Linux Semineri : Etkin Bir Saldırı Tespit Sistemi Yapımı ve Snort 2.0

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Seminerde, ağ tabanlı bir saldırı tespit sistemi (IDS) yaratırken göz önüne alınması gereken noktalar, yüksek performans için kullanılması gereken yöntem ve algoritmalar, kural tanımlarındaki incelikler, Snort 2.0'daki yeni özellikler değerlendirilerek anlatılacak. Seminer saat 15:00'te başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
Teorisyen
2 Temmuzda Ankara'da yapılan seminere arkadaşımla beraber gittim...
Semineri çok genç (ve hatta çocuk yaşta) bir arkadaş sunuyordu...
Arasıra farede ve klavyede yaşanan kilitlenmeler seminerin tadını bir anda kaçırdı.
Bu aksaklıklar devam ederken sunuşu yapan arkadaşım panikledi ve konuşmaları takılmaya ve bazı kelimeler tekrarlanmaya başlayınca izleyiciler (şahsen ben) iyice sıkılmaya başladı...
Daha sonra sunucu konuları düzeysel geçip... tüm sunumları slayt gösterisi halinde gösterince işin tadı tuzu kalmadı artık...
Özellikle sunucunun bu halini gören izleyiciler, bana göre soru sormaktan çekindiler...
Haziran ayında yapılan sunum 3 saat sürmüştü ve burada sunumun konusu haricinde her türlü soru sorulduğu için sunum çok zevkli bir hale gelmişti... 2 Temmuzda Ankarada yapılan sunum ise sadece ve sadece 45 dakika sürdü ve soru sayısı yaklaşık olarak 10 tane bile değildi...

Ben şahsen 2 Temmuzda yapılan Ankara seminerini hiç mi hiç beğenmedim ! Çünkü sunum "Artık bitse de çıksak" türü birşeye dönüşmüş !

Saygıdeğer linux kullancıları derneği yetkilileri, artık bundan sonra bu tür sunumlara işinin ehli kişileri gönderir ve sunumdan önce herşeyi bir kez daha kontrol etmeyi akıl ederler artık !

Bundan sonra yapılacak seminerlere daha fazla kişinin katılması ancak ve ancak bu yolla mümkün olur !
0
ocean
Akıl yaşta değil baştadır derim ben bana böyle söylendiğinde...

Çocuk yaşımda değilim ... 16 ve senin bilginde daha fazlasına sahip olduğuma inanıyorum...

Ben seminerdeki Murat ALKAN....

Evet sunum iyi geçmedi... biraz acecleci davrandım...

Bildiğim kadarıyla Linux Seminerlerinin daha fazla kişi katılsın şeklinde bir niyeti yok.... Amaç insanları bilgilendirmek...

0
Teorisyen
1) Akıl yaşta değil baştadır sözünüz çok doğru.. Buna bir lafım yok...
2) Size çocuk diyen olmadı... Burada söylemek istedğim çok genç olmanız ve izleyiciler üzerinde tam hakimiyet sağlayamamanız...
Benim yazımı okursanız ben size (sunuşu yapan arkadaşım) derken, siz bana (senin bilginden daha fazla...) demişsiniz... Yazışma kurallarındaki farka dikkat ederseniz daha iyi olur bence...
3) Sunumun iyi geçmediğini siz de kabul ediyorsunuz.. Ama ben Yüzde Yüz size kusur bulmuyorum... Nasıl olsa her şeyin bir ilki vardır.. Sizin en büyük şansızlığınız bu ilki birazcık kötü geçirmeniz...
4) Madem LKD olarak amacınız serbest yazılımın ve felsefesinin daha da yayılmasını sağlamaktır (www.lkd.org.tr sayfasında 3. paragraf), yapılan seminere çok kişinin katılımını sağlamak bana göre BİRİNCİ ÖNCELİK olmalıydı.. Yoksa bazı kurum ve kişilerin yaptığı gibi elit bir kesimi seçip sadece ve sadece bu kişilere sunum yaparak bu kişileri bilgilendirmek LKD'nin yukarıda bahsedilen paragrafı ile ters düşmez mi ?
Bana göre böyle bir davranış linux'un Türkiyede yayılması önünde en büyük engel olur !

Siz benden daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz...
Zaten benim de en büyük amacım birgün LKD çatısı altında böyle sunumlar vermek...

Siz de kabul etmelisiniz ki bilgi birikimine sahip olmak başka şey, karşınıza bir yığın insanı alıp onlara anlatacağınız konu ile kendinize çekmek çok başka bir olay ! Zaten sunumu, karşınıza iki üç arkadaşınızı alarak sohbet etmekten ayıran en önemli ayrıntı budur !

Saygılarımla...
0
ocean
Yazını tekrar okursak: Saygıdeğer linux kullancıları derneği yetkilileri, artık bundan sonra bu tür sunumlara işinin ehli kişileri gönderir ve sunumdan önce herşeyi bir kez daha kontrol etmeyi akıl ederler artık !

Küçümseme var burda, olmadığını iddia edeceksin ama var....yorumun halinden belli...

Sunumun kötü olması heyecan+acelecilik.. başka bir sebebi yok..

Yorumunda sanki tüm Türkiye seminerlere gelsin dermiş gibisin...
Windows'a format atmayı bilmeyen linux u hiç görmeyen nasıl anlayacak multimedia uygulamalrını?
0
Teorisyen
Zaten sunumun amacı budur !
Yani azıcık bilgisayarla ilgili olan bir kişiye bile (Bak, ben linux'u kullanıyorum... bu Linuxla senin yaptığın şu.. şu... şu.. işleri yapıyorum ve senin yapmak istediğin şu.. şu.. şu.. işleri de yapabiliyorum, hatta sen Linux a geçerek bunlardan ayrı olarak şu.. şu.. şu.. işleri de yapabilirsin..) demektir...

Yoksa dünyaya gözünü açtığında Windows'u görmüş olan kişileri bilgisayardan ve özellikle Linux'tan soğutmak değildir...

Aslında bir bilgisayara Linux kurmak için bile Format atmayı bilmek gerekmiyor... Bunu bile seminerde söylemeniz gerekir (ki geçen ayki seminerde bu söylendi...) ama üzerine basa basa tekrar etmek gerekir...

Sunum öyle bir hal almalı ki Linux'u hiç görmeyen bir kişinin bile içerisinde bir sıcaklık.. bir canlılık... ve bir bağ oluşmalıydı... Seminerin ve semineri sunan sunucunun amacı budur..

Önemli bir not : Yazdıklarımın içerisinde küçümseme var diyorsanız... Amacı dışına çıkmış olan o yazılarımdan dolayı sizden özür dilerim !

Aslında ortada küçümseme denecek bir şey yok !
0
skoylu
Ben seminer verirken, temel olarak Windows'ta neyin neyle yapilip, Linux'ta nasil yapilacagi ile zerre kadar isim olmaz. Benim derdim, o konunun ta kendisidir.

MS'a catariz, matariz ... Ayri konu.. Ama benim gozumde Windows Linux kavgasi bostur. Linux, Linux'tur. Benim derdim Windows yerine Linux koymak isteyenlerle degilde, Linux kullanmak isteyenlerle. Eger adamin aradigi Windows'taki seylerse, gidilir bir MS bayisine, verilir 100+ Dolar ve Windows alinip kullanilir. Mevzu budur.

Kisacasi, Microsoft kullanicilarinin kafasi celip Windows'tan kurtarmak beni ilgilendirmiyor artik. Ama derseniz ki, ben Linux kullanmak istiyorum, hay hay.. Ama bana bunun Bilgisayarim'i nerde derseniz, bozusuruz...
0
Teorisyen
Eğer işimiz Windows yerine Linux koymak isteyenlere değil de, daha dünyaya gözünü açar açmaz Linux kullanmak isteyenleri bilgilendirmek ise, bu Linux'un dünyaya yayılma maçına 1 Milyara - Sıfır yenik başlaması demektir !

Demek sizin Windows işletim sistemlerine alışmış insanları Linux tarafına çekmek gibi bir niyetiniz yok !

O zaman saygıdeğer LKD yetkilileri 5 yaşındaki çocuklara seminer verebilecek bir kaç kişi bulması gerekiyor... Çünkü sizin sözlerinizden Windows kullanan kişilere ihtiyacımız yok anlamı çıkıyor... Şu an 7 - 8 yaşındaki çocuklar bile bilgisayarla yatıp bilgisayarla kalkıyorlar... Bizim daha altlara inmemiz gerekmez mi ?
0
skoylu
Ben kimseye daha dunyaya gozunu yeni acmislar olanlar dedigimi sanmiyorum. Benim derdim, Linux icinde Windows arayanlarla. Bakiniz bunun ornekleri:

1. WinModem neden calismiyor ?
2. Bunda GetRight yokmu ?
3. BAzi sayfalari niye gostermiyor ?
4. Oyunlar niye calismiyor.

vs. vs. Sorun su ki, burada mevzu, Linux'u Windowsla karistirmak. Adam Linux kurmus, CD'yi takinca neden otomatik calismiyor diye soruyor. Veya Windows programlari calisir mi diyor. Benzer sekilde adi WinModem olan donanimi Linux uzerinde neden calistiramadigini dusunuyor filan..

Bize Windows'tan da terfi etse, Sifir kullanici da olsa once Linux kullanicisi lazim. Yukaridaki sorularin hepsinin olumlu bir cevabi var. Ama onemli olan sorunun sorulma sekli. Eger bana bu modemi linuxla nasil calistiririm diye sorarsaniz, yardimci olmak beni mutlu eder. Ama bu modem Windowsta calisiyordu, neden Linuxta calismiyor diye sorarsaniz, size gidin Windows kullanin o zaman derim.

Bilmem anlatabiliyormuyum ? Insanlara asil ima etmemiz gereken sey, Linuxu Windows yerine kullanmak degil, Linux'u linux olarak kullanmaya ikna etmek. Linux standart dagitimlarinin yapabildiklerinin yaninda Windows hikaye kalir. Mesela, bir knoppix mevzusu.. Hal boyle. Yani siz Windowsta yaptiklarinizi Linuxta yaparsiniz demek degil, Linuxta sunlari sunlari ve bunlari yaparsiniz demek. Bence en dogru yol, Linux tanitimi yaparken Windows kelimesini mumkun oldugunca agzimiza almamaya calismak. Bugun Linux pek cok noktada (multimedya dahil) Windowsu 3-4 boy gecmis durumda. Dahasi MS yillardir Linux/UNIX'lerd eolan seyleri su yeni bu yeni diyerek onumuze surup duruyor. Biz niye yapmayalim ki ?

SAnirim anlasiliyor. Linuxcu, Linuxu dusunmeli, Windowsu silmeyi degil. MSyi batirmayi degil. inuxu bir adim oteye nasil tasiyacagini hesaplamali.

Bu arada bu benim tarzim. Biliyorumki, bu tarzi uygulamayanlar olacaktir. Saygi duyarim filan demiyorum, bizzat onlara da elimden gelen destegi veririm. Hatta o tur faaliyetlerde bulunan insanlarin cogalmasi icin gereken gayretide gosteririm. Yani, benim soyledigimi yapacak birilerine de ihtiyac var. KArgadan baska kus tanimazlar da lazim. Ayni makinede dual-boot veya vmware ile Windows kullananlarda.. Ama ben onlardan degilim..

0
dfisek
Ben anlayamiyorum, nasil bu tarzda elestiri yapilir... Akil etmek?

Tuketici olmayi bu kadar mi benimsedik?

Sanki karsinizda birileri size hizmet veriyor, siz de bir tuketici olarak bu hizmeti satin alarak tuketiyorsunuz.

Ozgur yazilim paylasim demektir, imece demektir. Bir isi hep beraber yapmak ve hep beraber sahiplenmek demektir.

Seminer veren, salonu hazirlayan, ev sahipligi yapanlarin hic biri bu isi yapmak zorunda oldugu icin yapmiyor; icinden geldigi ve istedigi icin yapiyor.

Ne zaman salt tuketmeyi birakip uretime de katkida bulunmaya baslayacaksiniz? Yeterince gec olmadi mi?

(Seminer calismalarina katki vermek isteyenler, seminer@linux.org.tr adresi ile baglanti kurabilirler)
0
Teorisyen
Ankaranın merkezinde bir kamu kurumunda iki arkadaş kafa kafaya vermiş... Bu linuxu hangi amaçlarla kullanabiliriz... Odadaki arkadaşları nasıl Linuxa geçirebiliriz diye hem araştırıyorlar hem de düşünüyorlar...

GIMP ile ilgili bir seminer versem kabul eder misiniz !
0
dfisek
eger niyetinizde ciddi iseniz, seminer@linux.org.tr adresine vermeyi dusundugunuz seminer icin olusturacaginiz ana hatlari (outline) gecerseniz, uzerinde tartisarak olgunlastirabiliriz.

bilgisini paylasmak isteyen birisine kim 'olmaz' der ki?
0
robertosmix
Dünyada seminerler tek başlarına olmuyor. Konferans geneline dağıtılmış seminer grupları bulunmakta. Ayrıca seminer veren insanlar o işin üstadları. Örneği size cansecwest adında her yıl düzenlenen güvenlik konferansının açıklanmasından bir paragraf veriyorum.

The presenters are experienced security professionals at the vanguard of leading information security technology as well as experienced instructors who have prepared tutorials intended to help you stay abreast of the lastest developments in this rapidly moving technological field. The best, and brightest, have assembled unique new material to help you maintain your technological leadership - which they will present at this conference.

The conference is single track, with one hour presentations over the duration beginning at 9:00 a.m. The registration fee includes the catered meals, and there will be a vendor display and lounge/eating area where wireless internet access will be available (as well as in the speaking theater). http://www.cansecwest.com/


Ayrıca konferansların bir takvimi oluyor. Ve dahilinde anlatılan konular herkesin kitaptan, sağdan ve soldan rahatlıkla öğrenebileceği basit konular değil. Buna da bir örnek arıyorsanız CodeCon 2003 konferansının takvimine bir bakınız. http://codecon.info/2003/schedule.html

Konulara dikkat ederseniz Cryptopy, Neurogrid gibi baba baba ana hatlar verilmiş. Bu sene gitmeyi planlamaktayım (Eğer ABD vize verme lütfu gösterirse). Geçen senede gitme şansını elde etmiştim. Eğer seminerci arkadaşlarda hevesli iseler yaklaşık 1100-1200 $ civarında masraf yaparak gidip fikirler elde edebilirler.

Örneğin ottawa'da bu sene linuxsymposium var. http://www.linuxsymposium.org/2003/schedule.php adresinden takvimine bakabilirsiniz. Konuların hepsi birbirinden müthiş ve bir o kadar da ilham verici. Konferans saatleri sabah 08:00'dan gece 23:00'a kadar. Hatta son gün gece 02:00'a kadar konferans dahilinde bulunabiliyorsunuz.

Yanlış anlamayın, bizim seminerlerimizi küçümsemiyorum. Ama organizasyonsuz, yönetimsiz, değersiz seminerler vermek yerine konferanslar vermek ve dahilinde seminerler düzenlemek daha faydalı.Onu göstermek istiyorum. Basit seminerlerle basit amaçlar için çalışan insanları aşağıladım, aşağılayacağımda. Kusuruma bakmayın ama bunlar faydadan çok zarar veriyorlar kullanıcılara. Seminerlerden sıkılıp çıkan insanları kim kazanacak?


0
Teorisyen
Ocean nickli arkadaşımızın "Bildiğim kadarıyla Linux Seminerlerinin daha fazla kişi katılsın şeklinde bir niyeti yok.... Amaç insanları bilgilendirmek" şeklinde bir yorumları var... Bu cümle bile Amerika ile Türkiye arasında herhangi bir olaya bakış açısını göstermiyormu?...

Seminerlerden sıkılıp çıkan insanları kazanmak, yukarıdaki cümleye göre hiç kimsenin UMURUNDA DEĞİL gibi görünüyor... Ben buralarda bir yerlerimi yırtarak biraz daha izleyicisi ve konusu üzerinde hakimiyet kuracak bir sunucunun gönderilmesini isterken, az kalsın afaroz ediliyordum... !

Yani uzun lafın kısası Ocean isimli arkadaşım "Ben 3 kişiye bile seminer veririm ! Yeter ki ben, karşımdakini bilgilendireyim demektedir. Ve kan kaybeden seminerin azalan izleyici sayısı HİÇ Mİ HİÇ UMURLARINDA değildir !

Yanlışım varsa lütfen birisi bana anlatsın !

Multimedya denilen şeyin temeli 3'tür (benim şuan aklıma geleni kadar)

Bunlar 1) Oyun, 2) Video ve 3)üncü olarak da Müziktir. (Yoksa yine yanlışmı?)

Ankara'da yapılan semirde..

Oyun kısmında Snake benzeri bir oyun sadece ve sadece 1 dakika gösterildi... (Bu oyunun kuralı nedir bilmiyorum ve anlamadım)
Wine kullanılarak herkesin hasta olduğu Half-Life veya başka bir oyunun çalıştırılması ve oynanması hiç gösterilmedi !
CrossOverX gösterildi ama bu programla Office 2000 çalıştırıldı ! Bu da makine üzerinde yüklü olduğu için, izleyiciler büyük bir ihtimalle kendi Linux makinelerinde CrossOverX arayıp duracaklar.. Yükleyelim diye ! (Bu programın paralı olduğu bir iki cümle arasında söylendi ama arka sıralar duydu mu bilemem !)

Video kısmında birkaç programın slayt halinde gösterilmesi sonrasında MPlayer üzerinden bir Video gösterimi yapıldı bu arada bir kaç güzel efekt özelilği (videonun ASCII karakterleri ile gösterilmesi gibi) gösterildi o kadar...

Müzik kısmında yine bir kaç programın slayt halinde gösterisinden sonra XMMS in ara yüzü gösterildi.. Bu arada müzik bile çalınmadı...
Ama XMMS'in skin desteği ve örnek skinlerden izleyicilerin hiç bir haberi olmadı...
Tabiki bir de, normal bir müzik CD'sinden MP3 yapılmasıda bu arada hiç BAHSEDİLMEDİ !

Ha bu arada Windows'ın ICQ'suna alternatif olan birkaç Linux programı gösterildi... Onlar da yine Slayt gösterisi olarak !

Ve buların hepsi sadece ve sadece 45 dakika sürdü..

Acaba zaman konusunda ben mi yanılıyorum? Yoksa zaman iyi miydi ? Buna da bir cevap veren olursa sevinirim !

Neredeeee ! Amerikada adamlar gece 2 ye kadar seminer yaparlar.. Burada ise (Biz ücretsiz seminer veriyoruz kardeşim, size sunduğumuz ile yetin) derler... Bir de bu seminerin bir DERNEK çatısı altında yapılmasına rağmen ! (Bilgi için Sn. Dfisek ve Sundance'in cevapları)
0
robertosmix
Üniversitedeki elemanlar niye seminer verirlerki? Yanıt: Tanıdıkları artsın diye. Bide hatun kısmına piyasa yapmak için.... Berkeley mi sanıyolar bizim üniversitelerimiz kendilerini??? PowerPoint ile sunum yaparak linux anlatıyorlar... :)))) Memur mantalitesinden gelen adamlardan daha ne beklenirki? Ayrıca hangi öğretim görevlisi veya asistan varki torpilsiz bir yerlere gelmiş olsun?? Ethem DERMAN vardı bizim okulda...(Ank.Üni.) Gidip tanışın, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.(Ki kendisi linux kullanıcıları derneğinde baya iyi bir pozisyondadır.)
0
roktas
Allah Allah bak sen işe :) "tanıdıkları artırmak", "hatun kısmına piyasa yapmak", "torpilsiz bir yere gelememek" (mefhumu muhalifiyle bu yargı seni iyi bir yere çıkarmaz ya o ayrı konu ;) ... Hangi deneyimler bu ölümcül genellemeleri yaptırıyor sana merak ettim doğrusu... Hadi bakalım saz sende dinliyorum...
0
FZ
Bu tumturaklı cümlelerinle azimli FM üyelerini kandıramazsın ey roktas! Söyle bize doktora yapmanın ardında hangi karanlık emeller var! Ayrıca torpili de nereden aldığını itiraf et hemen bakalım! Kendini Stanford´da, MIT´de mi sanıyorsun sen! Cık cık cık... neyse, evet, açıklamalarını bekliyoruz :)
0
Teorisyen
Belki sunum daha iyi ve kaliteli olurdu...

Ankara'da kan kaybeden seminerler hiç olmazsa biraz izleyici kazanmaya başlardı...

(Bu gidişle Linux Kullanıcıları Derneği beli fellik fellik aramaya başlayacak... Çünkü ilk yakaladıkları yerde beni fena halde benzetecekler.. Senimeri buldun da beğenmiyorsun diye :::)))) İmdaaat !
0
dfisek
Merak ettim, nedir bu 'baya iyi bir pozisyon' ?
0
sundance
Arkadaşlar, tamamen gönüllülük esasına göre, insanların çaba harcayıp, bir konuda başkalarına bilgi vermek için yaptığı bu seminerleri eleştirirken kantarın topuzuna biraz dikkat etmek gerek diye düşünmekteyim.

Bunları söylerken, ehil olmayan ya da yeteri kadar hazırlıklı olmayan kişiler seminer versin demiyorum. Ama olabilecek aksaklıklar ve problemleri eleştirirken de

1) Bu seminerlerden bir kazanç elde edilmediğini, bunların sadece bizlere yararlı olsun diye yapıldığını

2) Kendinizin böyle bir fedakarlıkta bulunup, zaman ve emek harcayarak seminer vermediğinizi (verenler zaten bu yorumun muhatabı değil) en azından böyle bir çabaya (beceriksizce olduğu durumda bile) bir miktar saygı göstermek gerektiğini (ya da daha iyisini yapmayı)

akıldan çıkartmamak gerek diye düşünüyorum. Yoksa taş taş üstüne koyamayız.

Her ne kadar dinlerden alıntı yapmayı sevmesem de 'Veren el alan elden üstündür!' diye bir laf vardır.
0
robertosmix
1. Demek hayrına seminer veriyorlar? Hiç sanmıyorum. Eğer insan idealist bir yapıda ise yaptığı işten zevk alır. Budur onun menfaati. Eğer menfaatsiz birşey yapıldığını zannediyorsanız, yanılıyorsunuz.... Hatırlarım, kampüslerin ortalarına büyük afişlerle bilgisayarı yerleştirip, WinAmp ile müzik desteği verip (Mac ve WinDows ortamı için sürümleri olan bir alettir) , "koşun gelin bakın linux'da neler anlatıyoruz" edasıyla ilgi çekerler. Bilgisayar fix araçtır beyler. Birde ortada "dahi" edasıyla dolaşan tipler. Bunlar CV'lerine şu veya şu seminerleri verdim diye yazarlar. İşte en büyük menfaatlerden de biri budur. Sonra iş hatun davasına gelince. Bilgisayarın B'sini bilmenin bile bir verme nedeni olduğunu düşünen, ancak bilgisayarlar hakkında "START" tuşundan veya "itiraf.com" dan çok ta ötede bilgi sahibine olmayan hatun esvabına ne demeli????

2. Ne biliyoruz ki ne anlatalım edası? Seminer bilgi, birikim aktarımıdır. Ama kime??? Bilmeyenlere mi? Bilenleremi? Yoksa her ikisine de mi? Bilenlere aktarıyorsak bilmeyenlere bile rezil olarak bunu nasıl yapıyoruz??? Bilmeyenlere anlatıyorsak bilmeyenlere nasıl rezil oluyoruz??? Beyler, hangi eklentiyi geliştirip, hangi teknolojimizi sunmak istedikte seminerler peşinde koşuyoruz. Yoksa linux kullanıcıları derneği Kızılay görevimi görüyor? Gidip aşımı yapacaklardır nedir? 2 satır kod yazıp bir tarafa ekleyip, insanlığa çalışsalar, vatana millete daha fazla hizmet etmiş olurlar bence.

3.Kimler var oralarda? Çok uzağa gitmeyeceğim, kendimden bahsedeceğim. JAVA'lisansını satın alıp özgün teknolojileri geliştirmek adına, IBM JAVA örneğinden esinlenerek JAVA'ya rakip olacak bir programlama dili ve beraberinde yeni teknolojiler geliştirme peşindeydim. Amaç, kendi teknolojisini üretemeyen bir millet olmaktan çıkma adına örnek olmaktı.... Seminerlerde kendi teknolojilerimizi anlattığımızı bir düşünsenize... İş başvurusu için şu anda karşımda 243 tane CV var. Ama arasından sadece 2 tanesi işten anlayan CODER diyebileceğim adamlar. Onlarında sadece birisi üniversitede uygun bir yeri bitirmiş. Peki ya diğer 241 tanesi??? İTÜ'denmi örnek vereyim İ.Bilgi Ün. mi olsun yoksa ODTÜ'mü??? Aralarında 1.lerde var.. Ama hepsi vasıfsız elemanlar. Yani diyeceğim nedir katkıları ki ne yapsınlar ne anlatsınlar?? Gidip Microsoft'a yada IBM'e yada diğer Amerikan yada Alman firmalarına hizmet etsinler.... Yada tanıdıkları bunları torpille başka bir yere yerleştirsin... Çoğu da açıkta kalsın.. Bu yüzden eğitim alıyorlar ya... Suçlu kim??? Yeteneksiz, seminerden seminere koşan öğretim görevlileri başta geliyor tabi. Sonra akademisyen yetiştirmekten uzak, bürokrasinin bütün pisliklerini içinde barındıran üniversiteler.
0
skoylu
>> 1. Demek hayrına seminer veriyorlar? Hiç sanmıyorum. Eğer insan idealist bir yapıda ise yaptığı işten zevk alır. Budur onun menfaati.

Sizce ne yapmaliydi ? Bu yetmez mi ? Buyrun sizi gorelim meydanda o zaman.

>> 2. Ne biliyoruz ki ne anlatalım edası? Seminer bilgi, birikim aktarımıdır. Ama kime??? Bilmeyenlere mi? Bilenleremi? Yoksa her ikisine de mi? Bilenlere aktarıyorsak bilmeyenlere bile rezil olarak bunu nasıl yapıyoruz???

Seminer oradaki bilgiyi paylasmak icin yapilir. Bilgi aktarmak icin degil. Bilgi aktramak mesela derste olur.

>> 3. 3.Kimler var oralarda? Çok uzağa gitmeyeceğim, kendimden bahsedeceğim. .... Ama arasından sadece 2 tanesi işten anlayan CODER diyebileceğim adamlar...

Peki bunlardan kaci Linux seminerine katilmis ? Mesela, biz muhtelif tarihlerde, muhtelif yerlerde Linux ile programlama seminerleri verdik. Acaba kac tanesi katilip, orda bahsettiklerimizin uzerine gitmis ?

Sorunu baska mecrada, baska boyutta bakiyorsunuz. Ankara'da, -4 derece sogukta milleti 23:30'a kadar oturttugumu bilirim seminer verirken.. Akgul hocamiz her zamanki gibi uyuyordu ama oyleydi. Peki ben.. Ben daha henuz bir tek CV bile yazmadim. Hic bir zaman da bunlari referans olarak sunmam. Kendi isimi yaparim. Diger yandan hatunlarla ilgim parmagima y uzugu takalidan beri en fazla "Allah sahibine bagislasin.." kadar ... Sadece ben degil digerleri de oyle..

Gelelim seminerin nasil verildigine. Mesela ben uyuturum milleti guzelce. Bitmeyen seminerlerin adami olmusumdur. Bir digeri bir baska sey verebilir. Ama bilinki hic birisi bu seminerlerden bu is icin harcadigi zamanin karsiliginin yarsini bile alamaz, hic bir sekilde. Eger insanlar bunu yapiyorsa, bilinki verdikleri her zaman aldiklarindan daha fazladir. Bu insanlarda DFISEK'in 'alan el veren elden ustundur' yaklasimini dusunur her zaman.. Nerden mi biliyorum ? Sizin seminerci olarak bildiginiz o insanlarin hemen hepsini yakindan tanirimda ondan..

Eger bunu begenmiyorsaniz, adres sudur: http://seminer.linux.org.tr Buyrun gelin daha iyi seminerleri siz verin. Hatta zevk almak zorunda bile degilsiniz, maddi bir cikari ise en bastan unutun..

Birilerine bir seyler veristirmeden once en azindan onlarin yaptiklari kadar bir seyler yapmis olmalarini beklemek hakkimizdir saniyorum.. Bu arada, bildigim kadari ile seminer veren hemen hic ogretim gorevlisi arkadasimiz yok. Olsada branslari ile bu konunun pek alakasi yok. Akgul hocamiz ve Kimyaci olan Mustafa KARAKAPLAN hocamiz gibi.. Yani, sizin anlayacaginiz bizim sadece Linux sevgisi ve paylasma coskusu olan adamlarla isimiz var.

Ha bu arada, "koşun gelin bakın linux'da neler anlatıyoruz" diyenler kimmis bunuda merak ettim ? Acaba bir bilen var mi ?







0
robertosmix

>>>>Sizce ne yapmaliydi ? Bu yetmez mi ? Buyrun sizi gorelim meydanda o zaman.

Benim bu konuda herhangi bir suçlamam yok zaten.Olması gereken menfaatten bahsediyorum.

>>>>Seminer oradaki bilgiyi paylasmak icin yapilir. Bilgi aktarmak icin degil. Bilgi aktramak mesela derste olur.

Hohoho.. Paylaşmak zaten karşılıklı aktarım değilmidir??? Ders mantalitesine yaymışsınız tabi bünyeyi...

>>>> Ankara'da, -4 derece sogukta milleti 23:30'a kadar oturttugumu bilirim seminer verirken.. Akgul hocamiz her zamanki gibi uyuyordu ama oyleydi

İşte bu yüzden seminerleri iğrençleştirmişsiniz ya. İnsanları uyutuyorsunuz aynı kimya yada matematik dersi verirmiş gibi. Çünkü kalıplara sıkışmış bir nesilin yetiştirdiği rezalet denecek düzeyde eğitimcilersiniz sizler.

>>>> Peki ben.. Ben daha henuz bir tek CV bile yazmadim

Tamam işte. Sen de torpilli sınıfındansın. Kimin eniştesisin itiraf et. Yada çok para yedirmişsindir. Doğruya doğru.

>>>> Buyrun gelin daha iyi seminerleri siz verin. Hatta zevk almak zorunda bile degilsiniz, maddi bir cikari ise en bastan unutun..

Aklınız fikriniz maddi çıkarda zaten. Eğer ben bir işten zevk almazsam bana milyarlarca doları bile yığsanız onu yapmam. Seminer vermekmi ? Gözümü kapatarak sizin verdiklerinizden daha iyi seminerler vereceğim o kadar açıkki.

>>>> Akgul hocamiz ve Kimyaci olan Mustafa KARAKAPLAN hocamiz gibi..

Tabi ya baştan anlamalıydım. Akgül hocanız ve Mustafa KARAKAPLAN hocalarınız (büyük harfle yazdığından Mustafa hocanızla aranızın daha iyi olduğunu anlıyoruz) kilit isimler. Yarın bunları onlara okutmayı unutmayın. Yalaka tiplerin ortaokul sınıflarında kaldığını düşünürdüm hep. Demek üniversitelerde de varmış. Sen benim dediklerimi kendini göstererek müthiş bir şekilde doğruladın be adamım. Teşekkürler.




0
tongucyumruk
Bu yorumu FM klasikleri koleksiyonuna yerleştirmeyi öneriyorum? "Clueless" kelimesinin anlamını sorduklarında doğrudan örnekla açıklayabileceğiz artık...
0
robertosmix
Sebep??
0
skoylu
Paylasmak karsilikli aktarmakla nasil alakali olabiliyor ki ?
Sizin bu aktarma mevzunuz, ancak paylasmanin araci olabilir.

Peki ben kimseyi hadi oturun burda diyerek oraya zorla mi getirdim. O gun orada olanlar varsa, buyursun soylesin, kimsenin o saate kalmis olmaktan dolayi sikayeti var mi ? Kapilarimiz acik, dileyen gelir dileyende gider, diledigi saatte..

Agzinizdan cikani bilmediginiz ve ahmak pozisyonuna dustugunuzu gormuyorsunuz. Benim enisten filan yok. Tamamen kendi adima calisiyorum, kendi sirketimde. Bugune kadar hic bir kamu veya ozel kuruma da gelin beni ise alin demedim. Hep onlar gelip bizimle calisirmisin dediler. Bu arada, hic bir isim icin hic bir kimseye bir corba bile yedirmedim. Dilerseniz, yollarim faturalari, acar sorarsiniz tek tek. Herkesi kendiniz gibi sanmayin..

Elbette, ben iyi seminer verdigimi soylemedim. Ama birileri soyluyor:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=serdar+koylu

Onlara tesekkurler, ama ben kendi adima bu tur bir iddiada bulunamam, cunku, ben kendimi dinlemedigim icin, bunu asla bilemem.. Eger siz benden daha iyi seminer vereceginize inaniyorsaniz, Doruk'a soyleriz.. Derhal size munhal sayida seminer ayarlar. Buyrun..

Bu arada Akgul ve Karakaplan hocalarimiz ile, mesafelerimiz aynidir. Oyleki, Doruk, Enver ALTIN, DEvrim GUNDUZ vs. ve adini sayamadigim digerleri gibi. Bugune kadar kendileriyle herhangi bir ozel iliskimiz olmamistir. Bir tanesi, bu ulkede Universite capinda Linux devrimini gerceklestirmis, digeri internetin babasi olarak nam kazanmis sahsiyetlerdir. Ayinesi istir kisinim, lafa bakilmaz.. Eger Herhangi biri kadar bu memlekete faydaniz olmussa buyrun gelin.

Beni buralarda bilen bilir. Dahasi, kotu bilenlere de sozum yok. Kotu bilenler ve soyleyenlerle de ugrasacak halim yok. Hele sizinle asla. Kendiniz bir civi cakmazken, birde bir seyler yapmaya ugrasanlari asagilamaya calismakla sadece alcakta oldugunuzu gosterirsiniz. Yukselmenin yolu, yukaridakileri asagi cekmekten gecmez. Eger, hasedinizi boyle yaparak gidermeye ugrasirsaniz, bosa nefes tuketir, hep asagilarda kalirsiniz. An gelir, ayaklariniz tutmaz olur, surunmeye baslarsiniz. Yapilacak sey, yukariya cikmak icin gayret etmektir. Seminerleri begenmek zorunda degilsiniz. Gitmessiniz. Yada daha iyisi, ben vereyim de gorun adam gibi seminer nasil olurmus dersiniz. Elbette, yapici her turlu elestiriyide yaparsiniz. Ama bir faaliyeti boyle karalamaya calismak, hic kimse fayda vermezken, size bilhassa zarar verir..

0
robertosmix
>>>> Paylasmak karsilikli aktarmakla nasil alakali olabiliyor ki ?
Sizin bu aktarma mevzunuz, ancak paylasmanin araci olabilir.

Diyelimki bilgini karşındakiyle paylaşacaksın... Nasıl yaparsın bunu? Ynt: Bildiklerini karşındakine aktarırsın. Bu tek taraflı paylaşım olur. Peki karşındaki de bilgilerini sana sunarsa ne olur? Bu da çift taraflı paylaşım olur.

>>>> Agzinizdan cikani bilmediginiz ve ahmak pozisyonuna dustugunuzu gormuyorsunuz. Benim enisten filan yok. Tamamen kendi adima calisiyorum, kendi sirketimde.

Zuhahaha. Tam bir orta adama rastlamışım sanırım. Oradaki "enişte" tabiri sembolikti bea. Yani bilirsin işte... Bürokrasideki terim bu.

>>>> Oyleki, Doruk, Enver ALTIN, DEvrim GUNDUZ vs. ve adini sayamadigim digerleri gibi. Bugune kadar kendileriyle herhangi bir ozel iliskimiz olmamistir. Bir tanesi, bu ulkede Universite capinda Linux devrimini gerceklestirmis, digeri internetin babasi olarak nam kazanmis sahsiyetlerdir.

Bu dediklerin elemanların hepsini tanırım.Ne yapıp ne ettiklerini bilirim. Ama oooohaaa yani. Linux devrimi ha? İnternet babası ha? Lan bi kere linux devrimini gerçekleştirmek için bir şey yapmaya gerekmi var? Topluluğamı hitap ederler bunlar. Lider hesabı mı çalışırlar? Yani onlar linux ile ilgilenmeselerdi hiç mi haberimiz olmayacaktı. Yuuh yani. Ayrıca internetin babası varmış bir yerlerde?? Tabi adamlar sırtlarında taşıyıp getirdiler interneti ülkemize. Burdan teşekkür ediyorum... Onlar olmasa ülkemiz internetsiz... öksüz kalacaktı. Saol baba saolasın ühüü.. Herşeyden önce internet demek network,tcp-ip,router,dns vs.vs. demektir. Neresine katkıları vardır bu babanın bu konulara??? Sorarım?? Ha bide Devrim GÜNDÜZ kişiliği vardır. Saygı duyarım. PostgreSQL konusunda başarılı çalışmaları vardır. Bilirim. Linux'un dedesinden ve internetin babasından daha çok iş çıkarmış ve daha verimli olmuştur.

>>>> Kendiniz bir civi cakmazken, birde bir seyler yapmaya ugrasanlari asagilamaya calismakla sadece alcakta oldugunuzu gosterirsiniz.

FreeBSD 4.3 sürümüne kadar developer olarak FreeBSD Team ile beraber çalıştım. Bir çok port editlemişimdir. JAVA ile tonlarca ticari yazılım geliştirdim. Hepsi şu anda kullanımdadır. gnu c++, wxWindows ile türkiyenin bütün hastanelerinde kullanılan iletişim yazılımları, nurol bankasının sunucu ve istemci arabirimlerini geliştirdim. PostgreSQL tabanlı veritabanlı çözümleri geliştirdim. (ICARUS,KUTU..vsvs) Şimdi sana ben daha birçok işlerimden bahsederdim ama bir çoğunu hatırlamıyorum, bir çoğunu da anlatmam gereksiz....


>>>> Yukselmenin yolu, yukaridakileri asagi cekmekten gecmez. Eger, hasedinizi boyle yaparak gidermeye ugrasirsaniz, bosa nefes tuketir, hep asagilarda kalirsiniz.

İşte sorun burda zaten. Siz yüksekte olduğunuzu zannediyorsun. Ama ülkemde o kadar yetenekli ve başarılı insanlar varki... Ayrıca çabam yanlış yolda gittiğinizi göstermek. Böyle ne yükselebilirsiniz, nede insanlara faydanız dokunur

>>>> Ama bir faaliyeti boyle karalamaya calismak, hic kimse fayda vermezken, size bilhassa zarar verir..

Karaladığımıda kim söyledi. Eleştirisel yön, sizi karalıyorsa... Karalayan eleştiren değil eleştirilendir.

0
skoylu
>> Bu da çift taraflı paylaşım olur.
Onun adi alisveris olur..

FreeBSD'yi toptan yazmis olmaniz, Hatta freshmeat'i bastan asagiya doldurmus olmaniz degil bu konu.. Bu konu su seminer faaliyetleri icinde ne yaptiginiz konusu. Orada sayilan isimlerin orada olmasinin tek sebebi bu seminer faaliyetlerine olan katkilaridir. Konuyu saga sola cekmeye ugrasmayin. Burada seminer konusunu cozmeye calisiyoruz.

Bize boylesi lazim degil. Bakin bir suru sey yapmissiniz, tecrube kazanmissiniz. Gelin onlari anlatin bir de bizde faydalanalim. Boyle gidip bu nasil seminerci diye hirlamaniz bu sorunu cozmez.. Benim ugrastigim konu bu. Yok neymis, torpil yapiyorlarmis ta, yok CV'ye not dusmekmis, yok hatunlara piyasa yapmakmis... Bu cirkin ifadelerin sahibi sizsiniz.. Bu sizce elestiri mi , Hakaret mi ?

Bir de karalamaktan filan bahsediyorsunuz. Resmen bizi hovarda, hortumcu, torpilci vs. kefesine koyan sizsiniz.

Kimin insanlara faydasi dokundugunu ogrenmek kolay. Su kosedeki anketi rica ederiz sundance'tan.. Sizin o yaptiklarinizin faydasi sadece size.. O kinadiginiz seminer ekibi, evini barkini birakip gunlerce bu ulkenin her tarafina gidip insanlara ellerinden geldigince, bildiklerince faydali olmaya calistilar. Acarsaniz seminer.linux.org.tr yi gorursunuz nerelermis. Sizin gibi oyle oturdugu yerden, iskembeden camur atmak kolay nasilsa.. Buyrun hadi gelin, Kutahya, Trabzon, Kayseri, Malatya, Sivas, Ankara, Istanbul, Mardin, Van, Izmir, Andirin, Afyon .... sirada bekleyen cok.. Hadi gelin bir gidelim.. Bakalim o zaman bu insanlara bu kadar kolay camur atabilecekmisiniz ?

Evet, elestirilerinize sonuna kadar acigiz. Icerige laf edersiniz, sunum tarzina laf edersiniz, sunucunun kilik kiyafetine belki.. Ama, boyle gidip bunlari hovardalik veya torpil icin yapiyorlar diyerek iftira atamazsiniz. Bu cirkinlik sizin gibi iyi isler yapmis oldugunu soyleyen birine hic yakismiyor..

0
robertosmix
>>>> Benim ugrastigim konu bu. Yok neymis, torpil yapiyorlarmis ta, yok CV'ye not dusmekmis, yok hatunlara piyasa yapmakmis... Bu cirkin ifadelerin sahibi sizsiniz.. Bu sizce elestiri mi , Hakaret mi ?

Şimdi neden bütün seminer piyasası sözcüsü kesildiğinizi anlamıyorum. Ayrıca detayların genel kanıyı değiştirmediğini de çok iyi biliyorum. Siz detay olabilirsiniz ama geneli yargılamamı değiştirmez sanırım.

>>>> Sizin o yaptiklarinizin faydasi sadece size.. O kinadiginiz seminer ekibi, evini barkini birakip gunlerce bu ulkenin her tarafina gidip insanlara ellerinden geldigince, bildiklerince faydali olmaya calistilar. Acarsaniz seminer.linux.org.tr yi gorursunuz nerelermis.

Bana uygun zamanlar olursa aşağıdaki konularda her türlü desteği veririm. JAVA,C,C++,wxWindows,Delphi,VB,SQL Server,ORACLE,FireBird,FreeBSD,OpenBSD,NetBSD,Exploiting,Kripto Analiz,SHA Rjndael RC1-2 kriptolama yöntemleri, MySQL,PostgreSQL


>>>> Bu cirkinlik sizin gibi iyi isler yapmis oldugunu soyleyen birine hic yakismiyor..

Hayır yakışıyor.


0
St
Nasil da zeka seviyesi du$uk yorumlardir bunlar ya! Kimse kusura bakmasin tanimadigim insanlarla senli benli konu$mayi, onlara APTAL demeyi hic sevmem ama insan sabrinin da sINIRI var karde$im!!! Ya karde$im tanimadigin adam hakkinda nasil boyle yorum yapiyorsun yaa! Daha Akgul hoca'yi tanimiyorsun, hadi olabilir, normaldir diyip gececegim ama tanimadigin insanlar hakkinda boyle atip tutmak bu kadar basit mi? Yetti artik, $unu admin'lerimizden ciddi ciddi talep ediyorum. Buraya girecek herkesten kimlik fotokopisi, guvenlik kaydi, fotograf gibi standart prosedurler istensin, yoksa insanlarda tansiyon, kalp diye bi$i kalmayacak!
Aklima bu arada bir haber geldi, yukardaki arkada$la $u haberdeki arkada$ arasinda hic bir fark da gormuyorum, buraya da yaziyorum!!!!
http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1518

Yeter artik, nedir boylelerinden cektigimiz. parayla mi veriyorlar sizi bize ya!
Serdar hocam, tanri size de sabir versin, insanlara Linux anlatacagim diye yirtinirken neylerle kar$ila$tiginizi anliyorum artik.
0
robertosmix
>>>> Ya karde$im tanimadigin adam hakkinda nasil boyle yorum yapiyorsun yaa! Daha Akgul hoca'yi tanimiyorsun, hadi olabilir, normaldir diyip gececegim ama tanimadigin insanlar hakkinda boyle atip tutmak bu kadar basit mi?

Nerden biliyorsun tanımadığım adamlar olduğunu?? Ayrıca Akgül hocanızın illa boy ölçüsünü alıp elinizemi veriyim. Hayret birşey ya.

>>>> Buraya girecek herkesten kimlik fotokopisi, guvenlik kaydi, fotograf gibi standart prosedurler istensin, yoksa insanlarda tansiyon, kalp diye bi$i kalmayacak!

Ne yani bunlar çözümmü? Yani ben bunlarıda veririm. Sonra yine aynı şeyleri yazarım. Çözümün ne olduğunu bilmeyen bir insansın sanırım sen. Ayrıca web sitesi kuranlardan il muhabiri, muhtardan onaylı kağıt isteyen mantaliteden de hiç farkın yokmuş. Hahahaha. Bak beni çok güldürdün allahda seni güldürsün.

>>>> Aklima bu arada bir haber geldi, yukardaki arkada$la $u haberdeki arkada$ arasinda hic bir fark da gormuyorum, buraya da yaziyorum!!!!

Nasıl bir bağlantı kurduğunu anlayamadım??

>>>> Serdar hocam, tanri size de sabir versin, insanlara Linux anlatacagim diye yirtinirken neylerle kar$ila$tiginizi anliyorum artik.

Serdar hocam büyüksün hocam. Yürü hocam kim tutar seni. Linux'un babası ve şu boya posa ve endama bir baksana...



0
St
>>Nasıl bir bağlantı kurduğunu anlayamadım??

Lamerlik ve bo$ bo$ konu$mak bakimindan... Sizin gibi birine bir daha cvp yazmayacak olmayi umarim....
0
FZ
robertosmix, sanırım kafan da isminin çağrıştırdığı gibi biraz (!) karışmış :)

Yazdıkların aklıma şu güzel deyişi getirdi: Deveye sormuşlar boynun neden eğri, demiş nerem doğru ki?

Yani bu kadar yanlış bilgiler içeren cümleleri 1-2 mesajda nasıl oldu da derledin topladın ve bize sundun, doğrusu takdire şayan bir durum, uzun zamandır böylesi ile karşılaşmamıştık. FM arşivlerindeki yerini aldın, ismini ölümsüz harflerle ortama kazıdın.

Projelerinde başarılar ve iyi günler.
0
robertosmix
Sanırım haber toplamaktan balatayı sıyırmışsın. Ne dediğin anlaşılmıyor be olum.
0
FZ
Eğer bir gün balatayı sıyırırsam bu haber toplamaktan ötürü değil, haberlerin altına yazılanları okumaktan ötürü olacak sanırım :)

Onca agresif ve çirkin mesajına karşılık insanların mantıklı, efendi, açıklayıcı, eleştirel mesajlar yazdığını gördükçe FM´nin bir parçası olmaktan bir kez daha onur duyuyorum.

Eminim sapla samanı ayıracağın gün gelecektir, o gün gelene dek sana FreeBSD, C++, Java, iletişim, vs. çalışmalarında başarılar dilerim :)
0
robertosmix
Peki sap benim samanda sizlersiniz, yani nasıl isterseniz. Ancak mantıklı, efendi, açıklayıcı ve eleştirel mesajlar kendilerinin doğru olduklarını göstermezler.

Çirkin, mantıksız, saçma mesajlarda doğru olabilir. Ki benimkileri göz önüne alacak olursak doğrular zaten....

Ayrıca, ahlakın doğruluğa bir yakınlığı da halen ispat edilememiştir. Bilmem anlatabildimmi?
0
FZ
Çirkin, mantıksız, saçma mesajlarda doğru olabilir.

Bilgisayarla fazla uğraşmış olmak insanın en temel akıl yürütme melekelerinde her zaman bu tip sorunlara yol açıyor mudur acaba? Yoksa bu ender rastlanan bir vaka mı?

Ki benimkileri göz önüne alacak olursak doğrular zaten....

Meşruluğu kendinden menkul argümanları öne sürenler her zaman ilgimi çekmiştir :)


Ayrıca, ahlakın doğruluğa bir yakınlığı da halen ispat edilememiştir. Bilmem anlatabildimmi?


Valla üzgünüm ama anlatamadın. Dilerim bilgisayarlarla ilgili seminer verirken de bu tip bir tavır sergilemezsin çünkü insanlar anlamakta güçlük çekebilir :) Yukarıdaki cümleyi okuyup da anlayacak ve açıklayabilecek olan biri varsa (yazarı hariç :) beri gelsin diyorum. `Ahlâkın doğruluğa bir yakınlığı da halen ispat edilememiştir´ ne demek allah aşkına?
0
mentat
demissiniz ki..

Onca agresif ve çirkin mesajına karşılık insanların mantıklı, efendi, açıklayıcı, eleştirel mesajlar yazdığını gördükçe FM´nin bir parçası olmaktan bir kez daha onur duyuyorum.


bana ama biraz fm uyeleri troll'leri tanimakta gucluk cekiyor gibi geldi..
0
FZ
Yoo :) Bilakis, bu sabahtan beri değerli FM üyesi butch ile yaptığımız konuşmalarda troll sözcüğü en az 20 kere falan geçmiştir :)

Tercih meselesi, yani o anda insan troll ile ilgilenmek isteyebilir ya da ilgilenmemeyi tercih edebilir, benim tercihim bugün birinci doğrultuda oldu hepsi bu :)
0
robertosmix
Nedir troll'leri tanimaktaki yöntem? Ayrıca bir insan neye göre troll sınıfına girer?

Eğer iki fizik mühendisinin aralarındaki muhabbeti anlayamazsan onlara troll diyebilirsin. Sana göre troll dürler onlar. Ki bu sana göre doğrudur da. Ama sor bakalım onlara göre doğrumudur. Hayır, yanlıştır. Onlara göre senin yanlış olmanda doğrudur. Demek istediğim izafi kavramlar kullanman çok sakıncalı. Asıl troll kavramının var olma nedeninin, seni tanımlamak olduğunu düşünüyorum. Bu da bana göre doğrudur.

>>>> biraz fm uyeleri troll'leri tanimakta gucluk cekiyor gibi geldi..

Peki fm üyeleri güçlük çekmiş. FM üyeleri ortak bilinçlemi davranıyorlar acaba? Ancak senin de FM üyesi olduğunu görüyorum ve o da ne? Sen de troll dediğin birilerinin arkasına mesaj atıyorsun. Ayrıca troll'leri hemen tanıyan ve mesaj atmayan hangi topluluklar var acaba. Bana birkaç adres verebilirmisin? Ayrıca bu FM üyelerini aşağıda görüp üstten bakmaya çalışmak değilmidir?

0
FZ

Troll.PushTroll() {
while (HumanResources > 0) {
PushTroll();
}
}

var t = new Troll();
t.PushTroll(FM);


ve sürer... ve gider... :)
0
robertosmix
Çalıntıyı sevmem. Yazarsam kendi dilimle yazarım.

package FZ;

class dusunmeyeCalis implements Runnable { void dusunmeyeCalis() { } void run() { for (int i=0;i
class kadinlariDusun implements Runnable { void kadinlariDusun() { } void run() { if (hormonlarCosmussa) { pornoSitelereGir(); hatunlaraAsıl(); while (!bosaldimmi) { asil(); } } } }

class SiteyiDerleTopla implements Runnable { void SiteyiDerleTopla() {} void run() { while (1=1) { if (etraftaBirseyVarmi) { System.out.println((String) bulunanHaberler); } if (takilacakMesajVarmi) { new Thread(dusunmeyeCalis).run(); System.out.println((String) sacmala(rastgeleInt(5000))) } } } }

class FZninHayati {void FZninHayati() { } static void main() { while (!öldümmü) { new Thread(SiteyiDerleTopla).run(); new Thread(kadinlariDusun).run(); new Thread(dusunmeyeCalis).run();}}}

0
St
Nedense icimden Aziz Nesin'i saygIyla anmak geciyor, siz ne dersiniz?
0
skoylu
Sevgili St, FZ, ben vs..

Eskiler bu tipler icin programci olamazlar dememisler, adam olamazlar demisler.. Vesselam adam olamayacagi belli olan birisi icin klavye eskitmekte, interneti mesgul etmekte beyhudedir. Kervanin ne zaman duracagi bellidir. Seminer kervaninin basinda Doruk mevcuttur ve O yuru dedikce yuruyecektir. Bazen aksar, bazen kosar ama, bunlar oralardan rus radyosu gibi parazit yapiyorlar diye asla durmaz.. Ve merak etmeyin hedefine ulasir..

Birakin artik adam olamayanlarla ugrasmayin..
0
robertosmix
>>>> Eskiler bu tipler icin programci olamazlar dememisler, adam olamazlar demisler..

Eskiden böyle bir lafın geçtiğini sanmıyorum. Tam tersine böyle bir lafın hikayenin içerisinde vali olan oğluna babanın söylediği, "Büyük birisi olmazsın demedimki, adam olamazsın dedim" diye çıkışması olarak geçtiğini belirtmeliyim. Ki eğer ben bu konuda bilgi sahibi bir insan isem adam olmam kimin umurunda. Bu olay sosyal davranışlarla alakalı bir konu değilki, adam olup olmamam bir etki doğursun. İşimi daha iyi yapıyorsam ve etkili isem demekki daha doğru yaklaşımlar sergileyebilirim.

>>>> interneti mesgul etmekte beyhudedir

İnternet telefon gibi meşgul olacak bir olgu değildir ne yazıkki. Bir kere POST edersin olay biter. Yoksa burada yazılan yazıların internette devamlı bir trafik oluşturduğunumu düşünüyorsun?

>>>> Bazen aksar, bazen kosar ama, bunlar oralardan rus radyosu gibi parazit yapiyorlar diye asla durmaz.. Ve merak etmeyin hedefine ulasir..


Hiç yürümemektedir ki aksaması veya koşması gibi durumlarla karşılaşalım. Ayrıca eğer benim eleştirilerimle duracaksa, bu benim patavatsızlığımı değil seminerlerin basitliğini gösterir. Ben durmasını beklemiyorum zaten.

>>>> Birakin artik adam olamayanlarla ugrasmayin..

Eleştirel boyutta adam olanlar ve adam olmayanlar diye ikiye ayrım yoktur. Adam olmak izafi bir kavramdır. Neye göre kime göre? Ben yapay zekanın son ürünü bir mikro-chip de olabilirim. O zaman bu uğraşmak yada uğraşmamak için bir nedenmi olacaktır? Dikkat ederseniz kimse benimle uğraşmıyor. Ben onlarla uğraşıyorum. Ak sakallı dede tripleri ve çözümden uzak yaklaşımlar hiç bir anlama gelmez. Esas boşluk bu gibi yaklaşımların tam merkezindedir.

0
caglar_onur
Yeter yaaa nedir bu gerginlik şimdi gördüm bu süregelen tartışmayı işler kabak tadı vermeye başladı LKD listeleri de böyle insanlar saldıracak yer mi arıyor napıyor anlamıyorum ki? Problem nedir ki derdin serdar köylü ile ise gitme seminerlerine, arkadaşlarını yollama yok LKD ile ise üye olma C/C++ ile ise java ile devam et Linux sa problem yaratan BSD de kal. Nolur ya yemin ediyorum bunaldım mail okuyosun 10 kişi birbirine girmiş FM'e bakıyosun sen şöylesin sen böylesin ben böyleyim yazıyor.

Yani bu ülkenin havası suyumu böyle bişeyler zar zor fedakarlıklarla yürürken illa önüne geçip hoop böyle olmaz ben daha iyisini biliyorum böyle yapın demek mi moda. Yok eğer o kadar iş yapmış tecrübeli bilgili (!) biri olarak çorbada tuzum bulunsun istiyorsan mesela sponsor ol LKD'ye seminerleri lazer şovlu duman gösterili falan yapalım ilgi çeksin.

Burda herkes çalışıyor,iş yapıyor FM öle bi camiyaki boş adamın burda işi yok zaten gelen boş adamda hehehe ne diyo bunlar diyip gidiyor.Herkesin kendince bir kariyeri var ama kimse benimki seninkini geçer , şunu bunu söle yaptım şöle aştım demiyo ,demezde linux felsefesi bunu gerektirir bunu böyle diyebilecek tek biri var oda Linus Torvalds amca o bile ukalalık yapmıyıp edebiyle terbiyesiyle oturuyorsa bu hak başka kimsenin değildir kimse çıkıpta ben bu işi yedim yuttum heeeyyytttt nidaları atamaz,atmaya hakkı yoktur.

Ben şahsen böyle düşünüyorum problem her ne ise umarm çözülmüştür çünkü gerçekten bu tip olayları gördükçe bazılarının insanlıktan çıkmış anlayışsız kaya parçasından farkları olmadığını düşünüyorum ve Cem Yılmaz diyor ya onlarla aynı havayı solumaktanda UTANIYORUM
0
robertosmix
>>>> Yeter yaaa nedir bu gerginlik

Sanırım gergin zannediyorsun ancak ortada ben herhangi bir gerginlik göremiyorum. Eleştirel bir ortam varsa eğer zaten doğasında olan bir olgudur gerginlik.

>>>> Problem nedir ki derdin serdar köylü ile ise gitme seminerlerine, arkadaşlarını yollama yok LKD ile ise üye olma C/C++ ile ise java ile devam et Linux sa problem yaratan BSD de kal.

İşte bu kadar kıt bir mantaliteye sahibiz. Adamcağız sorunlarını ve yanlışları dile getiriyor. Eleştiriyor. Eleştirmeden yanlışlar nasıl doğru olur sorarım size? Ancak daha sorunun ne olduğunu anlamadan Kızılay kesiliyorsun.

>>>> Herkesin kendince bir kariyeri var ama kimse benimki seninkini geçer , şunu bunu söle yaptım şöle aştım demiyo ,demezde linux felsefesi bunu gerektirir bunu böyle diyebilecek tek biri var oda Linus Torvalds amca o bile ukalalık yapmıyıp edebiyle terbiyesiyle oturuyorsa bu hak başka kimsenin değildir kimse çıkıpta ben bu işi yedim yuttum heeeyyytttt nidaları atamaz,atmaya hakkı yoktur.

Ben öyle bir üste çıkma davası görmedim ortada. Ayrıca Linus Torvalds'ı gözünde fazla büyütmene gerek yok. O zaman Bill Gates'i de yazılımcıların allahı yapman gerekir. Çünkü başarıları arasında dağlar kadar fark var. Linus Torvalds şu anda halen birilerine HİZMET ederek (Transmeta Corp'un mesaili bir çalışanıdır) hayatını devam ediyor, ancak Bill Gates büyük bir yönetici ve neredeyse birçok yazılımcının geleceği ona bağlı. Ayrıca bu diğer geliştiricileri (BSD,solaris vs.vs.) aşağılamak değilde nedir? Şu var ki Linus Torvalds'ın sahip olduğu vasıf işletim sistemi geliştirme adınadır. Ancak yazılım dünyası sadece bundan ibaret değil ki. Binlerce dalı var bu konunun. Biraz araştırırsan binlerce Linus Torvalds ile karşılaşacağından eminim. Ayrıca kimin ben bu işi yedim yuttum nidaları attığını çok merak ediyorum doğrusu.

>>>> gerçekten bu tip olayları gördükçe bazılarının insanlıktan çıkmış anlayışsız kaya parçasından farkları olmadığını düşünüyorum ve Cem Yılmaz diyor ya onlarla aynı havayı solumaktanda UTANIYORUM

Sanırım ben UTANMAYA seninle başladım bile.


0
FZ
Küçük bir düzeltme (ama insanlık adına büyük bir düzeltme :-P ) ==>

18 Haziran tarihinde sundance arkaşımızın geçtiği habere bakılacak ya da FM arama motoru kullanılarak Linus sözcüğü aratılacak olursa Torvalds´ın artık Transmeta´da çalışmadığı görülebilir:

http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1636
0
caglar_onur
:) birde işin içine ben girdim tam olduk şimdi daha fazla uzatmayacağım zati uzatılacak bir mevzuda yok ortada sadece

"Ayrıca bu diğer geliştiricileri (BSD,solaris vs.vs.) aşağılamak değilde nedir?"

girizgahına bir cevap: ben kimseyi aşağılamadım öyle bir niyetim yoktu asla olmadı emin ol ileri de de olmayacak.

Utanmaya başlamakta güzel ,benden de utanabilirsin keyif senin :) herşey istediğin gibi olsun ne diyeyim, daha fazla uzamasında bu sen ne düşünüyorsan nasıl mutluysan öyle kal bende böyle düşünmeye böyle mutlu olmaya devam edeyim olsun bitsin
0
muhasebeci
Herkese selam,

Hiç merak ettiniz mi kimdir bu robertosmix diye. Ben açıkçası merak ettim. Bizim az olsun gönülden olsun seminerlerimize laf atan bu adam ile ilgili biraz bilgiyi yahooya girip te robertosmix diye arama yaparsanız bulursunuz. Kendisi öyle büyük bir adamdır ki çırakları başbakanlığın web sitesini hacklemiştir. Sayın roberto bey; neden engin bilgilerinizi bize adi ve basit seminerler vererek paylaşmıyorsunuz. Belki bu şekilde bizim beğenmediğiniz seminerlerimizin kalitesini yükseltirsiniz. Ben dalga geçmiyorum ciddiyim. Sizi daha önceden de hatırlıyorum. Hacker mail gruplarında moderatorlerle kapışıyordunuz. Sizin bilgilerinize saygı duyuyorum. Ama ne yazık ki herkesin sizin gibi yurt dışındaki konferanslara gitmesini sağlıyacak 1000 $'ı yok. Bilgilerinizi, konferanslardan öğrendiklerinizi bizimle paylaşırsanız herkes çok daha mutlu olacak. Hem de sizin topluma bir faydanız olmuş olacak. Toplum derken fazlamesai üyelerine demek istiyorum. Size saygılar sunarım. Habirde şu geliştirmeye uğraştığınız programlama dili ile ilgili bir makaleniz varmı, yazmayı düşünüyormusunuz, belki de bunu bizlere ücretsiz ufak bir seminer düzenleyerek anlatırsınız, belli mi olur. Koskoca robertosmix ben sana saygı duyuyorum, sende bizim seminerlerimize saygı duy, o az biliyor dediğin insanlar o az bilgilerini bizimle paylaşıyor, sen de bilgini paylaşırsan herkes sevindirik olucak.
Hoşçakalın
0
roktas
>:(

İyi niyetle bir bilgilendirme girişiminde bulundunuz, fakat doğrusu hiç de uygun olmuyor bu. Şunu düşünemediniz mi böyle yorumlar eleştirdiğiniz enaniyet halini daha da besliyor. Bir isim çevresinde konuşulduğu sürece de böyle olmaya devam edecek.
0
robertosmix
>>>> İyi niyetle bir bilgilendirme girişiminde bulundunuz, fakat doğrusu hiç de uygun olmuyor bu. Şunu düşünemediniz mi böyle yorumlar eleştirdiğiniz enaniyet halini daha da besliyor. Bir isim çevresinde konuşulduğu sürece de böyle olmaya devam edecek.

Sana hak veriyorum.
0
robertosmix
>>>> Hiç merak ettiniz mi kimdir bu robertosmix diye. Ben açıkçası merak ettim. Bizim az olsun gönülden olsun seminerlerimize laf atan bu adam ile ilgili biraz bilgiyi yahooya girip te robertosmix diye arama yaparsanız bulursunuz. Kendisi öyle büyük bir adamdır ki çırakları başbakanlığın web sitesini hacklemiştir.

Sanırım sen bir gazeteci olmalısın.Benim bile unuttuğum şeyleri bana hatırlattığın için teşekkür ederim. Ancak büyüklük konusu görecelidir. Bazı konularda dünya standartlarına bakarsak aslında hepimiz çok küçük insanlarız.

>>>>neden engin bilgilerinizi bize adi ve basit seminerler vererek paylaşmıyorsunuz

İsterseniz size yazacağım, adi ve basit makaleleri gönderirim. Ancak seminer farklı bir boyut. Ama bir konferans dahilinde neden olmasın?

>>>> Hacker mail gruplarında moderatorlerle kapışıyordunuz

Orda da tam tersiydi ben onlarla değil onlar benle kapışıyordu. Sanırım hackerturk diye bir gruptu.

>>>> Bilgilerinizi, konferanslardan öğrendiklerinizi bizimle paylaşırsanız herkes çok daha mutlu olacak.

Elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum ancak beni dinlemekten çok tersleyen insanlar çoğunlukta.

>>>> Habirde şu geliştirmeye uğraştığınız programlama dili ile ilgili bir makaleniz varmı, yazmayı düşünüyormusunuz, belki de bunu bizlere ücretsiz ufak bir seminer düzenleyerek anlatırsınız, belli mi olur

Daha ortada birşey yok. Tasarım aşamasında bir proje. Zamanı gelirse herkes ile paylaşırım.

>>>> Koskoca robertosmix ben sana saygı duyuyorum, sende bizim seminerlerimize saygı duy, o az biliyor dediğin insanlar o az bilgilerini bizimle paylaşıyor, sen de bilgini paylaşırsan herkes sevindirik olucak.

Bende sana saygı duyuyorum. Zaten seminerlerinize saygı duymuyor olsam onları eleştirmezdim, hatta umursamazdım bile. Ben asla insanları az bildikleri için ve onları paylaştıkları için suçlamadım. Kimse de bunu iddia edemez. Ben yanlış birşeylerin olduğundan bahsediyorum. Hepsi bu.






0
muhasebeci
Sayın Roberto bey,

Sizden her türlü bilgilendirici yazıyı bekliyorum. Burası bilgisayarcılar kıraathanesi. Konusu hiç önemli değil. Her konuda makaleyi gönderebilirsiniz, yeterki bilgisayarla ilgili olsun. Biz okumaya hazırız. Hafızanız çok iyi ben o grubun adını unutmuştum. Orada da sistemi iyiye götürmek adına şu program nasıl kullanılır, bununla ne yapılır yerine, kendi programlarımızı yazmamızı falan söylemiştiniz. Her neyse, sizden makale bekliyoruz. Özellikle güvenlik açıklarının kullanımı türünde, programcılıkla ilgili olursa beni ve diğer insanları memnun edersiniz. Bilgilerinizin engin olduğunu düşünmekteyim. Makalelerinizin de adi değil, seminerlerde anlatılanlardan daha kaliteli(sizin görüşünüze göre) olmasını beklemekteyim.
Teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IV. Bilim Günleri: Matematiğin Milenyum Problemleri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilim Kulübü tarafından düzenlenen IV. Bilim Günleri etkinliği kapsamında 6 Nisan 2004, Salı günü Prof. Dr. Mete Soner konuşacak.

Dr. Soner'in konuşmasının başlığı: Matematiğin Milenyum Problemleri ve Akışkanlar Mekaniği.

Konuşma 15:00 - 17:00 saatleri arasında Öğrenci Faaliyetleri Binasında gerçekleşecek.

Dijital Dantel: Kadınlar için Eklektik Teknoloji ve Sanat Festivali

FZ

Eclectic Tech Carnival Dijital Dantel: Teknoloji ve Sanat ile Kadınlar Güçlerini Birleştiriyor!

9-13 Eylül 2009

2002'den beri yılda en az bir kez farklı ülkelerde düzenlenen Eclectic Tech Carnival 9-13 Eylül 2009 tarihleri arasında İstanbul'a geliyor!

Sanat ve teknolojiyi politik ve toplumsal farkındalık ve katılımın arttırılması doğrultusunda kullanmayı kendisine dert edinmiş, bununla ilgilenen kadınlar, Eclectic Tech Carnival'ına davetlisiniz. 5 günlük festivalde atölyeler, söyleşiler, tartışmalar ve performanslara ek olarak yerel kadın örgütleri ile bağlantıya geçerek farklı coğrafyalardan gelen kadınların deneyim ve uzmanlıklarını paylaşmaları amaçlanıyor. Buluşma, sanat ve teknolojinin farklı kullanımları sayesinde uluslararası çalışma fırsatlarını ortaya çıkartmak kadar Türkiye özelinde teknoloji üzerine düşünen ve bu alanda çalışan kadınları bir araya getirmeyi de hedeflemekte. Bu karşılaşmalar sürecinde hem sanat ve teknolojiyi birbirimizle iletişime geçmek için nasıl kullanabileceğimizi tartışmak hem de birbirinden farklı politik bağlamlarımızı anlayarak yerel ve bölgesel düzeyde "erkeklik sorununa" dair farkındalık oluşturmak ve farklı tabandan aktivizm stratejileri oluşturmak istiyoruz.

Düzenli Linux Seminerleri Sonbahar Programı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin her ay Ankara ve İstanbul'da düzenlediği seminerlerin sonbahar takvimi duyuruldu. Yeni başlayanlara yönelik Linux kurulumlarından, sunucularda e-posta filtrelemeye kadar birçok konuda penguenler buluşuyor.

Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

FZ

Güncelleme: Bilgi Üniversitesi'ndeki bir organizasyon değişikliğinden ötürü seminer ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Seminer: Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu (harita - ulaşım)
Tarih: 19 Mart 2009 Perşembe, 17:00
Konuşmacı: Gökhan Olgun

Erlang fonksiyonel programlama diline dair kısaca tarihi ve teknik bilgi verildikten sonra prosesler arası veri iletişim örnekleri sunulacak ve daha sonra anlık mesajlaşma sisteminin Erlang ile nasıl hazırlandığı gösterilecektir. Ardından şu anda MyNet'te çalışmakta olan uygulamanın beta sürümüne dair kısa bir demo yapılacaktır.

Emre Sokullu'nun Ağzından Silikon Vadisi

yenimo

7 Ekim Pazar günü Genç Girişimciler Kulübü'nde; Hakia'da çalışan, sektörün önde yayın organlarından Read/WriteWeb'in yazarı ve analisti, 60 binden fazla üyesi olan Grou.ps'un kurucusu, Buram Buram Silikon bloğu yazarı Emre Sokullu ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

Not: Etkinliğe katılım ücretsiz olmakla beraber etkinlik katılım formu'nun doldurulması gerekiyor.