Günümüzde Bir Rönesans Adamı (mümkün mü?)

0
FZ
Öyle bir adam düşünün ki hem matematikle, hem bilgisayar bilimleri ile hem yapay zekâ ile hem mimarlıkla (!) hem müzik besteciliği ile hem ressamlıkla hem heykeltraşlıkla hem de... uff, ben yazarken yoruldum adam uğraşırken yorulmamış galiba.

Profesör Michael Leyton işte böyle bir adam. Profesörün 1987 yılında geliştirmiş olduğu "Process Grammars" teorisi şu anda şekil tanımlamak için radyoloji, bilgisayar, görüntüleri, linguistik, adli tıp, kimyasal süreçler, arkeoloji, vs. alanlarında kullanılıyor. Profesörün teorisi şu probleme dair: Bir şeklin şimdiki durumuna bakarak onun tarihçesini okuyabilir misiniz? Mesela bir tümörün şu anki şekline bakarak hangi aşamalardan geçtiğini nasıl anlarsınız? Ya da bir tasarımın son haline bakarak o tasarımı üretmiş olan şekil dönüşümlerini sayabilir misiniz?
Profesörün mimarlıkla ilgili eserlerini,resimlerini,heykellerini ve müzikal eserleri ile birlikte görmek isterseniz (diğer matematik ve bilgisayar bilimleri çalışmaları ile birlikte): http://www.rci.rutgers.edu/~mleyton/sculpture_sites.htm

Görünen o ki bazıları aşırı uzmanlaşmaya gitmeden de epey iş çıkarabiliyor. Fazla mesai yapıyorlar mı bilmiyorum ama izleyicilerinin beyinlerini tahrik ettikleri kesin. ;-)

Son olarak profesör Michael Leyton'un şekil-zihinsel-bilişsel süreçler-insan algılaması ve hafıza organizasyonuna dair temel fikirlerini merak ediyorsanız bu konudaki detaylı ve kapsamlı bir eser: Symmetry, Causality, Mind

Herkese bol üretken, zihin açıcı günler dilerim.

Görüşler

0
m1a2
Prof. Leyton`in sayfalarinda dolasmaktayim su an. Baslik olayi cok guzel ozetliyor. Gunumuzde bir Ronesans adami olmak mumkun mu gercekten? Galiba mumkun. Ama nasil mumkun? Onu ben de bilemiycem, dolasmaya devam edelim bakalim :)
0
FZ
Sanırım üstad Roger Penrose ve Gödel, Escher, Bach adlı şaheserin yaratıcısı Douglas Hofstadter gibi bir beyin ile karşı karşıyayız.
0
anonim
+++ath0
0
anonim
Ah modemim koptu! :P bu ne geyiktir...
0
anonim
Valla web tabanli bi irc yerinde baglanti kopuyor.Denedim ve gordum.
0
anonim
kopması modemin marka ve modelinin ne olduğuna bağlı
0
anonim
Modeminiz kaliteli değil ise daha doğrusu komut alımına açık ise, +++ATH0 komutu yollandığında Reset moduna geçer kodun açılımı aşağıdaki şekildedir;

+++ : modemi 1 saniyelik bekleme durumuna getirir

ATH : modemi komut bekleme durumuna getirir

0 : RESET komutudur ve bu komut verildiğinde moem resetlenir!

Eğer bu komutu bir başkasının modemine gönderirseniz o kişinin modemi resetlenir tabiki kendi modeminiz komut alımına açık değilse çünkü eğer açıksa komut yollarken yollamaya çalıştığı komutu kendisi devreye sokar ve doğal olarak kendisi resetlenir şimdiden kolay gelsin...

Crematorium
Sorularınız için ICQ: 390400
0
anonim
Yaw bi +++ath0 diye deneme yaptık.(Ama iyi oldu kültürümüz arttı !)UZadı gitti.Bundan iyi bir haber veya makale çıkar bence.(BAşlığını görüyorum = Manuel olarak modem resetleme )
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SVCD

hasan

DVD fiyatlarını çok buluyorsunuz. İzlediğiniz ve sevdiğiniz filmleri arşivlemek de istiyorsunuz..

Mükemmel bir seçeneğiniz var DIVX ama sadece bilgisayar platformunda.

Merak etmeyin standalone yeni playerlar için de kaliteli görüntüyü ucuza elde etmek için bir alternatif var.

Yoruyorum

redogre

Geocities tekrar yayında!

sundance

Aslında doğru ifade yayında değil de çevrim içinde olacaktı.

Bildiğiniz gibi geçen sene Geocities'in sahibi olan Yahoo, operasyonu durdurma kararı aldığından beri bu sitelere ulaşılamıyordu.

Çoğu bir hevesle hazırlanmış ve sonra tozlanmaya bırakılmış binlerce sitenin Internet tarihi için önemli bir belge niteliği taşıdığı ise su götürmez.

Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, 652 GB'lık bir torrent indirmeye hazır olun; Geocities artık torrentte yaşıyor!

Dünden Bugüne FazlaMesai.net

crematorium

FazlaMesai.net'in 18 Şubat 2001'de ki halini merak eden var mı? Mutlaka vardır... Görmek için buraya tıklamanız yeterli... :)

Bu arada muhtelif tarihlerdeki FM için ise buraya

Online Seçim

cryptoNIX

Slashdot'daki habere göre Kuzey Amerikada bugün gerçekleşecek belediye başkanlığı seçimlerine, oy verenler telefon ve internet aracılığı ile katılabilecekler.

CanVote ismindeki bir şirketin alt yapsını ayarladığı sisteme şu ana kadar 100 bin kişi online oy kullanmak için başvurmuş durumda. Şirket kendilerine başvuranlar bir PIN numarası veriyor ve bu numara ile birden fazla oy kullanılmasını engelliyor, gerçi slashdot'ta yapılan yorumlarda çok ilginç komplo teorileri üretilmiş ama bakalım bir ilk olan bu online oy verme işlemi nasil sonuçlanacak.
Detaylli bilgi için ...