Sistem Yöneticileri Günü

0
FZ
Onlar çoğu kişi için görünmez adamlar. Bilgi işlem odasının soğuk koridorlarında gezen ve şirketin kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlayan insanlar. Ancak bir problem çıktığında hatırladığımız meçhul kahramanlar. Hâlâ tahmin edemediyseniz söyleyelim: Onlar Sistem Yöneticileri ya da çoğumuzun alışık olduğu deyişle SA veya SysAdmin ve bugün onların günü, 26 Temmuz Cuma günü resmi Sistem Yöneticisi Günü olarak belirlenmiş durumda.

364 gün boyunca takdir etmeyi çok fazla aklımızdan geçirmediğimiz bu insanlara bir günü çok görecek değiliz herhalde! Yeni bilgisayarları ağa ekleyen, yeni kullanıcı hesaplarını açan, sistem yazılımlarını kuran, virüslerin yayılmasını engelleyen ve her türlü soruyu (abuk sabuk olanlar da dahil) cevaplayan bu cefakâr insanların duygularını belki de en iyi bu karikatür yansıtıyor.

Bugün Sistem Yöneticinizin şirket için ne kadar çalıştığını düşünün ve ona bir hediye alın (olası hediyeler ve asla alınmaması gerekenlerin güzel bir listesini ilk linkten öğrenebilirsiniz), en azından bugünü duyurarak ona hak ettiği saygıyı gösterin.

Görüşler

0
FZ
Tüm sistem yöneticilerinin Sistem Yöneticisi Günü kutlu olsun! :)
0
conan
Sistem Yoneticisine her gun bayram olm!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu yılbaşı hediyeler Bill amcadan!

anonim

Microsoft küçük bir yarışma düzenlemiş. Vista'nın Amerikadaki çıkış tarihini bilen kişileri ödüle boğuyor :P

Birinciye, ürünün çıkış tarihindeki etkinliklere davetiye veriliyor ve masrafları karşılanıyor. (konaklama 4 yıldızlı otelde). İkincilere, üçüncülere,dördüncülere yepyeni bir XBOX360.

Fazlamesai Çeviri Harekatı !!!

sundance

Fazlamesai Camiası olarak iki yılı aşkın süredir haberleri/bilgileri paylaşmak konusunda bayağı bir yol aldık. Yeni arkadaşlar tanıdık, yeni işletim sistemleri kurduk, yeni tartışmalar yaptık.

"Söz uçar, yazı kalır" doğrultusunda FM olarak, Serbest Yazılım camiasına yararı olan kalıcı bir şeyler oluşturmak için wiki tabanlı www.fazlamesai.org/ceviri ortamını kullanıma açtık.

Şu anda çevrilmekte olan dökümanlara buradan ulaşabileceğiniz gibi siz de döküman önerebilirsiniz. Ama önce üye olun. Üye olurken dikkat etmeniz gereken isminizin SunDance gibi en az iki büyük iki küçük harften oluşması.
Hadi bakalım, karanlığa lanet okumak yerine birer mum yakmanın zamanı...

FM'ye soralım : GNU/Linux uyumlu donanım seçmek

Betelgeuse

Yeni bir masaüstü bilgisayar toplamaya niyetim var. Linux kurarken sorun yaşamak istemediğim için donanımı seçerken emin olmak istiyorum. Ama bilgisayar malzemesi satıcıları sattıkları donanımlar hakkında linux uyumluluğu konusunda hiç bir şey söyleyemiyorlar. Ben de Fazla Mesai ortamına sorayım dedim. Belki yeni donanım almak isteyen başkalarına da yararlı olabilecek bir rehber oluşturabiliriz burada.

Tcl´i Sevelim, Sevdirelim..

Necrodome

OSNews, yine bir güzellik yaparak Tcl ekibiyle yapılan röportajı yayınlamış.

Bu tür yazıları okuduktan sonra, şu adresi ziyaret etmek geliyor insanın içinden...

Fazlamesai.net yaz programı !!!

sundance

Bazılarınızın bildiği gibi Fazlamesai.net ekibi İstiklal Caddesi'ndeki bir çatı katından eylemlerini sürdürmekte...

İstanbul`un bu cehennemvari sıcaklığı sözkonusu olunca bir çatı katının insanın algı sınırlarının üstünde sıcak olacağını da tahmin edersiniz sanırız. İşte bu sebeple Fazlamesai, aşırı bunalma ve ikişer şişe biranın etkisiyle bir anda dellenip kendini apartmanın terasına atmış bulunmaktadır :)

Şu anda üstümüzde sadece gökyüzü ve martılar var, az önce de ay doğdu. Bilgisayar ve Internet mi ? Deli olmayın, tabi ki onları da taşıdık yukarı ;) Bu haberi nerden yazıyoruz sanıyorsunuz, püfür püfür teras katından :)) Siz kimseyi dinlemeyin, İstanbul gayet serin, sıcak olan evlerin içi ve sokakların arası :))