Fazlamesai Forumlar. Yine, yeniden

0
butch

Görüşler

0
Ragnor
Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Sağolun, varolun :).
0
St
Meraklı gençlik iş başına, fazlamesai zamanı ;)
0
Ulath
Çok verimli olacağı kanaatindeyim. Öğrenmek isteği olan insanların herzaman başvuracabileceği bir kaynak olmadı ümidiyle.

Q: fazlamesai kullanıcı adları forumada taşınsa iyi olmaz mı?
0
OzanGuven
Merhaba,

Benden başka böyle bir problem yaşayan oldu mu bilmiyorum ama, foruma üye olduktan sonra, aktivasyon için gelen e-posta sadece bazı karakterler iceriyor.
Yani forum hesabimi aktif hale getirebilecegim bir link yok.

Uye oldugum diger phpBB forumlarinda böyle bir problem yaşamadım. Gelen e-posta "XIsIE3DvGTDvHJpeWV0" şeklinde devam ediyor.
0
desenturk
bende aynı şeyi yaşadımç
0
cirmiktian
Nihayet, forumların bukadar kapalı kalmasına sebep olanlara
nedemek lazım...
0
abakana
Merakımı mazur görün ama fudForum* gibi lamerlar için açıkları pek olmayan forumlar varken ve de phpBB2fudForum çeviricileri varken neden gene phpBB kullanıldı?

*www.fudforum.org
0
oktay
Hangi forumu seçseler birisi neden bunu kullandınız da şunu şunu kullanmadınız derdi. Bir tane forum seçmeliler, ve bence phpbb2 yapılabilecek seçimler arasında çok da kötü değil.

Bunu fudforum'u bilmeden söylüyorum. Eğer cidden çok iyiyse, nasıl iyi olduğunu biraz anlatabilir misin ?

Oktay
0
abakana
PHP Architect' in php-sec listesinde phpBB açıklarıyla ilgili konularda adı geçince baktım bu foruma. Geliştiricisi aynı zamanda PHP QA grubundan Ilia Alshanetsky. Güvenliği ön planda tutarak yazdıklarını söylüyorlar. Ayrıca piyasadaki diğer forumlarda çıkan açıkları denediğimizde bu forumda işe yaramadıklarını görüyoruz. XSS ve CSRF ile ilgili olarak php-sec katılımcılarının oluşturduğu veritabanındaki yöntemleri çeşitli kombinasyonlarla denediğimizde yine bir sorun göremiyoruz. Şimdiye kadarki bu forum yazılımı ile ilgili gördüklerim bunlar. phpBB' nin daha çok sorun çıkaracağını ya da devamlı güncelleme gerektireceğini düşünerek bunu demiştim.
0
oktay
İyi demişsin güzel kardeşim. Ben de şöyle bir göz attım az önce. Görüntü olarak biraz garip geldi ama hız ve tasarım olarak iyi gibi. Aslında herkesin kullandığı yazılımı kullanmadığın zaman güvenlik sorunlarından tam olarak korunmasan da, seni etkileme ihtimali bayağı düşüyor. Tabi daha sonra o yazılım tanınmaya başladıkça "nerde çokluk orda bokluk" sorunları yeniden başlıyor. CMS ve Forum denemekten canım çıktı yıllardır. Hala da tam olarak sevdiğim ne CMS var ne Forum malesef. 21'inci yüzyılda biraz daha ileride olmamız gerek gibi geliyor bana ama nafile :)

Oktay
0
oktay
Hayırlı olsun. Çeviri projesi nerde?

Oktay
0
nipple
foruma her girişte tekrar login olmak gerekiyor. safari kullanıyorum ve cerezlerim acik. diger phpbb forumlarda bu sorunu yaşamıyorum. benden mi kaynaklanıyor yoksa herkeste böyle mi?
0
dincer
aynı sorun bende de var.. firefox 1.0.2
0
butch
sorun giderildi. cookie domain'i fazlamesai.net olarak kalmis.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kolları sıvadık - 1: Her eve VectorLinux!

sundance

Linux şöyle iyi, böyle iyi, şöyle güvenilir, böyle verimli vs. vs. Laf laf laf... Bu sefer dedik ki biraz daha ileriye gidelim ve bakalım bu dediklerimiz ne kadar doğru, Linux ne kadar keyifli, işe yarar bir şey, masaüstünde devamlı çakılıp duran pencerelerimizle nasıl yapsak da karşılaştırsak ve bu projeye için kolları sıvadık

Proje basitçe şu, biz Fazlamesai ekibi olarak, yeni başlayan kullanıcıları baz alarak, evinizde, işyerinizde herhangibir makinanıza, adım adım nasıl Linux kurabilirsiniz, bunu anlatacağız ve her adımda karşılaşılabilen problemleri, bunların çözümlerini burada açtığımız bir forumdan sizlerle paylaşacağız. Ne dersiniz, var mısınız Linux kurmaya ?

Fazlamesai Çeviri Harekatı !!!

sundance

Fazlamesai Camiası olarak iki yılı aşkın süredir haberleri/bilgileri paylaşmak konusunda bayağı bir yol aldık. Yeni arkadaşlar tanıdık, yeni işletim sistemleri kurduk, yeni tartışmalar yaptık.

"Söz uçar, yazı kalır" doğrultusunda FM olarak, Serbest Yazılım camiasına yararı olan kalıcı bir şeyler oluşturmak için wiki tabanlı www.fazlamesai.org/ceviri ortamını kullanıma açtık.

Şu anda çevrilmekte olan dökümanlara buradan ulaşabileceğiniz gibi siz de döküman önerebilirsiniz. Ama önce üye olun. Üye olurken dikkat etmeniz gereken isminizin SunDance gibi en az iki büyük iki küçük harften oluşması.
Hadi bakalım, karanlığa lanet okumak yerine birer mum yakmanın zamanı...

Bilen de bilişiyor bilmeyen de !

sundance

Bu sabah Yeni Şafak gazetesinin Bilişim bölümünde TÜBİTAK'a "CD'den çalışan yazılım"la övünmek yakışmaz! başlıklı bir makale okudum.

Açıkcası makaleyi okumanıza bile gerek yok, başlık makalenin yazarının temel derdini ortaya koyuyor. Uludağ ekibinin üstünde çalıştığının bir Live CD olmadığını mı anlatmak lazım, yoksa Live CD'nin bir ekstra olduğunu, LiveCD olan bir sistemi (birçok durumda) sadece dosyaları kopyalamakla bile harddisk üzerine kurabileceğinizi mi, yoksa "Alın işte bu işle uğraşan münafıklar bunlar" modunda bir içeriğin altına ekibin fotoğrafını koymaktaki yaklaşımın yanlışlığını mı? Ben bilemedim.

Ama Pardus hakkında en ufak bir heyecan bile duymadan söyleye söyleye bunu söyleyebilmek ya vicdansızlıktır, ya da birileri yazdıkları yazılar karşılığı barter yapmanın yöntemini bulmuş ;)

FM Forum Süresiz Olarak Kapandı!

butch

Üstüste gelen saldırılar sebebiyle Fazlamesai.net forumları süresiz olarak kapanmış bulunuyor. Fazlamesai yaparak, gerektiğinde kendinden ciddi bir şekilde fedakarlık ederek bu siteyi sürdürmeye çalışanların iyi niyetlerini anlamaktan aciz bu ham beyinleri kınıyoruz ve soruyoruz: Bunu hangi ulvi amaç uğruna yapıyorsunuz? Söyleyin biz de yardımcı olalım.

fazlamesai.net'e Soralım: Getter ve Setter Şeytani Mi?

anonim

Linux-programla listesinde Nesne Tabanlı Programlama ile ilgili bir mesaj dizisini okurken Java'da sürekli kullanılan "getter/setter"larla ilgili bilgimi tazelemek istedim. Karşıma bir hayli ilginç makaleler çıktı...