirilebilir durumda. İnsanların "bir Pardus alabilir miyim?" diyerek içeri girip gerçekten bir Pardus ile terk edebilecekleri bir satıcı teorik olarak, yok. Fakat bunlar insanların Pardus'tan haberdar olmasına ve onu denemelerine pek de engel olmamış görünüyor.

Pardus İle OSNews'tayız

anonim

OSNEWS sitesini "digg"lerken Pardus haberini görünce gözlerim yaşardı. Pardus'un ALPHA sürümünde görmüş olduğumuz hızlı boot etme özelliği üzerinde tartışılıyor aynı zamanda.

Haber ile ilgili yorumlara buradan erişilebilir.

İzmir'de Özgür Yazılım ve Pardus GNU/Linux Semineri

anonim

İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nın daveti üzerine 24 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 17:30'da odanın Çankaya semtinde bulunan şubesinde "Pardus ve Özgür Yazılım Nedir?" konulu bir seminer vereceğiz.

Pardus ve Fonksiyonel Programlama

FZ

Bilgisayar bilimleri ile ilgili önemli sitelerden biri olan LtU'da (Lambda the Ultimate), Mark Evans'ın Python in Pardus Linux başlıklı bir yazısı çıktı.

O'Reilly gibi tutucu yayıncıların bile Haskell kitabı çıkaracak kadar fonksiyonel programlamaya prim vermeye başladıkları günümüzde LtU'da çıkan bu tür haberler de dikkat çekiyor. Türkçe çevirisini aşağıda okuyabilirsiniz: