Pardus'un PİSİ'si...

0
barisozyurt
Ulusal Dağıtım Projesi'nin paket yöneticisi olarak yazılacağı daha önceden de duyurulmuş olan PİSİ (Packages Installed Succesfully as Intented) ile ilgili bilgiler içeren ilk belge yayınlandı.


Kaynak: Uludağ web sayfası.
Belge içerisinde karşılanması hedeflenen gereksinimler ve PİSİ'nin nasıl bir tasarıma sahip olduğuna dair bilgiler mevcut.


Ayrıca bu adreste PİSİ'nin durumu ile fazladan bilgiler de var.

İlgili Yazılar

Pardus GNU/Linux İçin E-beyanname Uygulaması

desenturk

Gelirler Genel Müdürlüğünün hazırladığı, insanların kağıt beyanname doldurma ve vergi dairesine gitme devrini kapatan e-beyanname uygulaması sadece MS Windows ortamında çalışıyor diye biliyordum, az önce muhasebecimizin oğlunun Pardus GNU/Linux için uygulamanında hazırlanıp indirilebilir hale getirildiğini öğrenene kadar, hayırlı olsun ne diyeyim: https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/download.html

Pardus 25 bin defa indirildi

anonim

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bölümü bünyesinde geliştirilen Pardus işletim sisteminin, 26 Aralık'tan bu yana 25 bin kere bilgisayarlara indirildiği kaydedildi.

Pardus Staj Başvuruları Sonuçlandı

anonim

Bu yaz stajyer olarak Pardus projesine dahil olacak öğrenciler belli oldu. Ayrıca A.Murat Eren staj için gelen 170 başvuru sahibi ile ilgili programlama dili bilgisi, okudukları üniversiteler gibi başvuranların genel profillerine ışık tutan bilgileri günlüğünde paylaşmış.

Distrowatch Pardus 2007'yi Tanıtıyor

anonim

Distrowatch sitesinin haftalık bülteninde Pardus 2007 eleştirisine yer verildi. Özellikle PİSİye övgüler sıralanan yazıda PİSİi için söylenenler "diğer GNU/Linux dağıtımlarıyla uyumsuz bir paket sistemi olması affedilebilir, PİSİ o kadar başarılı ki" cümlesiyle özetlenebilir.

Yazının özgün haline buradan erişilebilir.

Pardus'un İlk Ayı

bahadirkandemir

Pardus'un duyurulmasından bu yana tam bir ay geçti. Peki yaklaşık bir aylık süreç içerisinde neler olmuş?

Pardus için henüz herkesin adını duyacağı bir tanıtım kampanyası başlamadı ve Pardus sadece halâ Internet'ten indirilebilir durumda. İnsanların "bir Pardus alabilir miyim?" diyerek içeri girip gerçekten bir Pardus ile terk edebilecekleri bir satıcı teorik olarak, yok. Fakat bunlar insanların Pardus'tan haberdar olmasına ve onu denemelerine pek de engel olmamış görünüyor.