Özgürlük İçin e-dergi Nisan sayısı çıktı!

0
anonim
Özgürlük için Topluluğunun her ay hazırladığı Özgürlük için E-Dergi'nin 12.sayısı yayınlandı.
Pardus Proje Yöneticisi Dr.Erkan Tekman, dergide yer alan "Pardus'un İkinci Üç Yılı" başlıklı yazısında Pardus'a ilk defa Milli bütçeden kaynak ayrıldığını yazdı. Bugüne kadar UEKAE'nin kendi kaynakları ile geliştirilen Pardus, yılda yaklaşık 1 Milyon TL'lik bir bütçeye sahipti. Tekman, Pardus projesine milli bütçeden 3 yıllığına 14.3 Milyon TL kaynak ayrıldığını, bunun yıllık 4.5 Milyon TL olarak kullandırılacağını belirtiyor ve başka ayrıntılar da veriyor. Bu çok açıkca Pardus Projesinin en azından her yıl 4 katı büyüyeceği anlamına geliyor. Ayrıca Tekman, bu kaynak dolaysıyla Pardus Kurumsal Sürümünün de müjdesini veriyor ve 3 yıllık Pardus sürümlerinin yol haritasını da ilk defa açıklıyor.

Milli bütçeden Pardus'a kaynak ayrılmış olması çok açıkca önümüzdeki 3 yılda kamu kurumlarında Pardus'a göç yaşanacağı ve gelişen imkanlarla projenin kurumsal ticari müşterilere doğru da yöneleceği anlamına geliyor.

İlgili Yazılar

İlk Pardus incelemeleri

mdakin

Pardus 1.0'ın çıkmasının ardından ilk inceleme ve görüş yazıları da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bazıları:

Sonunda Pardus doğdu.......

fahridon

TÜBİTAK'ın geliştirdiği ulusal Linux dağıtımımızın 1.0 versiyonu duyuruldu. Hayırlı olsun.ftp://ftp.uludag.org.tr/ adresinden indirebilirsiniz.

Diğer adresler:
http://www.uludag.org.tr/
http://liste.uludag.org.tr/
http://www.pardus-wiki.org/
http://gezegen.uludag.org.tr/

Bayram Şekeri: Pardus Kök 0.2

loker

Pardus'un bilişim okur yazarı kullanıcılar için hazırlanan Kurulan sürümüne doğru ilerlerken Kök sistemin ikinci sürümü olarak 0.2 duyuruldu.

Pardus 2008.1 RC Duyuruldu!

anonim

Pardus 2008.1 öncesinde son deneme sürümü olan Pardus 2008.1 RC deneme sürümünü duyuruldu!

Sazlık Kedisi Geldi.

Chriseba

Pardus Linux'un yeni sürümü olan Pardus Linux 2007.1, Felis Chaus ismiyle şu an internetten indirilebilir.