Günümüzde Bir Rönesans Adamı (mümkün mü?)

0
FZ
Öyle bir adam düşünün ki hem matematikle, hem bilgisayar bilimleri ile hem yapay zekâ ile hem mimarlıkla (!) hem müzik besteciliği ile hem ressamlıkla hem heykeltraşlıkla hem de... uff, ben yazarken yoruldum adam uğraşırken yorulmamış galiba.

Profesör Michael Leyton işte böyle bir adam. Profesörün 1987 yılında geliştirmiş olduğu "Process Grammars" teorisi şu anda şekil tanımlamak için radyoloji, bilgisayar, görüntüleri, linguistik, adli tıp, kimyasal süreçler, arkeoloji, vs. alanlarında kullanılıyor. Profesörün teorisi şu probleme dair: Bir şeklin şimdiki durumuna bakarak onun tarihçesini okuyabilir misiniz? Mesela bir tümörün şu anki şekline bakarak hangi aşamalardan geçtiğini nasıl anlarsınız? Ya da bir tasarımın son haline bakarak o tasarımı üretmiş olan şekil dönüşümlerini sayabilir misiniz?
Profesörün mimarlıkla ilgili eserlerini,resimlerini,heykellerini ve müzikal eserleri ile birlikte görmek isterseniz (diğer matematik ve bilgisayar bilimleri çalışmaları ile birlikte): http://www.rci.rutgers.edu/~mleyton/sculpture_sites.htm

Görünen o ki bazıları aşırı uzmanlaşmaya gitmeden de epey iş çıkarabiliyor. Fazla mesai yapıyorlar mı bilmiyorum ama izleyicilerinin beyinlerini tahrik ettikleri kesin. ;-)

Son olarak profesör Michael Leyton'un şekil-zihinsel-bilişsel süreçler-insan algılaması ve hafıza organizasyonuna dair temel fikirlerini merak ediyorsanız bu konudaki detaylı ve kapsamlı bir eser: Symmetry, Causality, Mind

Herkese bol üretken, zihin açıcı günler dilerim.

Görüşler

0
m1a2
Prof. Leyton`in sayfalarinda dolasmaktayim su an. Baslik olayi cok guzel ozetliyor. Gunumuzde bir Ronesans adami olmak mumkun mu gercekten? Galiba mumkun. Ama nasil mumkun? Onu ben de bilemiycem, dolasmaya devam edelim bakalim :)
0
FZ
Sanırım üstad Roger Penrose ve Gödel, Escher, Bach adlı şaheserin yaratıcısı Douglas Hofstadter gibi bir beyin ile karşı karşıyayız.
0
anonim
+++ath0
0
anonim
Ah modemim koptu! :P bu ne geyiktir...
0
anonim
Valla web tabanli bi irc yerinde baglanti kopuyor.Denedim ve gordum.
0
anonim
kopması modemin marka ve modelinin ne olduğuna bağlı
0
anonim
Modeminiz kaliteli değil ise daha doğrusu komut alımına açık ise, +++ATH0 komutu yollandığında Reset moduna geçer kodun açılımı aşağıdaki şekildedir;

+++ : modemi 1 saniyelik bekleme durumuna getirir

ATH : modemi komut bekleme durumuna getirir

0 : RESET komutudur ve bu komut verildiğinde moem resetlenir!

Eğer bu komutu bir başkasının modemine gönderirseniz o kişinin modemi resetlenir tabiki kendi modeminiz komut alımına açık değilse çünkü eğer açıksa komut yollarken yollamaya çalıştığı komutu kendisi devreye sokar ve doğal olarak kendisi resetlenir şimdiden kolay gelsin...

Crematorium
Sorularınız için ICQ: 390400
0
anonim
Yaw bi +++ath0 diye deneme yaptık.(Ama iyi oldu kültürümüz arttı !)UZadı gitti.Bundan iyi bir haber veya makale çıkar bence.(BAşlığını görüyorum = Manuel olarak modem resetleme )
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS'un yeni projesi ''KOD ADI: İSTANBUL ''

sundance

C-Net'in haberine göre Bill Gates, Micros~1'un yeni anında mesajlaşma yazılımı ISTANBUL'un lansmanını 8 Mart'ta San Fransisco'da yapacak.

Habere göre, birkaç aydır beta olarak denenmekte olan bu istemci Live Communications Server'ın bir parçasını oluşturmaktaymış.

Çok alametler belirdi, çoook...

2000lerde Müzik Kalitesi ve Yüksek Ses Savaşları

FZ

Matematikçi, müzisyen ve yazılım geliştirme uzmanı bir dostumdan önemli bir konuya dikkat çeken ilginç bir e-posta alınca tüm müziksever FM üyeleri ile paylaşmadan edemedim:

"Emre kadresim,

Yeni yılın kutlu olsun.

İyi yıllar

butch

Malum, birkaç saat sonra 2002 yolcu. Birbirimizi tebrik edelim, coşalım. Bu sene hayatlarımızın en güzel yılı olsun. Seneye yine fazlamesai.net'de görüşelim. Sağlık ve sevgiyle kalın.

Fazlamesai Winamp Skin

butch

Arkadaşlarımızdan Redogre Fazlamesai için bir WinAmp Skin'i hazırlamış. Biz çok beğendik. Size de denemenizi tavsiye ederiz. Bu vesileyle ona da teşekkür ederiz.

Tren gelir hoş gelir...

butch

Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.