Fazlamesai.net TV : 33. Bölüm

0
butch
Teknoloji Televizyonu'nda her Çarşamba akşamı 21:30'da canlı olarak yayınlanan Fazlamesai.net programında buluşmak üzere.

Bu hafta da yine sizden gelecek canlı geribeslemelerin de katkısı ile dolu dolu bir program yapacağız. SUSE Linux 10.0 ödüllü küçük bir yarışma da yapacağımız programı sakın kaçırmayın.

Programı Internet üzerinden de izlemeniz mümkün.

İletişim kurmak isteyenler için adreslerimiz:
e-posta: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Jabber: fazlamesai@jabber.org
ICQ#: 213759500
MSN: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Forum: www.teknolojitelevizyonu.com/forum

GNU/Linux kullanıcıları mplayer ya da xine ile FM TV'yi izleyebilirler:

mplayer mms://72.29.71.59/teknoloji
xine mms://72.29.71.59/teknoloji

Görüşler

0
conan
Dogru link: mms://72.29.86.75/teknoloji
0
Sabutay
Soru için: Karşısına başka bir bukamelon yerleştiririz. :)
0
smasherz
bukalemunu saydam bi ortama koyarız örneğin Su. suyun şeffaflığından bukalemunun orjinal rengini görebiliriz.
0
coderlord
Bukalemunun gözlerini kapatırız. Böylece çevrenin rengi göremez ve doğal rengine döner.
0
simor
Soruya benim cevabım: Bukalemunlar birbirleriyle beraberken veya ölüyken.
0
cloud
Elinizde bulunan "inanılmaz güzellikteki" Suse 10 kutusunun üstüne bir koyarız. Bukalemunda -"aha eve geldim diyerek" rahatlayıp, kendi rengini alır.
0
smasherz
üstteki mesajı editleyemedim pardon... yukardaki cevaba ek olarak şuda olabilir: yatay bi ayna üstüne koyarız yine kendi rengini bulacaktır...
0
mesfazla
Bukalemunlar karanlık ortamda uyumaya geçtiklerinde kamuflaj olamazlar. Bizde gerçek renklerini görürüz..
0
sefalet
Oynatıcıda izlerken ses kesintisi çok oluyor. Teknoloji televizyonunu web üstünden canlı seyretmek için olan adres açılmıyor bende.
0
pulsar
Deri genelde rengini pigmentasyondan alır. ve Hayvan sınıfına soktuğumuz canlılarda eğer deride pigment var ise bile bu iki tip pigmentten oluşur. Bu pigmentlerden ilki siyah pigment bir diğeri ise kırmızımsıbir pigmenttir. Kısaca aslında gerçek deri rengi mavi ya da yeşil olan bir hayvan yoktur. Deri rengi yeşil olan bazı (dört ayaklı) hayvanların büyük çoğunluğu ışığı kırarak ve hücre dizilimini kas gücü ile değiştirerek sağlar. Hemen bir öngörü yapmak gerekirse mesela bir deri örneği alarak kas ve sinir etkisi olmadan bu sağlanabilir. Ya da daha kolay olarak (aynı zamanda da insancıl) ameliyatlarda kullanılan sinir dürtülerini engelleyen ilaçlardan mütevazi bir miktar deri altına enjekte ederek sorun çözülebilir. Kısa bir süre içerisinde merak giderilecektir.
0
pulsar
Bu arada bukalemunlar ve deri rengi hakkında kaynak vermeyi unuttum
0
pulsar
Bu arada bukalemunun gerçek deri rengi kahverengi imiş.
0
ssaylanc
Bukalemuna Ferrasini Satan Bilge kitabını veririm.Hayvan kendini !bulur. Doğal rengini alır.
0
onur2029
bir bukelamunun rengini anlamak için onu diğer bukelamunların yanına koyarım. Bulunduğu ortamın rengini alacağına göre bir bukelamunun rengini gösterecektir. (diğer bukelamunları sorarsanız onlarıda başka bukelamunların yanına koyarım....) özyineli (recursive) bir çözüm oldu:)
0
ssaylanc
Bukelamun ruh haline göre renk değiştirdiğini düşünürsek; hayvanın rahatlaması lazım. Yanına dişi bir bukalemun koyarım, biraz stres atıp rahatlar. doğal rengini alır.
0
Zebani
Bukalemunun gerçek rengi diye birşey var mı ki? Bir bukalemunu ortamdan bağımsız düşünebilir miyiz? Bürüne bildiği bütün renkler gerçek rengi olmasın?
0
anonim
Icinde baslangicta isik olmayan 6 tarafinda da ayna olan bir kutunun icine koyarim daha sonra gun isigina es deger olacak sekilde isik veririm kutunun icine. Uzum uzume baka baka kararir prensibi, bukalemun kendine baka baka gercek rengini bulacaktir....
0
akif_sever
Bukalemun beyaz renge dönüşemez. Bukalemunu beyaz bir ortama koyarsak kendisi gerçek rengini ortaya çıkarır aynı SUSE Linux 10.0 kutusunun özerinde olduğu gibi.
0
guvenc25
Bukalemunu hiç ışık almayan bir odaya koyarız.Böylece kimsenin kendisini farkedemeyeceğini bildiği için kendi rengine döner.
0
serafettin
derisinde beyaz pigmet bulundugu icin beyaza donusebilir.
0
smasherz
beyaz bukalemun var. White Chameleon http://www.treknature.com/gallery/North_America/Canada/photo23040.htm
0
akif_sever
eyer beyaz ise zaten o kendi rengidir White Chameleon da olduğu gibi.
0
butch
Ödülü bu yorumun kazandığını dün gece de duyurmuştuk. Emaneti ulaştırabileceğimiz adresi bilgi AT fazlamesai.net 'e yollarsanız seviniriz.
0
serafettin
bukalemunlarin renkeri bazi pigmentlere baglidir.. 20 saniyede uzerine koyuldugu yerin rengini alir fakat bunu yaparken pigmentleri kulndigi icin karmasik renkeri ornekleyebilmeleri mumkun degildir. ust yuzeyde kirmizi ve sari pigmetler, daha asagida ise mavi ve beyaz pigmentler bulunur. buna ek olarak soguk havalarda koyu renklerer burunurler bunn sebebi daha cok isiyi absorbe edbilir. derisinin bu pigmentlerden olustugunu dusunursek kendi rengi ust deride kirmizi ve sari pigment oldugunu dusunursek rengine sari kirmizi diyebilirz. yada alt deriyide katarsak sari kirmizi mavi ve beyaz diyebiliriz. kaynak http://magma.nationalgeographic.com/ngexplorer/0210/articles/mainarticle.html
0
myavuzselim
Bukalemun bir sure zifirikaranlikta bekletilir. Daha sonra birdenbire ortam aydinlatilir. Bukalemunun gercek rengi ilk anda gorulen renktir... diye atayim.
0
cbc
bu kalemun rengu tahta rencudur.
0
cbc
bu kalemun rencu tahta rencudur. (imla hatası için özür!)
0
cbc
hm du daha"şive"li oldu. "bu kalemun rencu tahta rencudur daaa"
0
FZ
Ha öyledir daa! :)
0
anonim
Bukalemun un gerçek rengi matrix içindeki mavi hapı yutunca aaa türkiyede hapı yuttum türbe yeşili asıl rengim der ver gerçek rengini buluruz
0
mconen1
Farklı durumlara göre farklı renge bürünen bir canlının gerçek rengini öğrenmemiz mümkün değildir.
0
sansured
Kıvılcım bey'in biraz önce ağzından kaçırdığı gibi t-shirt umu henuz yollamadınız.Hala beklemedeyim :)
0
serafettin
bukalemunun karsisina karsi cins bir bukalemun koyarsak karsisindak etkilemek icin rengini degistirir. durust bir hayvan oldugu icin kedi rengini sergiler. karsi cinste kendini birakiverir.. http://magma.nationalgeographic.com/ngexplorer/0210/articles/mainarticle.html
0
anonim
Bukalemun matrix de ki mavi hapı yutar ve matrixden gerçek dünyaya yani türkiyeye dönerse türkiyenin genel politikasında olduğu gibi türbe yeşiline döner :p
0
sansured
Açık kaynak kodlu bir bukalemun bulup kodları inceler ve default rengini buluruz.örneğin(255,0,0) Hatta bu sayede bukalemunun güvenlik açığı varmı yokmu ona da bir göz atmış oluruz :)
0
oktays
Bukelemun anında değişir, Teknoloji Tv'de gelişir.
0
QuaDRaN

Bukalemun hemcinsini gördüğü zaman sürekli olarak renk değiştirir.

Bukalemun rahat bir mevki bulduğunda özellikle karanlıkta beyaza yakın bir renk alır.

Burdan da şu çıkıyorki onu rahat ettirebilmek için elimizden geleni yapıcaz. Karanlık bir ortam sağlıcaz. Evdeki Ampüllerin hepsini söktüm, eğer bizim eve gelirse ben size elinizdeki bukalemun' a sağladığım ortam ve rengi hakkında bilgi veririm.

Suse 10 ailece seni bekliyoruz. Seni ağırlamaktan evdeki işlemcim bütün ram slotları dolu anakartım, vücudunu sarmanı bekleyen ekran kartım, ve annemin bilgisayarın üzerine el emeği göznuru hazırladığı örtüleri . Senin kendi rengini bulmak için sana her türlü olanağı sunmaya hazırız.
0
QuaDRaN
Kardeş ikinci el bukalemun isteyen varsa veririm. İthal felan değil melez. Renk menk değiştirmiyor. İstersen al rengini gör. Eheehe Bu Bukalemun' u bana bırakın ama... Okulumdaki öğrencilerim bu bukalemunun rengini çok sevecekler. Bukalemunun kendi rengi etrafında hiçbir canlı hissetmediği rengidir.

Dostlarım bukalemunun gerçek rengini görmek için onu gençliğe teslim edin, aynalarla felan hayvanı bunaltmayın, bunlar kendini gördümü sürekli renk değiştiren hayvanlar, sizin yaptığınız psikolojisi bozulmuş bir bukalemunun rengini öğrenmek olur.

Bukalemun kendini görmekten nefret eder. Benden söylemesi

0
yilmaz
bunu hiç bir yerde soylemedim ilk defa burda soyliycem.
onemli olan bukalemunun dış güzelliği değil iç güzelliğidir.
o yüzden bizim bukalemunu konyaya mevlanayı ziyarete goturup orda gerçekte hangi renk olduğunu oğrenebiliriz.
0
dfix
Bir kaç fikrim var 1)Bir uyuşturucuyla uyuturum. Bir süre sonra gerçek rengine kavuşur. 2)Bukalemuna sorarım yok eğer söylemezse bir bara götürüp bi güzel içirdikten sonra nasıl olsa dilinin bağı çözülür bize gercek rengini söyler. 3)Onu pembe renge boyamakla tehtit ederim. 4)Yok güzellikle olmadı kafasına silah dayarım Sanırım ben kazandım çünki bu akla yatkın fikirlerden biri veya birkaçı mutlaka işe yarayacaktır.
0
yilmaz
şiddet çözüm değildir.
0
yilmaz
.....kod bloğu.......
Bukalemun b=new Bukalemun();
String color=b.getDefaultColor();
System.out.println("Bukalmenun orj. rengi "+color);
.....kod bloğu.......
if(color.equals(strSevmedigimizColor)){
b.setColor(255,32,25);
System.out.println("şimdi bişeye benzedi");
}
.....kod bloğu.......
0
yilmaz
.....kod bloğu.......
Bukalemun b=new Bukalemun();
String color=b.getDefaultColor();
System.out.println("Bukalmenun orj. rengi "+color);
.....kod bloğu.......
if(color.equals(strSevmedigimizColor)){
b.setColor(255,32,25);
System.out.println("şimdi bişeye benzedi");
}
.....kod bloğu.......
0
innaw

bukalemun, penguenle ne zaman bulu$ur i$te o zaman gercek rengini gozlerden esirgemez..

Novell sagolsun bu iki gencin ba$ini baglayarak penguenlerin muradlarina ermesini saglami$tir. ;-)
Siz de bukalemunun gercek rengini merak ediyorsaniz, bir penguen olarak bukalemunla izdivac ediniz.
0
guvenc25
Herhangi bir politikacının bukalemuna bakmasını rica ederiz.Bukalemun politikacının ortamdan ortama kendisinden çok daha hızlı renk değiştirdiğini görünce kendini bu işte başarısız hisseder.Birileri bu işi benden daha iyi yapıyor diye düşünrek renk değiştirmekten cayar bundan sonraki hayatında.Böylece bukalemunun gerçek rengi belli olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net TV : 25. Bölüm

butch

Teknoloji Televizyonu'nda her Çarşamba akşamı 21:30'da canlı olarak yayınlanan Fazlamesai programında buluşmak üzere. Bu hafta yine çılgınca videolar, fantastik programlama dilleri, "yok artık bunu da mı yapmışlar, nasıl ki yani?" dedirten haberler ve damardan tartışmalarla, sizden gelecek canlı geribeslemelerin de katkısı ile dolu dolu bir program yapacağız.

İletişim kurmak isteyenler için adreslerimiz:

e-posta: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Jabber: fazlamesai@jabber.org
ICQ#: 213759500
MSN: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Forum: www.teknolojitelevizyonu.com/forum

Fazlamesai.net TV: FZ ile canlı yayında!

sundance

Fazlamesai.net programının dördüncü bölümü bu akşam 22:30'da canlı olarak Teknoloji Televizyonu'nda yayınlanacak.

Programa konuk olan, Fazlamesai editörlerinden Emre Sevinç (FZ) ile, bilgisayar, matematik, felsefe, Internet ve daha birçok konuda sohbet edeceğiz.

Sorularınız ve merak ettikleriniz için fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com adresine e-mail atabilir, ya da ICQ ve MSN vasıtasıyla anında bizlere ulaşabilirsiniz:
ICQ#:213759500
MSN:fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
TeknolojiTV'nin yayınına kablodan ya da uydudan ulaşmak için gerekli bilgiler ise şu adreste

Fazlamesai.net TV : 22. Bölüm

larweda

Teknoloji Televizyonu'nda her çarşamba akşamı 21:30'da canlı olarak yayınlanan Fazlamesai programında buluşmak üzere.

İletişim kurmak isteyenler için adreslerimiz:
e-posta: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Jabber: fazlamesai@jabber.org
ICQ#: 213759500
MSN: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Forum: www.teknolojitelevizyonu.com/forum

Fazlamesai.net TV : 14. Bölüm

butch

Her çarşamba akşamı 22:30'da Teknoloji Televizyonun'da yayınlanan programa çeşitli yöntemlerle katılabilirsiniz.

e-mail: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Jabber: fazlamesai@jabber.org
ICQ#: 213759500
MSN: fazlamesai@teknolojitelevizyonu.com
Forum: www.teknolojitelevizyonu.com/forum

Fazlamesai.net TV : 30. Bölüm

butch

Teknoloji Televizyonu'nda her Çarşamba akşamı 21:30'da canlı olarak yayınlanan Fazlamesai programında buluşmak üzere.

Bu hafta da yine sizden gelecek canlı geribeslemelerin de katkısı ile dolu dolu bir program yapacağız. Programı Internet üzerinden de izlemeniz mümkün.

İletişim kurmak isteyenler için adreslerimiz: