Linux için Google Desktop

0
parsifal

Görüşler

0
tejas
Ağlamak istiyorum! Sonunda hayallerim gerçek oldu!
Gerçi Recoll'u yeni keşfetmiştim ve gayet memnundum ama, sanırım eski sevgilime döneceğim. Umarım taradığı çeşit çeşit dosya biçimi için abuk subuk bağımlılıklar istemiyordur. (gerçi web sitesinde öyle bir şeyler yazmıyor ama)
0
conan
Google Desktop, hayatimda gordugum en gereksiz, en manasiz program.

Verileri duzgun bir sekilde sınıflandirdiginiz surece boyle bir devasa canavara ihtiyaciniz yok. En azindan benim hic bir zaman ihtiyacim olmadi.

Her zaman find, grep gibi komutlar benim icin google desktop, windows indexing gibi canavarlardan cok daha kullanisli olmustur.

Insanlarin daginikligi yuzunden gelistirilen programlardan biktim. Insanlar derli toplu olmayi ogrensinler daha iyi :P
0
ysa
hiç kullanmamıştım (ilk kez duydum çok cahil hissettim kendimi) ama bana lazım demek ki. masa üstüm onlarca belgeyle doluyor sürekli yeni dizin açıp duruyorum. 4.sünden sonra masa üstü dizini oluşturup ona atıyorum. bu sorunu da çözüyor mu acaba merak ettim.
0
misafir
:-) kesinlikle katiliyorum. ama belki de bu tur programlari patronlar istiyordur. su belgeyi bulamadim falan gibi mazeretler one suren calisanlara karsi. halbuki yapmalari gereken o sahsi kovup yerine daha duzenli birini almak :-P
0
FZ
O halde ben de size Google yerine Yahoo ya da Open Directory Project öneriyorum, güzel güzel kategorize edilmiş, orada arayın mesela takıldığınız soruların çözümlerini. Dünyanın karmaşasını anlamladırıp bununla baş etmeye çalışan Google gibi bir araca ne gerek var, herkes düzenli şekilde Usenet'e yazsa ve gerekli kategorilere ekleme yapsa kolayca buluruz. Belki Google'ı da 'patronlar' istemiştir, kimbilir. Oysa biz 'uzman' ve çok disiplinli bilgisayarcılar ne kadar mutlu ve verimli idik Google'dan önce değil mi? Bu arada Thunderbird ve benzeri e-posta istemcilerindeki 'arama' ve indeksleme özelliklerini kaldıralım, iyi bir bilgisayar kullanıcısı gelen yığınla e-postayı mütemadiyen düzenli şekilde kategorize eder zaten o kadar çok e-posta alıyorsa bir problem vardır, almasın o kadar e-posta, değil mi? Örnekler çoğaltılabilir.
0
conan
Google HERŞEYİ arayacağını soyluyor. Ben ise herşeyi aramak istemedigimi belirtiyorum. Thunderbird'den email aramam gerekirse thunderbird kullanirim mesela. Web sayfasi ariosam google.com dan ararim, vs...

Neden bir yerden arama yapayim ki? Bana ne kazandiriyor? Bir inceleyelim.

Arama sonucu fuzzy takılmazsak iki tanedir. 0 ya da 1. (bulunamadi, bulundu) Mesela thunderbird'de bir email ariyorum. Google Desktop'dan aramamin bana bir tek faydasi olabilir. O da thunderbird'de o aradigim kriterin bulundugunu soylemesi. (Aradığım sey thunderbird'umde yoksa zaten sorun degil benim icin, kriterim dogrultusunda) O emaili okumak icin thunderbird'u calistiracağım mutlaka değil mi? Eh madem calistiracağım, o zaman o aramayi TB'de yaparim.

Fuzzy takilirsak benim arayip da bulmak istedigim seyden bilgisayarimda bir, maksimum iki tane olmasi gerekiyor. (IMHO 2'den fazla seyi ariyorsam zaten orada kaybolmuslugu kabul etmisim demektir. Fuzzy algilamam da şu: şu şu bulundu; ahan şu da aradığın sey olabilüüür...). Gerekli klasmanimi yapmissam, zaten nerde oldugu hakkinda ufak da olsa bir fikrim varsa, o zaman GD'in bana hic bir yarari olamaz, aksine bilgi kirliligi yaparak hedef sasirtir. Zaten bu web sirketlerini oldukca begendigi bir sey cunku ne kadar bilgi kirliligi olursa o kadar cok click ve de o kadar cok reklam gorutuleme olur.

Sonucta eger duzenli bir insan degilseniz, (ki bu olabilir kabul edilir bir davranistir, ben sizi oyle de seviyorum :) ) GD super bir sey olabilir sizin icin. Hele ki calismayan sisteme reboot mantigiyla bilgisayar kulturu edinmisseniz vazgecilmez bile olabilir. Ama GD benim için on dakikamı harcamaya değen bir program değil.

(FZ senin yorumun altina yazdim, sana duzensizsin demek istemedim hehe)
0
tejas

...Google HERŞEYİ arayacağını soyluyor. Ben ise herşeyi aramak istemedigimi belirtiyorum....

Herşeyi aramak istemiyorsanız bunu GDS'ye belirtebilirsiniz. Tabi ayrı ayrı belirtmek bana zor gelir diyorsanız saygı duyarım.
...O emaili okumak icin thunderbird'u calistiracağım mutlaka değil mi? Eh madem calistiracağım, o zaman o aramayi TB'de yaparim...

Birincisi, Thunderbird'ün araması GDS'ye göre çok yavaş, ikincisi; GDS size ileti metnini görüntüleyebilir, thunderbird'ü açmanıza gerek yok. Tabi yine, sadece okumakla yetinmeyecekseniz açmak durumunda kalabilirsiniz.
...Gerekli klasmanimi yapmissam, zaten nerde oldugu hakkinda ufak da olsa bir fikrim varsa, o zaman GD'in bana hic bir yarari olamaz, aksine bilgi kirliligi yaparak hedef sasirtir....

Hayır, ben, elimde bu kadar kalabalık döküman yığınları olmadığı için sınıflandırmamın oldukça iyi ve yeterli olduğu zamanlarda, yani neyin nerede olduğunu rahatlıkla kestirebildiğim zamanlarda belgelerime daha uzun sürede ulaşıyordum. Tıkla, klasörü bul, bir daha tıkla, ya da yaz, [TAB][TAB], tekrar yaz, tekrar yaz...
Oysa bir masaüstü arama aracıyla işler çok daha rahat. Hatırlıyorsam başlığını, hatırlamıyorsam da ilgili birkaç sözcüğü yazarak rahatlıkla dökümana ulaşabiliyorum, bilgi kirliliğine maruz kalsam da, yine de daha hızlı bir şekilde.
Bu arada veri sınıflandırma konusundaki deneyimlerinizden faydalanmak hoş olur, yanlış anlamayın, gerçekten söylüyorum.
0
simor
Ben genelde düzenli biriyimdir dosya sisteminde. Ama bazen yoğun zamanlarda herşey dağılıyor. Fakat bomba patlamış gibi bile olsa ben aradığımı buluyorum. Odamda da öyledir. Ufak kümlendirmeler yaratıp bunları kafama yazarım. Erişim öncelikleri, büyüklükleri vs gibi kriterlerlerle herşey darmadağın gibi gözükür ama benim için bulunabilirdir. Başkası için kaotik bir ortamdır belki.

Ben de bu nadide yazılımı bir kere w2k ya kurmuşumdur fakat hem işime yaramadığından ve hem de böyle bir yazılımın makinemin mahrem yerlerine girmesinden rahatsız olduum için silmişimdir.
Gerçi w2k bile olsa ne kadar mahrem yeri kalmıştır bilemem tabi :)
0
Betelgeuse
http://blog.nixternal.com/2007.06.28/spygoogle-waredesktop/

Bu liknteki yazıda Linux için ilk spware yazılım tabiri kullanmış. Eğer yazılanlar doğruysa bence haklı. Bilgisayarımdaki klasör yapısını google web sitesi üzerinde bir yerde görmek istemem.
0
SerkanK
Gadget=gdesklets,superkaramba...
arama=beagle,deskbar...

bence yenibirşey getirmiyor ancak performansı (özellikle indekslemede) incelenmeli
0
aycanirican
Google'a tavsiyem öncelikle gmail servisindeki şu "top posting" konusunu çözsün.

Örn:

C: Elbette hayır.
S: Yanıt aldın mı?

C: Bildirdim.
S: Bu sorunu google'a bildirdin mi Aycan?
0
bio
Gmail zaten e-mail'leri "conversation" seklinde gosterdiginden ve bir onceki mail'in quote edilmis halini gizlediginden boyle bir "konu" yok bence. Conversation'a girip "expand all" deyince bottom reply gibi gorunuyor.
0
jfever
konuyla ilgisi nedir?

ayrıca bunu google'a bildirdiniz mi? gmal ürünü hala beta ve fikirlerinizi kolayca google çalışanlarına iletebilirsiniz. üstelik geri dönüyorlar, şoyle şoyle diyorlar.

gelip burada sizin yorumunuzu okuyup feyz almaları sanırım olası değil.

gerçi bahsettiğiniz şey (bence) sorun değil bir tasarım seçimi ya, neyse...
0
OBA
googletalk unda linux sürümünü bekleriz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google'a kopya haber davası

Soulblighter

Fransız haber ajansı AFP, kendi haberlerini telif hakkı ödemeden internette yayınladığı iddiasıyla Google News'a dava açtı.

Washington'da açılan davada AFP, Google'dan 17.5 milyon dolar tazminat talep ediyor. İnternette haber dolaşımının önüne hukuki engeller koyması beklenen davanın, gelecekte telifli haberlerin korunmasına yönelik yeni şartlar getireceği düşünülüyor.

SPeeDY

parsifal

Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

MuharremTuran

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

WebP Google tarafından web'i daha hızlı hale getirmek ve daha küçük boyutta görüntüler oluşturmak amacı ile geliştirilen görüntü formatıdır. Dosya uzantısı .webp olarak belirlenmiştir. .webp uzantılı görsellere sahip web sitelerini Google Chrome sorunsuz bir şekilde görüntülemektedir. Diğer web tarayıcılar şimdilik WebP eklentisi olamadan bu yeni...

Google Hacker Edition

Geryon

4 1 cihana nam salmış Google, hackerlar için özel hizmet başlatı.
Hekerim,hekersin,heker felsefesini kullanan insan değil mi ? :) :) :)

Google'ın hacker verisyonu için tıklayın

Google Hikayesi

anonim

Google Hikayesi, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniversitesi'nde Google'ın ilk temellerini attıkları günlerden başlayarak, Google'ın kuruluşunu, gelişimini ve kurucularının başlarından geçen olayları anlatan bir kitap. 2005 yılında ABD'de yayınlanmış ve 2006 yılının başından itibaren Türkçe çevirisi ülkemizde yayınlanmaya başlanmış.