Fazlamesai Forumlar. Yine, yeniden

0
butch

Görüşler

0
Ragnor
Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Sağolun, varolun :).
0
St
Meraklı gençlik iş başına, fazlamesai zamanı ;)
0
Ulath
Çok verimli olacağı kanaatindeyim. Öğrenmek isteği olan insanların herzaman başvuracabileceği bir kaynak olmadı ümidiyle.

Q: fazlamesai kullanıcı adları forumada taşınsa iyi olmaz mı?
0
OzanGuven
Merhaba,

Benden başka böyle bir problem yaşayan oldu mu bilmiyorum ama, foruma üye olduktan sonra, aktivasyon için gelen e-posta sadece bazı karakterler iceriyor.
Yani forum hesabimi aktif hale getirebilecegim bir link yok.

Uye oldugum diger phpBB forumlarinda böyle bir problem yaşamadım. Gelen e-posta "XIsIE3DvGTDvHJpeWV0" şeklinde devam ediyor.
0
desenturk
bende aynı şeyi yaşadımç
0
cirmiktian
Nihayet, forumların bukadar kapalı kalmasına sebep olanlara
nedemek lazım...
0
abakana
Merakımı mazur görün ama fudForum* gibi lamerlar için açıkları pek olmayan forumlar varken ve de phpBB2fudForum çeviricileri varken neden gene phpBB kullanıldı?

*www.fudforum.org
0
oktay
Hangi forumu seçseler birisi neden bunu kullandınız da şunu şunu kullanmadınız derdi. Bir tane forum seçmeliler, ve bence phpbb2 yapılabilecek seçimler arasında çok da kötü değil.

Bunu fudforum'u bilmeden söylüyorum. Eğer cidden çok iyiyse, nasıl iyi olduğunu biraz anlatabilir misin ?

Oktay
0
abakana
PHP Architect' in php-sec listesinde phpBB açıklarıyla ilgili konularda adı geçince baktım bu foruma. Geliştiricisi aynı zamanda PHP QA grubundan Ilia Alshanetsky. Güvenliği ön planda tutarak yazdıklarını söylüyorlar. Ayrıca piyasadaki diğer forumlarda çıkan açıkları denediğimizde bu forumda işe yaramadıklarını görüyoruz. XSS ve CSRF ile ilgili olarak php-sec katılımcılarının oluşturduğu veritabanındaki yöntemleri çeşitli kombinasyonlarla denediğimizde yine bir sorun göremiyoruz. Şimdiye kadarki bu forum yazılımı ile ilgili gördüklerim bunlar. phpBB' nin daha çok sorun çıkaracağını ya da devamlı güncelleme gerektireceğini düşünerek bunu demiştim.
0
oktay
İyi demişsin güzel kardeşim. Ben de şöyle bir göz attım az önce. Görüntü olarak biraz garip geldi ama hız ve tasarım olarak iyi gibi. Aslında herkesin kullandığı yazılımı kullanmadığın zaman güvenlik sorunlarından tam olarak korunmasan da, seni etkileme ihtimali bayağı düşüyor. Tabi daha sonra o yazılım tanınmaya başladıkça "nerde çokluk orda bokluk" sorunları yeniden başlıyor. CMS ve Forum denemekten canım çıktı yıllardır. Hala da tam olarak sevdiğim ne CMS var ne Forum malesef. 21'inci yüzyılda biraz daha ileride olmamız gerek gibi geliyor bana ama nafile :)

Oktay
0
oktay
Hayırlı olsun. Çeviri projesi nerde?

Oktay
0
nipple
foruma her girişte tekrar login olmak gerekiyor. safari kullanıyorum ve cerezlerim acik. diger phpbb forumlarda bu sorunu yaşamıyorum. benden mi kaynaklanıyor yoksa herkeste böyle mi?
0
dincer
aynı sorun bende de var.. firefox 1.0.2
0
butch
sorun giderildi. cookie domain'i fazlamesai.net olarak kalmis.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Binbir Gece Mesaileri

butch

Bilgisayarcının Survival Çantası

sundance

Dört, beş yılın üstünde bilgisayarla uğraşmışlığınız varsa, hele insanlar `Abi bu akşam bize bir gelsene, şu bilgisayara bakarsın, hem de MP3, divx filan getirirsin` şeklinde size yaklaşıyorlarsa, siz de iflah olmaz bir `geek`; bilgisayar hastasısınız demektir.

Bu durumda muhtemelen, her gittiğiniz yere sırt çantanızda (sırt çantanız var tabi ki!) bir sürü cd, tornavida vs (kısaca normal bir insanın çantasında olması gerekmeyen ne varsa onu) taşıyorsunuz demektir.

Fazlamesai.net ekibi olarak bir hizmette bulunalım dedik ve bilgisayarcının ideal çantası içinde neler olmalı araştırdık... RESİM

Başarılı bir açık kod programcısının maddi durumu

FZ

"I didn't have the money to buy a new laptop"
Yukarıdaki cümle genç bir çocuğa ait değil. Yukarıdaki cümle genç bir üniversite öğrencisine de ait değil. Yukarıdaki cümle sıradan bir programcıya ait değil. Yukarıdaki cümle başarısız ya da meşhur olmayan bir programcıya da ait değil.

Cümle, yaklaşık 15 yıl önce Perl programlama dilini yaratan karizmatik programcı ve dilbilimci Larry Wall´a ait. Bu programcının geliştirdiği Perl programlama dili sözlük hazırlama esnasında yine bu programlama dilinden faydalanan Oxford resmi İngilizce sözlüğe girdi. Onbinlerce sistem yönetim yazılımında kullanıldı. Yüzbinlerce web sitesi Perl kullanarak iş güç yaptı ve yapmaya devam ediyor. Perl son zamanlarda moleküler biyoloji alanında veri işleme için de kullanılıyor. Söz konusu adam işte bu dili geliştirmiş ve Linus Torvalds henüz lisede okurken insanlık kültürüne armağan etmiş olan adam. Bu adam şimdi yeni bir efsaneye, Perl 6´ya imza atmaya çalışıyor. Geliştirdiği Perl açık kodlu, karşılığında 5 kuruş istenmiyor ve aklınıza gelen hemen her işletim sisteminde çalışıyor. Böyle bir adamdan bahsediyoruz yani.

Bu adam, yeni bir dizüstü bilgisayar alacak kadar parası olmadığını söylüyor.

Şaşırdım mı? Evet. Şaşırdım mı? Hayır.

Larry Wall, efsanevi State of The Onion sunularının sonuncusunda, 4. sayfada bu yazının açılış cümlesini sarf ediyor.

Ne dersiniz? Sizce bu adam zor durumda mı? ;-)

Hani gündemdeki popüler konulardandır, "ya hoca biz şimdi bu kodları açarsak aç kalmaz mıyız yaa?" falan denir. Bunu diyenler muhtemelen Larry Wall kadar çok ve kaliteli kod üretmemişlerdir. Acaba diyorum şimdi Larry Wall gerçekten de acınası durumda mı? Başka bir perspektif: Daha çok kazanmak varken neden daha az kazanalım? Sahi, Larry Wall, bir dönem NASA için çalışmak dururken acaba daha bol paralı bir işe mi girseydi? Aklıma Once Upon A Time In China filmindeki bir sahne geliyor. Yağmurlu bir ortamda canını dişine takarak gösteri yapan ve sonra yere atılan paraları toplayan bir kung-fu, demir gömlek ustası. Bir süre sonra aynı usta çetin bir kavgada kılıçlı bir adamı silah kullanmadan yendikten sonra bir genç yanına gelip "usta bana da öğret, zor durumdayım, bana saldırıyorlar, artık para bile kazanamıyorum," der. Usta önce biraz ilerideki lokantadaki lezzetli yemeklere yutkunarak bakar, acı acı gülümseyip cevap verir: "Kung-fu ustası olsan ne olur ki, ben de pek para kazanamıyorum".

Sanırım en temel kavramların yeniden düşünülmeye ve irdelenmeye ihtiyacı var; sanırım felsefeye keyfi yerinde, sadece entelektüel olarak huzursuz olan insanların değil asıl ciddi anlamda zor durumda olan insanların ve belki de en çok gençlerin ihtiyacı var. Sanırım büyük adamlar küçük adamların bazı temel kavramları yeniden düşünmelerini istemiyor. Sanırım bu isteklerini gerçekleştirmeleri sahip oldukları muhteşem güce rağmen yine de kolay olmayacak. Ne dersiniz? Şimdi biz bu kodları kapayıp da mı saklasak yoksa açıp da mı saklasak? ;-)

Fazlamesai'ye soralım: Do you seek ICQ?

sundance

15 Kasım 1996'da çıktığında kısa sürede fenomen olmuştu. Dört İsrail'li gencin ortaya attığı anında mesajlaşma sistemi ICQ, Internet'e bakış tarzımızı tek başına değiştirmişti. Öyle ki Internet'in e-mail, web, irc ve ICQ'dan oluştuğunu söyleyenler bile vardı.

Bu şaşırtıcı başarı kısa sürede en büyük Internet firması olan AOL'un para benim değil mi?® felsefesi doğrultusunda ICQ'u satın alması ile en başarılı startup satışlarından birine döndü.

Peki o ilk göz ağrımız ICQ nereye gitti?

Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

cbc

Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?