Pardus'un PİSİ'si...

0
barisozyurt
Ulusal Dağıtım Projesi'nin paket yöneticisi olarak yazılacağı daha önceden de duyurulmuş olan PİSİ (Packages Installed Succesfully as Intented) ile ilgili bilgiler içeren ilk belge yayınlandı.


Kaynak: Uludağ web sayfası.
Belge içerisinde karşılanması hedeflenen gereksinimler ve PİSİ'nin nasıl bir tasarıma sahip olduğuna dair bilgiler mevcut.


Ayrıca bu adreste PİSİ'nin durumu ile fazladan bilgiler de var.

İlgili Yazılar

Distrowatch Pardus 2007'yi Tanıtıyor

anonim

Distrowatch sitesinin haftalık bülteninde Pardus 2007 eleştirisine yer verildi. Özellikle PİSİye övgüler sıralanan yazıda PİSİi için söylenenler "diğer GNU/Linux dağıtımlarıyla uyumsuz bir paket sistemi olması affedilebilir, PİSİ o kadar başarılı ki" cümlesiyle özetlenebilir.

Yazının özgün haline buradan erişilebilir.

PISI Geliştirme Deposu

exa

PISI'nın yeniden canlandırılan geliştirilme dalına ait kaynak kodunu github'da bulabilirsiniz. Kaynakların şu andaki revizyonu 1.1_beta12'dir. Bu revizyonu yerel subversion çalışma kopyalarımdan yükledim, Pardus projesindeki en son idare ettiğim geliştirme dalı deposuna aittir. Dalla ilgili bilgileri aşağıda kendiniz görebilirsiniz.

$ svn info . Path: . Working Copy Root Path:...

Pardus'un İlk Ayı

bahadirkandemir

Pardus'un duyurulmasından bu yana tam bir ay geçti. Peki yaklaşık bir aylık süreç içerisinde neler olmuş?

Pardus için henüz herkesin adını duyacağı bir tanıtım kampanyası başlamadı ve Pardus sadece halâ Internet'ten indirilebilir durumda. İnsanların "bir Pardus alabilir miyim?" diyerek içeri girip gerçekten bir Pardus ile terk edebilecekleri bir satıcı teorik olarak, yok. Fakat bunlar insanların Pardus'tan haberdar olmasına ve onu denemelerine pek de engel olmamış görünüyor.

Pardus 1.0 RC1 sürümü duyuruldu

anonim

ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/kurulan/rc1/

26 Aralık 2005 tarihine doğru bir aşama daha bitirildi. Testler ne kadar fazla olursa (malum imece) sonuç o kadar iyi olacaktır. Sorunlar bugs.uludag.org.tr ye bildirilebilir.

Herkese hayırlı olsun..

Pardus ve Fonksiyonel Programlama

FZ

Bilgisayar bilimleri ile ilgili önemli sitelerden biri olan LtU'da (Lambda the Ultimate), Mark Evans'ın Python in Pardus Linux başlıklı bir yazısı çıktı.

O'Reilly gibi tutucu yayıncıların bile Haskell kitabı çıkaracak kadar fonksiyonel programlamaya prim vermeye başladıkları günümüzde LtU'da çıkan bu tür haberler de dikkat çekiyor. Türkçe çevirisini aşağıda okuyabilirsiniz: